Lund - Centralt

Revingegatan 10

Visa på karta

Fantastisk takterrass - Centralt läge - Underbar utsikt

En unik möjlighet att flytta in högt upp i huset med utsikt över trädtopparna och en takterrass som är få förunnad! Här kan ni njuta av det solsäkra söderläget och har en generös yta som är som gjord för att fira livets alla härliga tillställningar. Ni har dessutom en inglasad balkong i västerläge. Lägenheten har en härlig planlösning där vardagsrum, matplats och kök är socialt utformade. De tre sovrummen är rofyllt placerade och vidare finns två helkaklade badrum, varav ett är kombinerat med tvättstuga. Fönster åt tre väderstreck släpper in vackert, naturligt ljus och ger er fantastisk utsikt åt alla håll. Huset uppfördes av JM och stod inflyttningsklart 2022 och är dessutom Svanenmärkt. I föreningen finns en övernattningslägenhet samt garageplatser i källarplan. Härifrån har ni promenadavstånd till det mesta - allt från mataffärer, restauranger och kultur till skolor, förskolor och bussar. Ett riktigt drömboende! Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 7 950 000 kr
Månadsavg. 4 882 kr
Rum 4
Boarea 110 Kvm
Våning 5 av 6
Hiss Ja
Balkong En stor takterrass som är delvis inglasad och en inglasad balkong
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2022
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Patricia Olsson

Visning

Nästa visning hålls om:

3 dagar
Visa alla

Takterrass

En alldeles underbar takterrass som är belägen i solsäkert söderläge. Här har ni valmöjligheten att njuta av solen ute på den öppna balkongytan eller skyddat under tak med avskärmade glasdörrar likt ett uterum. Detta gör det möjligt att njuta av utemiljön under stora delar av året. Glaspartierna är möjliga att skjuta åt sidorna för att sudda ut linjen mellan ute och inne. Till glasdörrarna har ni även plisségardiner som kan dras uppåt eller neråt över dörrarna. På balkongen sitter ni på förstaparkett med utsikt över de ståtliga ”Lunna Töserna” och magisk utsikt över de gröna trädtopparna. Här är det fantasin som sätter gränserna för hur terrassen kan möbleras. Ni får plats med allt från solstolar, matgrupp för större sällskap, loungegrupp och blomsterodlingar. Takterrassen är som gjord för livets alla härliga tillställningar där allt från midsommar till födelsedagar kan firas.

Alla bilder

Hall

I hallen möts ni av naturligt ljus som flödar genom glasdörren till takterrassen. Blicken drar en ditåt och drar en inåt i lägenheten. Hallen fortsätter även direkt till höger vid ingången där ni finner skjutdörrsgarderober med gott om plats att hänga av ytterplagg och förvara skor. Hallens utformning ger även gott om plats till extra förvaringsmöbler eller en vägg till bokhyllor. Väggarna är vita och golvet är klätt med ekparkett.

 

 

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet, matplatsen och köket är sammankopplat med en härlig, runtgående planlösning. Det bidrar till lägenhetens trivsamma flöde i kombination av hög trivsel när ljuset kan strömma fritt. Den underbara utsikten över trädtopparna och staden ramas in i fönsterpartierna likt levande tavlor. Här finns gott om utrymme för större soffgrupp med TV-möbel samt läshörna. Väggarna är vitmålade och golvet kläs med ekparkett.

Alla bilder

Kök

Ett mycket välplanerat kök som bjuder in till matglädje. Inredningen kommer från Vedum och har luckor i en härlig, mörk gråblå kulör som matchas av laminatbänkskiva med det klassiska mönstret Virrvarr. Väggarna ovanför arbetsbänkarna är kaklade med tidlöst, vitt kakel. Maskinparken kommer från Siemens och består av kyl, frys, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, induktionshäll, fläkt och integrerad diskmaskin.

Alla bilder

Sovrum 1

Här har ni garanterat ett sovrum med stort S! Vem hade inte sovit gott i ett sovrum som kan inredas med hotellkänsla och en utsikt över trädtopparna och stadens takåsar. Ni kan börja dagen i rofylld takt och mötas av årstidernas skiftningar i utsikten. Sovrummet har generös yta för dubbelsäng och vid ena väggen har ni skjutdörrsgarderob. Sovrummet får känsla av ett lyxigt ”Master bedroom” av klädkammaren och det helkaklade badrummet som finns bredvid. Väggarna är målade vita och golvet är klätt med ekparkett.

Alla bilder

Badrum 1

Ni finner det första badrummet precis intill sovrum 1 och även nära till hands till vardagsrummet. Väggarna omfamnar rummet med kakel i en varm, sandfärgad kulör. Golvet matchar fint med beige klinker. Badrummet är utrustat med spegel, kommod med handfat, WC och dusch.

Alla bilder

Balkong

Med det underbara västerläget har ni den självklara platsen att avsluta dagen. Här skiner solens strålar från eftermiddag till kväll för att sedan gå ner bakom stadens siluett. Om ni blickar utåt möts ni av Domkyrkans båda spiror, Allhelgonakyrkan, stadens takåsar och Turning Torso i fjärran en klar dag. Utanför finns en nyare tennisbana kombinerad med basketplan. Balkongen är inglasad vilket gör det möjligt att förlänga utesäsongen och kunna njuta av utemiljön även under regniga och kallare dagar. Glaspartierna går att skjuta åt sidorna och samtliga sektioner är försedda med plisségardiner som enkelt kan hålla solen ute. Golvet är klätt med trätrall och dekorativa stenar.

Alla bilder

Sovrum 2

Det andra sovrummet är beläget med ingång från köket och passar perfekt som hemmakontor, barnrum eller gästrum. Skjutdörrsgarderob finns längs med ena väggen. Väggarna är vitmålade och golvet är klätt med ekparkett.

Alla bilder

Badrum 2

Hallen vid ingången viker av till höger och leder er till det andra badrummet och ett sovrum. Badrummet är helkaklat i varma toner där väggarna är klädda med kakel i sandfärgade kulörer och golvet är klätt med beige klinker. Här finner ni ett badkar kombinerat med duschplats, kommod med handfat, spegelskåp och WC. Den vänstra delen av badrummet är tillägnad tvättmöjligheter och är utrustat med tvättmaskin (Siemens), torktumlare (Siemens), praktisk avlastningsbänk och förvaringsskåp. En torkställning finns ovanför badkaret.

Alla bilder

Sovrum 3

I det tredje sovrummet har ni utrymme för säng och skrivbord. Garderobsförvaring finns i bakom skjutdörrar i hallen utanför. Väggarna är vitmålade och golvet är klätt med ekparkett.

Alla bilder

Förening

Allmänt om föreningen
Brf Banmästaren är en äkta förening bestående av 61 st bostäder. Föreningens byggnader uppfördes 2022 och består av två flerbostadshus med adresserna Revingegatan 10 och 12. På Revingegatan 12 finns en lokal på entréplan som hyrs ut till en kommunal förskola. Föreningen äger marken.

Gemensamma utrymmen
En gemensam gästlägenhet om 32 kvm finns att hyra i källaren till en kostnad om 250 kr/natt.

Cykelparkering finns i garaget som ovan mark.
Barnvagnsparkering finns i källaren i ett låst förrådsutrymme.

Gemensam uteplats finns och innergården hyrs av förskolan och kan nyttjas när förskolan är stängd.

Parkering
Föreningen disponerar över 41 parkeringsplatser i ett kameraövervakat garage. Av föreningens p-platser är tio platser försedda med laddstolpar för elbilar samt två MC-platser. Föreningen disponerar även över två öppna parkeringsplatser i markplan.

Kostnad för de olika parkeringsplatserna:
Garage: 950 kr/mån
Garageplats med laddstolpe: 950 kr/mån plus 250 kr/mån extra för laddstolpe och debitering för elförbrukning.
MC-plats i garage: 550 kr/mån
P-plats utomhus: 550 kr/mån

TV & Internet
Föreningen är ansluten till Telia Tripple Play med Tv-paket Lagom, Fiber 100 Mbit samt IP-telefoni.

Ekonomi
Månadsavgift:
I månadsavgiften ingår kallvatten, värme samt obligatorisk avgift för Telia Tripple-play (220 kr/mån).

El och varmvatten:
Föreningen har en kollektiv elanslutning, dvs ett elabonnemang och varje hushåll debiteras i efterhand utifrån förbrukning.

Varje lägenhet har mätare för individuell varmvattenförbrukning där lägenhetsinnehavaren debiteras efter förbrukning.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift som faktureras köparen med 2,5% av prisbasbeloppet (1313 kr) och en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet (525 kr). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2023.

För information om föreningens ekonomi hänvisar vi till föreningens årsredovisningar. Senaste årsredovisningen finner ni under dokument nedan.

Renoveringar
Beslut har nyligen fattats att installera solceller på taket. Projektering pågår.

Övrigt
Ett förråd tillhör varje lägenhet och ligger i källaren.
Det finns 7 extra förråd att hyra och kösystem tillämpas.

Bostadsrättstillägg ingår i föreningens försäkring och behöver inte tecknad av varje enskild bostadsrättsinnehavare.

Föreningen accepterar inte juridiska personer.

Informationen ovan samt de bifogade dokumenten är inhämtade från föreningens hemsida, årsredovisning och styrelsen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna. Styrelsen nås bäst på brfbanmastaren@gmail.com.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: https://banmastaren.smartbrf.se/

Alla bilder

Område

Vi befinner oss i den södra delen av centrum. Här är bebyggelsen varierad med både charmiga kullerstensgator och södra Esplanadens grönskande allé. Området har närhet till både universitetet och stadens utbud av restauranger, butiker och kultur. Stadsparken är bara några minuters promenad bort för den som tycker om att strosa runt eller kanske ta en löptur. På Södra vägen finns en tennisbana kombinerat med basketplan. Mindre livs och större livsmedelsbutiker finns även i närområdet.

Lund centrum har otrolig charm med sina pittoreska kullerstensgator, vackra byggnader i kombination med nyproduktion. Här har ni allt inom gångavstånd: matbutiker, shopping, torghandel och stort kulturutbud. Kommunikationerna är bra både för dig som vill åka inom staden men även för dig som pendlar.

I centrala Lund har ni flertalet förskolor och skolor att välja mellan. Se Lunds kommuns hemsida för mer information.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 7 950 000 kr
Månadsavg. 4 882 kr
Ingår i avgift I angiven avgift ingår värme, kallvatten, TV & Internet
Adress Revingegatan 10
Kommun Lund
Område Centralt
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 110 Kvm (Föreningens information)
Våning 5 av 6
Hiss Ja
Balkong En stor takterrass som är delvis inglasad och en inglasad balkong
Byggår 2022
Förening Brf Banmästaren
Bostadsrättens nettoskuldsättning 1 828 713 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 2.2938
Pantsatt Ja
Förråd Ett förråd i källaren
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk frånluft med värmeåtervinning
Uppvärmning Fjärrvärme och frånluftsvärmepump
Fönster 3-glas
TV/Internet Telia
Driftskostnad 5 700 kr/år varav:
El: 3 240 kr
Vatten/Avlopp: 660 kr
Försäkring: 1 800 kr
Driftkostnad är kostnad för varmvatten, el och försäkring. Detta kommer att variera beroende på förbrukning samt val av försäkringsbolag.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 69 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning