Malmö - Tygelsjö

Vallmovägen 1a

Visa på karta

Inbjudande altan i väster - Välplanerat på lugnt läge - El, parkering etc ingår i månadsavgift

I idylliska Tygelsjö - på lugnt och fridfullt läge men ändå med bekväm närhet till staden - erbjuder vi nu en fin marklägenhet, belägen på en hörna med en härlig altan som nås från vardagsrummet. Placerad i optimalt västerläge där eftermiddagssolen lyser och med direktaccess vidare ut i trädgården framför huset. Välplanerat boende med villakänsla och en yta som känns större än kvadratmeterna anger. Luftigt öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, tre bra sovrum och ett stort badrum med egen tvättutrustning. Den öppna planlösningen, generösa takhöjden och de höga fönstren gör lägenheten ljus och ger en luftig känsla. I månadsavgiften ingår värme, vatten, el, sophantering, bostadsrättstillägget till hemförsäkringen, parkeringsplats och förråd. Tygelsjö är ett mycket attraktivt område med Malmös kanske mest omtyckta skolor och utmärkta kommunikationer. Varmt välkommen på visning av en lägenhet på lugnt läge i en trevlig förening med god gemenskap!

I korthet

Utgångspris 2 495 000 kr
Månadsavg. 7 637 kr
Rum 4
Boarea 81 Kvm
Våning 1/2
Hiss Nej
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2010
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

8 dagar
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Vallmovägen 1a - Marklägenhet med altan och härliga ytor!
När husen var nya och lägenheterna såldes för första gången av byggherren sattes högre pris för bostäderna i markplan jämfört med dem en våning upp. Detta överensstämmer väl med den vanliga värderingen av marklägenheter och följer marknadens normer samt ger en tydlig hint om hur populära de är!

Alla bilder

Vardagsrum

Luftigt och ljust vardagsrum på ca. 28 kvm med utgång till den fina altanen och öppen planlösning mot köket. Ett inbjudande rum som är familjens naturliga samlingsplats - här äter man middag tillsammans, umgås i soffgruppen eller njuter på altanen. Fin eklaminat på golvet och väggar i en behagligt ljus nyans. Ingång härifrån till de två största sovrummen.
(Exempel finns i föreningen där man tagit ner väggen mot det första sovrummet och på så sätt fått ännu större vardagsrum med fantastiska ytor).

Alla bilder

Altan

Altanen ligger i soligt västerläge där eftermiddags- och kvällssolen lyser. Altandörren öppnar upp från vardagsrummet ut på trätrall - mjuk för bara sommarfötter. Här finns plats för utemöblemang och två trappsteg leder ner till trädgården och gräsmattan nedanför där ytterligare sittgrupper kan placeras för den som önskar. Här spenderar man mer än gärna lediga sommardagar och kvällar!

Alla bilder

Kök

Köket ligger öppet mot vardagsrummet och har inredning (ny från 2018) i sobert grått. Planerat i vinkel, vilket innebär fina arbetsytor och gott om skåpsutrymme. Fullt utrustat med kyl/frys (2010, Bosch), diskmaskin (2019, Whirlpool), spis med häll (Bosch) och spisfläkt (2010, Fläktwoods). Bänkskiva i laminat matchar inredningen och har vitt kakel ovanför som stänkskydd. Matplatsen vid köksfönstret rymmer ett bord för 4-6 personer - i de fall ett större sällskap vill äta tillsammans erbjuder den öppna planlösningen en enkel lösning då bordet istället kan ställas på längden mot vardagsrummet.

Alla bilder

Mäklaren i Tygelsjö

Det är jag som är Peter Starck och som vågar påstå att jag kan vårt Tygelsjö som ingen annan mäklare. Jag bor och är uppväxt i Tygelsjö och kan det mesta om byn. Enligt statistik från Hemnet är jag den mäklare som säljer flest bostäder Tygelsjö. Detta har jag gjort under många år med gott resultat och många nöjda kunder. Tycker ni det är viktigt att anlita en mäklare som har stor kunskap om, och som dessutom brinner för vårt lilla samhälle, då är jag rätt mäklare för er!

Alla bilder

Sovrum 1

Trivsamt hörnrum med fönster i två väderstreck som vetter mot gaveln och trädgården på husets framsida. Eklaminat på golvet och väggar målade i en djupt buteljgrön nyans som ger en lugn och vilsam atmosfär. Ett flyttbart klädskåp ger gott om plats för förvaring.

 

 

Alla bilder

Sovrum 2

Med fönster mot gaveln och gården där utanför ligger husets största sovrum som mäter närmare 15 kvm. Här ryms dubbelsängen enkelt och plats finns över för ytterligare möblering som favoritfåtöljen, byråer eller varför inte skrivbord med hemarbetsplats? Dubbla garderober, eklaminat och vita väggar med en ljus tapetserad fondvägg.

Alla bilder

Sovrum 3

Ett nätt sovrum i något mindre storlek, i dag i bruk som kontor med plats för skrivbord framför fönstret och sittplats med soffa längre in. Eklaminat, målade väggar i mjukt gråbeige samt en vackert tapetserad fondvägg med dansande tranor i ljust blå nyanser. En garderob ger plats för  förvaring.

Alla bilder

Badrum

Generöst tilltaget badrum med helkaklade väggar i skinande vitt och våtrumsmatta på golvet. Duschplatsen i hörnan omgärdas av vikbara väggar i glas som fälls undan när duschen inte används och på så sätt ger mer golvyta. Den som så önskar och är förtjust i ångande skumbad kan även välja att byta ut duschen mot ett badkar - golvytan är ursprungligen anpassad efter detta. Wc, handfat med kommod (2017), badrumsspegel samt egen tvättmaskin och torktumlare (Cylinda) under praktisk arbetsbänk. Ett högt sittande fönster släpper in dagsljuset utan att ge insyn.

Alla bilder

Säljarens bilder

Säljarens egna fina balkongbilder.

Alla bilder

Övrigt

Gemensamma trädgårdsmöbler finns i trädgården för medlemmarna att använda fritt.

Larm via Sector Alarm finns installerat med en kostnad på ca. 513:-/månad och kan överlåtas till en ny köpare om så önskas.

Lamellgardinerna ingår ej i köpet, men skulle enligt säljaren kunna överlåtas för en mindre ersättning om köparen är intresserad av detta.

Ett förråd som nyttjas till bostaden finns i en gemensam länga framför huset. Förutom detta finns även ett gemensamt förråd per hus utöver det egna.

Miljöhus finns gemensam i föreningen.

 

Alla bilder

Förening

Brf Boklok Sjötorpsängar har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Boklok Sjötorpsängar bildades 2009, är en så kallad äkta förening som är belägen i Tygelsjö. Föreningens fastighet består av 6 hus på två våningar med totalt 36 st lägenheter, 36 lägenhetsförråd samt 6 gemensamma trädgårdsförråd och färdigställdes 2010. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen och tar ut en överlåtelseavgift på 1 433 kr samt en pantsättningsavgift på 573 kr som debiteras köparen (beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för 2024). Fastigheten är friköpt, vilket innebär att föreningens ekonomi inte kan komma att påverkas av höjningar av en tomträttsavgäld.

AVGIFT
Enligt styrelsen finns i dagsläget inga planerade höjningar av månadsavgiften. Den senaste höjningen skedde 1/1-2024 med 10%. Man har genomfört ett antal höjningar sedan 2023 men innan dess har man enligt ordföranden knappt haft några avgiftshöjningar alls sedan 2010. På grund av bland annat omläggning av ett lån, elavtal som löpte ut, avtal för gasuppvärmningen som ej längre gick att binda samt en önskan att höja föreningens amortering av sina lån ansåg man att man behövde ta höjd för dessa utgifter genom att höja avgiften.
Värme, vatten, el, sophantering, bostadsrättstillägget till hemförsäkringen för medlemmarna, förråd samt parkeringsplats ingår i avgiften. Ett obligatoriskt tillägg finns på 220:-/mån för bredband och kabel-tv.

RENOVERINGAR
2015 Byttes ljusarmaturer på parkeringsplatserna till miljövänliga LED-armaturer med lång livslängd, samt att verandor och loftgångar oljades in.
2016 Översyn av papptak.
2018 genomfördes det årliga filterbytet samt samtliga avloppsstammar har åtgärdats.
2019 målades fasader, förråd samt miljöhus. Balkonger och loftgångar oljades.
2020 Utbyte av dörrarna till miljöhusen.
2021 Underhållsspolning av avloppsstammar, utfört i mars 2021. Nya brevlådor monterade. Alla förrådsdörrarna utbytta. Två laddplatser för elbilar installerades. Byte av tätningslister på fönster och dörrar, där behov fanns
2022 Bytt skyltar och målat trä på parkeringsplats, monterat skymningsrelä
Föreningen följer en underhållsplan , vilket medel reserveras årligen för.
2023 Rensning av ventilationsläggning samt rengöring och behandling av trätrall i loftgångar samt målning/reparation av fönster.
Under 2024 finns enligt styrelsen inga större planerade underhållsarbeten eller renoveringar.

TV & INTERNET
Digital-TV via Telia med ett basutbud kanaler och fiberbredband via Telia 1000/1000 Mbit finns i fastigheten.

PARKERING
En parkeringsplats per lägenhet ingår i avgiften. Gäst- och handikappsparkering finns på gatan. Två laddpunkter finns och kostar per kWh 3 inkl. moms.

ÖVRIGT
Varje hushåll har tillgång till ett förråd. I föreningen finns två gemensamma miljöhus.

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Hällan som förvaltar underhåll av vattenanläggning. Föreningens andel är 7,1%.

Alla bilder

Område

Tygelsjö är ett trivsamt bostadsområde nära både stad och naturlandskap. Här bor man med frisk luft, sköna naturpromenader och havet på cykelavstånd. Byn ligger i mitten av triangeln mellan Klagshamn, Vellinge och Malmö. Många Tygelsjöbor upplever byn som kanske Malmös tryggaste område att bo i.   

Till centrala Malmö tar man sig med bil på några minuter, om man inte föredrar att ta bussen eller att cykla dit på en helt ny cykelväg. Det finns bussar som går till Hyllie, Södervärn och Centralen (linje 150). Att resa mellan Hyllie och Tygelsjö tar ca 7 minuter med buss. Samma busslinje används om ni vill till Vellinge. Till Yttre Ringvägen tar det ca 4-5 minuter med bil och till bron ca 9 minuter.

I Tygelsjö finns kommunal och kommersiell service som gör att man oftast inte måste åka iväg för att uträtta sina vardagsärenden. Utöver den nya och välsorterade ICA Supermarket, finns det i Tygelsjö bland annat frisörer, konditori, blomsterbutik, pizzeria, Lilla Oliven (Sveriges godaste hamburgare) bibliotek, bilverkstad och veterinär. Många av servicefunktionerna är belägna sammanhållet i Tygelsjös "tyngdpunktsområde".

Havet ligger ca 4,5 kilometer från Tygelsjö. Det finns en omtyckt badplats i Klagshamn. Många Tygelsjöbor tar även gärna bilen till Kämpinge eller varför inte till Näset.

Det finns hela fyra förskolor (varav en är en uteförskola)  i Tygelsjö, de ligger spridda över byn. För den som promenerar i byn en vanlig vardag möts man ofta av små gäng av glada barn som går med sin avdelning mot nya äventyr i området. Här blandas glada skratt med gula reflexvästar.

Sedan mitten på 1800-talet har det funnits en skola mitt i byn utmed Tygelsjö skolväg. Sin nuvarande placering söder om vägen har skolan haft sedan 1930-talet. Tygelsjöskolan har lågstadium samt ett fritidshem. Skolan arbetar mycket med att skapa en trygg skolmiljö, därför har man valt EQ som profil. EQ, som står för Emotionell Intelligens, är ett sätt att lära barnen att hantera sina känslor och lösa konflikter. Sedan 2013 står den nya Pilbäckskolan, tillika en av Malmös modernaste skolor, klar. Den tar emot ca 500 elever och här går man ända upp till 9:an. Det finns ett nytt område för sport, fritid, lek och rekreation. En mer stadslik park har anlagts precis öster om Tygelsjöstigen och norr om Gullkragegatan. Norr om Svenstorps gård och Ängsövägen finns ett naturområde med en temalekplats. Naturligtvis finns ett flertal fotbollsplaner/idrottsplatser och tennisbana. Ett par hundra meter utanför Tygelsjö ligger Gessie Padel Center, nybyggd Padelhall med mondogräs och den senaste belysningen samt lounge.

Alla bilder

Närområde

I närområdet finns bland annat Klagshamn med sin populära strand och Hyllie med shoppingcentret Emporia samt knutpunkt för kommunikationer med både bussar och tåg.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 495 000 kr
Månadsavg. 7 637 kr
Ingår i avgift Inkl. värme, vatten, el, kabel-TV, internet, sophämtning, trädgårdsskötsel
Adress Vallmovägen 1a
Kommun Malmö
Område Tygelsjö
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 81 Kvm (Föreningens information)
Våning 1/2
Hiss Nej
Byggår 2010
Förening Brf BoKlok Sjötorpsängar
Bostadsrättens nettoskuldsättning 839 819 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 3.72531
Pantsatt Ja
Förråd Förråd finns i en länga framför huset
Byggnadssätt
Energiprestanda 120 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning