Malmö - Söderkulla

Tornfalksgatan 2a

Visa på karta

Fräsch gavellägenhet - Sjunde våningen - Stor inglasad balkong

Nu finns möjligheten att förvärva denna härliga gavellägenhet om 81 kvm med stor inglasad balkong i söderläge som ger fantastisk utsikt över trevliga Söderkulla. Lägenheten är välpanerad och i gott skick på sjunde våningen. Två rymliga sovrum, köket är fräscht och utrustat med diskmaskin. Badrummet är helkaklat och har även egna tvättmöjligheter med tvättmaskin samt torktumlare. Det finns bra förvaringsmöjligheter i form av två klädkammare och tre garderober i hallen. Som medlem i HSB Brf Söderkulla får du även möjlighet att nyttja föreningens gemensamma faciliteter och tjänster såsom gym, tvättstugor samt gemensam lokal. Du har även ett eget vindsförråd och det finns möjlighet att hyra parkeringsplats för 150kr/mån. Den fina gemensamma innergården har en modern lekplats, sittgrupp samt utegrill. Söderkulla är ett familjärt område med goda kommunikationsmöjligheter. Föreningen är välskött med bra ekonomi. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 795 000 kr
Månadsavg. 4 447 kr
Rum 3
Boarea 81 Kvm
Våning 7
Hiss Ja
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1964
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Saga Söderquist

Direkt:
Mobil: 070-989 69 49

Ansvarig mäklare: Saga Söderquist
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 1 650 000 kr – Visa budhistorik

Balkong

Stor inglasad balkong i söderläge med fantastisk utsikt utan insyn. Balkongen är delad i två sektioner, här finns möjlighet att ha två soffgrupper alternativt en soffgrupp samt matplats. 

Alla bilder

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med fönsterpartier i två riktningar, glasdörr ut till inglasad balkong. Här får du plats med en stor soffgrupp utan problem. Vita väggar som bidrar till en ljusare känsla med smakfull grå fondvägg som matchas med mörkt träfärgat golv. 

Alla bilder

Kök

Stilrent och fräsch kök med vita luckor samt grå bänkskiva. Trevligt mörkt träfärgat golv samt fönster som ger härligt ljusinsläpp utan insyn. Vitvaror, ugn och micro från Siemens, induktionshäll samt integrerad diskmaskin. 

Alla bilder

Sovrum 1

Sovrummet är rymligt med vita väggar och grå fondvägg som matchas snyggt med ett mörkt träfärgat golv. Fönster i söderläge samt dörr ut till balkongen.

Alla bilder

Sovrum 2

Andra sovrummet har vita väggar som matchas med grå fondvägg och golv med grå mjuk heltäckande matta. Fönstret släpper in bra med ljus utan insyn.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum i vitt och grått, utrustat med tvättmaskin och torktumlare. Handfat med kommod, wc samt vattenburen handdukstork. 

Alla bilder

Hall

Hallen erbjuder otroliga förvaringsmöjligheter i form av tre inbyggda garderober samt två generösa klädkammare där du har gott om plats för förvaring utav kläder eller vad som önskas. Du välkomnas in på ett snyggt mörkt klinkergolv. 

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Fastigheten byggdes 1964 och består av 596 bostadsrätter och 4 lokaler. Föreningen Brf Söderkulla är en äkta förening som registrerades 1964.Föreningen äger marken.HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. En pantsättningsavgift på 573 kr/pant. Överlåtelseavgift: 1433 kr som betalas av förvärvaren.

AVGIFT:
Avgiften höjdes med 5 % från den 1 juli 2023. Det finns f.n. inget beslut om ändring av debiteringen för el och varmvatten. Avgiften brukar höjas cirka en gång per år med några procent. I avgiften ingår värme, kallvatten, bostadsrättstillägg på hemförsäkringen, Kabel-TV basutbud och internet. Individuell mätning och debitering av el och varmvatten kostnad för faktiskt förbrukning debiteras med tre månaders eftersläpning på månadsavin.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:
2001 Fasadrenovering, byte av vissa fönsterbalkar och reparation av tegelfogar.
2003 Nytt elavtal.
2008 Installation av handikappshissar.
2011 Byte av tappvattenstammar och relining av avloppsstammar.
2015/2016 Fasader, värmeanläggning/luftbehandling, tvätt.
2016 Införande av individuell varmvattenmätning.
2016/2017 Nya hissar. Nya porttelefoner installerades på Södra Gulsparvsgatan 26.
2017/2018 Tvätt, belysning, entrépartier, hissar. Installation av trefas-el i lägenheter.
2018 Renoverade loftgångar, ommålning av delar av fasaden.
2020 Nya frånluftsfläktar i 3 hus, avloppsspolning, 3 nya lekplatser. Hissar på Tornfalksgatan 1 bytta.
2021 Kameraövervakning i vissa gemensamma utrymmen, finns i alla miljöhus. Renoverat lekplatserna. Förstärkning av balkongerna i låghusen. Nya tappvattenledningar och rörstammar har installerats i källarna. Nya dörröppnare, anslagstavlor i trapphusen med bokningssystem till tvättutrymme, installation av postboxar. Tryckspolning av stigarledningar har utförts. Laddstolpar för elbil har installerats.
2022 Nya dörröppnare, nytt passagesystem, nya vattenledningar, huvudstammar. Allt är bytt i samtliga hus för ca 10 år sedan. Avloppsstammarna renoverades samtidigt med rörinfodring. Plattläggning och moderna cykelställ gjord. (Byte av inkommande tappvattenledningar till varje fastighetsmätare. – Obs. detta inte berör lägenheterna. Där byttes tappvattenledningarna för ca 10 år sedan.) Fortsatt installation av passagesystem, anslagstavlor och tvättbokning.

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:
2023/2024 Takbyte på Tornfalksgatan 2-8
2025 Byte av radiatorer, Installera solpaneler.
Installation av kamerabevakning - ingen tidsplan beslutad

BREDBAND OCH KABEL TV:
Kabel-TV via Sydantenn och bredband via Ownit, ingår i månadsavgiften.

PARKERING/GARAGE:
Föreningen har egna parkeringsplatser som går att hyra, kösystem tillämpas (kö i dagsläget kontrollerat med styrelse ).
Garageplats, 77st - 350kr/mån.
Parkering ute, 322st - 150kr/mån.
MC plats inne, 11st - 150kr/mån.
MC plats ute - 75kr/mån.
Mopedplats, 14st- 30kr/mån.
Cykelplats - 10kr/mån.
Cykelbox - 30kr/mån.
Det finns i nuläget 4st laddplatser för elbil, fler planeras efterhand men utrymmet är begränsat.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Gemensam tvättstuga i källaren, festlokal som kan bokas av föreningens medlemmar för en speciell summa, gym finns i grannföreningen med möjlighet att nyttja mot en kostnad om 700kr/år. Mysig innergård med gemensamma utemöbler, grill, lekplatser och miljöhus. För att boka lokal eller ansöka om gym, kontakta: service@abds.se 

ÄGANDE:
Föreningen kräver att samtliga ägare ska ha för avsikt att permanent bo i lägenheten. De tillämpar inte någon viss fördelning. Juridisk medlem accepteras ej.

ÖVRIGT:
Tillsyn sker med köparen och eventuellt säljaren innan tillträde.
Köparen måste bli medlem i HSB innan medlemskap i föreningen accepteras, startavgift på 500 kr samt en årsavgift på 300 kr/år.

Se gärna föreningens hemsida för mer information https://www.hsb.se/malmo/brf/soderkulla/

För ordningsregler, se; https://www.hsb.se/malmo/brf/soderkulla/ditt-boende/bosamja/ordningsregler/

Alla bilder

Område

I Söderkulla bor du med närhet till Hyllie där bra tågförbindelser till Köpenhamn och Malmö C finns samt även shoppingcentret Emporia. Det finns goda kommunikationsmöjligheter i området. Matställen som populära Rekas Hamburgare och pizzeria finns i närheten. Mataffär som Willys och X:-tra finns ett stenkast bort och underlättar vardagen. Tornfalkens förskola, Sånglärkans förskola och Söderkullaskolan ligger inom gångavstånd. I området finns även vårdcentral, park och hundrastplats. Med inre ringvägen i närheten kommer du enkelt via bil till Emporia och Hyllie men du tar dig även enkelt ut till yttre ringvägen som tar dig till Köpenhamn. 

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 795 000 kr
Månadsavg. 4 447 kr
Ingår i avgift Kallvatten, Värme, Bostadsrättstillägg, Bredband och kabel-tv. För el och varmvatten tillkommer en obligatorisk kostnad genom indvivuell mätning.
Adress Tornfalksgatan 2a
Kommun Malmö
Område Söderkulla
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 81 Kvm (Föreningens information)
Våning 7
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggår 1964
Förening HSB:s Brf Söderkulla
Bostadsrättens nettoskuldsättning 125 344 kr
Kommentar nettoskuldsättning 1 547,4 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.174
Pantsatt Ja
Förråd Vind
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 2-glas
Driftskostnad 9 752 kr/år varav:
El: 4 848 kr
Vatten/Avlopp: 3 204 kr
Försäkring: 1 700 kr
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 146kWh/m² kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 1 650 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
1 650 000 kr Budgivare 5 2024-06-18 15:55