Burlöv - Åkarp

Solvägen 7

Visa på karta

Absolut nyskick - Orangeri - Parkering

Välkomna till detta energisnåla 1½-plans parhus om 4 rum och kök i absolut nyskick med rymligt orangeri och välanlagd, lättskött trädgård. Med det stora och luftiga orangeriet förlängs sommarhalvåret och suddar ut gränsen mellan ute och inne. Med utmärkt placering mitt emellan Malmö och Lund ligger Brf Orangerihusen som en liten idyll med sina 9 exklusiva stenhus. Här bjuds på bl.a. stilrent kök med matplats, två helkaklade badrum med dusch, ljust vardagsrum, allrum och 2-3 sovrum. 2 p-platser ingår i månadsavgiften. Mycket bra kommunikationer till Malmö/Lund med såväl buss som tåg. Varmt välkomna att boka tid för visning!

I korthet

Utgångspris 2 595 000 kr
Månadsavg. 7 309 kr
Rum 4
Boarea 90 Kvm
Balkong Orangeri, läge söder
Typ Parhus
Ägandeform Bostadsrätt - Småhus
Byggår 2020
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Ing-Marie Bengtsson

Anna Carlstedt Mörk

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Solvägen 7 - ett 1½-plans parhus som är byggt 2020, är i nyskick och har ett stort, härligt orangeri som blir som ett stort extrarum från tidiga våren till sena hösten. På entréplanen är det genomgående vattenburen golvvärme. Larm finns installerat och kan överlåtas till köparen, om så önskas. Till parhuset hör förutom ett rymligt förråd även 2 parkeringsplatser.

Alla bilder

Hall

Hall med praktiskt klinkergolv och goda avhängningsmöjligheter. Den komfortabla golvvärmen känner man redan under klinkerplattorna som sedan övergår till varmt, skönt och vackert 1-stavs ekparkettgolv på entréplanet.

Alla bilder

Kök

Husets hjärta - kök med matplats och vardagsrum i öppen planlösning är en underbar sällskapsyta för nära och kära med tilltalande rymd och ett generöst ljus. Stilrent kök med parkettgolv och vattenburen golvvärme. Matplats för 4-6 personer. Utrustning: Induktionshäll, spisfläkt (frånluft), kyl och frys i fullhöjd, inbyggnadsugn och -mikro, integrerad diskmaskin, skafferi och städskåp.

Alla bilder

Matplats

Matplatsen i köket är belägen vid fönstren som låter dagsljuset flöda in! Även här är det vackert parkettgolv med vattenburen golvvärme.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet - i öppen planlösning med kök - har samma vackra ekparkettgolv med golvvärme som kök/matplats. Vardagsrummet har gott om plats för en stor soffgrupp och altandörr ut till det stora, inglasade orangeriet. Den öppna planlösningen är tilltalande och man har fin kontakt med orangeriet genom de stora fönsterpartierna som ger ett sagolikt ljusinsläpp.

Alla bilder

Orangeri

Stort, härligt orangeri med trägolv i soligt söderläge. Här finns plats för både lounge- och matgrupp. Utgång till den välanlagda trädgården med staket.  

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Stilrent, helkaklat badrum/tvättstuga med vattenburen golvvärme. Utrusning: Dusch, WC, handfat med kommod, badrumsskåp med belysning, handdukstork, tvättmaskin, torktumlare och skåp för förvaring.

Alla bilder

Allrum / Sovrum

Stort allrum/sovrum med vackert ekparkettgolv, stora takfönster och garderober. Vid behov av ett "riktigt" sovrum med innervägg och -dörr går det alldeles utmärkt att göra det. Se alternativ planskiss övre plan!

Alla bilder

Sovrum 2 & 3

Sovrum 2 och 3 har vackert ekparkettgolv och stora takfönster. Båda sovrummen är alldeles utmärkta som barn-, gäst- eller arbetsrum.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Stilrent, helkaklat badrum med vågrätt fönster. Utrusning: Duschväggar, WC, handfat med kommod, badrumsskåp med belysning och handdukstork.

Alla bilder

Trappa

Trappan till övre plan har trappsteg i vacker ek. Under trappan finns en rymlig klädkammare och här finns värmepumpen/pannan. 

Alla bilder

Mäklaren i Burlöv

Kul att ni visar intresse för detta parhus!

Mitt namn är Ing-Marie Bengtsson och jag har arbetat som fastighetsmäklare i Burlöv sedan 2003, då jag tog min högskoleexamen som fastighetsmäklare. Jag har bott med min familj i Åkarp i 15 år och därför har Burlövs kommun på ett naturligt sätt blivit mitt gebit. Som person är jag driven, målinriktad och social. Ska jag göra något – ska det göras ordentligt – gärna med ett leende på läpparna. År efter år är jag den mäklare som förmedlar flest bostäder och får flest rekommendationer i Burlövs kommun (källa: Hitta mäklare). Jag lovar att göra mitt bästa för att ni ska få korrekt information och att alla ska få samma möjligheter att tänka, bjuda och köpa.

