Malmö - Riseberga - Husie

Gullbergagatan 76

Visa på karta

Underbart läge vid Bulltofta Rekreationsområde - Pool & uterum - Möjlighet att få upp till 5 sovrum

Magiskt beläget precis på randen till Bulltofta Rekreationsområde ligger en välplanerad villa i praktiskt enplan med mycket av 60-talskänslan bevarad. Helt insynsskyddad och privat innergård med pool samt inbjudande uterum där grönska och lummiga träd skymtar på andra sidan staketet. Ett generöst tilltaget vardagsrum med härliga sällskapsytor. Fyra sovrum med möjlighet att få till fem. Praktiskt kök samt både badrum och gästtoalett. Vidbyggt garage med fint stenlagd uppfart och plats för bilparkering samt rymligt förråd. Nuvarande ägare planerar att utföra en takrenovering, en offert på 150 000:- finns. Den som själv önskar ta hand om takbytet kan istället köpa huset för en billigare summa där renoveringskostnaden dragits av. Här bor man barnvänligt i trivsamt villakvarter nära den populära Risebergaskolan, flera olika lekplatser och så naturligtvis natursköna Bulltofta rekreationsområde precis utanför dörren. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 4 995 000 kr
Rum 5
Boarea 170 Kvm
Biarea 55 Kvm
Tomtarea 460 Kvm
Typ 1-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1968
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Gullbergagatan 76!

Här finns en bra möjlighet för den som är intresserad av att skapa ett tidstypiskt retro-hem - eller renovera efter eget tycke och egen smak för att få hem som blir perfekt just för dig!

Alla bilder

Pool

Spendera varma sommardagar med svalkande bad i poolen medan fåglarna sjunger i susande trädkronor på andra sidan staketet. Helt ostört läge utan någon insyn där man kan sola och bada helt ogenerat. En pool, klädd med liner och med måtten 8x4 meter inbjuder till lek och bad. Lite längre bort finns ett litet poolpumphus för tekniken som hör till och vid poolens ena kortsidan finns överbyggd förvaring för pooltäckningen.

Alla bilder

Uterum

Stort uterum med härligt ljus genom skjutbara glaspartier som vetter ut mot poolen och innergården. Transparent tak (nytt från 2023) som släpper igenom dagsljuset. Fina ytor med klinkergolv med plats för både matbord och stolar samt lounge-möblemang. Här sitter man gärna även när kvällarna börjar bli kyliga eller det svenska sommarvädret bjuder på en regnskur - inglasningen förlänger utesäsongen! Dagar när solen skiner för starkt finns en markis att fälla ut och en luftvärmepump ger både kyla och värme - allt efter önskemål.

Alla bilder

Mäklaren i Husie

Vad roligt att du är intresserad av den här fastigheten! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0708-301 305 eller via mail: andreas.bulow@bulowlind.se

Jag heter alltså Andreas Bülow och driver tillsammans med min kollega Magnus Lind mäklarfirman Bülow & Lind Fastighetsförmedling. Under åren som gått har jag hunnit skaffa mig mycket värdefull kunskap om nästan alla bostadsrättsföreningar och villaområden i staden. Jag har varit fastighetsmäklare sedan 1995 och är numera den mäklare som säljer flest villor i Husie och Östra Malmö. Jag är dessutom den mest rekommenderade mäklaren i Husie och säljer inte bara flest hus här utan också till högst snittpriser (Hitta Mäklare). I Husie finns det ingen som har bättre lokalkännedom än jag då jag själv är uppvuxen på Riseberga, återflyttad till Videdal och numera boende i Kvarnby.

Ett glatt och positivt bemötande, hög kompetensnivå och en utpräglad servicekänsla är de egenskaper många uppskattar hos mig. Nöjda köpare och säljare ger mig en stor kick och målsättningen är att även överträffa dina förväntningar.

Mina tidigare uppdragsgivare har betygsatt mitt arbete och skrivit egna kommentarer kring hur de tycker att jag skött mig. Allt finns att läsa på  www.hittamaklare.se/andreas.bulow

Är du nyfiken på bostadsmarknaden i Husie och vill få lite förhandsinformation om vad som snart är till salu så följ mig gärna på Instagram. maklaren_i_husie

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrum av större modell, tillbyggt under 70-talet till sin nuvarande storlek. Stora fönsterpartier och dubbla dörrar ut mot innergården och uterummet. Generösa sällskapsytor som rymmer både rejält matsalsmöblemang och soffgrupp med plats för hela familjen - ett rum som passar lika bra både till vardags och till fest! Parkettgolv, tapetserade samt delvis panelklädda väggar och ett matchande "statement" i form av en bar med kakelklädd bardisk - härlig retrokänsla!

Alla bilder

Kök

Trivsamt kök med inredning på två sidor av rummet, vilket innebär fina arbetsytor och gott om skåpsutrymme. Fullt utrustat med side-by-side kyl och frys, inbyggd ugn och mikrovågsugn i praktisk arbetshöjd - samtliga i rostfritt utförande. Integrerad diskmaskin, spishäll samt spisfläkt med rostfri kåpa. Bänkskiva i laminat med kakel ovanför som stänkskydd.
Vid köksfönstret med utsikt mot husets framsida finns en matplats lagom för ett bord som rymmer 4-6 personer och i kökets andra ände finns en glasdörr ut till den stenlagda trädgården på husets baksida. En passage leder vidare till tvättstuga och arbetsrummet.

 

Alla bilder

Sovrum 1

Sovrum 1 är beläget bakom vardagsrummet och är vitmålat med ekparkett på golvet. Två fönster - ett stort samt ett smalt blyinfattat fönster på gaveln.

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrummet är beläget mot gårdssidan. Ljust rum med en tjock heltäckningsmatta och ljusa väggar.

Alla bilder

Sovrum 3

Ett stort rum som möjligtvis går att dela upp i två separata sovrum - två stora fönsterpartier gör detta möjligt. Ekparkett på golvet och en blåtonad tapet på väggen.

 

Alla bilder

Kontor / Sovrum

Kontor eller tonårsrum som ligger lite för sig själv bakom köket. Parkett på golvet och den tidstypiska ekpanelen på en av väggarna.

Alla bilder

Badrum

Ljust kaklat badrum med duschnisch bakom skjutväggar i glas. Toalett och handfat med underskåp.

Alla bilder

Gästtoalett

Helkaklad fin gästtoalett i vitt.

Alla bilder

Hall

Hall med klinkergolv och ljusa väggar. Hatthylla och garderober sörjer för god förvaring. Blyinfattade glas i dörrarna till de angränsande rummen.

Alla bilder

Tvättstuga

Praktisk tvättstuga med nyare maskiner samt vask. Bänk för strykning och mangling.

Alla bilder

Trädgård

En egen, lättskött och insynsskyddad och stenlagd innergård. Huset är uppbyggt runt denna och nästan alla fönster vetter ut hit, vilket skapar ett mycket privat boende utan insyn från grannar eller förbipasserande och dessutom ett extra skydd från de skånska vindarna. Poolen upptar den större centrala ytan och längs husets sida - med staket som gränsar mot grönområdet bredvid. Här finns plats för utemöbler, grill och odling. Vid entrén till gården finns ett stort förråd med goda förvaringsmöjligheter.

 

Alla bilder

Framsida

Huset är slutet mot gatan vilket gör det mycket privat. Stenläggning av runda kullerstenar med lättskötta barrväxter en bit från fasaden samt stenlagd garageuppfart. Ett väldigt tidstypiskt hus från slutet av 60-talet med platt tak och plåtsarg som kröner huset.

Alla bilder

Övrigt

Taket är i behov av byte och säljaren kommer att stå för detta. En offert på omläggning av tak finns. Trebolig R01 5500, inkl byte av krönplåt, 5 invändiga brunnar och upplyft med kranbil finns på ca. 150 000:- inkl. moms, rotavdrag 25 000:-. Den som själv önskar stå för renoveringen kan istället köpa huset med kostnaden för bytet avdragen.

I taxeringsinformationen är boarean 143 kvm. Faktisk uppmätning enligt Svensk Standard SS 21054:2020 är gjord.

Fiber finns indraget i fastigheten och bredband levereras via Ownit.

-2023 bytt garagedörr samt plasttak på uterummet.

Alla bilder

Område

Här bor man i barnvänlig miljö nära den populära Risebergaskolan och precis utanför dörren ligger natursköna Bulltofta Rekreationsområde som har vacker natur, minigolfbana, motionsslingor, sjöar, skog, grillplatser och bra pulkabackar på vintrarna. Det finns även flera förskolor i närheten och många fina lekplatser. Busshållsplatsen med 6:ans linje ligger ca 650 meter bort och välsorterade Ica-Maxi, ÖoB, Dollarstore samt inte mindre än tre olika gym promenerar man snabbt till. För den som gillar golf finns Kvarnby Golfklubb i närheten som även har restaurang. Såväl Yttre som Inre Ringvägen nås snabbt vilket gör det enkelt och snabbt att ta sig till exempelvis Danmark. Kort och gott ett väldigt trevligt och lugnt område med mycket grönområden - En idyll för barnfamiljerna!

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 586 000 kr
Mark, totalt värde: 1 175 000 kr ().
Summavärde: 2 761 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1968
Värdeår: 1968

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 4 995 000 kr
Adress Gullbergagatan 76
Kommun Malmö
Område Riseberga - Husie
Typ 1-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 170 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Biarea 55 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Tomtarea 460 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1968
Grundläggning Krypgrund
Stomme Trä
Fasad Tegel och trä
Tak Papp
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas, 2-glas isolerfönster samt 2-glas kopplade fönster.
TV/Internet Ownit
Driftskostnad 49 081 kr/år varav:
Värme: 15 000 kr
El: 26 000 kr
Vatten/Avlopp: 5 761 kr
Renhållning: 2 320 kr
Nuvarande ägare har haft en årlig förbrukning på ca. 17 000 kWh för värme, 7 500 kWh för el och 113 kubikmeter vatten. Fastighetsavgift på 9 287:- tilkommer.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 144 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 761 000 kr
Summa pantbrev 568 800 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!