Malmö - Segevång

Segevångsgatan 17A

Visa på karta

Inglasad balkong i söderläge - Fri utsikt över park - Optimal planlösning

Högst upp i huset finns denna trevliga lägenhet med fantastisk utsikt och optimal planlösning. Bostaden bjuder på ett modernt kök med matplats intill fönstret, en mysig inglasad balkong i soligt söderläge med fantastisk utsikt över den välskötta parken samt ett helkaklat fräscht badrum. Dessutom är både sovrummet och vardagsrummet generöst tilltagna samt insynsskyddade, precis som resten av bostaden. I närheten finns Beijers park, pizzerior, mindre kioskar samt gym och på bara några minuter tar man sig till Värnhem med alla dess bekvämligheter. Här finns även bra bussförbindelser och man tar sig enkelt dit man ska med bil via inre ringvägen.

I korthet

Utgångspris 995 000 kr
Månadsavg. 3 492 kr
Rum 2
Boarea 52 Kvm
Våning 4 av 4
Hiss Nej
Balkong Inglasad balkong
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1961
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Cassandra Bülow

Direkt:
Mobil: 073-314 43 63

Ansvarig mäklare: Cassandra  Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
  • Söndag 24 september 12:45 - 13:00
Visa alla

Kök

Modernt kök med plats för en matgrupp intill fönstret som ger härligt ljus. Väggarna är vita med mörkt golv som matchar bänkskivan samt det mörka kaklet ovanför. Köket är utrustat med spishäll, fläkt, diskmaskin, integrerad ugn, integrerad mikrovågsugn samt kyl/frys. Från köket nås den mysiga balkongen i soligt söderläge.

Alla bilder

Balkong

Inglasad balkong i bästa söderläge med fantastisk utsikt över den välskötta parken.

Alla bilder

Sovrum

Generöst tilltaget sovrum med inbyggd garderob. Rummet ligger insynsskyddat med fri utsikt över parken.

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och trivsamt vardagsrum med härligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Rummet går enkelt att möblera med en större soffgrupp.

Alla bilder

Badrum

Fräscht badrum med vita helkaklade väggar som kontrasterar snyggt mot det mörka klinkergolvet samt en dekorativ avskiljande duschdel. Utrustat med wc, handfat med kommod (2023), handdukstork (2022) samt dusch.

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall med gott om utrymme för avhängning samt möjlighet att sätta in en extra garderob för förvaringen.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Fastigheterna byggdes 1961 och består av 397 st bostadsrättslägenheter, 1 bostadsrättslokal och 5 hyreslokaler fördelade på 6 hus på adresserna Kronetorpsgatan 60-68 samt Segevångsgatan 13-21. Föreningen Almedal är en äkta förening. Tomträttsavgälden skrevs senast om 2015 och belöper till 2024-12-31. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen och en pantsättningsavgift på 425kr/pant samt en överlåtelseavgift: 1312,5 kr debiteras köparen. I samband med inträde tar HSB ut en medlemsavgift på 500 kr/medlem. Denna återbetalas i samband med utträde ur HSB.

AVGIFT: En avgiftshöjning med 7% genomfördes den 1/1 2023. I nuläget finns ingen planerad avgiftsförändring.I avgiften ingår bostadsrättstillägg till hemförsäkringen. Föreningen har gemensamt elabonnemang där elkostnaden debiteras separat på avin för månadsavgiften.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:
Sedan tidigare är fönstren bytta och fasaden omfogad.
2010 Nytt värmesystem och ny värmecentral.
-2012 Omläggning av tak samt omfogning av fasader på låghusen.
2015 Byggt miljöhus
2016 Omläggning av tak samt omfogning av fasader på höghusen. En tidigare butikslokal byggdes om till 7st lägenheter på Kronetorpsg. 64
2019 Gemensam el infördes
2020 Garaget renoverades - nytt golv, ny el och beslysning och ny oljeavskiljare istallerades. Byggt nya cykelförråd på Segevångsgatan. I trappuppgång 62c installerades nya tappenvattenstammar som ett pilotprojekt inför byte i hela föreningen.
-2021 Nya räddningsvägar. Nya hissar i höghusen - byggnationen är genomförd och man väntar i dagsläget på slutbesiktning.

PÅGÅENDE:-Byte av tappvettenledningar

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
-Relining av avloppsstammar 23/23
-Byte elledningar 24/25
-Målning trapphus 25/26
Förändringar i genomförandetid och ordning kan förekomma.

BREDBAND OCH KABEL TV: Kollektivt bredband finns via Bredband 2, 1000/1000 Mbit/s. Bredbandet kostar 65 kronor per månad och dras som separat post på månadsavin
Kabel-tv basutbud av kanaler via Tele2 ingår i månadsavgiften.

PARKERING/GARAGE:Föreningen har 75 garageplater och 150 p-platser. En garageplats kostar 317:-/månad och en parkeringsplats 190:-/mån med höjningar på ca 3% av avgiften årligen. Kösystem tillämpas och kön är i dagsläget ca 3-4 år Cykelgarage finns med separat kö - i dagsläget finns lediga platser och en cykelplats kostar ca 20:-/mån.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:I föreningens finns en fritidslokal som går att hyra mot en kostnad av 500 kr, samt en depositionsavgift på 500 kr vilken återfås efter godkänd besiktning av lokalen.

På Segevång finns 4 HSB-anslutna föreningar; Almedal, Segevång, Kronotorp och Västkusten som har en gemensam ekonomisk förening, Ögonlocket. Totalt är de cirka 1000 lägenheter.

Besök gärna föreningens hemsida med adressen: https://www.hsb.se/malmo/brf/almedal/

Alla bilder

Område

Lugnt och vänligt område som är eftertraktad av både yngre och äldre målgrupper samt barnfamiljer. Segevång är ett av delområdena i stadsdelen Kirseberg. Det geografiska läget sträcker sig söder om Lundavägen mellan Inre Ringvägen, Bulltofta och Kirseberg.

Stadsdelen erbjuder förskolor. Beijers park, utomhusbadet Segevångsbadet och Malmö-Burlöv golfklubb ligger i området. I närområdet finns även Kirsebergs grundskola, vårdcentral och Bulltofta motionsanläggning. Fittnes24Seven finns placerat i området och erbjuder alla träningsentusiaster möjlighet till gymaktiviteter.

Området är beläget nära Inre ringvägen och ansluter därmed med bara några minuter bilfärd till E6 och andra viktiga motorvägar i södra Skåne. Det finns goda bussförbindelse samt cykelvägar till centrala Malmö. Här bor man dessutom inte långt ifrån Värnhemstorget med fenomenala bussförbindelser både för city- och regionaltrafik.

Mindre matbutiker, några pizzerior och kiosker finns i området. Närhet till Värnhemstorget bidrar inte bara med goda kommunikationsmöjligheter utan erbjuder även ett stort utbud av närservice i form av bland annat stora matbutiker, caféer, restauranger med mera. Även Burlöv shoppingcenter ligger inom nära räckhåll till området.

På Segevång består bilparkeringen mestadels av förhyrda parkerings- och garageplatser. Det finns även ett antal parkeringsmöjligheter på gatan som är tidsbegränsade under dagtid.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 995 000 kr
Månadsavg. 3 492 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband, Fast kostnad för el, Bostadsrättstillägg
Adress Segevångsgatan 17A
Kommun Malmö
Område Segevång
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 52 Kvm (Föreningens information)
Våning 4 av 4
Hiss Nej
Balkong Inglasad balkong
Byggår 1961
Förening HSB:s Brf Almedal
Bostadsrättens nettoskuldsättning 33 515 kr
Kommentar nettoskuldsättning 645 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.1993
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
Driftskostnad 3 600 kr/år varav:
El: 1 800 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 99 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

  • Söndag 24 september 12:45 - 13:00