Malmö - Riseberga - Husie

Ranbergagatan 47

Visa på karta

Välplanerat radhus med trädgård på två sidor av huset - Fina sociala ytor - Separat gäst/arbetsrum

Radhus i praktiskt 1-plan med fina och luftiga sällskapsutrymmen, tre bra sovrum, gäst wc och en extra bonus i form av separat gästhus/tonårsavdelning med tillhörande dusch som innebär fina möjligheter. I behov av inre renovering men med nytt yttertak från 2023, fönster från 2004 och fjärrvärme med värmeväxlare från 2014. Dubbelgarage där ena delen inretts medan andra delen är fortsatt garage med fjärrstyrd port. Insynsskyddad trädgård på två sidor om huset som innebär möjlighet till flera uteplatser och därmed solläge hela dagen lång. Barnvänligt område där man inte behöver korsa någon större väg för att nå populära Risebergasskolan som ligger bara ett kvarter bort. Nära till natursköna Bulltofta rekreationsområde med lekplatser och härliga grönytor. Huset säljes med friskrivningsklausul mot dolda fel. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 495 000 kr
Rum 5
Boarea 113 Kvm
Tomtarea 324 Kvm
Typ Radhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1964
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Ranbergagatan 47 - Ett välplanerat radhus med flera utvändiga renoveringar utförda och ett inre som är perfekt för den inredningsintresserade som vill formge sitt eget boende!

Alla bilder

Kök

Luftigt kök som har fönster mot trädgården på husets baksida och matplats lagom för ett bord för fyra-sex personer. Inredning med omklädda köksluckor på två sidor av rummet, vilket innebär gott om skåpsutrymme och extra avställningsyta. Fullt utrustat med kyl, frys, spishäll, spisfläkt samt diskmaskin. Bänkskiva i massivt trä med kakel ovanför som stänkskydd, ljusa väggar och plastmatta på golvet. Dörr in till köket finns både från hallen och från matrummet. Möjlighet skulle kunna finnas att öppna upp väggen mot matrummet och på så sätt få en härligt öppen planlösning med imponerande sociala utrymmen.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet och matrummet binds samman av en bred öppning, vilket ger en fin rymdkänsla och ett rum som sträcker sig över hela husets bredd. Här finns ett ljusinsläpp genom stort fönsterparti som vetter mot trädgården på framsidan, ljusa tapetserade väggar och laminatgolv som följer oss vidare in i matrummet och ger en behagligt enhetlig känsla. Gott om plats för soffgruppen och plats över för ytterligare möblering för den som önskar.

Alla bilder

Mäklaren i Husie

Vad roligt att du är intresserad av det här huset! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0708-301 305 eller via mail: andreas.bulow@bulowlind.se

Jag heter alltså Andreas Bülow och driver tillsammans med min kollega Magnus Lind mäklarfirman Bülow&Lind Fastighetsförmedling. Under åren som gått har jag hunnit skaffa mig mycket värdefull kunskap om nästan alla bostadsrättsföreningar och villaområden i staden. Jag har varit fastighetsmäklare sedan 1995 och är numera den mäklare som säljer flest villor i Husie och Östra Malmö. Jag är dessutom den mest rekommenderade mäklaren i Husie och säljer inte bara flest hus här utan också till högst snittpriser (Hitta Mäklare). I Husie finns det ingen som har bättre lokalkännedom än jag då jag själv är uppvuxen på Riseberga, återflyttad till Videdal och numera boende i Kvarnby.

Ett glatt och positivt bemötande, hög kompetensnivå och en utpräglad servicekänsla är de egenskaper många uppskattar hos mig. Nöjda köpare och säljare ger mig en stor kick och målsättningen är att även överträffa dina förväntningar.

Mina tidigare uppdragsgivare har betygsatt mitt arbete och skrivit egna kommentarer kring hur de tycker att jag skött mig. Allt finns att läsa på  www.hittamaklare.se/andreas.bulow

Är du nyfiken på bostadsmarknaden i Husie och vill få lite förhandsinformation om vad som snart är till salu så följ mig gärna på Instagram. maklaren_i_husie

Alla bilder

Matrum

I anslutning till vardagsrummet ligger matrummet - här ryms matsalsmöblemang även för det större sällskapet. En dörr till det intilliggande köket kan lämnas öppen för kontakt med den som lagar maten. Fönstret vetter mot den lilla trädgården på husets baksida, väggarna är ljusa och laminatgolvet det samma som i vardagsrummet.

Alla bilder

Sovrum 1

Det första sovrummet är väl tilltaget med egen dörr ut till trädäcket och trädgården samt stora fönster som släpper in dagsljuset. Väggar i ljust gult, laminatgolv och dörr ut mot hallen.

Alla bilder

Sovrum 2

Vägg i vägg ligger sovrum nummer två - även här med fönster mot uteplatsen och trädgården på husets framsida. Väggar i en mjukt gråblå nyans och laminatgolv.

Alla bilder

Sovrum 3

Det tredje sovrummet har fönster ut mot den lilla lugna trädgården på husets baksida. Ljusa väggar och laminatgolv.

