Lund - Norra Fäladen

Parternas gränd 75

Visa på karta

Kvadratsmart gavel-2:a med slående takhöjd och ett härligt ljusinsläpp

På lugnt läge högst upp i huset finner du denna välplanerade tvåa som präglas av sitt fantastiska ljusinsläpp och sitt unika rundade tak med slående takhöjd. Bostadens hjärta ligger i det kombinerade kök och vardagsrummet där du enkelt rymmer såväl soffgrupp som matplats och förvaringsmöbler. Sovrummet är väl tilltaget med plats för både dubbelsäng och kontorshörna. Badrummet är rymligt, helkaklat i neutrala kulörer samt utrustat med tvättpelare. Här bor du med närhet till bl.a. mataffärer, restauranger, universitetet, Ideon-området samt till grönområden så som S:t Hans backar. Centrum nås enkelt både via cykel, kollektivtrafik och bil och läget är dessutom utmärkt för dig som pendlar till Malmö. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 390 000 kr
Månadsavg. 4 075 kr
Rum 2
Boarea 48 Kvm
Våning 4
Balkong Nej
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1969
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Anna Kajrup

Direkt:
Mobil: 070-263 02 60

Ansvarig mäklare: Anna Kajrup
Kontakta

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning! Visa alla

Hall

När vi stiger innanför dörren möts vi av den rymliga hallen med sitt härliga ljusflöde. Här finns gott om plats för avhängning i anslutning till entrén samt goda förvaringsmöjligheter i hela tre garderober. Golvet är klätt i grå klinker och väggarna målade i beige kulör. Från hallen nås badrummet och vid dess avslut ligger det stora sällskapsrummet där kök, matplats och vardagsrum ingår.

Alla bilder

Badrum

Badrummet är helkaklat i vitt och grått och utrustat med en rymlig dusch, WC, handfat med kommod, spegel, handdukstork och tvättpelare (Electrolux).

Alla bilder

Kök

Köket är modernt med inredning i vitt, beslag i rostfritt, diskbänk i mörkgrå laminat och stänkskydd i glas. Här finner du gott om förvaring samt fläkt, spis, diskmaskin, och kyl/frys. Köket har en öppen planlösning mot matplats och vardagsrum, och har ett härligt ljusinsläpp tack vare det stora fönsterpartiet mot söder. Matplatsen är trivsamt placerad framför det stora fönsterpartiet mellan kök och vardagsrum och skapar en naturlig avgränsning mellan kök och vardagsrum.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrumsdelen är välplanerad och rymmer enkelt såväl en större sittgrupp som förvaringsmöbler. Rummet har ett härligt ljusinsläpp samt en otrolig känsla av rymd tack vare det unika rundade taket som är öppet upp till nock. Golvet är klätt i ekparkett och väggarna målade i beige och grått. Fönster i väst med härlig kvällssol.

Alla bilder

Sovrum

Generöst och trivsamt sovrum med fönster i väst och plats för dubbelsäng. Sovrummet är utrustat med dubbelgarderob i ek samt matchande platsbyggt skrivbord. Ekparkett på golv och vita väggar.

Alla bilder

Förening

Brf Käranden 7179 är en äkta förening bestående av 54 st bostäder. Föreningens byggnader uppfördes 1969 och byggdes till med två våningar 2005. Föreningen bildades 2004 man äger själva marken.

Parkering
Föreningens medlemmar har tillgång till parkerings- samt garageplatser belägna längs Parternas gränd. P-plats kostar f.n. ca 533 kr/mån och garage ca 1118 kr/mån. Utanför hus 39-41 finns en gemensam gästparkering (avgiftsbelagd). Parkeringsytorna ägs av Fäladens Parkerings AB och förvaltas av Procendia. För uppgift om tillgänglighet samt aktuella hyreskostnader uppmanas pekulanter att ta kontakt med Procendia på 046-460 12 75 eller parkering@procendia.se.

TV & Internet
Sydantenns grundutbud för TV (analogt) samt bredband (1000 mbps).

Ekonomi
Månadsavgift:
I avgiften ingår vatten, TV, och bredband. El och värme debiteras efter förbrukning baserat på indivuduell mätning. Debitering sker halvåret efter konsumtionen, dvs januari-junis förbrukning debiteras oktober-mars. Se driftskostnader för en uppskattning av kostnaderna.

Tidigare avgiftsförändringar:
2023 höjdes avgiften med 3% och 2024 med 15%. I dagsläget finns enligt styrelsen inga beslut om nya höjningar.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift som faktureras köparen med 2,5% av prisbasbeloppet (1433 kr) och en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet (573 kr). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2024.

För information om föreningens ekonomi hänvisar vi till föreningens årsredovisningar. Senaste årsredovisningen finner ni under dokument nedan.

Medlemskap
Föreningen har rätt att neka juridisk köpare samt delägare utan avsikt att bosätta sig i bostaden.

Renoveringar
2023 Byte av hiss i entré 73, underhållsspolning avlopp
2023 Målning av trapphus
2022 Byta av hiss i entré 77
2022 Målning av loftgångar
2021 Renovering av fasaderna
2019-2020 Kontroll av köksfläktar
2018 Spolning av avlopssledningar
2018 OVK (ventilationskontroll)
2017 Kontroll av balkongstolpar
2015 Underhåll av tak

Pågående/planerade renoveringar:
2024 Trädbeskärning
2025 Byte av termostater
2025 Byte av frånluftsfläkt
2025 Byte av köksfläktar, OVK
2025 Rensning av ventilationskanaler
2025 Byte av gemensam belysning
Föreningen följer en 50årig underhållsplan.

Övrigt
Informationen ovan samt de bifogade dokumenten är inhämtade från föreningens hemsida, årsredovisning, och styrelsen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna. Styrelsen nås bäst på styrelsen@brfkaranden7179.se.

För mer information besök gärna föreningens hemsida BRF Käranden 71-79 (brfkaranden7179.se).

Alla bilder

Område

Allmänt
Norra Fäladen byggdes på kort tid, men med social medvetenhet. Området består av blandade boendeformer och olika funktioner såsom skolor, stadsdelscentrum och parker. Parkerna ligger huvudsakligen i ett centralt stråk med stadsdelscentrum, skolor, och fritids. I östra delen av området ligger studentbostadsområdena Delphi, Kämnärsrätten och Klosterängen, där en stor andel av studenterna vid Lunds universitet bor. Under slutet av -90-talet har området Annehem byggts ut med ett renodlat villaboende.

Kommunikation
Bilpendling
Från Lund når du lätt de stora motorvägarna E6:an och E22:an.

Cykelpendling
Från norra Lund finns det cykelstråk som tar dig in till centrum på ca 10-15 minuter. Det finns även cykelstråk som tar dig utåt byarna mot Vallkärra, Stångby och vidare mot Kävlinge och Löddeköpinge.

Tågpendling
Från Lund C avgår dagligen tåg till större delen av landet. Det finns även smidiga pendlingsmöjligheter med Danmark.

Busspendling
Med start i Annehem tar stadsbuss nummer 2 dig via centrum och vidare mot Värpinge by. Stadsbuss nummer 4 tar dig via centrum och vidare mot Gunnesbo. Bussarna avgår under vardagar var 15:e minut och var 30:e minut under helger.

Närservice
På Fäladstorget ligger ICA Supermarket Jätten som är en stor och välsorterad livsmedelsbutik.

Alla bilder

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 390 000 kr
Månadsavg. 4 075 kr
Ingår i avgift I angiven avgift ingår vatten och TV. El och värme debiteras efter faktisk förbrukning. Bredband om 99kr/mån är obligatorisk och tillkommer.
Adress Parternas gränd 75
Kommun Lund
Område Norra Fäladen
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 48 Kvm (Föreningens information)
Våning 4
Balkong Nej
Byggår 1969
Förening Brf Käranden 7179
Bostadsrättens nettoskuldsättning 474 862 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Pantsatt Ja
Förråd Ja, i separat byggnad framför entrén.
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet TV och bredband från Sydantenn (1000Mbps fast lina). Debiteras med månadsavgiften
Driftskostnad 11 400 kr/år varav:
El: 3 000 kr
Övrigt: 8 400 kr
I angiven driftskostnad för 1 persons hushåll ingår hushållsel samt värme och bredband (listat under övrigt).
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 175 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!