Malmö - Riseberga - Husie

Risebergavägen 78D

Visa på karta

Välplanerat bostadsrättsradhus i 2 plan - Byggt 2018 - Uteplats i söder

Nytt, fräscht och mycket välplanerat bostadsrättsradhus i två plan - nybyggt 2018 med fin uteplats i soligt söderläge. Luftigt öppen planlösning på bottenvåningen med ljust vardagsrum, fint kök, samt helkaklat badrum med tvättmaskin & torktumlare. Hemmets mer privata del är på ovanvåningen med tre sovrum, en rymlig klädkammare, ett allrum samt ännu ett fint badrum. Ett boende där man kan flytta rakt in utan att behöva ändra på något! Parkeringsplats ingår i månadsavgiften och möjlighet till ytterligare en finns i mån av plats - gratis parkering på gatorna runtomkring. Här bor man i barnvänlig idyll nära parker och lekplatser, närhet till skolor och förskolor samt med riktigt kort promenadavstånd till Bulltofta rekreationsområde med dess utbud av vacker natur och många olika aktiviteter att välja bland. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 325 000 kr
Månadsavg. 5 222 kr
Rum 4
Boarea 102 Kvm
Våning 1-2
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2018
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Cassandra Bülow

Direkt:
Mobil: 073-314 43 63

Ansvarig mäklare: Cassandra  Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Idag!
Visa alla

Vardagsrum & matplats

Ljust och luftigt vardagsrum med fina ytor som ger gott om plats för både soffgrupp och matbord i bekväm anslutning till köket. Stora fönsterpartier samt dörr till trädgården ger härligt ljus. Väggarna är ljusa och på golvet vilar vacker parkett med behaglig golvvärme.

Alla bilder

Kök

Köket ligger öppet mot vardagsrummet med stilren inredning från Marbodal i vitt - planerat i vinkel med fina arbetsytor och gott om skåpsutrymme. Här finns inbyggd ugn och mikrovågsugn i praktisk arbetshöjd, induktionshäll med tillhörande spisfläkt som har kåpa i rostfritt. Kyl och frys i fullstorlek samt diskmaskin - även dessa i rostfritt utförande. Bänkskiva i ljusgrått med vitt kakel i trendigt avlång form ovanför som stänkskydd. Vitmålade väggar och parkettgolv med behaglig golvvärme som följer oss obrutet ut i vardagsrummet, vilket ger en skön enhetlig känsla.

Alla bilder

Uteplats

Från vardagsrummet når man en stor uteplats i bästa soliga söderläge som sträcker sig över hela rummets längd. Uteplatsen består av trädäck och staket avskärmar från grannarna. Utemöbler med både loungegrupp och matbord ryms enkelt - här spenderas många sköna grillkvällar under sommarhalvåret!

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Snyggt helkaklat badrum i vitt med mörkt klinkergolv med bahaglig golvvärme. Utrustat med badkar, wc ,handfat med kommod samt spegelskåp med belysning. Här finns även tvättmaskin och torktumlare under praktisk arbetsbänk. Ett högt sittande fönster släpper in dagsljuset utan att ge insyn.

Alla bilder

Entré

Dörr med fönster välkomnar in i entréhall med avhängningsmöjligheter och praktiskt klinkergolv som längre in övergår i parkett. Här finns dörr in till  badrum och öppning till kök - rakt fram öppnar vardagsrummet upp. Trappan upp till ovanvåningen utgår härifrån och under denna finns förråd med bra förvaringsutrymme.

Alla bilder

Allrum

En trappa upp möts man av en härlig öppen yta som går att använda som exempelvis en lekhörna eller kontorsdel. 

Alla bilder

Sovrum 1

Rymligt sovrum med vita väggar och på golvet vilar vacker ekparkett. Här ryms enkelt en dubbelsäng.

Alla bilder

Sovrum 2

Ett master bedroom med bra ytor och fint parkettgolv. Här ryms både dubbelsäng samt arbetshörna om så önskas. Härligt ljusinsläpp från de två fönsterpartierna.

Alla bilder

Badrum - övre plan

Även det andra badrummet är mycket fint med helkaklade väggar i vitt som kontrasterar snyggt mot det mörka klinkergolvet. Duschplats med vikbara glasväggar, handdukstork, wc, handfat med kommod samt badrumsskåp med spegel.