Eftersom jag mestadels ägnar dagarna åt att prata med människor så brukar det vara enklast att nå mig via mejl. Så snart jag får en lucka så hör jag av mig med ett svar, eller ett telefonsamtal. Normalt är fredagar och lördagar lediga dagar för mig, men undantag förekommer.

Har ni frågor så är ni varmt välkomna att skicka dessa via:
i-m.bengtsson@bulowlind.se.

Är ni i behov av hjälp med lånelöfte eller en värdering/samtal kring eget nuvarande boende så står jag gärna till tjänst, och all förhandsrådgivning är självklart gratis.

Mina tidigare uppdragsgivare har betygsatt mitt arbete och skrivit egna kommentarer kring hur de tycker att jag skött mig. Allt finns att läsa på >> www.hittamaklare.se/ingmarie.bengtsson

Alla bilder

Trädgård

Välanlagd trädgård med staket, marksten och gräsmatta. 

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Fastigheterna byggdes mellan 2018-2020 och består av 9 småhus. Föreningen Brf Orangerihusen är en äkta förening som registrerades 2018. Tomten är friköpt, vilket innebär att föreningens ekonomi inte kan komma att påverkas av en eventuell höjning av tomträtt. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. En pantsättningsavgift på 425 kr/pant samt en överlåtelseavgift på 1 313 kr debiteras köparen.

AVGIFT:I dagsläget finns enligt styrelsen ingen planerad höjning av månadsavgiften. Man har tidigare haft två höjningar under 2023.
Man har gemensamt elabonnemang i föreningen, elen läses av den siste varje månad och den egna förbrukningen debiteras den boende månaden efter. Dessutom har man ett gemensamt abonnemang för vatten och avlopp hos VA-Syd, där man delar lika på utgifterna. Varje hus har sin egen värmepanna och står alltså själv för sin egen värme, samt eget abonnemang för sophämtning.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: Då husen fortfarande är så pass nya har inga större renoveringar eller arbeten behövts. Under 2022 har man dock med Peabs hjälp färdigställt marken med gräsmattor, stensatta gångar framför ytterdörrar och staket. P-platser har asfalterats och lyktstolpar installerats. Man har även lagt ner rör i marken som förberedelse till installation av laddstolpar. I förebyggande syfte har man filmat och spolat avloppsrören under parkeringen innan asfalteringen.

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: Inom de närmsta åren finns inga större åtgärder planerade. Det finns dock en plätt mellan radhus och parhus där man ännu inte riktigt beslutat vad som ska hända.

BREDBAND OCH KABEL TV: Fiber indraget i fastigheterna och de boende kan själva välja hastighet och leverantör via Burlövs stadsnät.

PARKERING/GARAGE: Två parkeringsplatser ingår till var bostad. Tomten till husen ingår i bostadsrätten.

Alla bilder

Område

Åkarp är lugnt och barnvänligt och ligger endast 9 km från både Malmö och Lund. Det finns flera förskolor och tre skolor. På bara några minuters promenad kommer man till matbutik, pizzeria, restaurang/pub. Åkarp ligger på utmärkt pendlingsläge med goda kommunikationer med såväl buss som tåg. Man promenerar snabbt och lätt till både busshållplatser och tågstationen i Åkarp. Det är dessutom bara 3 km till både Burlöv Center och Burlövsbadet. Burlöv Center erbjuder allt du behöver inom shopping. Burlövsbadet är Burlövs toppmoderna badhus. Här kan du ta ett dopp i någon av de fyra bassängerna, gymma med virtuell personlig tränare eller testa på interaktiv gruppträning.

Alla bilder

Instagram

Den som vill vara först med att få reda på kommande bostadsförsäljningar i Åkarp och Arlöv följer lämpligen mitt konto på Instagram som heter: Maklaren_i_Burlov. Nya uppdrag visas alltid där allra först, oftast flera veckor före det syns på öppna internetsidor.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planskiss - bv

Med reservation för avvikelser

Planskiss - ov

Med reservation för avvikelser

Alternativ planskiss - ov

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 595 000 kr
Månadsavg. 7 309 kr
Ingår i avgift 2 st p-platser
Adress Solvägen 7
Kommun Burlöv
Område Åkarp
Typ Parhus
Ägandeform Bostadsrätt - Småhus
Rum 4
Boarea 90 Kvm (Föreningens information)
Balkong Orangeri, läge söder
Byggår 2020
Förening Brf Orangerihusen
Bostadsrättens nettoskuldsättning 1 448 595 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 11.06374
Förråd Förråd om 6 kvm i separat byggnad
Grundläggning Betongplatta på mark
Stomme Murad
Fasad Puts
Tak Plåt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Luft/vatten värmepump
Vatten/Avlopp Kommunalt V/A
Fönster 3-glas (PVC)
TV/Internet Fiber via Burlövs Öppna Stadsnät
Driftskostnad 13 540 kr/år varav:
El: 9 000 kr
Vatten/Avlopp: 2 220 kr
Renhållning: 2 320 kr
I kostnaden för el ingår uppvärmning!
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 65 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!