Lund - Brunnshög

Ringtonsgränden 2

Visa på karta

Exklusivt boende - Plats för familjen - Pool & spabad

Välkommen till denna smakfulla och rymliga lägenhet där kvalitet står i fokus och hela familjen enkelt ryms! Bostaden har tre generösa sovrum rofyllt placerade avskilt från den öppna och sociala sällskapsdelen. Där finner ni kök, vardagsrum och matplats med öppen planlösning samt utgång till den större av bostadens två balkonger. Bostaden är registrerad som 5rok men disponeras i dagsläget som 4rok. Önskas ett ytterligare rum delas matplatsen enkelt av. I anslutning till sovrummen samt entrén ligger bostadens två fullutrustade badrum. Brf Det Goda Vattnet är en unik förening med fokus på hållbarhet och ett gott liv. Här har de boende tillgång till bland annat naturpool med intilliggande bastu, spabalkong med jacuzzi samt cykel- och bilpooler. Byggnaden är ritad av den prisbelönta arkitekten Cord Siegel vars signum, råa betongelement, präglar samtliga bostäder i föreningen. Föreningen är centralt placerad i expansiva Brunnshög med närhet till all tänkbar service. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 4 895 000 kr
Månadsavg. 6 656 kr
Rum 5
Boarea 108 Kvm
Våning 4/9 alt. 5/10
Hiss Ja
Balkong Två balkonger
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2022
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Charlene Shelton

Direkt:
Mobil: 073-718 42 66

Ansvarig mäklare: Charlene Shelton
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
Visa alla

Hall

När vi stiger in i hallen dras blicken in mot vardagsrummet där ett härligt ljusflöde och bostadens råa betongelement står i fokus. Dessa tillsammans med parketten och snickerierna i ljus ask bidrar till en naturnära känsla som återkommer genom hela bostaden. Hallens utformning skapar rundgång och en naturlig avgränsning mellan det privata och sociala. Överljusfönster placerade över sovrumsdörrarna skänker hallen ljus. I entrédelen finns plats för avhängning och avställningsmöbel, och ytterligare förvaring finns i två skjutdörrsgarderober. Från hallen nås samtliga sovrum, bostadens två badrum och vid dess avslut ligger den gemensamma delen av bostaden.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet ramas in av väggar och tak i råbetong och de stora fönsterpartierna bidrar med ett otroligt ljusinsläpp. Rummet är välplanerat med gott om plats för en större sittgrupp. Härifrån nås en av bostadens balkonger som ligger lugnt placerad mot föreningens innergård och med utsikt över bl.a. föreningens pool. Vardagsrummet är en del av den sociala sällskapsdelen där även kök och matplats hittas; en naturlig plats för umgänge!

Alla bilder

Matplats

Intill vardagsrummet ligger matplatsen där matsalsmöblemang för ca 6-8 personer enkelt ryms. Denna ytan går även att dela av till ett separat rum om behov finns, och passar då utmärkt som t.ex. gästrum eller hemmakontor.

Alla bilder

Kök

Med öppen planlösning mot vardagsrummet ligger även köket med inredning i antracitgrått från finska Puustelli, beslag i svart, samt en mörk keramisk bänkskiva med svart mosaik samt råbetong ovan. Köket är utrustat med ugn, induktionshäll, inbyggd diskmaskin, kyl, och frys från Bosch och fläkt av märket Swegon Casa. Mellan kök och vardagsrum ryms enkelt en köksö, eller om man väljer att nyttja bostaden som en 5:a, en matplats för ca 4-6 personer.

 

Alla bilder

Sovrum 1

Bostadens sovrum är lugnt placerade avskilt från de sociala delarna och i svalt norrläge. Det första sovrummet är bostadens minsta, men även här ryms såväl en mindre dubbelsäng som klädförvaring. Fönster i två väderstreck bidrar med ett härligt ljusinsläpp.

Alla bilder

Sovrum 2

Det andra sovrummet är bostadens största med fönster i två väderstreck och utgång till egen balkong. Här ryms enkelt dubbelsäng och i de inbyggda garderoberna finns gott om förvaringsutrymme.

Alla bilder

Sovrum 3

Längst ner i hallen ligger bostadens tredje sovrum. Även här ryms en mindre dubbelsäng såväl som ytterligare möblemang. Det stora fönstret i väst bidrar med en härlig utsikt av solnedgången.

Alla bilder

Badrum 1

Det större av de två badrummen är smart placerat i hallen intill sovrummen. Badrummet är helkaklat med matt vit kakel och ljusgrå klinker och är utrustat med WC, tvättställ med kommod från Puustelli, spegelskåp med belysning och eluttag, takdusch med glasvägg, handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare från Bosch. 

Alla bilder

Badrum 2

Det mindre badrummet finner ni i anslutning till entrén. Även detta är helkaklat med vitt kakel och grå klinker samt är utrustat med handfat, spegelskåp, WC, handdukstork och dusch.

Alla bilder

Balkong

Till bostaden hör två balkonger, en med utgång från vardagsrummet och en med utgång från det största av de tre sovrummen. Den större balkongen om ca 8,5 kvm ligger i söder och vetter ut mot föreningens innergård. Här har man en utsikt över kvarterets byggnader samt föreningens härliga naturpool. En planteringslåda med växtlighet agerar insynsskydd och bidrar med grönska. Den mindre balkongen ligger med utsikt över Ringtonsgränden och vidare ner mot spårvägen. Här blir inom kort ett mysigt gatustråk med föreningens radhus längs den södra sidan och city-villor ritade av Cord Siegel längs norrsidan. Denna är ca 4,5 kvm till ytan.

Alla bilder

Förening

Allmänt om föreningen
Brf Det Goda Vattnet är en unik förening med fokus på hållbarhet och ett gott liv. Den består av 61 st bostäder byggda 2022 varav 12 st är radhus och 49 st lägenheter. Föreningen äger marken.

Föreningens byggnad ligger på ett attraktivt läge precis intill Gryningsparken och ett stenkast från bl.a. spårvägshållplatsen Solbjer, Hemköp, parkeringshuset Aurora, Sandby Stenugnsbageri, pizzeria, och 24/7 Fitness. Inom promenad eller cykelavstånd når man resterande delar av Brunnshög såväl som hållplatser för såväl kommunala som regionala bussar, E22:an, cykelleder, parker och öppet landskap.

Byggnaden har spännande och levande arkitektur med sina fyra huskroppar med förskjutna placeringar, varierande höjder och former, och fasadbeklädnad som skiftar från liggande till stående panel. Lägenheterna på de övre planen har indragna terrasser. Grönskan från innergården sträcker sig upp längs byggnadernas fasader tack vare planteringslådor på balkongerna och loftgångarna samt slingerväxter på vajrar. Detta bidrar till en harmonisk och inspirerande miljö och gör innergården till en lugn oas mitt i den omringande citymiljön.

Ekonomi
Avgift: I avgiften ingår värme och bostadsrättstillägg.

Obligatoriskt tillägg om 141 kr/mån avseende bilpool är medräknat i den angivna avgiften.

Föreningen tillämpar individuell mätning av vatten som debiteras i efterskott.

Gemensamma utrymmen
Föreningens medlemmar har tillgång till bl.a. en grönskande innergård som huserar en av föreningens höjdpunkter, naturpoolen med intilliggande bastu, såväl som en stor variation av växtlighet och en mindre del med lekutrustning. Från innergården nås även gästlägenheten som de boende kan hyra till sina gäster.

På översta våningen i byggnaden har de boende även tillgång till en spabalkong med härlig utsikt över takåsarna och tillhörande badrum med WC och dusch.

Garage & parkering
Föreningen har inga egna parkeringsplatser utan parkering sker enklast i P-huset Aurora som ligger intill föreningens byggnad. Här står även bilpoolsbilarna som de boende i föreningen har tillgång till (rörlig avgift tillkommer vid användning av bil). Utöver det finns cykelgarage i föreningen inkl. laddplatser för elcyklar samt cykelverkstad.

TV & Internet
Bostadsrättsinnehavaren tecknar eget avtal om bredband/IP telefoni. Fiber är indraget.

Övrigt
Föreningen har rätt att neka juridisk köpare samt delägare utan avsikt att bosätta sig i bostaden.

Ni finner mer information i föreningens årsredovisning.

Alla bilder

Område

Brunnshög finns beläget i nordöstra Lund, mellan stadsdelarna Östra Torn och Norra Fäladen. Det är ett stadsutvecklingsprojekt där 2 250 000 kvm tidigare obebyggd mark förvandlas till en levande och hållbar stadsdel. Här växer en varierande miljö fram som bildar en naturlig övergång där staden möter landet.

Från Brunnshög har ni nära till såväl flera av stadens stora arbetsplatser som till Lunds Universitet, LTH och forskningsbyn Ideon. I området finner ni även de två världsledande forskningsanläggningarna ESS och MAX IV. 

Ni tar er smidigt in till centrum med antingen stadsbuss eller med spårvagnen. För den som pendlar finns det även regionbuss i området. I västra delen av Brunnshög har ni motorvägspåfart till E22 i riktning åt norr mot Eslöv och Kalmar eller åt söder mot Malmö. 

I området ligger två stora parker, Nobelparken samt Kunskapsparken. Nobelparken belägen på gränsen mellan södra och centrala Brunnshög utgör en naturlig mötesplats för boende i alla åldrar med bl.a. lekplatser, hundrastgårdar, löpspår, utegym, äppellund och dansbana. Kunskapsparken är ett enormt rekreationsområde som sammanflätar stadsmiljön med Kungsmarkens naturreservat.

I dagläget hittar ni bland annat följande verksamheter i området: Hemköp, Fitness 24/7, blomsterbutiken Vallmovild, Sandby surdegsbageri, pizzeria, Kantin, Magnifiket, fotograf, frisör, Aiko sushi, Motel L med dess omtalade skybar och parkeringshus. Inom kort kommer även ICA:s stora handelskvarter med bl.a en ICA Kvantum-butik, Apotek Hjärtat, Systembolag, och Friskis&Svettis samt ytterligare parkeringshus, vårdcentral och skola. Mer information om skolutbudet finns på Lunds kommuns hemsida: https://www.lund.se/utbildning--forskola/grundskola/

Alla bilder

Med reservation för avvikelser

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 4 895 000 kr
Månadsavg. 6 656 kr
Ingår i avgift I avgiften ingår värme och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 141 kr för del i bilpool tillkommer. Gemensamt avtal för el och vatten.
Adress Ringtonsgränden 2
Kommun Lund
Område Brunnshög
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 5
Boarea 108 Kvm (Föreningens information)
Våning 4/9 alt. 5/10
Hiss Ja
Balkong Två balkonger
Byggår 2022
Förening Brf Det Goda Vattnet
Bostadsrättens nettoskuldsättning 1 393 481 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 2.01101
Pantsatt Ja
Förråd Ja, källarförråd om ca 5,1 kvm.
Byggnadssätt
Ventilation FTX
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Bostadsrättsinnehavaren tecknar eget avtal om bredband/IP telefoni.
Driftskostnad 9 072 kr/år varav:
Försäkring: 1 200 kr
Övrigt: 7 872 kr
I angiven driftskostnad ingår hemförsäkring (ca 100kr/mån) samt bilpool, vatten, el och värme (snitt på 656 kr/mån, listat under övrigt).
Beräknat på 3 person(er)

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning