Lund - Brunnshög

Neversvägen 37

Visa på karta

Uteplats i västerläge - Nära till spårvagnen - tre sovrum

I expansiva Brunnshög finner ni denna moderna och välplanerade 4a om 106 kvm. Lägenheten har trevlig placering på gaveln och får in fint ljusflöde från tre väderstreck. Lägenheten genomsyras av bra förvaringsmöjligheter, gedigna materialval och plats för både umgänge, kreativitet och avkoppling. Kök och vardagsrum har öppen planlösning med utgång till den underbara uteplatsen i västerläge. De tre sovrummen är placerade i österläge. Ni har bekvämligheter som två helkaklade badrum, en klädkammare och egen tvättstuga. Brunnshög håller på att förvandlas till en levande och hållbar stadsdel där ni har nära till både natur och citylivet. Från Brunnshög har ni nära till stora arbetsplatser som Lunds Universitet, LTH och Ideon. Här är även nära till forskningsanläggningarna ESS och MAX IV. Bra kommunikationer finns i form av stadsbuss, regionbuss och spårvagn. Det är nära till mataffärer, restauranger, caféer, gym, förskola och skola. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 150 000 kr
Månadsavg. 6 714 kr
Rum 4
Boarea 106 Kvm
Våning 1 av 6
Hiss Ja
Balkong Uteplats i västerläge
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2007
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Patricia Olsson

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
Visa alla

Hall

Hallen binder samman alla rum i lägenheten och skiljer av de sociala ytorna från sovrummens rofyllda placering i öster. Ni har gott om plats att hänga undan ytterplagg och ställa undan skor vid ingången. Länge fram i hallen finns en rymlig klädkammare samt skjutdörrsgarderober. Till höger i hallen har ni trevlig plats vid fönstret där ni kan placera hemmakontoret eller ge plats till hobbyn. Hallens väggar är vita och golvet är klätt med parkett.

Alla bilder

Vardagsrum & matplats

Vardagsrummet har underbar yta som kan möbleras både med soffgrupp och matmöbler. Rummet är som gjort för umgänge med familj och vänner där det finns plats för stora som små. Golvet är klätt med ekparkett, väggarna är vita samt en dekorativ fondvägg. Från vardagsrummet kommer ni ut till den väl tilltagna uteplatsen.

Alla bilder

Kök

Köket har trevlig, öppen planlösning mot vardagsrummet/matplatsen vilket bjuder in till umgänge kring maten. Köksinredningen sträcker sig längs med tre väggar och ger er gott om både förvaringsutrymmen och arbetsytor. Luckorna är vita och får fin kontrast av den grå laminatbänkskivan. Väggarna ovanför är klädda med grå kakel. Ni har ett stort fönster att blicka ut över området medan ni fixar med kökssysslorna. I mitten av köket finns en härlig köksö som ger extra yta till servering, frukostplats och förvaringsyta. Utrustningen består av kyl, frys, spis, fläkt, diskmaskin, inbyggnadsmikro och inbyggnadsugn.

Alla bilder

Uteplats

Uteplatsen är belägen i underbart västerläge där ni kan njuta av solen under eftermiddagen och kvällen. Uteplatsen skärmas av med en bokhäck som är grön under större delen av året. Ni har en utgång till föreningsområdet som gör det enkelt för barnen att springa ut till lekplatsen utanför eller när hunden ska motioneras. Uteplatsen har trevlig placering med utgång nära kök/vardagsrum vilket gör det smidigt att sätta sig här och njuta av kvällsmaten.

Alla bilder

Sovrum 1

De tre sovrummen är placerade i behagligt österläge. Till detta sovrum kommer ni via vardagsrummet. Här har ni yta till att möblera med både säng och förvaringsmöbel. Sovrummets väggar är vita och golvet är klätt med parkett.

Alla bilder

Sovrum 2

Detta sovrum passar utmärkt som ett barnrum eller varför inte nyttja det som hemmakontor? Ni har yta att möblera med säng och förvaringsmöbel. Golvet är av parkett och väggarna är vita.

Alla bilder

Badrum 1

Nära till hands till både vardagsrum och sovrummen finner ni detta helkaklade badrum. Väggarna är klädda med vitt kakel och golvet är klätt med grå klinker. Badrummet är utrustat med dusch, WC, spegelskåp, spegel och handfat.

Alla bilder

Sovrum 3

Här har ni lägenhetens största sovrum. Det finns gott om yta för både dubbelsäng och förvaringsmöbler. Vid ena väggen har ni generösa förvaringsutrymmen i form av skjutdörrsgarderob. Sovrummet har två ingångar. Väggarna är vita och golvet är klätt med parkett.

Alla bilder

Tvättrum

Praktiskt tvättrum som är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk och förvaringsskåp. Här kan ni låta tvätt och förvaring landa för att sedan enkelt stänga till dörren. Väggarna är vita och golvet klätt med klinker.

Alla bilder

Badrum 2

Det största badrummet finns placerat nära det större sovrummet. Golvet har mörkgrått klinker och väggarna är klädda med vitt kakel. Badrummet är utrustat med badkar, WC, handdukstork (el), förvaringsskåp, kommod med handfat samt spegel. Taket är försett med spotlights.

Alla bilder

Förening

Brf Solfångaren 5 består av 54 bostadsrättslägenheter i olika storlekar som är fördelade i två hus. Husen ritades av Möller Arkitektur och präglas av arkitektur som är lätt och luftig, med ljusa linjer och tidlös form. Byggnaderna är uppförda av Peab 2007.

