Lund - Genarp

Risavägen 4B

Visa på karta

2-plans gavelradhus - Lugnt och naturnära läge - Öppen planlösning och dubbla badrum

Lättskött och naturnära boende i 2-plan (inga snedväggar!) Lagom stor tomt att sköta, och umgås i. Privat placering utan störningar från biltrafik eller förbipasserande. Ägaren har på bästa sätt vårdat sitt boende och det är tydligt dokumenterat vilket underhåll som skett under boendetiden (se bifogad renoveringslista bland dokumenten). Mycket trivsam känsla i huset och gott om ljus från söder. 3 sovrum på ovanvåningen. Grovkök intill entréhallen. Ny värmepanna sedan 2023 med 6 års garantitid. Tillträde diskuteras, men kan ske förhållandevis snart om så önskas (1-5 månader, cirka).

I korthet

Utgångspris 2 795 000 kr
Rum 4
Boarea 104 Kvm
Tomtarea 195 Kvm
Typ Radhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1992
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Håkan Persfell

Direkt:
Mobil: 070-555 25 65

Ansvarig mäklare: Håkan Persfell
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
  • Söndag 24 september 15:00 - 15:20
    • Visning bokas via vår hemsida (ej från Hemnet)
Visa alla

Vardagsrum

Vardagsrummet känns generöst i storlek och här är det lätt att få en skön, genuin hemkänsla. Tre fönster och en altandörr med glasruta ger tillsammans ett rikligt ljusflöde. Väggarna är vita och på golvet ligger klassisk ekparkett.  

Alla bilder

Öppna ytor

De öppna ytorna mot köket och den inkluderade matplatsen gör planlösning uppdaterad och modern. 

Alla bilder

Trädgård

Hemmastunder i trädgården kan innebära allt från umgängesfyllda grillkvällar till egna stunder med något drickbart och en bok. Det privata och lugna är väl tillgodosett. Ingen trottoar i tomtgräns, ingen bilväg. Dessutom en rejäl "grön mur" (grönska) mot villagrannen i söder. Även utomhus på tomten är det mycket lätt att känna sig hemmastadd. 

Alla bilder

Tomten

Gavelhus har tomt på tre sidor. Störst är här baksidan och trädgården i söder, men sen finns också en del tomt på östra gaveln där det bland annat finns ett utrymme för trädgårdsredskap och även är uppsatt en trädgårdsavdelare för att markera skiljelinje mellan den bakre delen av tomten och den främre. Framsidan är lite mindre, men här skulle det kunna placeras ett cykelställ alternativt kunna skapas ett cykelskjul om man vill det. Vattenutkastare finns monterad på framsidan och luckan till krypgrunden är placerad på gaveln intill trädgårdsredskapsförvaringen. 

Solen visar sig någonstans på tomten från morgon till kväll! 
Utanför vardagsrummet finns en stenlagd uteplats. 
Blommor och växtlighet som tillför ögonfröjd är skilla, påskliljor, tulpaner, pelarfruktträd och perenner. Som smakfylld bonus hittar du även smultron och björnbär. 

Alla bilder

Kök

Köksinredningen är från HTH och sattes in 2012. Luckorna är tidlösa då de är släta och vita. Väggskåpen är i fullhöjd med takanslutning och lådor har mjukstängning. Generellt kan man säga att förvaringsutrymmena är väl tilltagna! Cool bänkskiva i röd linolium, samt en rostfri diskbänk. Kyl, frys och diskmaskin från Bosch. Spis från Elextrolux (2018) med varmluft och induktionshäll. Fläkt från Fjäråskupan (2012). Blandare med utdragspip, diskmedelsdispenser och avstängning till diskmaskin. Fönsterbänk i natursten. 

Precis utanför själva arbetsdelen i köket finns en naturlig plats för matbord och stolar. Tack varje att det saknas väggar mellan denna matplats och vardagsrummet så får man i dagsljus från motsatt väderstreck.

Alla bilder

Grovkök

Grovkökets ytskikt på vägg och golv är de ursprungliga från 1992. Det som har uppdaterats i grovköket är taklister, dörrfoder, innerdörr, väggskåp från HTH och bänkskivan i laminat ovan tvättmaskinen. Tvättmaskinen från 2012. Tvättbänk med rostfri bänkskiva och vaskskåp i plåt. 

Alla bilder

Trappa

Trappa i ursprunglig look från byggåret (handledare och fästen finns bevarade). 

Alla bilder

Badrum - Nedre plan

Badrummets ytskikt på vägg och golv är de ursprungliga från 1992. Här på entréplan finns det dusch i en draperiförsedd, rymlig duschhörna. Bytt på senare år är duschset, blandare i tvättställ, draperistång samt vägghängt förvaringsskåp från HTH. 

Alla bilder

Sovrum 1

Rummet är stort och luftig och kan förutom dubbelsäng även rymma exempelvis ett skrivbord. Ytan uppgår till 14,2 kvm och här finns fönster mot söder med utsikt som bjuder på ro och grönska. Garderoberna består av två enkla och en dubbel och de är i full höjd med takanslutning. 

Alla bilder

Sovrum 2

Alla sovrum är mycket fräscha och fina så även detta. Ekparketten är på 14 mm (som i övriga rum) och väggarna är målade vita. Här finns garderober från HTH i fullhöjd med takanslutning. Luckorna är vitmålade och självklart ingår hyllplan och inredning, klädstänger och utdragskorgar (så även i övrig rum). Fönster mot framsidan. Ytan på rummet är runt 9,6 kvm.

Alla bilder

Sovrum 3

Material och färger som tidigare sovrum, d v s ekparkett och vitmålade väggar. Fönster mot söder och det är utsikt mot trädgården på baksidan. Fullhöjdsgarderoberna i samtliga sovrum gör tillsammans att förvaringen i huset är ypperligt god. Ytan på detta rum är cirka 10 kvm.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Stort och luftigt med gott om ljus från två fönster! Ytskikt i originalutförande avseende golv och vägg. Sånt som är bytt under ägarens tid är; draperistång, duschset, blandare i tvättställ, taklister, dörrfoder och innerdörr.

Alla bilder

Entré

Välkommen till Risavägen 4B!

Alla bilder

Byggnad

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 100 000 kr
Mark, totalt värde: 411 000 kr ().
Summavärde: 1 511 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1992
Värdeår: 1992

Fastighetsbeteckningen är: Lund Bränneröd 28

Alla bilder

Gemensamhetsanläggning

Gemensamhetsanläggning LUND BRÄNNERÖD GA:1
GA1

Kostnaden för nuvarande hushåll med en vuxen ägare är 1.200 kr per månad. 
För hushåll med två vuxna blir det istället 1.300 kr per månad. 

Det som ingår i denna kostnad är följande: Vatten, sophämtning, ägande och skötsel av garagen samt förrådshuset och även den gemensamma marken för detta inklusive gräsmatta, uteplats och grill, som får nyttjas av alla boende. Det finns en hel del gemensamma trädgårdsredskap som alla delar och tar ansvar för tillsammans. Vintertid ingår snöskottning utanför garagen vid behov. De boende sköter själva bland annat den gemensamma gräsmattan var 10:e vecka.  

Alla bilder

Gemensamhetsutrymmen

Den som vill ha större tillställningar utomhus kan med fördel nyttja samfällighetens gemensamma trädgård med bord och bänkar. 

Alla bilder

Entréplan

Alla bilder

Ovanvåning

Alla bilder

Genarp

Allmänt: 

Invånarmängden i församlingen har varit i stadigt ökande sedan 70-talet och uppgår nu till dryga 3.869 (SCB, 2018). 

Här finns två skolor, Häckebergaskolan och Genarps skola, t o m årskurs 9.

Här finns tre förskolor, Enestugans förskola, Häckeberga förskola och Welins förskola.

Idrottshallen är välbesökt och mycket populär. Förutom en fritidsgård så huserar Genarps framgångsrika innebandyklubb, IBK Genarp, här. Actic har också ett gym i hallen. 

Naturreservatet Risen och Häckeberga naturvårdsområde tar vid där byns södra delar slutar. Häckeberga slott och Häckebergasjön finns 3 km söder om Genarp. I just Häckebergaområdet finner man också ortens bästa och mest närliggande skid- och pulkabacke, Skoggårdsbacken. Få områden i Skåne dra till sig så mycket cyklister som omgivningar runt Genarp. 

Inne i Genarps by finns ett populärt och välbesökt friluftsbad med cykelpark. De badande gästerna erbjuds tre pooler med olika djup och målgrupp. 

I utkanten av byn, intill Höje å, ligger en idrottsplats med fotbollsplaner och tennisbanor samt en elbelyst motionsslinga.

I Genarp finns ett levande föreningsliv som exempelvis anordnar valborgsfirande och adventsmarknad. Även konstutställningar och konserter förekommer och på Björnstorps slott ordnas varje år en julmarknad där lokala konsthantverkare deltar.

För den bilburne kan det vara bra att veta att det går att tanka på orten.

Kommunikation

Bil: Malmö Airport/Sturup 15 minuter. Lund 20 minuter. Malmö 25 minuter. Öresundsbron 30 minuter. 
Buss: Det går utmärkt att ta buss till både Lund och Malmö för den som arbetar vanlig kontorstid. Se Skånetrafikens tider på nätet för att få fram detaljerad tidtabell.

Närservice

På orten finns både ICA och Coop, två pizzerior/snabbmatsställen, en distriktssköterska, Folktandvården och ett Bibliotek.

Alla bilder

Natur

Naturreservatet Risen och Häckeberga naturvårdsområde är omgivningar som verkligen bidrar till att sätta Genarp på kartan. Oavsett om man vill ta en promenad, springa, cykla, rida eller gå ut med hunden så kan man njuta av bland det vackraste Skåne har att bjuda, när som helst.

Alla bilder

Fritid

Simning, fotboll, tennis, hästar, musik, cykling, löpning, hundpromenader, svampplockning, fiske, innebandy, kampsport, gym, scouting... ja, det mesta finns numera att ta del av även i denna by. (Se länkar i stycket "Genarp på internet").

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Fakta

   
Utgångspris 2 795 000 kr
Adress Risavägen 4B
Kommun Lund
Område Genarp
Typ Radhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 4
Boarea 104 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 195 Kvm (Fastighetsregistret)
Förråd om cirka 7 kvm tillhör. Garage om cirka 12 kvm tillhör.
Byggår 1992
Grundläggning Krypgrund
Stomme Trä
Fasad Tegel och trä
Tak Betongpannor
Plåtarbete Målad, galvaniserad plåt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Frånluftsvärmepump (vattenburen värme)
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
TV/Internet Fiberanslutet
Driftskostnad 41 409 kr/år varav:
El: 23 658 kr
Samfällighet: 14 400 kr
Försäkring: 3 351 kr
Fiber finns inkopplat. Kostnaden är individuell beroende på vilket slag abonnemang man väljer. Angående Samfälligheten så stiger månadskostnaden med 100 kr om det finns två vuxna i hushållet. I kostnaden för samfälligheten ingår vatten och sophämtning.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 101 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 511 000 kr
Summa pantbrev 1 250 000 kr
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning LUND BRÄNNERÖD GA:1

Boka en kostnadsfri värdering här!