Malmö - Ellstorp

Ellstorpsgatan 1C

Visa på karta

Balkong i västerläge - Genomgående - Bra skick

Fin och trivsam lägenhet med en rymlig halva som rymmer ett stort matsalsbord samt trevlig balkong i soligt västerläge. Bostaden bjuder även på ett fint kök med några nya vitvaror, generöst tilltaget vardagsrum som ligger luftigt mot matplatsen, sovrum mot den grönskande gården samt ett helkaklat fint badrum. Genomgående lägenhet med enhetligt parkettgolv och bra planlösning. Här bor man med gångavstånd till centrum och i närheten finns Värnhemstorget som erbjuder bra kommunikationer samt aktiviteter. Varmt välkomna på visning!

I korthet

Utgångspris 1 395 000 kr
Månadsavg. 2 967 kr
Rum 2.5
Boarea 51.4 Kvm
Våning 2 av 6
Hiss Ja
Balkong Balkong i västerläge
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1938
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Cassandra Bülow

Direkt:
Mobil: 073-314 43 63

Ansvarig mäklare: Cassandra  Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
  • Söndag 24 september 12:00 - 12:15
Visa alla

Kök

Fint kök med stilrent gråa köksluckor, vitt kakel som stänkskydd och träbänkskiva. Utrustat med spis, ugn (2022), fläkt, diskmaskin (2022), mikrovågsugn, samt kyl/frys (2022). Väggarna är vita och på golvet vilar vacker parkett som är genomgående till matplatsen samt vardagsrummet.

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och trivsamt vardagsrum som ligger med öppen anslutning mot matplatsen. Rummet ger access till den trivsamma västerbalkongen och har härligt ljusinsläpp tack vare detta samt de stora fönsterpartierna. Väggarna är vita med fondvägg och på golvet vilar vacker parkett. 

Alla bilder

Balkong

Rymlig balkong i soligt västerläge med utsikt mot en grönskande park.

Alla bilder

Matplats

I hjärtat av lägenheten finns denna trevliga och rymliga halva som passar utmärkt för matsalsbordet och i dagsläget används som matplats. Här umgås man gärna. Stort valv mot vardagsrummet som ger skön rymd. Spotlights i taket som skänker behagligt ljus samt garderob som löser förvaringen.

Alla bilder

Sovrum

Generöst tilltaget sovrum med vita väggar, parkettgolv samt fönster mot den härliga grönskan på gården. Garderob med skjutdörrar.

Alla bilder

Badrum

Snyggt badrum med helkaklade vita väggar samt mosaikfond som kontrasterar snyggt mot den mörka klinkern på golvet. Utrustat med wc, handfat med kommod, spegelskåp (2023) samt dusch med vikbara dörrar. I taket finns spotlights.

Alla bilder

Entré

Välkomnande entré med avhängningsmöjligheter samt förvaringsmöjlihgeter i garderoben bredvid.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift debiteras säljaren med 1 313 kr och en pantsättningsavgift på 525 kr/pant debiteras köparen. Föreningen, som bildades 1938, omfattar 52 bostadsrättslägenheter och 4 lokaler med adresserna Ellstorpsgatan 1A, B och C samt fyra lokaler på Sallerupsvägen 24. Marken är friköpt.