Alla bilder

Hall

Hallen välkomnar in genom ytterdörr med fönster och sidoljus. Här finns plats för avhängning samt ett nätt hallmöblemang och runt hörnet finns stora inbyggda garderober med gott om plats för resterande ytterkläder och övrig förvaring. Ljusa väggar och plastmatta på golvet.

Alla bilder

Badrum

Badrum i bra storlek med ett frostat fönster som släpper in dagsljuset utan att ge insyn. Duschkabin, handfat, badrumsskåp med spegel, wc samt bidé.  

Alla bilder

Gästtoalett

Gästtoaletten har samma söta blommor på väggarna som i badrummet och våtrumsmatta i blått. Här finns wc, handfat och badrumsskåp med spegel.

Alla bilder

Klädkammare

Mellan sovrum 2 och 3 finns en rymlig klädkammare med gott om plats för förvaring.

Alla bilder

Gästrum

Något som skiljer detta hus från mängden är det gästrum/arbetsrum som inretts i halva dubbelgaraget. Komplett med egen entréhall, förråd, garderober och dessutom dusch. Bra möjligheter för allt från gästrum eller tonårsrum till lokal för egenföretagaren som behöver yta avskild från resten av bostaden. Entrédörr från trädgården och uteplatsen på framsidan, flera fönster som släpper in dagsljuset, heltäckningsmatta på golvet och tapetserade  väggar.

Alla bilder

Grovkök

Badrum i anslutningen till gästrummet - beläget i garagebyggnaden. Duschplats, handfat samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.  Ett högt sittande fönster, ljusa väggar och våtrumsmatta.

Alla bilder

Uteplats

Ett stort trädäck i skyddad lähörna där kvällssolen skiner in - här spenderar man många trevliga stunder, en given favorit på lediga kvällar och dagar. Privat och insynsskyddat med högt staket som avskärmar mot grannarna.

Alla bilder

Trädgård

Trädgård på två sidor av huset där den största delen nås direkt genom porten som vetter mot gatan. Insynsfritt och privat, gömt bakom ett högt staket där man kan anlägga sin egen lilla fristad med grönska och blomster. Idag finns här ett extra förrådshus.

På husets baksida, i rakt söderläge, finns ytterligare en trädgårdsdel. Här finns stenläggning och planteringar med grön häck mot gatan bakom.

Alla bilder

Övrigt

-Papptak från 2023

-Ny panel på samtliga väggar i garagebyggnaden under 2020. Nya treglasfönster i samband med detta

-Värmeväxlare till fjärrvärmen från 2014

-Fönster från 2004 med låsbara handtag

-Garagebyggnad renoverad utvändigt 2020 med ny panel och nya fönster. Gäst/arbetsrummet/tonårsavdelningen i garagebyggnaden värms upp med direktverkande el.
Dubbelgarage där ena delen inretts till gästrum/kontor och andra delen är ett garage med utbytt och fjärrstyrd port.

Fiber via Ownit. 

Larm kan övertas.

Huset säljes med friskrivningsklausul mot dolda  fel.

Alla bilder

Område

Riseberga är ett delområde i stadsdelen Husie, Malmö. Här bor man trevligt i lugnt och barnvänligt område nära natursköna Bulltofta Rekreationsområde som har vacker natur, minigolfbana, motionsslingor, sjöar, skog, grillplatser och fin pulkabacke på vintrarna. Här finns också traditionell park, koloni- och odlingslotter och inte minst rika möjligheter till idrotts- och friluftsaktiviteter. Förutom de olika motions- och promenadspåren finns bland annat ett motionscenter, ett utegym, olika bollplaner, tennisbana och discgolfbana.
Till Risebergaskolan (1-6) och flera förskolor i området går man på några få minuter. Busshållplatsen ligger bara ca 300 m bort och till Toftanäs med välsorterade Ica-Maxi och andra affärer promenerar man snabbt. För den som gillar golf finns Kvarnby Golfklubb i närheten och såväl Yttre som Inre Ringvägen nås snabbt, vilket gör det enkelt att ta sig till exempelvis Danmark. Kort och gott en riktig idyll, både för stora och små!

 

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 495 000 kr
Adress Ranbergagatan 47
Kommun Malmö
Område Riseberga - Husie
Typ Radhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 113 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 324 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1964
Grundläggning Betongplatta
Stomme Trä
Fasad Tegel
Tak Papp från 2023
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdra
Uppvärmning Fjärrvärme med värmeväxlare från 2014
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas fönster från 2004
TV/Internet Fiber via Ownit
Driftskostnad 41 197 kr/år varav:
Värme: 17 627 kr
El: 10 200 kr
Vatten/Avlopp: 4 200 kr
Renhållning: 2 320 kr
Försäkring: 6 850 kr
Nuvarande ägare har haft en årsförbrukning på ca. 3326 kWh el och ca. 103 m3 vatten. 15 462 kWh fjärrvärme. Fastighetsavgift med 9 287:- tillkommer samt fiber.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 128 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 137 000 kr
Summa pantbrev 565 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.