Burlöv - Arlöv

Allégatan 6

Visa på karta

Vacker jugendvilla - Mansardtak - Tidsenliga, småspröjsade fönster - Burspråk

Otroligt vacker 2-plansvilla - med källare och vind - i jugendstil med mansardtak, burspråk och tidsenliga, småspröjsade fönster. Ett hem med arkitektoniska element som relaterar till Arts and crafts-stilen, William Morris och engelsk trädgård. Renoveringsbehov! I Burlövs kommuns bevarandeplan som antogs år 2000 framgår: "Ingenjör Johan Müller, maskinmästare på sockerbruket, lät bygga denna välbevarade jugendvilla. Han har själv ritat huset, inspirerad av engelska tidskrifter, bl a The Studio." Varmt välkomna att boka tid för visning!

I korthet

Utgångspris 5 500 000 kr
Rum 7
Boarea 171 Kvm
Biarea 0 Kvm
Tomtarea 765 Kvm
Typ 2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1909
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Ing-Marie Bengtsson

Anna Carlstedt Mörk

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
Visa alla

Välkommen

Varmt välkommen till Allégatan 6 - en mycket vacker, friliggande villa, byggd 1909, med lummig trädgård. I trädgården, som är insynsskyddad, finns bl.a. näckrosdamm, fruktträd och redskapsbod. Generös takhöjd om 3 meter på bottenvåningen och 2,5 meter på ovanvåningen. Larm finns och kan övertas om så önskas. Säljare är ett dödsbo och fastigheten säljs därför med friskrivningsklausul. Tillträde enligt överenskommelse, men möjlighet finns att få snabbt tillträde.

Notering: Planskisserna är beställda och kommer att levereras måndag den 18/9. 

För att se alla bilder - klicka på "Alla bilder".

Alla bilder

Vardagsrum

Stort vardagsrum med vackert, gammalt trägolv, höga fotlister och burspråk. Vardagsrummet är ca 28,7 kvm. Trivsamt är bara förnamnet!

Alla bilder

Kök

Kök om ca 10,2 kvm med plastmatta på golvet. I köket finns dörr till trappan ner till källarvåning samt en dörr ut till farstun på baksidan av huset. Utrustning: Spis med häll, spisfläkt, kyl/frys och bänkdiskmaskin. Mellan kök och matsal finns en mindre, tidsenlig serveringsgång. 

Alla bilder

Serveringsgång

Mindre serveringsgång med fönster, mindre skafferi och hyllor. Trappa till ovanvåning.

Alla bilder

Matsal

Rymlig matsal med vackert, gammalt trägolv och höga fotlister. Matsalen är ca 20,6 kvm.

Alla bilder

Allrum

Hall/allrum med vackert, gammalt trägolv. Trappa till ovanvåning. Allrummet är ca 19,5 kvm och kan möbleras med t.ex. sittgrupp och/eller skrivbord och användas som hemmakontor. 

Alla bilder

Hall - Övre plan

Nätt hall med trägolv och utgång till balkong. Från hallen nås alla 4 sovrummen samt badrummet med dusch. Här finns också dörr till trappan som leder oss upp till vindsvåningen.

Alla bilder

Sovrum 1

Det största sovrummet, det s.k. föräldrasovrummet, har vackert, gammalt trägolv, garderob och klädkammare. Sovrummet är ca 21 kvm och då är inte klädkammaren medräknad.

Alla bilder

Sovrum 2

Det andra sovrummet är ca 15,5 kvm stort, har linoleummatta på golvet och det finns en garderob. I originalritningen benämns rummet Barnkammare. Under linoleummattan ligger samma typ av golv som i de övriga sovrummen.

Alla bilder

Sovrum 3

Sovrum 3, som benämns Gästrum på originalritningen, har också vackert, gammalt trägolv och garderob. Det här sovrummet var tidigare ca 10,5 kvm, men eftersom man har tagit en del av det här sovrummet för att bli klädkammare till sovrum 1 uppskattas storleken nu till ca 8 kvm. 

Alla bilder

Sovrum 4

Det fjärde sovrummet benämns Jungfrukammare på originalritningen och är ca 9 kvm. Även det här sovrummet har vackert trägolv och garderob. 

Alla bilder

Badrum

Äldre badrum med takfönster, dusch, WC och handfat. 

Alla bilder

Källare

I källaren finns 2 stora förråd, matkällare och pannrum. I pannrummet finns en gästtoalett. Det finns även en tvättstuga, men den nås endast utifrån (på baksidan av huset). Källaren har inte dränerats om, vilket gör att den är fuktig och i behov av ny dränering. 

Alla bilder

Tvättstuga

Stor tvättstuga finns i källaren, men nås endast utifrån. Utrustning: Tvättmaskin. 

Alla bilder

Mäklaren i Burlöv

Kul att ni visar intresse för denna fastighet!

Mitt namn är Ing-Marie Bengtsson och jag har arbetat som fastighetsmäklare i Burlöv sedan 2003, då jag tog min högskoleexamen som fastighetsmäklare. Jag har bott med min familj i Åkarp i 15 år och därför har Burlövs kommun på ett naturligt sätt blivit mitt gebit. Som person är jag driven, målinriktad och social. Ska jag göra något – ska det göras ordentligt – gärna med ett leende på läpparna. År efter år är jag den mäklare som förmedlar flest bostäder och får flest rekommendationer i Burlövs kommun (källa: Hitta mäklare). Jag lovar att göra mitt bästa för att ni ska få korrekt information och att alla ska få samma möjligheter att tänka, bjuda och köpa.

Eftersom jag mestadels ägnar dagarna åt att prata med människor så brukar det vara enklast att nå mig via mejl. Så snart jag får en lucka så hör jag av mig med ett svar, eller ett telefonsamtal. Normalt är fredagar och lördagar lediga dagar för mig, men undantag förekommer.

Har ni frågor så är ni varmt välkomna att skicka dessa via:
i-m.bengtsson@bulowlind.se.

Är ni i behov av hjälp med lånelöfte eller en värdering/samtal kring eget nuvarande boende så står jag gärna till tjänst, och all förhandsrådgivning är självklart gratis.

Mina tidigare uppdragsgivare har betygsatt mitt arbete och skrivit egna kommentarer kring hur de tycker att jag skött mig. Allt finns att läsa på >> www.hittamaklare.se/ingmarie.bengtsson

Alla bilder

Säljarens bilder

Finns det någon i omgivningen som är specifikt positivt?
"Busshållplats nära, park, återvändsgatan, lugn gata, få hus, nära till livsmedel, bibliotek, kommunal service. Pendeltåg (när projektet Flackarp/Arlöv blir klart under hösten), Burlöv Center, nära till Malmö, Köpenhamn, Lomma strand och Lund. Pågående omvandling av Sockerbruket till moderna restauranger, café m.m."

Vad har ni gillat mest med ert hus?
"Fantastiska & hjälpsamma grannar. Lugn oas. Grönt och ostört. Nära till kultur och uteliv."

Säljaren upplyser om att dräneringen i källaren är dålig.

Alla bilder

Fastighet

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 358 000 kr
Mark, totalt värde: 1 087 000 kr ().
Summavärde: 2 445 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1910
Värdeår: 1929

Huset är byggd i jugendstil. Vad är egentligen Jugend? Jugend (tyska: ungdom, efter den av Georg Hirth i München utgivna tidskriften med samma namn) är en stilriktning inom arkitektur, formgivning, konsthantverk, grafik m.m från 1890 till omkring 1920. Jugendstilen var ingen enhetlig stil utan kan sägas vara ett samlingsbegrepp för en rad olika stiluttryck som samtidigt uppkom på olika platser. Belgien, Österrike och Katalonien brukar anges som några av de mest betydande regionerna för jugendstilens framväxt inom arkitekturen. (källa Wikipedia).

Alla bilder

Område

Arlöv ligger på utmärkt pendlingsläge med goda kommunikationer med såväl buss som tåg och dessutom är det en jättefin cykelbana till Malmö och Lund. Det är gång-/cykelavstånd till både busshållplatser och tågstationen i Arlöv. Till Sockerbitstorget som är Arlöv centrum är det gång-/cykelavstånd och här finns jourbutik, bibliotek, restauranger, frisör mm. Gång-/cykelavstånd är det också till både Burlöv Center och Burlövsbadet. Burlöv Center erbjuder allt du behöver inom shopping och på Burlövsbadet finns förutom badet även ett omtyckt gym.

4-spår; projekt "Flackarp-Arlöv" pågår och när det är klart blir Burlövs station en pendlarstation. Du kan läsa mer om arbetet på: http://www.trafikverket.se/flackarp-arlov. Projektet "Flackarp-Arlöv" beräknas bli klart, efter många års arbete, under hösten (2023). 

Alla bilder

Instagram

Den som vill vara först med att få reda på kommande bostadsförsäljningar i Åkarp och Arlöv följer lämpligen mitt konto på Instagram som heter: Maklaren_i_Burlov. Nya uppdrag visas alltid där allra först, oftast flera veckor före det syns på öppna internetsidor.

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planskiss - bv

Med reservation för avvikelser

Planskiss - kv

Med reservation för avvikelser

Planskiss - ov

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 5 500 000 kr
Adress Allégatan 6
Kommun Burlöv
Område Arlöv
Typ 2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 7
Boarea 171 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Biarea 0 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Tomtarea 765 Kvm (Fastighetsregistret)
Enligt fastighetsregistret är boarean 143 kvm och biarean 160 kvm, vilket är enligt äldre mätregler.
Byggår 1909
Grundläggning Källare
Stomme Tegel?
Fasad Puts
Tak Takpannor (tegel)
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas
Energiprestanda 151 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 445 000 kr
Summa pantbrev 1 260 000 kr
Servitut/GA TILL FASTIGHETEN HÖR ENL 1951-06-27 FASTSTÄLLD INDELNINGSÄNDRINGSFÖRRÄTTN (AKT 12-BUR-375)ANDEL I SAMFÄLLIGHETER BELÄGNA UTOM SAMHÄLLET OCH INOM BURLÖV S:N
Samfällighet BURLÖV ARLÖV S:5
Samfällighet BURLÖV ARLÖV S:16
Samfällighet BURLÖV ARLÖV S:34

Boka en kostnadsfri värdering här!