AVGIFT:
I avgiften ingår kallvatten, kabel-TV samt bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg på 60 kr/mån tillkommer för bredband. Föreningen har gemensam el som läses av och debiteras medlemmen tre månader retroaktivt. Värme och varmvatten debiteras medlemmen efter faktisk förbrukning tre månader retroaktivt. Föreningen planerar att höja avgiften med 5% den 1 oktober 2023.
Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL:
2001- installation av bredband
2002- Trädgårdsbelysning installerades
2003- Målning av hobbylokal.
2004- Underhållsplanen reviderades
2007- Fastigheten besiktigas - Den är i gott skick
2008- Individuell värmemätning i alla lgh installeras.
2011- Spolning av stuprör, dräneringsledningar
2012- Renovering av utemiljö, flytt av cykelställ, halkfritt golv i miljöhuset, dränering baksida huset pga fukt i källare.
2014 - Underhåll av fönsterpartier.
2015 - Byte av maskiner i tvättstugorna och renovering av tvättstugorna samt torkrummen.
2017 - Relingen av vatten- och avloppstammar. Under samma år har det genomförts el-stambyte i gemensamma utrymmen och nya elcentraler i samtliga lägenheter. Det har även genomförts en dränering och förbättring av utemiljön. Målning av hussockeln.
2018 - Underhåll och av hissar.
2019 - Löpande underhållsarbeten av tvättmaskiner och diverse installationer och slutförande av elstambyte.
2020 - Renovering av fasad - kortsida sallerupsvägen, målning av miljöhus, renovering del av källare samt staket runt innergården.
2021 - Installation av porttelefon, underhåll dörrar miljöhus, nya entrédörrar och renovering av trapphus.
2022 - Större delen av den gemensamma belysningen är bytt till LED.
2023 - Renovering fasad (långsida Sallerupsvägen).

Planerade renoveringar:
2023 - Underhåll pergola och cykelförråd (inoljning av trä) och underhåll av dörrar till miljöhus (slipning samt inoljning).
2024 - Byte av tappvattenventiler, termostater och ventiler radiatorer.
2025 - Underhåll pergola och cykelförråd - Inoljning av trä
2026 - OVK, byte av fönster, byte av stuprör och målning fasad.

TV & BREDBAND:
Kabel-TV via Comhem där basutbudet ingår i avgiften. Föreningen har tecknat ett kollektivt bredband med Bahnhof med hastighet 1000/1000 Mbits. Ksotnaden för detta är 60 kr/mån och tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på avgiften.

PARKERING:
I föreningen råder boendeparkering. Det finns det en parkeringsplats i föreningen för en kostnad på ca 500 kr/mån. Kösystem råder.

GEMENSAMT:
Gemensamt finns Innergårdar med grill, hobbyrum, miljöhus, cykelställ samt grönytor. Tvättstugorna finns i källaren i trapphus C, utrustade med digitalt bokningssystem. Torkrum är belägna i källaren mellan trappa B och A mot innergården.

Besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/midgard/om-foreningen/

Alla bilder

Område

Här bor man på ett bra läge med gröna omgivningar där syrénerna blommar på sommaren. Ändå bor man nära Malmös mest centrala stadsdelar. Här har de boende tillgång till stor innergård med grönytor. Värnhemstorget ligger nära med all vardaglig service och här hittar man även köpcentret Entré som erbjuder bland annat stort affärsutbud, biografer, bowling och restauranger. Värnhemstorget är även en knutpunkt för regional och kommunal busstrafik. Även Köpenhamn når man smidigt och till centrala Malmö promenerar man på ca 10 minuter. Vad gäller mataffärer finns Willys, Hemköp, Lidl och Coop extra inom några minuters promenadavstånd. Närmsta restaurang från lägenheten ligger endast ca 150 meter bort.

Alla bilder

Övrigt

Säkerhetsdörr.

I föreningens register är lägenheten registrerad som en 2:a.

Alla bilder

Bottenvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 395 000 kr
Månadsavg. 2 967 kr
Ingår i avgift Kallvatten, Kabel-Tv, Bostadsrättstillägg
Adress Ellstorpsgatan 1C
Kommun Malmö
Område Ellstorp
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2.5
Boarea 51.4 Kvm (Föreningens information)
Våning 2 av 6
Hiss Ja
Balkong Balkong i västerläge
Byggår 1938
Förening HSB:s Brf Midgård
Bostadsrättens nettoskuldsättning 111 606 kr
Andel i föreningen 1.76988
Pantsatt Ja
Förråd Vind
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Driftskostnad 10 272 kr/år varav:
Värme: 7 512 kr
El: 960 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 132 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

  • Söndag 24 september 12:00 - 12:15