Kävlinge - Hofterup

Kungsljusvägen 48B

Visa på karta

Vacker villa - UNIKT fritt läge - tilltalande utemiljö med pool

På unikt fritt läge i Hofterup med naturen och hästhagar som närmsta granne ligger denna vackra 1,5-plansvilla om 182m² med fyra sovrum och härliga sällskapsytor. Rymlig rogivande tomt om 2670m² med tilltalande utemiljö, flera uteplatser varav en under tak, pool, trädgård med spännande gångar och gräsmatta med perfekta lekytor för barn och hundar. Två förråd, ett garage och dubbelcarport. Flera promenadstigar i området, lekplats och cykelväg till förskola och skola. Hjärtligt välkomna att boka in er på visning!

I korthet

Utgångspris 7 495 000 kr
Rum 6
Boarea 182 Kvm
Tomtarea 2670 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 2002
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Anna Kajrup

Direkt:
Mobil: 070-263 02 60

Ansvarig mäklare: Anna Kajrup
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 6 800 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Välkomna till Kungsljusvägen 48B, här möts man av ett ståtligt hus byggt i sten. En mur med kullersten framför gränsar mot vägen. Vägen är en cykelväg och det är den vägen man även kör in på för att komma till huset. Entrén är pampig med pelare, balkong och vacker dubbeldörr.

I anslutning till huset finns en dubbelcarport och framför på den stenbelagda ytan finns gott om plats att parkera bilar. Mellan huset och carporten finns ett isolerat förråd och ovanför carporten finns ytterligare förvaringsutrymme.

 

Alla bilder

Pool

På baksidan av huset ligger poolen på ett fritt privat läge och med sol stor del av dag och kväll. Glasfiberpool om ca 7,40m x 3,80m och ca 1,5m djup med trappa på gaveln och skjutbart tak.

Ett stort område runt poolen är beklätt med sten och ger bra plats för olika sittgrupper och solstolar.

 

 

Alla bilder

Uteplats

På gaveln av huset med utgång från vardagsrummet ligger denna mysiga uteplats under tak. En sida har skydd i form av liggande träribbor, de andra sidorna är öppna med vy ut över den fina trädgården och poolområdet.

På marken ligger trätrall och taket är av kanalplast. Uteplatsen är byggd för att vara enkel att glasa in.
Trätrallen fortsätter runt huset till ytterligare en uteplats.

Alla bilder

Uteplatser

Mellan huset och poolen finns en stor uteplats med trätrall. Här finns också en markis man kan fälla ut om solens strålar är för starka. Uteplatsen nås från matplatsen.

Till höger bredvid huset och på baksidan av carporten finns ett skjul med utrymme för cyklar och grill.
Längre bort bakom poolen och mellan träden skymtar ett fristående oisolerat förråd som ger bra plats åt trädgårdsredskap och annat bra ha. Förrådet har träpanel och papptak.

Alla bilder

Trädgård

Underbar lummig trädgård med insynsskyddande frodiga rabatter, stora träd, fruktträd, buskar och prydliga gångar med singel som kantas av vacker cortenplåt. Så klart finns det även gott om gräsyta där det finns plats för barnen och hundarnas lek.

Trädgården är omgärdad av ett staket.

Alla bilder

Entré

Vi stiger in i en rymlig hall med vackra dubbeldörrar och stilren ektrappa. Fint ljus flödar in från fönstren i dörrarna och de bredvid. På höger sida finns plats att hänga av sig ytterkläder och under trappan finns gott om förvaringsutrymme för extra jackor, skor och väskor.

Väggarna är vitmålade och på golvet ligger parkett som fortsätter vidare in i matplats och kök.

Alla bilder

Kök

Köket är öppet och luftigt med luckor i vaniljgul ton, mosaik i jordnära toner och bänkskiva av laminat. Luckor från Marbodal. Från köket har man fin vy mot matplatsen och vardagsrummet.

Utrustning: kyl/frys- Samsung 2021, ugn- Bosch 2002, mikro- Electrolux mellan 5-10 år, diskmaskin- Electrolux mellan 5-10år, häll både induktion och vanliga plattor- Bosch 2002, fläkt- Thermex 2002.