Brf Solfångaren 5 ligger vid Lunds högsta punkt på 87 meters höjd och man har därför en vidsträckt utsikt över staden, slätten och Öresund. Samtidigt är det nära till skolor, förskolor och affärer, och centrum ligger på bekvämt cykelavstånd. Kommunikationerna är utmärkta med täta bussförbindelser, spårvagn och motorväg till Malmö/Köpenhamn på lagom avstånd.

Föreningens har ett heltäckande förvaltningsavtal med Riksbyggen gällande drift, fastighetsskötsel och ekonomisk förvaltning.

Ekonomi
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1313 kr 2023) och en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (525 kr 2023).

Parkering
I Parkeringshuset som förvaltas gemensamt av Samfälligheten Solfångaren finns parkeringsplatser som tillhör föreningen. 52 st. parkeringsplatser, 46 under tak och 6 på takplan. Hyra 400 kr/mån (under tak) 250 kr/mån (takplan). Det finns också 5 st. MC-platser (under tak) 125 kr/mån. Separat kösystem tillämpas.

TV & Internet
Alla lägenheter är utrustade med flera så kallade multimediauttag med tre stycken anslutningar för radio, TV och Internet. Uttagen är förberedda för anslutning till föreningens kabel-TV, radio och internet via Tele2. Grundutbudet (TV) och internetanslutning (100 Mbit/s) ingår i månadsavgiften. Snabbare internetanslutning och ytterligare kanaler kan beställas genom operatören. Alla har också tillgång till samma kanalutbud som i det vanliga abonnemanget via Comhem Play.

Gemensamma utrymmen
Aktivitetsrum
Föreningen har ett aktivitetsrum med några träningsmaskiner, bordtennisbord, träningsredskap, böcker, sällskapsspel mm. Lokalen finns i källaren i hus 8 (Neversvägen 37), och får användas mellan 08.00 och 22.00 alla dagar.

Cykelrum
Det finns ett cykelrum i källaren i varje hus.

Gemensamhetslokal/styrelserum
Bostadsrättsföreningen har en gemensamhetslokal/styrelserum. Denna finns i källaren i hus 7 (Neversvägen 39).

Underhåll
2016 – Spolning och fräsning av stammar
2017 – Målning av plank, bänkar och trapphus
2018 – Fasadtvätt
2020 – Trapphusmålning, dörrar till miljöhus och målning av staket samt montering av pollare
2021 – Underhållsspolning av avloppsstammar
2022 – Underhåll av bänkar

Samfällighet
Föreningen är delaktig i Samfälligheten Solfångaren tillsammans med Riksbyggen brf Solhöjden i Lund och Heimstaden. Samfälligheten förvaltar två gemensamhetsanläggningar som omfattar grönområden, kommunikationsytor, planteringar, belysning och parkeringshus.

Övrigt
Hemförsäkringen bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Ni finner mer information i årsredovisningen och på föreningens hemsida: https://www.brfsolfangaren5.se/

Alla bilder

Område

Östra Torn är ett området i nordöstra Lund som präglas av sin grönska och sina sociala och bilfria bostadsområden. Här finns en trivsam blandning av radhus, villor och flerfamiljshus. Området avgränsas i väst av E22:an och i söder av Hardebergaspåret. Från områdets norra gräns sträcker sig Lunds nya stadsdel Brunnshög och i öster möts man av åkrar så långt ögat når. 

Här finns bl.a. hästhagar och fårhagar, två stall, 4H gård, beachvolley-plan, tennisbanor, stora grönområden, hundrastgårdar, utegym, och skridskodammar. 

I området ligger ett stort antal uppskattade förskolor och skolor, både kommunala och privata med montessoriinriktning. Strax utanför området ligger Lunds Waldorfskola och Waldorfförskolan i Hardeberga; till skolan går skolbuss från Östra Torn.

Det finns även väldigt goda kommunikationsmöjligheter i området. Med bil tar man sig snabbt ut på E22:an och det finns ett stort antal busslinjer som stannar inom området (6, 7, 166, 169, SE1). Spårvägen skapar områdets norra gräns och även denna tar en snabbt in till stan via Kunskapsstråket. Med cykel når man stan på ca 10-minuter och via Hardebergaspåret kan man även tryggt cykla hela vägen till Södra Sandby.

Det finns två matbutiker i området, Lilla Coop på Flöjtvägen och ICA Tornet på Uardavägen. Även ICA Tuna finns i närheten och inom kort kommer även Hemköp och en större ICA på Brunnshög.

På intilliggande Brunnshög växer även otroligt mycket övrig service snart fram, bl.a. apotek, vårdcentral, systembolag, gym, restauranger och caféer. Nära anläggs även två stora parker.

 

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 150 000 kr
Månadsavg. 6 714 kr
Ingår i avgift I angiven avgift ingår värme, vatten, kabel-TV och internet
Adress Neversvägen 37
Kommun Lund
Område Brunnshög
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 106 Kvm (Föreningens information)
Våning 1 av 6
Hiss Ja
Balkong Uteplats i västerläge
Byggår 2007
Förening Brf Solfångaren 5 i Lund
Bostadsrättens nettoskuldsättning 671 089 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 2.24509
Pantsatt Ja
Förråd Förråd i källaren
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Tele2
Driftskostnad 7 800 kr/år varav:
El: 6 000 kr
Försäkring: 1 800 kr
Driftkostnad är kostnad för el och försäkring. Detta kommer att variera beroende på val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 104 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning