Burlöv - Arlöv

Grönvägen 4 B

Visa på karta

Populära låghusen på Grönvägen - Toppskick - Inglasad balkong

Stor, genomgående 2:a i toppskick i de populära låghusen på Grönvägen! Stor, inglasad balkong med eftermiddags-/kvällssol. Finaste 2:an på hela Grönvägen? Mycket bra kommunikationer med såväl buss som tåg. Inom någon månad blir Burlövs station en pendlarstation (läs mer på www.trafikverket.se). Välkommen att boka tid för visning!

I korthet

Utgångspris 1 350 000 kr
Månadsavg. 3 631 kr
Rum 2
Boarea 65 Kvm
Våning 3/3
Hiss Nej
Balkong Inglasad balkong
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Ing-Marie Bengtsson

Anna Carlstedt Mörk

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Wow - är känslan som infinner sig direkt när man kommer in i den här rymliga, genomgående 2-rumslägenheten. Många gånger skriver vi mäklare: "Måste ses/upplevas för att komma till sin fulla rätt." I det här fallet är det nog risk för "tjänstefel" att inte skriva det. Så, varmt välkommen att boka tid för visning!

Alla bilder

Hall

Rymlig, möblerbar hall med infällda spotlights, klinkergolv och goda avhängningsmöjligheter. 

Alla bilder

Kök

Snyggt, helrenoverat kök (~2017) med infällda sportlights och parkettgolv. Här bjuds på riktigt bra arbetsytor och gott om skåp/lådor. Utrustning: Induktionshäll, spisfläkt, kyl, frys, inbyggnadsugn och -mikro, diskmaskin, skafferi och städskåp. I köket finns även den rymliga matplatsen med plats för 4-6 personer.

Alla bilder

Matplats

Den rymliga matplatsen med parkettgolv är belägen vid de stora köksfönstren som ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Matplatsen rymmer ledig 4-6 personer. 

Alla bilder

Vardagsrum

Stort vardagsrum med parkettgolv som rymmer både soff- och matsalsgrupp. Utgång till stor, inglasad balkong med eftermiddags-/kvällssol.

Alla bilder

Inglasad balkong

Den rymliga, inglasade balkongen nås från vardagsrummet. Balkongen är insynsskyddad och bjuder på utsikt över villakvarteren och bl.a. Turning Torso. Balkongen ligger i soligt västerläge, vilket innebär eftermiddags-/kvällssol. Den inglasade balkongen blir som ett mysigt extrarum från tidiga våren till sena hösten. 

Alla bilder

Säljaren berättar

Säljarens utsiktsbilder säger mer än 1.000 ord!
Vad har ni gillat mest med er lägenhet?: "Utsikt, så långt ögat kan nå. Lugnt område. Förbindelser till närliggande orter och shoppingmöjligheter."
Finns det något i omgivningen som är specifikt positivt?: "Nybyggd förskola, flera matsällen/butiker. Buss/tågförbindelser är goda! Nybyggt badhus med gym osv/mm. Lekplatser. Grönområden/promenadstråk, cykelvägar. Grill på innergård."

Alla bilder

Sovrum

Rymligt sovrum med parkettgolv och hel garderobsvägg med spegelskjutdörrar. 

Alla bilder

Badrum

Snyggt, helkaklat badrum med infällda spotlights. Utrustning: Duschväggar, WC, handfat med kommod, badrumsspegel med belysning och badrumsskåp.

Alla bilder

Mäklaren i Burlöv

Kul att ni visar intresse för denna bostad!

Mitt namn är Ing-Marie Bengtsson och jag har arbetat som fastighetsmäklare i Burlöv sedan 2003, då jag tog min högskoleexamen som fastighetsmäklare. Jag har bott med min familj i Åkarp i 15 år och därför har Burlövs kommun på ett naturligt sätt blivit mitt gebit. Som person är jag driven, målinriktad och social. Ska jag göra något – ska det göras ordentligt – gärna med ett leende på läpparna. År efter år är jag den mäklare som förmedlar flest bostäder och får flest rekommendationer i Burlövs kommun (källa: Hitta mäklare). Jag lovar att göra mitt bästa för att ni ska få korrekt information och att alla ska få samma möjligheter att tänka, bjuda och köpa.

Eftersom jag mestadels ägnar dagarna åt att prata med människor så brukar det vara enklast att nå mig via mejl. Så snart jag får en lucka så hör jag av mig med ett svar, eller ett telefonsamtal. Normalt är fredagar och lördagar lediga dagar för mig, men undantag förekommer.

Har ni frågor så är ni varmt välkomna att skicka dessa via: 
i-m.bengtsson@bulowlind.se

Alla bilder

Förening

Nedanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter gällande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftshöjningar.

Föreningens fastigheter byggdes 1964 och består av 3 höghus samt 2 låghus som tillsammans innehåller 467 lägenheter och 4 lokaler. Föreningen Riksbyggens Brf Burlövshus 1 är en äkta förening som registrerades 1962. Tomten är friköpt och Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. En pantsättningsavgift på 525 kr/pant samt en överlåtelseavgift på 1313 kr debiteras köparen.

AVGIFT:
2023-01-01 höjdes månadsavgiften med 12%. Man planerar årliga höjningar - nivå på höjningarna är inte beslutade men man har fått preliminära siffror på runt 4%.

Föreningen har infört individuell mätning av varmvatten, kallvatten och el. Detta innebär att du som lägenhetsinnehavare endast betalar för din egen förbrukning. Detta debiteras tillsammans med månadsavgiften i efterhand (3 månader) och varierar alltså beroende på förbrukning.
Bostadsrättstillägget bekostas gemensamt av föreningen, medan bostadsrättsinnehavaren ansvarar för själva hemförsäkringen.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:
2021 Fönsterbyte; vardagsrumsfönster och balkongdörr
2020/2021 Byte av elstammar och el (nu 3-fasel) i fastigheten/samtliga lägenheter (inkl nya kontakter/uttag)
2019-2020 Hissar i höghus
2018 Renovering expedition
2016-2018 Stambyte, tappvatten
2015 Värme, ny undercentral
2014 Relining av avloppsstammar
2013 Brandvägar (förbättringar och nya)
2012 Renovering av källare och källargolv
2011 Värme, injustering av värmesystemet (EB-metoden)
2010 Nytt tak, gemensam el, bredband och IP-telefoni
2007/2008 Vatten- och avloppsstammarna spolades
2005 trapphus, tvättstugor, garagetak, asfalt och miljöhus byggdes
2003 Nya fönster

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:
Beslut finns på att bygga ännu ett miljöhus. För närvarande ser man över ett sådant projekt, men inga tidsramar finns ännu. Eventuellt kommer det även att bli fråga om värme och fläktsystem längre fram, men detta är inte beslutat eller planerat i dagsläget. Förutom detta sker kontinuerligt underhåll av föreningens fastigheter.

BREDBAND OCH KABEL TV:
Internetanslutning via Bahnhof finns i fastigheten och kabel-tv leveraras via ComHem/Tele2.

PARKERING/GARAGE:
Inom föreningen finns 87 garageplatser samt 28 MC-garageplatser (ca 480 kr/mån för en garageplats) och 361 p-platser (ca 180 kr/mån). Till dessa är det ett separat kösystem som tillämpas.

GEMENSAMMA UTRYMMEN: Tvättstuga finns i källaren samt markplan.
Förråd tillhörande lägenheten finns.

Alla bilder

Område

Arlöv ligger på utmärkt pendlingsläge med goda kommunikationer med såväl buss som tåg och dessutom är det en jättefin cykelbana till Malmö och Lund. Man promenerar snabbt och lätt till både busshållplatser och tågstationen i Arlöv. Till Sockerbitstorget som är Arlöv centrum är det gångavstånd och här finns jourbutik, bibliotek, restauranger, frisör mm. Gång-/cykelavstånd är det också till både Burlöv Center och Burlövsbadet. Burlöv Center erbjuder allt du behöver inom shopping. Burlövsbadet är Burlövs toppmoderna badhus. Här kan du ta ett dopp i någon av de fyra bassängerna, gymma med virtuell personlig tränare eller testa på interaktiv gruppträning i deras aktivitetsrum.

Alla bilder

Instagram

Den som vill vara först med att få reda på kommande bostadsförsäljningar i Åkarp och Arlöv följer lämpligen mitt konto på Instagram som heter: Maklaren_i_Burlov. Nya uppdrag visas alltid där allra först, oftast flera veckor före det syns på öppna internetsidor.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planskiss Grönv 4 B

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 350 000 kr
Månadsavg. 3 631 kr
Ingår i avgift Inkl. värme, kabel-tv och bredband
Adress Grönvägen 4 B
Kommun Burlöv
Område Arlöv
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 65 Kvm (Föreningens information)
Våning 3/3
Hiss Nej
Balkong Inglasad balkong
Förening Riksbyggen Brf Burlövshus nr 1
Bostadsrättens nettoskuldsättning 85 577 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.19920
Pantsatt Ja
Förråd Källarförråd, ca 10 kvm
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme (ingår i mån.avg)
Fönster 3-glas
TV/Internet Kabel-TV (Comhem/Tele2) samt Bredband (Bahnhof, 1.000 Mbit/s) ingår i mån.avg/hyran
Driftskostnad 4 308 kr/år varav:
El: 3 084 kr
Vatten/Avlopp: 1 224 kr
El, varm- och kallvatten debiteras individuellt och tillkommer på hyresavin.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 127 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!