Alla bilder

Matplats

Underbar matplats med fönster och dubbeldörr ut mot poolområdet. Här är det verkligen lätt att duka för stort sällskap.

Alla bilder

Vardagsrum

På gaveln av huset ligger vardagsrummet, ett generöst rum med gott om plats för stor soffgrupp och läsfåtöljer. Flera fönster åt tre väderstreck skänker fint ljus.

Väggarna är vitmålade och en vägg är klädd med en mörkare mönstrad tapet.

Rejäl vitputsad kamin som kalla höst- och vinterdagar ger go värme. Utgång till uteplats.

Alla bilder

Avkoppling

Man kopplar gärna av framför brasan en kall vinterdag.

Alla bilder

Trivsel

Den fina utemiljön runt huset gör det lätt för familj och vänner att trivas!

Alla bilder

Kvällsbilder

Alla bilder

Sovrum

På entréplan ligger detta rymliga sovrum som idag används som kontor. Fönster åt två väderstreck.

Parkett på golvet och ljus tapet på väggen.

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Här finns ett ljust och fräsch badrum, helkaklat i milda beige/grå toner. Dusch med välvda duschdörrar, wc och handfat med kommod under och spegel ovanför. Spotlight.

Alla bilder

Tvättstuga

Rymlig tvättstuga med grovingång från carporten. Garderober för förvaring och gott om plats att hänga ytterkläder samt ställa skor. Vask med skåp ovanför och under. På golvet ligger klinker i blå nyans och väggarna är vitmålade.

Tvättmaskin- Samsung 2021, torktumlare - Samsung 2020 och torkskåp- Nimo 2002. Frånluftspanna Nibe fighter 360 från 2002.

Alla bilder

Allrum

Vi tar trappan upp till ovanvåningen och möts av ett luftigt allrum med utgång till balkong mot framsidan. Balkongen har ett fint snidesstaket.

Från allrummet når man de tre sovrummen och badrummet. På golvet ligger parkett och väggen är klädd med ljus tapet.

Alla bilder

Sovrum 1

Sovrummet direkt till vänster är det största med fransk balkong. Här finns gott om plats för en dubbelsäng och bakom skjutgarderoben gömmer sig en praktisk klädkammare.

Väggarna är klädda med tapet i beige nyans.

Alla bilder

Sovrum 2

På högra gaveln ligger de båda andra sovrummen som är likvärdiga i storlek. Båda har garderob med skjutdörrar.

Det ligger extra isolering i väggen mellan sovrummen.

Väggen är målad i beige ton och klädd med tapet i brun nyans.

Alla bilder

Sovrum 3

Sovrum med vitmålade väggar.

Alla bilder

Badrum

Badrummet är rymligt med både hörnbubbelbadkar och dusch, wc och stort dubbelhandfat med inbyggd spegel ovanför samt kommod under med gott om förvaring. Helkaklat med klinker och kakel i gul nyans. Spotlight i taket och golvvärme el.

Alla bilder

Huset

Huset byggdes 2002 av Lindénvillan i Ljungby, det är byggt i sten, har putsad kvastad fasad som målats i gråbrun ton med matchande takpannor av betong. Trädetaljerna och ramen runt fönstren har vitmålats och ger huset ett stilrent intryck.

Invändigt möts vi av en härlig rymd då takhöjden är 2,70m. På ovanvåningen ligger höjden på 2,40. Alla innerväggar har spånskiva bakom gipset så att man lätt kan fästa upp hyllor och tavlor.

Alla bilder

Garage

I sydvästra delen av tomten finns ett fristående oisolerat garage med gjuten platta, fasad av trä samt papptak. Här finns plats för en bil och andra redskap.

Alla bilder

Mäklaren informerar

Nuvarande ägare har ägt fastigheten sedan 2002 och var de som lät bygga boningshuet. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar som utförts av säljaren samt annan info som kan vara bra att veta inför visning och budgivning.

2005 - pool byggd
2013- förråd vid pool byggt
2020- ny gräsmatta anlagd
2021- mur och boningshus samt fönster och trädetaljer på boningshus målat. (Färg på mur och vissa ställen på huset har släppt). Fristående förråd målat. Uteplats på gaveln anlagd. Stenar vid poolområde tvättade och behandlade.
2022- garage byggt

- enligt detaljplanen får fastigheten inte styckas av och endast en bostad får finnas på fastigheten.
- elbilsladdare finns och lämnas kvar.
- köksfläkten kan bara sättas på och av via huvudströmbrytaren.
- det finns en äldre grävd brunn på fastigheten (aldrig använd av säljaren).
- centraldammsugare finns.
- ved lämnas kvar.
- lucka till vinden från allrum på ovanvåningen. Gång finns.
- parkett på entréplan är slipbart men inte på ovanvåningen.
- bubbelbadkar på ovanvåningen inte använt på länge av säljaren.
- stor del av elfasystem i förråd och i garderober lämnas kvar, extra frys i förråd lämnas.
- kameradon utvändigt tas med.
- huset har 25Ampere.

-SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220)
Byggnad, totalt värde: 2 439 000 kr
Mark, totalt värde: 1 216 000 kr ().
Summavärde: 3 655 000 kr

Taxeringsår: 2021. Byggår: 2002. Värdeår: 2002

- Fastigheten har del i Gemensamhetsanläggning KÄVLINGE HOFTERUP GA:5 vilket avser Hofterups vägförening.

Alla bilder

Område

I Hofterup ligger husen inbäddade i grönska med stora härliga tomter och naturområden runt knuten. I närheten finns Järavallens vackra strövområde och en kort cykeltur bort ligger havet. I Löddeköpinge finns idrottsanläggningar och för den golfintresserade finns en golfbana samt lite utanför ligger Barsebäcks Golf & Country Club i vacker miljö. I utkanten av Hofterup finns flera hästgårdar och bra ridstigar i området.

Till Hofterup tar man sig lättast med bil men även med Skånetrafikens buss, linje 126 och 138. Kort promenadavstånd till busshållplats.
Ca 5km från Hofterup ligger Dösjebro där det finns tågstation. Man når bl.a. Helsingborg via Landskrona och Malmö via Lund.

I området finns en jourbutik med pizzeria och bensinstation samt ett mysigt bageri som erbjuder färskt bröd men även lite pålägg och mejerivaror.
Bibliotek, folktandvård och vårdcentral med barnavård finns ett stenkast bort i Löddeköpinge. På vägen dit passerar man även Center Syd handelsområde med all tänkbar service såsom stormarknader, apotek, systembolag och köpcentrum.

Hofterup har två förskolor, Henkelstorps och Skönadals förskola, och Skönadalsskolan som är en F-6 skola. Cykelvägar från huset till skola. För mer information om de olika förskolorna och skolan, vänligen se kommunens hemsida, www.kavlinge.se

Välkommen till Kävlinge kommun! Här är kommunalskatten lägre än kringliggande kommuner. Värt att tänka på!

Alla bilder

Planlösning entré

Med reservation för avvikelser

Planlösning ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 7 495 000 kr
Adress Kungsljusvägen 48B
Kommun Kävlinge
Område Hofterup
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 6
Boarea 182 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 2670 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 2002
Grundläggning Gjuten platta
Stomme Sten
Fasad Puts
Tak Takpannor av betong
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Frånluftspanna (2002) med vattenburen golvvärme på entréplan och ovanvåningen har elradiatorer samt golvvärme- el i badrum.
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
TV/Internet Fiber via Landnet
Driftskostnad 42 177 kr/år varav:
El: 32 612 kr
Vatten/Avlopp: 5 765 kr
Sotning: 500 kr
Samfällighet: 1 050 kr
Renhållning: 2 250 kr
Total driftskostnad 42.177kr inkluderar värme, el, laddning elbil, kostnad för vatten och avlopp, sotning, samfällighet och renhållning. El och uppvärmningskostnad är baserad förra årets förbrukning 16.306kWh gånger 2kr. Tänk på att fastighetsskatt 9287kr (2023) samt hemförsäkring tillkommer.
Beräknat på 2 person(er)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 655 000 kr
Summa pantbrev 3 510 000 kr
Servitut/GA Avser Hofterups vägförening
Gemensamhetsanläggning KÄVLINGE HOFTERUP GA:5

Boka en kostnadsfri värdering här!

Budgivning pågår

Högsta bud: 6 800 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
6 800 000 kr Budgivare 1 2023-09-13 18:50