Kävlinge - Ålstorp-Hofterup

Hermelinvägen 3

Visa på karta

Enplan - underbart läge - pool

Välkomna till detta trivsamma och välplanerade enplanshus där man på de 124m² erbjuds 4 sovrum, vardagsrum med kakelugn, kök med rymlig matplats och utgång till uterum (ca 20m² i västerläge), tvättstuga och två helkaklade badrum. Lummig och insynsskyddad trädgård och med extra grönområde och skog utanför tomtgränsen bor man mitt i naturen på ett lugnt och barnvänligt läge. Lekstuga, pool, garage och extra gästrum/kontor. Området erbjuder fina promenadstråk och det är nära till förskola, skola F-6, fotbollsplats, lekplats, busshållplats och bageri.

I korthet

Utgångspris 4 395 000 kr
Rum 5
Boarea 124 Kvm
Biarea 4 Kvm
Tomtarea 1333 Kvm
Typ 1-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1988
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Anna Kajrup

Direkt:
Mobil: 070-263 02 60

Ansvarig mäklare: Anna Kajrup
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Idag!
  • Söndag 14 april 15:00 - 15:30
    • Vänligen boka tid via hemsidan för visningen!
Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 4 100 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

En bit in på återvändsgatan ligger Hermelinvägen 3 inbäddat bland träd och angränsande gröning och kort promenadväg till förskola och skola. Det gråmålade boningshuset har sällskap av flera andra byggnader på fastigheten som ett fristående garage med plats för en bil och även verkstadsdel och en bastu som används till förvaring och vidare en friggebod som är isolerad och uppvärmd som passar perfekt som gästrum, arbetsrum eller tonårshäng.


På framsidan framför garaget och huset finns en stenbelagd yta med plats för 2-3 bilar. Rabatter med prydnadssten och perenner emellan.

Alla bilder

Trädgård

Huset ligger med större delen av trädgården på västra sidan. Trädgården är frodig med flera olika spännande gröna trädgårdsrum där slingrande stigar och buskar samt perenner i olika höjder skapar karaktär.

I en del av trädgården finns lekstuga, gungor och rutschkana och även flaggstång och odlingslådor. Staket och häck ramar in hela trädgården och gräsmattan i mitten erbjuder lek och spring för de mindre barnen.

Alla bilder

Entré

Vi välkomnas in i hallen via den trevliga pardörren med fönster i. Väggen är vitmålad och på golvet ligger klinker i antracitgrå nyans som sedan övergår i parkettgolv som fortsätter vidare in i sovrum 1 och i vardagsrummet. På höger sida finns plats att hänga av sig ytterkläder.

Alla bilder

Kök

Mitt i huset ligger köket med vardagsrummet på en sida och sovavdelning med tre sovrum på andra sidan.

Köket är propert med vita högblanka luckor, grå kakel och bänkskiva av granit på en bit och svartmålad trä på en del. Det känns luftigt och vid fönstret och dörren mot uterummet finns gott om plats för matbord.

Väggen är vitmålad och på golvet ligger klinker i grå/brun nyans.

Utrustning: Sidebyside kyl/frys- Beko 2016, Induktionshäll- Ikea 2017, fläkt- Gorenje 2015, inbyggd mikro-Ikea 2017, inbyggd ugn- Ikea 2017 och diskmaskin- Beko 2022. Infällda spotlights i taket.

Alla bilder

Matplats

Mitt i köket får man plats med ett stort matbord.

Alla bilder

Uterum

Härligt uterum, ca 20m², i västerläge med fri vy ut mot trädgården.

Öppningsbart skjutparti, tak av kanalplast och trätrall på golvet.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet har fint ljusinsläpp från tre väderstreck och dessutom trivsam kontakt med köket. 

Väggen är målad grå där en del är klädd med träpanel och på golvet ligger parkett.

Alla bilder

Avkoppling

Vacker kakelugn som sprider go värme de kalla och ruggiga månaderna på året.

Alla bilder

Badrum

Det första badrummet har ingång från entrén och är helkaklat med grönmelerat klinkergolv och kakel i gråmelerad nyans. Dusch med skjutdörr och praktisk hylla, wc, handfat med spegel ovanför och skåp bredvid. Handdukstork el och spotlight i tak.

Alla bilder

Sovrum 1

Huset erbjuder fyra sovrum och det första når man från entrén. Här ligger parkett på golvet och väggarna är målade i ton av gammelrosa. Bakom draperiet gömmer sig en garderobsinredning som ger praktisk förvaring åt kläder. Spotlight i taket.

Alla bilder

Sovrum 2

De andra sovrummen har ingång från köket och ligger lite avskilt från det första sovrummet. Här har man fönster åt olika väderstreck som ger fint ljusinsläpp. Även dörr ut till uterummet.

På golvet ligger parkett och väggen är målad i ton av blå/grön.

Alla bilder

Sovrum 3

Det mittersta sovrummet har även det parkett på golvet och gullig barntapet i nyans av rosa. Längs en vägg finns gott om garderober. Spotlight i tak.

Alla bilder

Sovrum 4

Det fjärde sovrummet ligger med ingång från groventrén och har även det parkettgolv och väggar målade i rosa nyans. Flera garderober längs en vägg ger gott om plats för kläder och annat bra ha!

Alla bilder

Groventré

Praktisk grovingång med klinker i grå/brun nyans på golvet och vitmålade väggar. Plats att hänga av kläder och ingång till tvättstuga och badrum. Skohyllor och sittbänk lämnas kvar.

Alla bilder

Badrum 2

Det här badrummet är lite större och har grönmelerat klinkergolv och gråmelerat kakel. Duschkabin, wc och stort handfat med kommod under samt spegel ovanför och högskåp bakom. Vattenburen handdukstork, golvvärme-el, spotlight och fönster.

Alla bilder

Tvättstuga

Här har man på en sida vask med skåp under, tvättmaskin- Samsung 2023 och värmepanna Nibe. På andra sidan står torktumlaren- Cylinda 2015, en garderob och förvaringsyta.

På golvet ligger en våtrumsmatta och väggen är vitmålad.

Alla bilder

Framsida

Mellan huset och garaget finns en stenbelagd yta som når fram till de båda stentrapporna vid entréerna.

Friggeboden bakom garaget är ett praktiskt extrautrymme som till exempel kan användas till träningsrum, kontor, gästrum eller tonårshäng.

Alla bilder

Pool

Stort trädäck med pool och spabad. Poolen med stålkonstruktion och liner är rund ca 6 meter i diameter och 1,25m djup och värms upp med luftvärmepump. I anslutning till poolen finns en soluppvärmd dusch.

Bredvid poolen, intill huset, finns ett förråd för pooltillbehör som pump och reningsverk samt ett förråd för trädgårdsprylar och leksaker.

Känner man sig trött efter allt bad och söker skugga från solen kan man sätta sig under pergolan som har tak av vass.

Alla bilder

Uteplatser

Vid entrén finns ett trädäck som skapar en skön plats att sitta med morgonkaffet. Trädäcket löper vidare som en gång genom en pergola med klättrande murgröna och vackra stenläggningar vidare mot poolområdet. I fastighetens nordöstra del finns möjlighet att ha en uteplats på den runda stenbelagda ytan.

Vidare utanför uterummet finns ett trädäck i skönt västerläge. En markis går att fälla ut om solens strålar blir för stark. Här har man ett praktiskt utekök med arbetsyta och plats för grill. Några trappsteg ner når man gräsmattan.

Det finns gott om belysning på fasaden av huset och ute i trädgården som punktbelysning.

 

Alla bilder

Trivsel

Trädgården erbjuder något för alla åldrar. För de minsta finns lekstuga, rutschkana och gungor.

Alla bilder

Mäklaren informerar

Nuvarande ägare har ägt fastigheten sedan 2019. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar som utförts av tidigare- och nuvarande säljaren samt annan info som kan vara bra att veta inför visning och budgivning.

- Båda badrummen renoverades 1997 och det vid entrén fick nyare golv i duschzon 2001
- Pool anlagd 2002, ny liner 2016
- Kök renoverat 2017
- Fasad målad 2017/18
- Spabad 2019 fungerar ej (troligtvis ett kretskort som behöver bytas).
- Inredning för klädförvaring i sovrum vid entré lämnas kvar.
- Aggregat i bastu fungerar ej.
- Friggebod värms upp med elelement.
- Lekstuga, rutschkana, gungställning, odlingslådor och flaggstång lämnas kvar.

- Spets för trädgårdsbevattning finns men används ej. Pump saknas.
- Lucka till krypgrund finns på utsidan. Plast på marken i krypgrunden.

Fastigheten har andel i gemensamhetsanläggning och samfällighetsförening:
- KÄVLINGE ÅLSTORP GA:5, 4 andelar som avser Enighetens vägförening med en årlig avgift, just nu totalt 1400kr. 64 andra fastigheter är delägande.
- KÄVLINGE HENKELSTORP GA:2 som avser utfartsväg. Tre andra fastigheter är delägande.
- KÄVLINGE HENKELSTORP S:8 ändamål väg.

Servitut och andra rättigheter:
- Ledningsrätt vatten och avlopp, Last
- Officialservitut väg, Förmån

Taxeringsinformation: SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220)
Byggnad, totalt värde: 1 749 000 kr. Mark, totalt värde: 1 031 000 kr. Summavärde: 2 780 000 kr
Taxeringsår: 2021. Byggår: 1988. Värdeår: 1988

Alla bilder

Område

I Ålstorp-Hofterup ligger husen inbäddade i grönska med stora härliga tomter och naturområden runt knuten. I närheten finns Järavallens vackra strövområde och en kort cykeltur bort ligger havet. I Löddeköpinge finns idrottsanläggningar och för den golfintresserade finns en golfbana samt lite utanför ligger Barsebäcks Golf & Country Club i vacker miljö. I utkanten av Hofterup finns flera hästgårdar och bra ridstigar i området.

Till Hofterup tar man sig lättast med bil men även med Skånetrafikens buss, linje 126 och 138. Kort promenadavstånd till busshållplats.
Ca 5km från Hofterup ligger Dösjebro där det finns tågstation. Man når bl.a. Helsingborg via Landskrona och Malmö via Lund.

I området finns en jourbutik med pizzeria och bensinstation samt ett mysigt bageri som erbjuder färskt bröd men även lite pålägg och mejerivaror.
Bibliotek, folktandvård och vårdcentral med barnavård finns ett stenkast bort i Löddeköpinge. På vägen dit passerar man även Center Syd handelsområde med all tänkbar service såsom stormarknader, apotek, systembolag och köpcentrum.

Hofterup har två förskolor, Henkelstorps och Skönadals förskola, och Skönadalsskolan som är en F-6 skola. Gångstig från huset till skolan. För mer information om de olika förskolorna och skolan, vänligen se kommunens hemsida, www.kavlinge.se

Välkommen till Kävlinge kommun! Här är kommunalskatten lägre än kringliggande kommuner. Värt att tänka på!

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 4 395 000 kr
Adress Hermelinvägen 3
Kommun Kävlinge
Område Ålstorp-Hofterup
Typ 1-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 124 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 4 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 1333 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1988
Grundläggning Krypgrund
Stomme Trä
Fasad Trä
Tak Takpannor av betong
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Frånluftsvärmepump- Nibe F370 från 2018. Vattenburen värme med radiatorer. Luft/luft värmepump.
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
TV/Internet Fiber via Skånes Öppna
Driftskostnad 52 631 kr/år varav:
El: 40 250 kr
Vatten/Avlopp: 7 581 kr
Sotning: 400 kr
Samfällighet: 1 400 kr
Renhållning: 3 000 kr
Total driftskostnad för 2023: 52.631kr inkl värme, hushållsel, vatten och avlopp, sotning (sker ca vart annat år), renhållning inkl trädgårdstunna och samfällighet som avser Enighetens vägförening. Tänk på att fastighetsavgift om 9525kr samt försäkring tillkommer. Total elförbrukning under 2023: ca 17.500kWh. Kostnad för hushållsel och värme baseras på 2,30kr x 17.500= 40.250kr).
Beräknat på 5 person(er)
Energiprestanda 135 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 780 000 kr
Summa pantbrev 3 581 000 kr
Servitut/GA Officialservitut väg
Ledningsrätt vatten och avlopp
Gemensamhetsanläggning KÄVLINGE ÅLSTORP GA:5
Gemensamhetsanläggning KÄVLINGE HENKELSTORP GA:2
Samfällighet KÄVLINGE HENKELSTORP S:8

Boka en kostnadsfri värdering här!

Budgivning pågår

Högsta bud: 4 100 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
4 100 000 kr Budgivare 1 2024-04-10 15:55
4 000 000 kr Budgivare 1 2024-04-02 16:22