Lund - Södra Sandby

Tallgatan 1C

Visa på karta

Större renoveringar gjorda - Solceller & elbilsladdare - Trädgård i sydvästläge

I familjevänliga, trivsamma och grönskande Södra Sandby finner ni denna härliga enplansvilla. Drömmer du om att flytta till en charmig 60-talsvilla med modern standard? Titta då hit! Stora renoveringar är gjorda så som byte av tak, installation av solceller och elbilsladdare, dragit om all el, relinat avloppsrören, renoverat kök samt gästtoaletten. Huset är genomgående i fint skick där du kan flytta raka vägen in. Planlösningen är trevlig med härliga sociala ytor, fyra sovrum, helkaklat badrum och generösa förvaringsutrymmen. Den lummiga trädgården är belägen i underbart sydvästläge med många härliga soltimmar. Härifrån har ni promenadavstånd till både skola och förskola. Bussen avgår från området och ni har nära till välsorterad mataffär. Vid Sandby finns det omtyckta naturområdet Skrylle. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 750 000 kr
Rum 5
Boarea 139 Kvm
Biarea 30 Kvm
Tomtarea 612 Kvm
Typ Kedjehus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1960
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Patricia Olsson

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 4 350 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Välkommen till Tallgatan 1C och ett trivsamt villakvarter med charmiga tegelvillor. Huset har trevligt läge med tomten i vinkeln på gatan vilket gör det luftigt mellan grannarna. Plats finns att parkera en bil i garaget och två bilar på uppfarten. Här finns en elbilsladdare installerad. Framför garaget finns en blomsterrabatt och många av grannarna har valt att göra om denna yta till carport eller parkeringsplats. Flertalet gästparkeringsplatser finns precis bredvid tomten.

Alla bilder

Trädgård

Trädgården är belägen i underbart sydvästläge där ni kan njuta av många härliga soltimmar. En tät häck skärmar av från omgivningen och minskar på insynen. Här finns dessutom ett staket runt tomten som gör det säkrare för både barn och större hundar. I trädgården har ni mycket grönska som tillsammans med den porlande dammen gör det till en rofylld oas. Ett valnötsträd och en magnolia ramar in uteplatsen. Här finns ett växthus för den odlingsintresserade och bredvid står en syrén som doftar ljuvligt under våren.

Alla bilder

Uteplats

Intill huskroppen har ni en härlig uteplats med trädäck som delvis är belägen under tak. Här har ni möjlighet att njuta av den härliga utemiljön både under soliga sommardagar och när regnet tittar förbi. Det finns gott om utrymme för allt från större matgrupp och solstolar till loungegrupp.

Alla bilder

Hall

Rymlig hall som välkomnar en med en mönstrad fondvägg, praktisk grå klinker på golvet som övergår till mörkt laminatgolv längre fram. Ni har utrymme att häng av era ytterplagg och ställa undan skorna precis vid ingången. Hallen fortsätter sedan runt hörnet och binder samman alla rum. Här finns lucka upp till vinden där det finns möjlighet till förvaring.

Alla bilder

Sovrum 1

Det första av fyra sovrum är beläget direkt till höger i hallen. Här finns gott om plats för både större säng och skrivbord. Vid ena väggen har ni tre garderober. Golvet är klätt med laminat och väggarna är klädda med vita tapeter samt en fondvägg.

Alla bilder

Badrum

Det helkaklade badrummet får in naturligt ljus genom ett frostat fönster. Här finner ni handfat, spegelskåp, WC, dusch med glasblock och förvaringsskåp. Väggarna är klädda med vitt kakel som har inslag av blått golvet är klätt med blå klinker. Taket är försett med spotlights.

Alla bilder

Gästtoalett

Gästtoaletten totalrenoverades under 2017 i samband med att avloppsrören relinades. Väggarna är klädda med vitt kakel och får fin kontrast av den mörkgrå mosaiken på golvet. Här finns WC, förvaringsskåp, spegel och kommod med handfat.

Alla bilder

Sovrum 2

Den andra sovrummet är störst till ytan och var en gång i tiden vardagsrum innan planlösningen gjordes om. Här har ni gott om utrymme för större säng, skrivbord och förvaringsmöbler. Vid ena väggen finns det fem garderober. Väggarna är klädda med vita tapeter och en dekorativ fondvägg. Golvet är klätt med parkett.

Alla bilder

Sovrum 3

Det tredje sovrummet används idag som hemmakontor och gästrum. Rummet går i vinkel vilket ger den perfekta platsen för en enkelsäng och blir ett mysig kryp-in för barnen. Väggarna går i vitt, ljusgrått och bryts av med en fondtapet. Golvet är klätt med laminat. Vid ena vägen har ni tre inbyggda garderober.

Alla bilder

Kök

Modernt kök med tidlös inredning som renoverades under 2018. Köksinredningen kommer från IKEA och är vit och minimalistisk och matchas fint av mörkgrå laminatbänkskiva. Väggarna är klädda med ljus kakel samt en mönstrad sektion vid spisen. Köksbänken sträcker sig ut på ena sidan och ger plats för frukostplats med två barstolar. Golvet är klätt med grå klinker.

Utrustning, från 2018:
Kyl & frys - Cylinda
Ugn - Electrolux
Spis med induktionshäll - Bosch
Fläkt - IKEA
Integrerad diskmaskin - IKEA

Alla bilder

Sovrum 4

Sovrummet har härlig yta för dubbelsäng och förvaringsmöbler. Vid ena väggen har ni garderobsförvaring bakom skjutdörrar. Väggarna är vita och får härligt inslag av en mönstrad fondtapet. Golvet är klätt med laminat.

Alla bilder

Vardagsrum & matplats

Vardagsrummet med matplats har underbar yta där familj och vänner kan samlas och umgås tillsammans. Huset byggdes till med denna del 1992. Rummet får in härligt ljusflöde genom fönsterpartierna ut mot uteplatsen samt genom ett takfönster. Tegelväggarna ger rummet en varm känsla och får fin kontrast av en randig fondtapet. Golvet är ett massivt trägolv.

Alla bilder

Förråd

Från vardagsrummet har ni dörr in till ett större förråd som har generösa ytor till förvaring. Här finns skåpinredning och en extra frys. Golvet är ett målat betonggolv och i förrådet finner ni husets uppvärmningssystem, en luft/vattenvärmepump från CTC. Bredvid förrådet finner ni garaget kombinerat med verkstad och förvaring.

Alla bilder

Tvättstuga

Praktisk tvättstuga som är belägen intill förrådet. Här finner ni tvättmaskin (Samsung, 2023), förvaringsskåp och tvättho.

Alla bilder

Övrigt

2023
Installation av solceller i juni.
Ny tvättmaskin från Samsung.

2021
Byggt uteplats med tak och trädäck.

2020
Renoverat taket (på huvudbyggnaden). Totalrenovering med ny underlagspapp, läkt, betongpannor, hängrännor, stuprör och plåtarbeten.

2019
Dragit om all el, bytt till automatsäkringar samt installerat elbilsladdare (med separat jordfelsbrytare). Elen är jordad.

2018
Nytt kök från IKEA samt nya vitvaror.
Renoverat hallen – nytt golv och nya ytskikt.

2017
Relinat alla avloppsrör i huset samt renoverat gästtoaletten i samband med detta.

2014
Installerat ny luft/vattenvärmepump från CTC.

2011
Fönsterbyte av samtliga fönster förutom vid matplatsen (från 1992) samt i badrummet (äldre).

2007
Renovering av badrummet.

Tillbyggnad
Huset byggdes till med den nuvarande vardagsrumsdelen under 70-talet. Under 1992 byggdes den som idag är matplats till med ytterligare 12 kvm.

Övrigt
Huset är utrustat med ett friköpt larm från Lövestad och kan överlåtas till köparen. Årskostnad 1200 kr.
Ytterdörren på framsidan är försedd med kodlås.

Alla bilder

Område

Södra Sandby är en tätort ca en mil öster om Lund och det finns ca 6000 invånare i samhället. För naturälskaren finns naturreservatet Fågelsångsdalen och inom cykelavstånd finns populära Skryllegården och Rögle dammar. I orten finns ett brett idrottsliv där du kan utöva bland annat fotboll, innebandy, tennis, cykel och jujitsu.

Kommunikationer
Väldigt bra bussförbindelser för den som arbetar i Lund eller Malmö. Med Lundalänken, som går var 10:e minut under rusningtid, når du enkelt Ericsson, Ideon, Lunds Universitet och Tekniska Högskola samt Lunds tågstation. Det finns även bussförbindelser till orter som Flyinge, Revinge, Harlösa och Eslöv.

Förr gick det en järnväg mellan Lund till Revingeby, genom Södra Sandby. Numera kallas sträckan för Hardebergaspåret och är idag en cykelväg mellan Lund och Södra Sandby.

Skolor och förskolor
Det finns flera skolor i Södra Sandby: Österskolan (Åk F-3), Killebäckskolan (Åk 4-9), Byskolan (Åk F-6) och Uggleskolan (Åk F-6). Det finns även flertalet olika förskolor att välja mellan. Se kommunens hemsida för mer information.

Närservice

I Södra Sandby finns bland annat välsorterad ICA-butik med eget hemcharkuteri, bageri, pizzeria, Sandbybadet, bibliotek, vårdcentral och tandläkare. Det finns även Byahuset, vilket är en ideell förening som tillhandahåller aktiviteter för alla åldrar.

I orten finns det ett sprudlande företags- och föreningsliv. I Södra Sandby arbetar man aktivt för att skapa samarbete med föreningarna, kommunen och företagen. Detta för att kunna skapa ett socialt företagande som vitaliserar bygden mer.

Mer information om bygdens arbete: www.södrasandby.com

Alla bilder

Försäljningsinformation - Fastighet

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning.Handelsbanken Ideon hjälper dig/er gärna, ring dem på 046-15 95 90.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till
fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 750 000 kr
Adress Tallgatan 1C
Kommun Lund
Område Södra Sandby
Typ Kedjehus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 139 Kvm (Säljarens information)
Biarea 30 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 612 Kvm (Fastighetsregistret)
Boarean är 127 kvm enligt fastighetsregistret. För den spekulant där arean är av vikt, uppmanas denna till att göra kontrollmätning.
Byggår 1960
Grundläggning Ventilerad betongplatta
Stomme Lättbetong
Fasad Tegel & trä
Tak Betongpannor & papp (på tillbyggnaden)
Plåtarbete Svart plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft/vatten värmepump
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
TV/Internet Fiber (öppen)
Driftskostnad 42 468 kr/år varav:
El: 33 730 kr
Vatten/Avlopp: 5 684 kr
Renhållning: 3 054 kr
Driftkostnad är kostnad för el (hushållsel och uppvärmning), vatten/avlopp och renhållning. Årsförbrukning el: 16.000 kWh, varav 3.000 kWh är laddning av elbil. Beräknad årsproduktion från solceller: 8.000 kWh. Fastighetsavgift 2023: 9 287 kr. Observera att fastighetsavgift, fiber och försäkring inte är medräknat i driftkostnaderna.
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 154 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 618 000 kr
Summa pantbrev 1 927 500 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 4 350 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
4 350 000 kr Budgivare 3 2023-09-21 08:44
4 250 000 kr Budgivare 1 2023-09-21 08:26
4 225 000 kr Budgivare 4 2023-09-21 08:24
4 200 000 kr Budgivare 3 2023-09-20 17:31
4 050 000 kr Budgivare 1 2023-09-20 14:16
4 000 000 kr Budgivare 2 2023-09-20 13:16
3 950 000 kr Budgivare 1 2023-09-20 13:03
3 900 000 kr Budgivare 2 2023-09-20 12:02
3 750 000 kr Budgivare 1 2023-09-19 08:47