Lund - Genarp

Pepparkroken 4

Visa på karta

Friliggande 1-plans villa i vinkel - trädgård/baksida i sydväst - Dansk handslagen tegelfasad

Äntligen en friliggande 1-plans villa (2004) med många tilltalande attribut och ett skick som gör det möjligt att "bara flytta in". Trädgård, uteplats och uterum i bästa sydvästläge. Endast en granne i direkt tomtgräns och i övrigt två gångstigar. Vacker och tilltalande tegelfasad. Uterum med teakgolv. Eldstad från Handöl. 3 sovrum kan bli 4 om man önskar. Vardagsrum med dubbla glasdörrar mot uterum och fönster i två väderstreck. Matsal i separat matrum. Parkettgolv i alla rum. Rymligt kök med fint burspråk mot framsidan. Klädkammare. Lugnt och grönskande läge med minimal trafik inpå knuten. Tillträde diskuteras.

I korthet

Utgångspris 4 295 000 kr
Rum 5
Boarea 134 Kvm
Biarea 18 Kvm
Tomtarea 693 Kvm
Övrig area 30 Kvm
Typ 1-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 2004
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Håkan Persfell

Direkt:
Mobil: 070-555 25 65

Ansvarig mäklare: Håkan Persfell
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 4 150 000 kr – Visa budhistorik

Fastighet

En mycket välplanerad och gedigen 1-plans villa med massor av trivselattribut!

Alla bilder

Uteplats - baksida

En grönskande och privat trädgård med soltimmar när man som mest vill ha dem. Somrarnas grillkvällar kan inte få bättre förutsättningar. 

Alla bilder

Uterum

Uterummet levererat från Glas In i Oxie. Ett "Classic Plus+" med påkostat teakgolv. Isolerade golv, tak och glas. Rummet värms upp av solen 9 månader av året. Man förstår att uterum är omåttligt populära i Sverige då vädret kan växla fort mellan sol och skurar. Mycket praktiskt och användbart stora delar av året!

Alla bilder

Trädgård

Tomt och trädgård brukar ofta ta sin tid innan de står i full blom, om man utgår från året då huset blir byggt. Både tid och pengar krävs för att förädla utsidan vidare till sin slutliga nivå. På Pepparkroken 4 kan nästa ägare ta över stafettpinnen när allt är fixat! Njut av all växtlighet, uteplatser på både fram- och baksida samt genomtänkta stenläggningar och anlagd uppfart mot garage med sten från Starka. 

Alla bilder

Detalj

Det är lätt att trivas på Pepparkroken 4!

Alla bilder

Vardagsrum

Ett ljust hörnrum med fönster mot söder och väster. Fin parkett och laserad träpanel i tak. Utgång till uterum. Gott om plats för stor soffa och umgänge med nära och kära. 

Alla bilder

Kamin

En kamin är alltid en trivselfaktor, men kan i dessa tider av volatila energipriser också kännas som ett nyttigt och praktiskt tillbehör. Bonus här är att man ser kaminen från både köket och matsalen. Placeringen är mycket lyckad och skorsten är inbyggd. 

Alla bilder

Öppna ytor

Öppna planlösningar optimerar ljusflöden genom huset. 

Alla bilder

Kök

Trivsamt kök med härligt burspråk mot framsidan. Rymlig matplats för hela familjen. Parkettgolv. Köksinredning från Ballingslöv med massiva vaxade björkluckor och stommar med björklaminat. Praktisk rostfri bänk omgiven av bänkar i oljad ek. Diskmaskin (2016), kyl (2018), frys (2018) och köksfläkt (2018). Ugn och spishäll är de ursprungliga. 

Alla bilder

Matsal

Det kommer löpande stunder då man bjuder hem nära och kära och då uppskattar man att det finns plats och utrymme för fler matgäster och att umgänget sker på behörigt avstånd från köksbänk och diskho. Julglöggen hålls med fördel varm på kaminen. 

Alla bilder

Sovrum 1

Hörnrum med plats för dubbelsäng. Vacker trädgårdsutsikt och med fönster som når ända ner till golv. Klädkammare tillhör. 

Alla bilder

Sovrum 2

Ett fint sovrum med tapetserad fondvägg. Oljad ekparkett. Som gjort för något av barnen. 

Alla bilder

Sovrum 3

Precis som i sovrum 2 finns det en tapetserad fondvägg och i övrigt målade väggar. Samma sköna oljade ekparkett som i resten av rummen i huset. I den ursprungliga planlösningen har det här funnits två rum, men detta är ändrat och i dagsläget är därför samtliga sovrum generösa i sin storlek. I samband med planlösningsändringen skapades också ett intilliggande inomhusförråd. 

Alla bilder

Badrum

Ljust och rymligt badrum med stort fönster. Här finns både dusch och badkar. Kaklade väggar och klinkergolv med dekor i marmor. Ett riktigt familjebadrum. Toalett. Handfat i kommod. Badrumsspegel med belysning. Separat skåp för förvaring. 

Alla bilder

Tvättstuga

Tvättstugan har egen utgång och utgör alltså en oöm entré om man så vill. Här finns förutom tvättmaskin och torktumlare också vask, tvättbänk, förvaring och husets panna. Den som vill hängtorka lite av sin tvätt kan också göra det. 

Alla bilder

Gästtoalett

Vid entréhallen finns en klassisk gästtoalett i samma stil som badrummet. Även här finns ett fönster som bjuder på naturligt ljus. 

Alla bilder

Entré

En inbjudande hall med genomgående vy i bostaden där även trädgården kan skymtas. Klinkergolv övergår i parkettgolv en liten bit in. Här finns plats att hänga kläder och att förvara det i övrigt lämpligaste i ett inbyggt klädskåp intill gästtoaletten. 

Alla bilder

Natur

Pepparkroken ligger endast "en åkerlapp" från Höje å och i horisonten ser man Romeleåsen. Naturreservatet Risen och Häckeberga naturvårdsområde är omgivningar som verkligen bidrar till att sätta Genarp på kartan. Oavsett om man vill ta en promenad, springa, cykla, rida eller gå ut med hunden så kan man njuta av bland det vackraste Skåne har att bjuda, när som helst.

Alla bilder

Genarp

Allmänt: 

Invånarmängden i församlingen har varit i stadigt ökande sedan 70-talet och uppgår nu till dryga 3.869 (SCB, 2018). 

Här finns två skolor, Häckebergaskolan och Genarps skola, t o m årskurs 9.

Här finns tre förskolor, Enestugans förskola, Häckeberga förskola och Welins förskola.

Idrottshallen är välbesökt och mycket populär. Förutom en fritidsgård så huserar Genarps framgångsrika innebandyklubb, IBK Genarp, här. Actic har också ett gym i hallen. 

Naturreservatet Risen och Häckeberga naturvårdsområde tar vid där byns södra delar slutar. Häckeberga slott och Häckebergasjön finns 3 km söder om Genarp. I just Häckebergaområdet finner man också ortens bästa och mest närliggande skid- och pulkabacke, Skoggårdsbacken. Få områden i Skåne dra till sig så mycket cyklister som omgivningar runt Genarp. 

Inne i Genarps by finns ett populärt och välbesökt friluftsbad med cykelpark. De badande gästerna erbjuds tre pooler med olika djup och målgrupp. 

I utkanten av byn, intill Höje å, ligger en idrottsplats med fotbollsplaner och tennisbanor samt en elbelyst motionsslinga.

I Genarp finns ett levande föreningsliv som exempelvis anordnar valborgsfirande och adventsmarknad. Även konstutställningar och konserter förekommer och på Björnstorps slott ordnas varje år en julmarknad där lokala konsthantverkare deltar.

För den bilburne kan det vara bra att veta att det går att tanka på orten.

Kommunikation

Bil: Malmö Airport/Sturup 15 minuter. Lund 20 minuter. Malmö 25 minuter. Öresundsbron 30 minuter. 
Buss: Det går utmärkt att ta buss till både Lund och Malmö för den som arbetar vanlig kontorstid. Se Skånetrafikens tider på nätet för att få fram detaljerad tidtabell.

Närservice

På orten finns både ICA och Coop, två pizzerior/snabbmatsställen, en distriktssköterska, Folktandvården och ett Bibliotek.

Alla bilder

Fritid

Simning, fotboll, tennis, hästar, musik, cykling, löpning, hundpromenader, svampplockning, fiske, innebandy, kampsport, gym, scouting... ja, det mesta finns numera att ta del av även i denna by. (Se länkar i stycket "Genarp på internet").

Alla bilder

Mäklaren från Genarp

Kul att ni visar intresse för denna fastighet!

Mitt namn är Håkan Persfell och jag har arbetat som fastighetsmäklare i Malmö sedan 1994 och i Genarp med omnejd sedan början av 2000-talet (där jag också haft min uppväxt och skolgång). Jag lovar att göra mitt bästa för att ni ska få korrekt information och att alla ska få samma möjligheter att tänka, bjuda och köpa.

Eftersom jag mestadels ägnar dagarna åt att prata med människor så brukar det vara enklast att nå mig via mejl. Så snart jag får en lucka så hör jag av mig med ett svar, eller ett telefonsamtal. Normalt är fredagar och lördagar lediga dagar för mig, men undantag förekommer.

Har ni frågor så är ni varmt välkomna att skicka dessa via mejl: hakan.persfell@bulowlind.se. (det går självklart att prova nå mig på telefon också: 070-555 25 65)

Alla bilder

Instagram

Ett mycket lätt sätt att följa Genarps bostadsmarknad är att följa mitt konto på Instagram: Maklaren_i_Genarp.

De uppdrag jag får syns alltid först på detta konto. Mina uppdragsgivare önskar emellanåt (av olika skäl) att jag ska ha smidiga snabba förhandsvisningar innan vi tar bilder och gör större insatser i försäljningen. Om dessa säljare blir erbjudna ett prisläge de kan tänka sig så betyder det att en del av husen aldrig når Hemnet.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 2 106 000 kr
Mark, totalt värde: 603 000 kr ().
Summavärde: 2 709 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 2004
Värdeår: 2004

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 4 295 000 kr
Adress Pepparkroken 4
Kommun Lund
Område Genarp
Typ 1-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 134 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 18 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 693 Kvm (Fastighetsregistret)
Övrig area 30 Kvm (Säljarens information)
Övrig area är garage och förråd.
Byggår 2004
Grundläggning Gjuten betongplatta
Stomme Trä
Fasad Tegel (helteglat med danskt handslaget tegel)
Tak Betongpannor
Plåtarbete Vitlackerad plåt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Vattenburen golvvärme genom frånluftsvärmepump
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas, Elitfönster
TV/Internet Telia /ADSL
Driftskostnad 34 174 kr/år varav:
El: 16 918 kr
Vatten/Avlopp: 8 138 kr
Sotning: 220 kr
Renhållning: 3 028 kr
Försäkring: 5 870 kr
Telia (TV/Internet - ADSL): 8724 kr per år.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 89 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 709 000 kr
Summa pantbrev 1 890 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Dokument

  • Inga dokument tillgängliga

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 4 150 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
4 150 000 kr Budgivare 1 2023-09-19 13:35
4 115 000 kr Budgivare 1 2023-09-18 22:55