Malmö - Östra Sorgenfri

Östra Farmvägen 40c

Visa på karta

Härlig lägenhet högst upp i huset med inglasad balkong!

Välkommen till denna trevliga 3rumslägenhet om 65 kvm högst upp i huset med härlig och luftig utsikt. Den stora inglasade balkongen ger dig goda möjligheter till att njuta av förmiddagssolen. I köket finns både diskmaskin samt tvättmaskin, badrummet är helkaklat, det finns goda förvaringsmöjligheter både i hall och i ena sovrummet. Föreningen har välskött ekonomi och bra genomförda renoveringar. Som medlem i föreningen har du möjlighet att nyttja alla faciliteter såsom bastu, träningslokal, samlingslokal och övernattningsrum mot förmånlig summa. Läget är mycket fördelaktigt då du har bra bussförbindelser, Rosengårds tågstation, grönområden och mataffären precis runt hörnet. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 595 000 kr
Månadsavg. 4 101 kr
Rum 3
Boarea 65 Kvm
Våning 4/4
Hiss Nej
Balkong Ja, Inglasad Balkong
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1955
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Saga Söderquist

Direkt:
Mobil: 070-989 69 49

Ansvarig mäklare: Saga Söderquist
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
  • Måndag 25 september 17:00 - 17:30
Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 1 500 000 kr – Visa budhistorik

Vardagsrum

Ljust och trivsamt vardagsrum med vita väggar samt grå fondvägg och slitstarkt golv. Här finns plats för både soffmöblemang och matgrupp. Tre stora fönster ger ett trevligt ljus och access till balkongen. 

Alla bilder

Balkong

Rymlig inglasad balkong där du kan njuta av förmiddagssolen med fri och härlig utsikt över Gröningen. 

Alla bilder

Kök

Trevligt och ljust kök med träbänkskiva, grått kakel på ena väggen och vita luckor. Utrustat med spis, induktionshäll, kyl, frys, diskmaskin och tvättmaskin. (Ugnen är defekt)

Alla bilder

Sovrum 1

Första sovrummet är stort med bra ljusinsläpp. Här finns fyra stora platsbyggda garderober med underbart gröna luckor. 

Alla bilder

Sovrum 2

Andra sovrummet är ljust och härligt fritt från insyn med utsikt över härliga Gröningen. 

Alla bilder

Badrum

Det helkaklade badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, dusch med glasvägg och ett spegelskåp. 

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter och bra med förvaring i de rymliga garderoberna. 

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

HSB:s brf Godheten bildades 1955 och består av 259 bostadsrätter samt några lokaler. Föreningen innehar marken med tomträtt, nästa omförhandling sker 2026-01-01. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen och tar ut en överlåtelseavgift på 1313 kr som betalas av köparen samt en pantsättningsavgift på 525 kr/pant.

AVGIFT: Föreningen uppger att de har god ekonomi. Avgiften höjdes med 2% i oktober 2022 och i dagsläget finns inga andra planerade höjningar eller sänkningar.
I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband via Öretel 1000/1000 Mbit och grundutbud tv-kanaler via ComHem. Därtill debiteras kostnaden för el.  
Föreningen har kollektivt tecknat bostadsrättstillägg för sina medlemmar, vilket innebär att man själv inte behöver skaffa detta till sin hemförsäkring.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: Renoverat sedan tidigare är bland annat:

2000: Vattenledningar kök och badrum: Ersattes.
2000: Badrum: Renoverades i samband med stamrenovering.
2000: Balkongerna: Renoverades och glasades in.
2011: Tak: Renoverades.
2014:Trapphus: Det finns 21 trapphus som samtliga har fått en totalrenovering.
2016: Avloppsstammar kök och badrum: Relining slutförd.
2018:Fasad: Omfogades.
2021:Parkeringsplatser: Asfalterades om och bygges ut med 2st nya P-platser.
2022: Byte av dörrstängare i samtliga trapphus.
2022-2023: Ny plattläggning, gångytor.
2023: Byte av belysningsarmaturer i trapphus. 

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: 

2023-2024: Gemensam el med IMD.

BREDBAND OCH KABEL TV: Föreningen har ett samarbete med ComHem där grundutbudet för kabel-tv ingår i avgiften. (Den som önskar kan även själv kontakta ComHem att teckna abonnemang för större utbud). Bredband via Öretel ingår i avgiften, 1000/1000 mbit.

PARKERING/GARAGE: Föreningen innehar 91 parkeringsplatser som finns att hyra. En parkeringsplats kostar i dagsläget 250:-/mån och en MC-plats 100:-/mån. Kösystem tillämpas och i dagsläget kan det enligt representant för styrelsen ta upp till 3 års kö för att få en plats.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:I föreningen finns det tre månadstvättstugor med totalt 14 tvättmaskiner, samt en veckotvättstuga som består av tre tvättmaskiner och en mattvätt. 
Källarförråd nyttjas till varje bostadsrätt.
I föreningen finns det även Gym, Bastu, Snickeriverkstad, Metallverkstad, Grillplats, Barnvagnsrum, Cykelrum, Övernattningsrum, samlingslokal med bibliotek & Miljöhus.
Priser för de olika faciliteterna: Bastu: 400kr/kalenderår. (för år 2023), Gymmet: 500kr /kalenderår. (för år 2023), Samlingslokal, går att boka för barnkalas: 1000kr. (var av 600kr är i deposition för städning), Övernattningsrum: 300kr/natt.

Föreningen godkänner inte delat ägande. Föreningen godkänner inte juridisk person som ägare.

För mer information besök föreningens hemsida; https://www.hsb.se/malmo/brf/godheten/om-brf-godheten/ 

Övrigt:

Tillsyn ska göras före inflyttning men önskar även ett välkomstmöte med köparen som ska bokas i styrelserummet på Östra Farmvägen 34c.  
Medlemsavgift: Som HSB förening måste man vara HSB medlem och därför ska man betala en engångsavgift på 500 kr.

Alla bilder

Område

Östra Sorgenfri är ett område i Södra innerstaden som till största del består av bostadsrättshus. Här finns gott om grönområden, trevliga restauranger, caféer och butiker. Goda kommunikationsmöjligheter från Nobeltorget och Triangelns eller Rosengårds tågstation. Triangeln bjuder dessutom på stort shoppingutbud och härifrån når vi gågatan som slingrar sig genom Malmös stadskärna. Är man sugen på att prova mat från världens alla hörn tar man en kort promenad till Möllevångstorget och vill man delta i dagens kulturella evenemang ligger färgsprakande Folkets Park några hållplatser bort. Precis runt hörnan ligger Ica och närmsta busshållsplats som tar dig till Malmö central på lite drygt 10 min. 

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION:

De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planslösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 595 000 kr
Månadsavg. 4 101 kr
Ingår i avgift Vatten, Värme, Bostadsrättstillägg, Baspaket för Tv-kanaler, Internet
Adress Östra Farmvägen 40c
Kommun Malmö
Område Östra Sorgenfri
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 65 Kvm (Föreningens information)
Våning 4/4
Hiss Nej
Balkong Ja, Inglasad Balkong
Byggår 1955
Förening HSB:s Brf Godheten
Bostadsrättens nettoskuldsättning 73 966 kr
Kommentar nettoskuldsättning 1 138 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare. Obs! Då andelstal för avgift inte finns tillgängligt har andelstal för insats använts för beräkningen.
Andel i föreningen 0.4035
Pantsatt Nej
Förråd Källare
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 2-glas
Driftskostnad 6 492 kr/år varav:
El: 4 800 kr
Försäkring: 1 692 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 162kWh/m² kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

  • Måndag 25 september 17:00 - 17:30

Budgivning pågår

Högsta bud: 1 500 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
1 500 000 kr Budgivare 3 2023-09-22 17:10