Alla bilder

Sovrum 3

Ljust sovrum med vita väggar och vacker parkett på golvet.

Alla bilder

Klädkammare

På ovanvåningen finns även en rymlig klädkammare som löser förvaringen. Här finns dessutom ett fönster som ger bra ljusinsläpp.

Alla bilder

Mäklaren i Husie

Vill du veta mer om bostaden eller kanske vill få en värdering av din egen bostad? Tveka inte att kontakta mig!

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Fastigheterna byggdes 2018 och består av tre radhuslängor i två plan med 9st bostadsrätter om 4 r o k på vardera 102 kvm. Föreningen Risebergahusen är en äkta förening som registrerades 2017 och tomten är friköpt, vilket innebär att föreningens ekonomi inte kan komma att påverkas av ev. höjningar av tomträttsavgäld. Adbus affärspartner sköter den ekonomiska förvaltningen och en pantsättningsavgift på 525 kr/pant samt en överlåtelseavgift på 1313 kr debiteras köparen.

AVGIFT: Varje radhus har eget abonnemang för värme med egen värmepump och eget elabonnemang. Vatten upphandlas gemensamt och förbrukning betalas för varje hus enligt schablon.
Det finns inga planerade höjningar av månadsavgiften i dagsläget och senaste förändringen var 2024-01-01.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: I dagsläget finns, med tanke på att husen är så pass nya, inga större planerade renoveringar/förbättringar i föreningen och inga större arbeten har heller genomgåtts sedan husen byggdes.

BREDBAND OCH KABEL TV: Bredband finns via Ownit och tillkommer som en obligatorisk del i månadsavgiften på 265 kr/mån. Hastigheten är 100Mbit. När det gäller kabel-tv tecknar var medlem sitt eget abonnemang.

PARKERING/GARAGE: Det finns 8 gemensamma parkeringsplatser samt 1 handikappsparkeringsplats som totalt 6 av radhusen delar på. 3 av radhusen har egna uppfarter för parkering.

ÖVRIGT:
Uteplatsen tillhör bostadsrättsinnehavaren.

Alla bilder

Område

Här bor man i barnvänlig miljö på lugnt läge med riktigt kort promenadavstånd till natursköna Bulltofta Rekreationsområde som har vacker natur, minigolfbana, motionsslingor, sjöar, skog, grillplatser och bra pulkabackar på vintrarna. Den populära Risebergaskolan ligger 10 minuters promenad bort och bara 3 minuter på cykel. Det finns även flera förskolor i närheten och många fina lekplatser. Busshållsplatsen med 6:ans linje ligger mindre än 200 meter bort och välsorterade Ica-Maxi, Öb, Dollarstore och tre olika gym promenerar man snabbt till. För den som gillar golf finns Kvarnby Golfklubb i närheten som även har restaurang. Såväl Yttre som Inre Ringvägen nås snabbt vilket gör det enkelt och snabbt att ta sig till exempelvis Danmark. Kort och gott ett väldigt trevligt och lugnt område med mycket grönområden - En idyll för barnfamiljerna.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning botten

Med reservation för avvikelser

Planlösning ovan

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 325 000 kr
Månadsavg. 5 222 kr
Ingår i avgift Parkeringsplats
Adress Risebergavägen 78D
Kommun Malmö
Område Riseberga - Husie
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 102 Kvm (Föreningens information)
Våning 1-2
Byggår 2018
Förening Brf Risebergahusen
Bostadsrättens nettoskuldsättning 1 252 141 kr
Kommentar nettoskuldsättning 12 276 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 11.11
Pantsatt Ja
Byggnadssätt
Uppvärmning Frånluftsvärmepump
TV/Internet Fiber
Driftskostnad 29 016 kr/år varav:
El: 18 180 kr
Vatten/Avlopp: 5 856 kr
Försäkring: 1 800 kr
Övrigt: 3 180 kr
Kostnaden för vatten är en fast kostnad som tillkommer som ett obligatoriskt tillägg. Sophämnting ingår även i denna kostnad. Övrigt avser obligatoriskt tillägg för bredband.
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 88 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!