Malmö - Tygelsjö

Spannmålsgatan 66

Visa på karta

Välplanerat med härlig öppen planlösning - Nybyggt 2021 - Trädgård och uteplats i söder

Ett mycket fint och näst intill nytt kedjehus i 1,5-plan, byggt 2021 med välplanerade ytor och en egen trädgård med fin uteplats i solsäkert söderläge. Luftigt öppen planlösning med härliga sällskapsytor och snyggt kök på entréplan samt en mer privat ovanvåning med tre sovrum i bra storlek och ett fint allrum. Två smakfulla helkaklade badrum, en stor tvättstuga, egen carport och ett praktiskt utomhusförråd. Idylliskt beläget i den nybyggda delen av byn som ligger bort från vägen och ned mot åkrar och hav med praktisk närhet till all vardaglig service. Tygelsjö är ett mycket attraktivt område med Malmös kanske mest omtyckta skolor och utmärkta kommunikationer. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 6 495 000 kr
Rum 5
Boarea 143 Kvm
Biarea 6 Kvm
Tomtarea 256 Kvm
Typ Kedjehus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 2021
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
  • Måndag 25 september 17:00 - 17:45
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Spannmålsgatan 66 - Ett modernt boende, byggt så sent som 2021 där man bara kan flytta rakt in, utan att behöva ändra på något!

Alla bilder

Vardagsrum

Luftigt och inbjudande vardagsrum som sträcker sig över hela husets bredd med gott om plats för både soffgrupp och matsalsmöblemang. Härliga sällskapsytor där den öppna planlösningen och angränsande kök ytterligare bidrar till rymdkänslan. Behagligt ljusinsläpp genom stora fönsterpartier i två väderstreck samt dubbla glasdörrar som vetter ut mot terrassen och trädgården utanför. Vitlaserad 3-stavs ekparkett på golvet och skinande vita väggar.

Alla bilder

Mäklaren i Tygelsjö

Det är jag som är Peter Starck och som vågar påstå att jag kan vårt Tygelsjö som ingen annan mäklare. Jag bor och är uppväxt i Tygelsjö och kan det mesta om byn. Enligt statistik från Hemnet är jag den mäklare som säljer flest bostäder Tygelsjö. Detta har jag gjort under många år med gott resultat och många nöjda kunder. Tycker ni det är viktigt att anlita en mäklare som har stor kunskap om, och som dessutom brinner för vårt lilla samhälle, då är jag rätt mäklare för er!

Alla bilder

Kök

Köket ligger öppet mot vardagsrummet med inredning från HTH i skinande vitt på två sidor om rummet, vilket ger både fina arbetsytor och gott om skåpsutrymme. En halvö med plats för fyra sittande personer längs ena sidan är ett trevligt komplement till matplatsen - här kan barnen göra läxorna, mindre mål ätas eller helt enkelt ett glas avnjutas medan man håller kocken sällskap vid matlagningen. Fullt utrustat med kyl och frys i fullstorlek och rostfritt utförande, en integrerad diskmaskin som sömlöst smälter in inredningen, inbyggd ugn och mikrovågsugn i praktisk arbetshöjd, induktionshäll och spisfläkt. Samtliga köksmaskiner kommer från Siemens. Bänkskiva från Perstorp mönstrad i grått, vita och väggar och samma fina parkettgolv som följer oss obrutet ut i vardagsrummet.

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Helkaklat badrum med vita, avlånga kakelplattor ställda på högkant som gifter sig fint med klinkergolv i ljus terrazzodesign. Duschplatsen i hörnan omgärdas av vikbara väggar i glas som kan fällas undan när duschen inte används och på så sätt ge mer golvyta. Handdukstork med el-värme på behändigt avstånd ger varma och sköna handdukar efter duschen. Wc, handfat med kommod i ek, badrumsskåp med spegel och vattenburen golvvärme som är skönt för bara fötter.

Alla bilder

Hall

Ljus entréhall välkomnar in genom ytterdörr med halvmåneformat fönster. Praktiskt klinkergolv i den terrazzodesign som återfinns i badrummet, vita väggar och gott om plats för ytterkläderna i en stor garderob med spegelskjutdörrar. Längre in i hallen övergår golvet i parkett och här finns tre inbyggda garderober till för ytterligare förvaring.

Alla bilder

Tvättstuga

Generöst tilltagen tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare under praktisk arbetsbänk som har nedfälld vask i rostfritt. Skåpsinredning i vitt som kompletteras av en mindre klädkammare och gott om plats för ytterligare inredning. Klinkergolv i sobert grått och vita väggar.

Alla bilder

Hall - Övre plan

Trappan till ovanvåningen har steg i vitlaserad ek och matchande ledstång. En hall på ovanvåningen öppnar upp mot allrummet och har dörrar in till samtliga sovrum, badrummet och dessutom en klädkammare.

Alla bilder

Allrum

Nätt allrum med plats för soffgrupp och tv - ett extra utrymme som kan fungera som barnens eget vardagsrum och lekrum men även kan passa bra som exempelvis arbetsrum och hemmakontor. För den som behöver fler sovrum finns skulle även möjlighet finnas att dela av med en vägg och så så sätt få ännu ett rum. Vitlaserad 3-stavs ekparkett och vita väggar.

Alla bilder

Sovrum 1

Det första sovrummet ligger vägg i vägg med allrummet och är i bra storlek med del av taket som charmigt snedtak. Fönster både i takkupa och mot gaveln samt en stor garderob med skjutdörrar från Elfa. Vitlaserad 3-stavs ekparkett även här samt väggar i vitt.

Alla bilder

Sovrum 2

På ovanvåningens andra sida ligger ytterligare två sovrum med charmigt snedtak och vitlaserat parkettgolv. Det första har väggar i mjukt grått och fönster både i takkupa och mot gaveln. Ett fint barnrum med plats både för säng, byrå, ett litet skrivbord och lekhörna. En garderob som ursprungligen stått i det här rummet är numer placerad i förrådet.

Alla bilder

Sovrum 3

Det tredje sovrummet är en tvilling till det andra. Samma fina ekparkett, väggar här målade i olivgrått, snedtak och fönster både mot gavel och i takkupa. (Garderob finns i förrådet).

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Ovanvåningens badrum är helkaklat i stiligt mörk granitkeramik med grått klinkergolv. Dusch med vikbara glasväggar, handfat med kommod i ek och badrumsskåp med spegel. Både handdukstorken och den härliga golvvärmen är här eldrivna och i taket finns infällda spotlights som ger jämn och fin belysning.

Alla bilder

Uteplats

Ett uppbyggd trädäck i optimalt, soligt söderläge nås från vardagsrummet. Här skiner solen hela dagen lång och det finns plats både för loungegrupp med soffor och matbord. Här väntar många långa grillkvällar i sällskap av vänner och familj!

Alla bilder

Trädgård

Lättskött trädgård i söder med mjuk grön gräsmatta som inbjuder till barnlek och spring. Pallkragar för odling och ingång till ett förråd som rymmer allt smått och gott som krävs för ett bekvämt husboende. Alltsammans omgivet av staket som skyddar från insyn med en planterad grönskande häck på tillväxt under.

Alla bilder

Framsida

Stenlagd framsida med trappa upp till ytterdörren. Bredvid finns carport med plats att parkera bilen samt genomgång till trädgården på husets baksida.

Alla bilder

Övrigt

Larm finns via SPC och kan ingå i köpet.

Bredband levereras via Telia med en hastighet på 500/500Mbit till en kostnad på 299:-/mån.

Förråd på ca. 6 kvm.

Alla bilder

Område

Tygelsjö är ett trivsamt bostadsområde nära både stad och naturlandskap. Här bor man med frisk luft, sköna naturpromenader och havet på cykelavstånd. Byn ligger i mitten av triangeln mellan Klagshamn, Vellinge och Malmö. Många Tygelsjöbor upplever byn som kanske Malmös tryggaste område att bo i.   

Till centrala Malmö tar man sig med bil på några minuter, om man inte föredrar att ta bussen eller att cykla dit på en helt ny cykelväg. Det finns bussar som går till Hyllie, Södervärn och Centralen (linje 150). Att resa mellan Hyllie och Tygelsjö tar ca 7 minuter med buss. Samma busslinje används om ni vill till Vellinge. Till Yttre Ringvägen tar det ca 4-5 minuter med bil och till bron ca 9 minuter.

I Tygelsjö finns kommunal och kommersiell service som gör att man oftast inte måste åka iväg för att uträtta sina vardagsärenden. Utöver den nya och välsorterade ICA Supermarket, finns det i Tygelsjö bland annat frisörer, konditori, blomsterbutik, pizzeria, Lilla Oliven (Sveriges godaste hamburgare) bibliotek, bilverkstad, Blomsteraffär och veterinär. Många av servicefunktionerna är belägna sammanhållet i Tygelsjös "tyngdpunktsområde".

Havet ligger ca 4,5 kilometer från Tygelsjö. Det finns en omtyckt badplats i Klagshamn. Många Tygelsjöbor tar även gärna bilen till Kämpinge eller varför inte till Näset.

Det finns hela fyra förskolor (varav en är en uteförskola)  i Tygelsjö, de ligger spridda över byn. För den som promenerar i byn en vanlig vardag möts man ofta av små gäng av glada barn som går med sin avdelning mot nya äventyr i området. Här blandas glada skratt med gula reflexvästar.

Sedan mitten på 1800-talet har det funnits en skola mitt i byn utmed Tygelsjö skolväg. Sin nuvarande placering söder om vägen har skolan haft sedan 1930-talet. Tygelsjöskolan har lågstadium samt ett fritidshem. Skolan arbetar mycket med att skapa en trygg skolmiljö, därför har man valt EQ som profil. EQ, som står för Emotionell Intelligens, är ett sätt att lära barnen att hantera sina känslor och lösa konflikter. Sedan 2013 står den nya Pilbäckskolan, tillika en av Malmös modernaste skolor, klar. Den tar emot ca 500 elever och här går man ända upp till 9:an. Det finns ett nytt område för sport, fritid, lek och rekreation. En mer stadslik park har anlagts precis öster om Tygelsjöstigen och norr om Gullkragegatan. Norr om Svenstorps gård och Ängsövägen finns ett naturområde med en temalekplats. Naturligtvis finns ett flertal fotbollsplaner/idrottsplatser och tennisbana. Ett par hundra meter utanför Tygelsjö ligger Gessie Padel Center, nybyggd Padelhall med mondogräs och den senaste belysningen samt lounge.

Alla bilder

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning MALMÖ ENSILAGET GA:4
Grönytor, kommunikationsytor, belysningsarmaturer, lekytor

Gemensamhetsanläggning MALMÖ ENSILAGET GA:1
Kommunikationsyta, parkeringsplatser, belysningsarmaturer, dagvattenledningar, spillvattenledningar

Gemensamhetsanläggning MALMÖ ENSILAGET GA:7
Ledning för konsumtionsvatten

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning entréplan

Med reservation för avvikelser

Planlösning övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 6 495 000 kr
Adress Spannmålsgatan 66
Kommun Malmö
Område Tygelsjö
Typ Kedjehus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 143 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 6 Kvm (Säljarens information)
Tomtarea 256 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 2021
Grundläggning Gjuten betongplatta
Stomme Trä
Fasad Puts
Tak Plåt
Plåtarbete Lackerad plåt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Frånluftsvärmepump
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
Driftskostnad 41 194 kr/år varav:
El: 23 068 kr
Vatten/Avlopp: 4 500 kr
Renhållning: 3 240 kr
Försäkring: 10 386 kr
Nuvarande ägare har haft en förbrukning på 3 766kWh el för uppvärmning, 2 557kWh för el senaste året samt 102 kubikmeter vatten. Fastighetsavgift på 9 287:- tillkommer.
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 58 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 786 000 kr
Summa pantbrev 4 100 000 kr
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning MALMÖ ENSILAGET GA:7
Gemensamhetsanläggning MALMÖ ENSILAGET GA:1
Gemensamhetsanläggning MALMÖ ENSILAGET GA:4

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

  • Måndag 25 september 17:00 - 17:45
    • Vänligen boka tid via hemsidan för visningen!
    • 17:00 FULLBOKAD!
    • 17:15 FULLBOKAD!
    • 17:30 Boka den här tiden