Vellinge - Vellinge

Larsgatan 4A

Visa på karta

Balkong i soligt söderläge - Centralt läge - Optimal planlösning

Välkommen till denna trevliga lägenhet på andra våningen med optimal planlösning som bjuder på en mysig balkong där man kan njuta av solen hela dagen. Balkongen nås från det rymliga vardagsrummet som enkelt rymmer både en sovhörna samt soffgrupp. Fint kök med matplats som har utsikt över föreningens mysiga gård samt ett helkaklat badrum. Här bor man på ett centralt läge med kort gångavstånd till Stortorget och alla dess bekvämligheter samt en pizzeria runt hörnet. Malmö nås enkelt via buss eller bil.

I korthet

Utgångspris 1 195 000 kr
Månadsavg. 2 220 kr
Rum 1
Boarea 39 Kvm
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1950
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Cassandra Bülow

Direkt:
Mobil: 073-314 43 63

Ansvarig mäklare: Cassandra  Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

6 dagar
Visa alla

Vardagsrum

Generöst tilltaget vardagsrum med härligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna samt balkongen. Väggarna är vita med en fondvägg och på golvet vilar vacker ekparkett som är enhetlig i hela bostaden. Rummet går enkelt att möblera med både soffgrupp samt en säng och ger access till den trivsamma balkongen.

Alla bilder

Balkong

Mysig balkong i soligt söderläge med fin utsikt över föreningens gård. Balkongen går enkelt att möblera med en loungedel.

Alla bilder

Kök

Fräscht kök med bra ljusinsläpp och rymlig matplats för ca fyra personer. Köket är utrustat med spis (2022), fläkt (2022), ugn (2022), diskmaskin samt kyl/frys. Väggarna är vita och på golvet vilar ekparkett.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum utrustat med wc, handfat, dusch med skjutdörrar, förvaringsskåp samt spegel med belysning. 

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter samt gott om förvaring i de två garderoberna. Även här finns parkettgolv samt vita väggar. 

Alla bilder

Mäklaren

Vill du veta mer om bostaden eller kanske vill få en värdering av din egen bostad? Tveka inte att kontakta mig!

Alla bilder

Förening

Brf Vellingehus har lämnat följande uppgifter om föreningen och dess fastighet. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen bildades år 1947 och byggnaden uppfördes år 1950. Föreningen består av en byggnad med 13 lägenheter. Föreningen äger marken. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen och tar ut en överlåtelseavgift på 1 313 kr samt en pantsättningsavgift på 525 kr/pant.

AVGIFT:
I grundavgiften ingår vatten samt bostadsrättstillägg. Avgift höjdes senast med 3% vid årsskiftet. Kostnaden för värme tillkommer som ett obligatoriskt tillägg och denna kostnad sänktes med 35% vid årsskiftet. 

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL:
2014 - Huskropp utvändigt
2015 - Taket lades om
2016 - Installationer samt relining av avloppsrör
2019 - Installationer och markytor
2020 - Markytor
2021 - Fönster i källare, byta av stamventiler i källare samt byte av torktumlare
Ingen renovering planerad i närtid.

BREDBAND:
Fiber finns indraget, varje medlem tecknar själv vilket abonnemang man vill ha.

PARKERING:
Parkering på gatan.

GEMENSAMT:
Finns gemensam tvättstuga med torkrum i källaren. Finns även cykelförråd.

 

Alla bilder

Område

Välkommen till Vellinge kommun och till Sveriges finaste stränder och fåglarnas paradis. Det är med glädje vi hälsar dig välkommen till Sveriges sydvästligaste hörn. Vellinge kommun omfattar Falsterbonäset med tvillingstäderna Skanör och Falsterbo och de större orterna Höllviken och Ljunghusen, Vellinge samt Västra Ingelstad och Östra Grevie.

I centrala Vellinge bor man lugnt och rofyllt, samtidigt som man har tillgång till alla bekvämligheter. Till Stortorget med restauranger, butiker, mataffärer och systembolag är det endast några minuters promenad och här ligger även Vellinge stadspark med härlig grönska. Inte heller långt till simhall, vårdcentral och Folktandvården. Pizzeria finns pecis runt hörnet. Från Vellinge har man bekväm närhet både till Malmö och Öresundsbron, och orten erbjuder en möjlighet att bo i en naturskön och lugn miljö samtidigt som storstaden och kontinenten nås lätt. Goda kommunikationer med buss gör det enkelt att smidigt ta sig till och från Malmö. I anslutning till byn ligger Söderslätts Golfklubb, en etablerad 18-hålsbana sedan 1990. Förutom golf finns flera alternativ till fritidssysselsättningar såsom fiske, tennis och ridning. Dessutom finns Söderslätts flygklubb som erbjuder möjligheten att lära sig flyga. På somrarna njuter man av milslånga vita stränder på grannorterna Höllviken, Skanör och Falsterbo.

Vellinge kommun är berömd för de attraktiva vita sandstränderna och det underbara badvattnet. De fyra största strandsträckorna i kommunen finns i Falsterbo, Kämpinge, Ljunghusen och Skanör.

De små badhytterna med historiska anor är vackra att beskåda, målade i allehanda färger och placerade längs de vita sanddynerna.

Läs mer på Vellinge kommuns webplats: www.vellinge.se/

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Bottenvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 195 000 kr
Månadsavg. 2 220 kr
Ingår i avgift Vatten, bostadsrättstillägg
Adress Larsgatan 4A
Kommun Vellinge
Område Vellinge
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 1
Boarea 39 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Enligt mäklarbilden är bostaden 38 kvm.
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggår 1950
Förening Brf Vellingehus
Bostadsrättens nettoskuldsättning 156 128 kr
Kommentar nettoskuldsättning 4 003 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 4.73096
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
Driftskostnad 15 288 kr/år varav:
Värme: 11 448 kr
El: 3 840 kr
Värmetillägget är ett obligatoriskt tillägg som sänktes 35% vid årsskiftet.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 193 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning