Malmö - Röda Höja

Sergeantgatan 26

Visa på karta

Trevlig uteplats i västerläge - Tre rymliga sovrum - Två helkaklade badrum

Välkommen till denna ljusa gavellägenhet med fönster i tre väderstreck om 106,5 kvm. Härlig uteplats i västerläge, som ger dig möjligheten att även kunna ta steget rakt ut på gräsmattan utanför där barnen kan leka. Du välkomnas in i en rymlig hall med inbyggda garderober. Två helkaklade fräscha badrum från år 2013, varav det ena med ett stort badkar och tvättmaskin, andra badrummet är utrustat med dusch. Stilrent kök från år 2013, bra förvarning och med utrymme för stort matbord. Det finns tre sovrum i bra storlek, vardagsrummet är stort och luftigt med ljusinsläpp från två håll. Här bor du i ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både förskola, skola samt lekplats! Goda kommunikationsmöjligheter, grönområden och mataffär ligger även enbart ett stenkast bort. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 795 000 kr
Månadsavg. 4 785 kr
Rum 4
Boarea 106.5 Kvm
Våning 1
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1967
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Saga Söderquist

Andreas Bülow
Bitr. mäklare

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Uteplats

Denna inbjudande uteplats i västerläge ger dig möjligheter att enkelt kunna ta dig ut på den stora gräsmattan precis utanför, där barnen kan springa av sig. På uteplatsen finns det plats för en större soffgrupp som ger hela familjen möjlighet att sitta och njuta under pergolan. Vid både soliga och regniga dagar finns det en markis att fälla ut.

Alla bilder

Kök

Snyggt Epoq-kök från 2013 med inredning i skinande vitt, bra arbetsytor, gott om plats för förvaring samt yta för ett större köksbord vid fönstret som ger bra ljusinsläpp och utsikt rakt ut mot den gröna gräsmattan. Stilfull grå bänkskiva som går snyggt ihop med det vita snygga kaklet ovanför. Utrustat med induktionshäll från 2017, integrerad diskmaskin från 2013, ugn och micro från 2013. Stor rostfri fristående kyl och frys från 2022. 

Alla bilder

Badrum

Stort stilfullt badrum som blev renoverat 2013, det är utrustat med WC, dusch och handfat med kommod. Mörkgrått klinker pryder golvet medans stilfullt vitt kakel med svarta detaljer pryder väggarna. 

Alla bilder

Badrum / Tvättstuga

I badrummet finns golvvärme, du finner även badkar och kombinerad tvättmaskin/torktumlare där. Mittemot badkaret finns en vattenburen handdukstork och frostat fönster som skyddar mot insyn men samtidigt ger behagligt ljus. Badrummet har helkaklade väggar med mörkgrå klinker på golven. 

Alla bilder

Gästtoalett

Det finns en trevlig gästtoalett i anslutning till badrummet/tvättstugan. Gästtoaletten är utrustad med WC samt handfat med kommod och har helklaklade väggar med mörkgrå klinker på golvet.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet bjuder på mycket ljus med fönster i två väderstreck. Vackert parkettgolv och vita väggar som ytterligare bidrar till en ljus och härlig känsla. Rummet är lättmöblerat, det finns gott om plats för en större soffgrupp.

 

Alla bilder

Sovrum 1

Rymligt sovrum där dubbelsäng enkelt får plats. Laminatgolv i träimitation med stilrena vita väggar, samt tre inbyggda garderober. Stort fönster mot öster som gör rummet ljust och levande. 

Alla bilder

Sovrum 2

Även sovrum två är rymligt. Här finns tre inbyggda garderober som ger goda möjligheter till förvaring. Golvet är träimitation av laminat och väggarna vita. Härligt fönster mot öst som ger ett ljust och trevligt intryck. 

 

Alla bilder

Sovrum 3

Det tredje sovrummet är också rymligt och har ett stort fönster mot öst som ger en ljus och glad känsla. Träfärgat laminatgolv som matchas med vita väggar. Här har du goda möjligheter att få plats med två mindre sängar, alternativt större säng. Det finns även plats för att sätta in garderob om så önskas. 

Alla bilder

Hall

Genom en säkerhetsdörr välkomnas man in i denna luftiga hall som bjuder på bra förvaringsmöjligheter i garderober med  skjutdörrar. Väggarna är vita och laminatgolv i träimitiation klär golvet. 

Alla bilder

Övrigt

Till lägenheten ingår ett stort förråd på andra våningen i huset. Bredvid uteplatsen finns även ett förråd som delas med grannen, där finns möjlighet att ställa grillen.

Alla bilder

Förening

Riksbyggens Brf Röda Höja har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Röda Höja består av 366 lägenheter och 7 lokaler som är fördelade på 26 bostadshus med adresserna Högatorpsvägen, Sergeantgatan och Höjagatan. Husen uppfördes 1967. Brf Röda Höja är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen och debiterar köparen en överlåtelseavgift om 1313 kr samt en pantsättningsavgift om 525 kr/pant.

AVGIFT
I avgiften ingår vatten, avlopp, sophämtning, bostadsrättstillägg. Den verkliga förbrukningen för el debiteras kvartalsvis eftersläpande på avin. Föreningen höjde grundavgiften senast 2023-01-01 med 14%. Föreningen har en plan för årliga höjningar. Procentsatsen beslutas i augusti varje år.

KABEL-TV / INTERNET
Kabel-tv via Tele2 och bredband via Telenor, 1000/1000 mbit/s, obligatoriskt tillägg på 165 kr/månad.

RENOVERINGAR / UNDERHÅLL
Genomförda renoveringar är:
1988: 3-glasfönster.
2005: Miljöhus.
2006: Nytt ventilationssystem.
2008: Balkongrenovering.
2009: Fönsterrenovering.
2010-2012: Fasader.
2011: Garage och parkeringsplatser.
2013: Införande av nytt lås-och passersystem.
2014: Isolering av vindar.
2015: Värmecentralerna uppgraderades och styrsystemet byttes.
2015-2016: Gemensam el infördes samt uppgradering av lekplatser.
2017: Byte av ledlampor (ute och inne), byte/renovering av tvättstugor samt torktumlare, cirkulationspump.
2018: Byte av tvättmaskiner.
2020-2021: Byte av utrustning i värmecentralerna, värmeinjustering enligt EB-metoden och renovering av dagvattennätet.
2022: Relining av avloppsstammar.

KOMMANDE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:
Renovering av tak och fasader, installation av solceller och värmeåtervinning, tilläggsisolering av vindar, IMD varmvatten, översyn av utemiljön och bygge av gemensamhetsanläggning. Inga definitiva beslut är ännu fattade kring dessa.

Föreningen följer en underhållsplan som senast uppdaterades i juni 2016 och som sträcker sig 10 år framöver.

PARKERING
Det finns 125 st garageplatser, en plats kostar ca 290 kr/mån samt 12 mc-garageplatser till en kostnad om ca 70 kr/mån. Dessutom finns det 282 st parkeringsplatser utomhus (varav 24 med laddstolpar) till en kostnad om ca 64 kr/mån. En årlig prisjustering om 3% (som effektueras i oktober) finns inskriven i avtalen. Kösystem tillämpas, kön till garageplats är lång men p-plats ska man kunna få ganska snabbt. I området finns också fri gatuparkering med gott om platser i villakvarteren. Cykelparkering finns att hyra inomhus samt utomhus i box, kösystem till båda dessa.

GEMENSAMT
I föreningen finns totalt 9 st tvättstugor, 1 st per gård. I varje tvättstuga finns det 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och ett torkrum. Föreningen har en fritidskommité som anordnar olika aktiviteter. Det finns en gemensam pergola med grill vid varje gård. Varje lägenhet har ett eget förråd och det finns även möjlighet att hyra extra förråd.

UTEPLATS
Boende på första våningen har möjlighet att teckna avtal med föreningen för att få lov att bygga uteplats i anslutning till sin balkong. Men i nuläget medges inga nya tillstånd pga en förestående fasadrenovering. Boende på första våningen får även sköta om rabatterna utanför lägenheten om de tecknar avtal med föreningen att få göra detta.
Se mer info: https://www.xn--rdahja-wxad.se/dokument/1-Regler%20f%C3%B6r%20markanv%C3%A4ndning%20med%20nyttjander%C3%A4ttsavtal.pdf

ÖVRIGT
Föreningen tillåter inte juridiska personer som medlemmar, föreningen tillåter inte heller delat ägande mellan förälder och barn.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information https://www.rödahöja.se

 

Alla bilder

Område

Höja är ett område i stadsdelen Husie, Malmö med både småhus och flerfamiljshus. Området ligger mellan Inre ringvägen och Agnesfridsvägen, norr om Amiralsgatan. I folkmun delas området oftast in i de tre större bostadsföreningar som finns nämligen, Gula, Röda och Vita Höja. Området har fått sitt namn då det har Malmös högsta naturligaste läge.

Här bor man i en fin miljö med välskötta gårdar och gott om grönområden omkring. Nära skola, förskola, Coop-butik och pizzeria. Inte långt härifrån ligger Jägersro travbana och Jägersro centrum med butiker, apotek och större mataffär. I närområdet finns också en vårdcentral. Nära fina grönområden som Bulltofta rekreationsområde och Husie Mosse.

I området finns Höjaskolan som är en skola med klasser från förskola till och med högstadium. På korta avstånd finns också ett flertal förskolor.

Trygga cykelbanor leder mot Malmös hjärta. Det finns dessutom bra bussförbindelser. Med bil tar man sig snabbt och enkelt ut på både Inre och Yttre Ringvägen. Det finns fri parkering på flera av gatorna runt omkring.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 795 000 kr
Månadsavg. 4 785 kr
Ingår i avgift Vatten, Bostadsrättstillägg, för Bredband och kabel-tv tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 252 kr/månad och för värme tillkommer ett obligatoriskt
Adress Sergeantgatan 26
Kommun Malmö
Område Röda Höja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 106.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 1
Balkong Ja
Byggår 1967
Förening Riksbyggens Brf Röda Höja
Bostadsrättens nettoskuldsättning 349 788 kr
Kommentar nettoskuldsättning 3 284,4 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.32811
Pantsatt Ja
Förråd Vind
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 2-glas
TV/Internet Tele 2, Telenor
Driftskostnad 24 108 kr/år varav:
Värme: 13 908 kr
El: 8 400 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat på 6 person(er)
Energiprestanda 132 kWh/m² kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.