Lund - Arenaparken

Mittlinjen 7A

Visa på karta

Ljus & luftig planlösning - Nära centrum & Stadsparken - Nytt & modernt

I omtyckta Arenaparken bor ni ett stenkast från centrala Lund och Stadsparken. Här bor ni på fjärde våningen i modern fastighet från 2018. Lägenheten upplevs som ljus, luftig och är mycket välplanerad. Ni kommer in i en rymlig hall som har garderobsförvaring. Kök och vardagsrum ligger i öppen planlösning med gott om ytor för umgänge. Köksinredningen kommer från Marbodal och sätter modern touch. Den väl tilltagna balkongen är belägen i underbart västerläge där ni kan njuta av solen under eftermiddag och kväll. Det är bra avstånd mellan byggnader vilket bidrar till det luftiga intrycket. Badrummet är helkaklat i tidlösa kulörer och ni har egen tvättutrustning i lägenheten. Här finns två sovrum varav ett större med skjutdörrsgarderober. Här bor ni i ett lugnt område med utbud för både citylivet och den aktiva. I närområdet finner ni gym, ishall, simhall, fotbollsplan och skatepark. Stads- och regionbuss avgår från området samt att tågstationen finns på nära avstånd. Varmt välkommen!

I korthet

Utgångspris 3 295 000 kr
Månadsavg. 4 197 kr
Rum 3
Boarea 77 Kvm
Våning 4 av 4
Hiss Ja
Balkong Balkong i västerläge
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2018
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Anna Carlstedt Mörk

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Mittlinjen

Alla bilder

Hall

Ni kan smidigt ta hissen från markplan upp till fjärde våningen. När ni går in i lägenheten möts ni av en luftig hall som har gott om utrymme till att välkomna gästerna och hänga av ytterplagg samt ställa undan skor vid väggen. Mer förvaringsutrymme finns i form av en skjutdörrsgarderob från Pelly. Det finns dessutom ett rymligt förråd längre fram. Hallens väggar är målade i en ljusgrå kulör. Det är genomgående parkettgolv i hela lägenheten och i hallen har man lagt ett dekorativt vinylgolv ovanpå som går att plocka bort.

Alla bilder

Kök

Till vänster om hallen öppnar rummet upp mot köket. Den moderna och välplanerade inredningen kommer från Marbodal. Släta, vita luckor matchas av dekorativt, vitt kakel på väggarna som får fin kontrast av den mörka laminatbänkskivan. Köket är fullutrustat med kyl, frys, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, spishäll, fläkt och diskmaskin. Vitvarorna kommer från Bosch. Köksdelen skärmas av med en portabel köksö som även passar perfekt som serveringsyta. Intill köket har ni yta till större matbord samt utgången till balkongen.

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av den här lägenheten! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 073-152 54 34 eller via mail: apaul.eriksson@bulowlind.se

Alla bilder

Vardagsrum

Här har ni naturlig plats för soffa, fåtölj och TV-möbel. Här kan ni samla familj och vänner för spännande samtal eller följa favoritserierna tillsammans.

Alla bilder

Balkong

Balkongen har trevlig placering i västerläge där ni kan njuta av solen från eftermiddag till kväll. Ytan är mycket rymlig och får plats med både loungegrupp och blomsterkrukor. Det är luftigt mellan husen och från balkongen har ni utsikt över arenaparkens område.

Alla bilder

Badrum

Badrummet är helkaklat och går i tidlösa färger. Väggarna är kaklade vita och golvet är klätt med mörkgrå klinker. Utrustningen består av dusch, WC, kommod med handfat och spegelskåp. Här har ni även bekvämligheten av att ha egen tvättmaskin och torktumlare. Ovanför maskinerna har ni en praktisk arbetsbänk samt förvaringshyllor.

Alla bilder

Sovrum 1

Detta sovrum är störst till ytan och ligger närmst hallen. Här har ni gott om utrymme till dubbelsäng och förvaringsmöbel. Skjutdörrsgarderober från Pelly finns längs med ena väggen. Sovrummets väggar är vitmålade och får kontrast av en blå fondvägg. Golvet är klätt med parkett.

Alla bilder

Sovrum 2

Det andra sovrummet passar utmärkt som hemmakontor eller som barnrum. Det finns plats att möblera med säng, skrivbord och förvaringsmöbel. Golvet är klätt med parkett och väggarna är vitmålade.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen
Bostadsrättsföreningen Hemmaplan är en s.k. äkta bostadsrättsförening som består av 106 bostadsrättslägenheter i varierande storlek, från 1 RoK till 4 RoK. I början av 2018 var samtliga av föreningens lägenheter inflyttningsklara och den 16 april samma år tog föreningen över fastigheten från Skanska.
Föreningen äger själva marken, vilket innebär att ekonomin inte kan komma att påverkas av eventuella höjningar av tomträtten.
HSB har hand om både den ekonomiska och tekniska förvaltningen.
Bostadsrättsföreningen har tecknat bostadsrättstillägg till hemförsäkringen hos Trygg-Hansa för samtliga lägenheter.

Ekonomi
En överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1 313 kr för 2023) debiteras köparen och en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (525 kr för 2023) debiteras köparen.
Avgifter för kommande år fastställs i samband med budgetarbetet under hösten och är ännu inte klart för året. Tankar har funnits på en höjning på ca. 2 % under hösten, alternativt en höjning på ca. 4% till januari nästa år men underlag är inte färdigt och beslut ej fattat i dagsläget. Den senaste höjningen genomfördes 1/1-2023 med 2%.

Föreningen följer en underhållsplan, då fastigheterna är så pass nya finns inga större planerade arbeten framöver. Man har tänkt att inom kort genomföra en genomgång av belysning för att se över möjlighet för byte till Led i garage och trappuppgångar.

Delat ägande
Föreningen tillåter delat ägande där den boende ska inneha en andel på minst 10%.

Bredband, TV & telefoni
Föreningen har gruppavtal med Tele2 för Bredband 100/100, TV-Bas med Tivo, samt grundabonnemang för telefoni (samtalsavgifter ingår ej). Kostnaden för TV och internet finns som ett obligatoriskt tillägg om 180 kr per månad och är medräknat i månadsavgiften.

Parkering
Det finns 62 parkeringsplatser i källargarage med infart vid Finalgatan 7A. Aimo Park (f.d. Q-Park) administerar på uppdrag av Skanska Sverige AB uthyrning av parkeringsplatser. För frågor om pris, parkering och köplats, kontakta Aimo Parks kundservice (0771-96 90 06).
Föreningen har 12 parkeringsplatser med laddstolpe. För dessa finns en intern kö som hanteras av styrelsen. Ett krav för att tilldelas en laddplats är att man har en befintlig parkeringsplats i garaget.

Månadsavgift
I månadsavgiften ingår kostnader för kallvatten och uppvärmning. Ett obligatoriskt tillägg på f.n. 180 kr för bredband, TV och telefoni (medräknat i månadsavgiften i annonsen). El och tappvarmvatten debiteras efter förbrukning i efterskott.
Vid ursprunglig upplåtelse tillämpades differentierade kapitalinsatser. Detta bör beaktas vid jämförelse av till exempel månadsavgifter och andelstal (andelstal 2). Detta medför även att månadsavgifter blir differentierade beroende på hur stor insats som ursprunglig bostadsrättshavare valt.

Övrigt
Miljörum finns på Finalgatan 9, källsortering skall utföras. Större avfall och avfall som ej får slängas i befintliga kärl (till exempel elektronik och farligt avfall) skall medlem själv ombersörja för transport till återvinningscentral.
Samtliga lägenheter har förråd. Generellt gäller att lägenheter med adress Finalgatan har källarförråd med trådgaller och de lägenheter med adress Mittlinjen har förråd i lägenheterna. Avvikelser förekommer.
Inom fastigheten finns det cirka 250 cykelparkeringsplatser. I källargaraget finns två öppna cykelförråd
Barnvagn- och rullstolsrum finns i samtliga trappuppgångar (i källarplan för Finalgatan 7A, 7B och 9).
Ni finner mer information i den senaste årsredovisningen och på föreningens hemsida: https://brfhemmaplan.bostadsratterna.se/

Alla bilder

Område

Arenaparken är ett område i ropet, som kommer att rymma drygt 400 nybyggda bostäder. Här kan man välja mellan att ta del av alla sportaktiviteter som området erbjuder, eller att strosa genom Stadsparken till centrala Lund för en fika med nära och kära.

Ut mot Höje å har ni en av Lunds främsta naturupplevelser med slingrande stigar, böljande betesmarker och fågelrika dammar. Lunds Arena (med ishall), Källbybadet samt Klostergårdens IP finns i området för olika aktiviteter. I augusti 2023 öppnar ett nytt gym upp med en anläggningsyta om 4700 m².

Skolor, förskolor och mötesplats
I området finns det bland annat Klostergårdsskolan (åk F-6), Internationella engelska skolan (åk 4–9), Lingua Montessoriskola (åk F-6) och Lunds Montessorigrundskola (åk F-9).

Här finns bland annat Källbyängars förskola, Montessoriförskolan Mammolina och Montessoriförskolan Lekloftet.

Mötesplats Klostergården är ett ställde där det finns både fritidsgård och biliotek. Det finns även en träffpunkt för seniorer.

Fritidsgården riktar sig för barn i åk 6 och till unga vuxna. Verksamheten ska främja ungas hälsa, drivkrafter och intressen samt skapa en arena för informellt lärande.

Kommunikationer
Till Arenaparken går stadsbuss 6 och 7 med täta avgångar. Och med en kort promenad till Ringvägen och hållplats Arenan där både stadsbuss och flertalet regionbussar avgår. I området finns det annars bra gång- och cykelvägar. Det tar ca 10 minuter att cykla till Lunds centrum.

I dagsläget har Lunds kommun tre tågstationer – Lund C, Stångby och Gunnesbo. En ny tågstation är under uppbyggnad på Klostergården som väntas vara i drift i december 2023.

Närservice
I Klostergården finns en välsorterad matbutik och även ett smålivs i lägenhetsområdena. Här finns restauranger, apotek och flera lokala verksamheter. Närmsta vårdcentral ligger i S:t Lars området.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 295 000 kr
Månadsavg. 4 197 kr
Ingår i avgift Inkl. värme, vatten, bredband och bostadsrättstillägg
Adress Mittlinjen 7A
Kommun Lund
Område Arenaparken
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 77 Kvm (Föreningens information)
Våning 4 av 4
Hiss Ja
Balkong Balkong i västerläge
Byggår 2018
Förening Brf Hemmaplan
Bostadsrättens nettoskuldsättning 966 352 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.987
Pantsatt Ja
Förråd Förråd i lägenheten
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk frånluft med återvinning
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Tele2 & Tivo
Energiprestanda 85 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning