Malmö - Elinelund - Nära Kalkbrottet - Limhamn

Högatan 9

Visa på karta

Ljus och luftig lägenhet i hus nytt från 2018 - Balkong i söder - Egen tvättutrustning

Ljus, rymd och luft i två rum och kök med härligt öppen planlösning och stor balkong i oslagbart soligt söderläge. Balkongen har dessutom fri utsikt och är det givna tillhållet under kvällar och lediga dagar. Välplanerade ytor som ger generöst tilltagna sällskapsutrymmen i stort vardagsrum som ligger öppet mot köket, stilrent helkaklat badrum med egen tvättutrustning i kombinerad tvättmaskin/torktumlare samt sovrum i bra storlek lugnt beläget mot gården. Nytt och fräscht i hus byggt 2018 och belägen på 3:e våningen med hiss bekvämt ända från markplan. Nytt område med modern bebyggelse, härlig närhet till Limhamns kalkbrott och fina grönområden men ändå med all vardaglig service på smidigt kort avstånd. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 995 000 kr
Månadsavg. 3 984 kr
Rum 2
Boarea 51 Kvm
Våning 3
Hiss Ja
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2018
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Saga Söderquist
Bitr. mäklare

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen hem till Högatan 9!

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet har underbar yta som kan möbleras både med soffgrupp och matbord med stolar. Rummet är som gjort för umgänge med familj och vänner där det finns plats för alla. Öppet mot köket och med en både snygg och funktionell platsbyggd hylla längs ena långsidan. Den kan både fungera som komplement till köksinredningen, bokhylla och tv-möbel - här finns rum för det mesta helt enkelt! Utgång till balkongen där solen skiner dagen lång, fint parkettgolv och väggar i ljusa toner där som passar perfekt med luckorna på vägghyllan.

Alla bilder

Balkong

Balkong i söderläge med sol från förmiddag till kväll och dessutom utsikt över gården. Här ryms balkongmöblemang med soffa och bord - ett komplement till vardagsrummet och underbart ställe att spendera kvällar och lediga dagar under årets varmare månader. En av lägenhetens stora fördelar!

Alla bilder

Kök

Köket ligger öppet mot vardagsrummet vilket bjuder in till umgänge kring maten. Köksinredningen kommer från Ikea och går i sobert grått med stiliga spegelluckor och charmig porslinsvask. Fullt utrustat med induktionshäll, spisfläkt, integrerad diskmaskin som sömlöst smälter in i inredningen, kyl/frys i rostfritt utförande samt inbyggd ugn och mikrovågsugn. Bänkskivan matchar skåpen och ovanför finns vitt kakel i trendigt avlång form som stänkskydd.

Alla bilder

Badrum

Mycket fint och stilrent badrum med helkaklade väggar i vitt som kontrasterar snyggt mot den mörkgråa klinkern. Duschplatsen i hörnan har vikbara väggar i glas som fälls undan när duschen inte används och på så sätt ger mer golvyta. Handdukstorken ger varma och sköna handdukar efter duschen och infällda spotlights i taket ger jämn och behaglig belysning. Wc, handfat med kommod i mörkt trä och badrumsskåp med spegel. Under praktisk arbetsbänk finns även en egen kombinerad tvättmaskin/torktumlare med extra överskåp för ytterligare förvaringsmöjligheter.

Alla bilder

Sovrum

Vägg i vägg med vardagsrummet ligger sovrummet. Här finns fönster i söder med fin gårdsutsikt, samma fina parkettgolv som i vardagsrummet och väggar målade i mjukt grönt. Gott om plats både för dubbelsängen och ytterligare möblering som favoritfåtöljen, byråer eller varför inte skrivbord för hemarbetsplatsen? En platsbyggd garderob ger plats för kläderna.

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall där man direkt möts av ett fräscht och modernt intryck. Plats för avhängning av ytterkläder och skor samt extra yta i stor dubbelgarderob. Fint parkettgolv, ljusa väggar samt städskåp.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Fastigheterna byggdes 2018 och består av fyra flerbostadshus med totalt 106 st bostadsrättslägenheter och föreningen äger själva marken, vilket innebär att ekonomin inte kan komma att påverkas av eventuella höjningar av tomträttsavgäld. Föreningen Brf Spira är en äkta förening som registrerades 2016. Nabo sköter den ekonomiska förvaltningen. En pantsättningsavgift på 573 kr/pant samt en överlåtelseavgift på 1 433 kr debiteras köparen.

AVGIFT: Månadsavgiften höjdes i årsskiftet 2023/2024 med 25%. Bl. a. på grund av omläggning av lån och därmed ökade räntekostnader. Avgiften höjdes senast i mars 2023 med 2%. I avgiften ingår värme och vatten. Man har tecknat kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna, vilket innebär att man behöver ha sin egen hemförsäkring, men att man inte behöver teckna bostadsrättstillägget.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: Då fastigheterna är relativt nya har inga större arbeten eller renoveringar behövt utföras. Mindre åtgärder som spolning av grenledningar och huvudstammar har genomförts under 2023 och man har även installerat nya laddstationer samt asfalterat parkeringsplatser.

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: Enligt styrelsen finns för närvarande inga planerade större underhåll eller renoveringar

BREDBAND OCH KABEL TV: Bredband med en hastighet på 500/500Mbit levereras av Tele2. Ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften tillkommer om 169 kr/månad för TV (basutbud), bredband och IP-telefoni (ej samtalskostnad).Bredband genom Tele2. Hastighet 500/500.

PARKERING/GARAGE: Föreningen har 50 garageplatser, 11 parkeringsplatser i carport utomhus samt 22 parkeringsplatser utomhus. Det finns 6 platser med laddbox Typ 2 uttag i garaget samt ytterligare 4 platser med laddbox Typ 2 uttag utomhus. Ytterligare platser är förbereda för el. En garageplats kostar i dagsläget 765:-/månad, med laddplats 1 065:-/mån. En parkeringsplats ute kostar 510:-/månaden och en med laddplats kostar 810:-/mån. Plats i carport kostar 612:-/månad. Enligt styrelsen planeras årliga avgiftshöjningar av priserna med ca. 2%. I dagsläget finns platser lediga, både utomhus samt el-platser i garaget. (Kontrollerat med representant för styrelsen 20/6-23).

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Uteplatser som hör till lägenhet i markplan upplåts med nyttjanderätt.

Föreningen har en trevlig och informativ hemsida som är väl värd ett besök. Adressen dit är: https://www.brfspira.se/sv-SE

Alla bilder

Område

Elinegård är ett familjevänligt och idylliskt område precis invid Limhamns kalkbrott. Här finns lekplatser, grönområden samt fina promenad- och joggingstråk. En kort promenad bort finner man Limhamns centrum med all den service man kan tänkas behöva i form av affärer, mysiga restauranger och caféer, butiker, apotek, banker, systembolag, kommunikation, gym mm. Även Malmö city, med stadens stora utbud, finns inom nära räckhåll. I småbåtshamnen finns Limhamns Fiskrökeri där du kan köpa färsk och rökt fisk med dig eller äta i restaurangdelen. Man tar sig enkelt till Malmö centrum med cykel, buss eller bil. Lund, Helsingborg, Köpenhamn med flera orter når man med tåg från Malmö Central. Öresundsbron - förbindelsen med Danmark och kontinenten - finns på bekvämt avstånd då det är nära till Hyllie station, varifrån man kan ta sig med tåg till Köpenhamn på 20 min. 

Limhamn erbjuder en variation av aktiviteter för alla åldrar och intressen. På nära håll finns det härliga badstränder och vidsträckta grönområden, perfekta för sköna promenader och löpturer. Friskis &Svettis har en fin anläggning på Ön och Hylliekroken erbjuder både golf och motion. Flera förskolor i området och även skolor som Bergaskolan (F-9), Geijersskolan (F-6), Linnéskolan (4-9) och Karl Johanskolan (F-3).

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planskiss - Högatan 9

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 995 000 kr
Månadsavg. 3 984 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten
Adress Högatan 9
Kommun Malmö
Område Elinelund - Nära Kalkbrottet - Limhamn
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 51 Kvm (Föreningens information)
Våning 3
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggår 2018
Förening Brf Spira
Bostadsrättens nettoskuldsättning 676 480 kr
Kommentar nettoskuldsättning 13 264 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.82779
Pantsatt Ja
Förråd Vind
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet BREDBAND OCH KABEL-TV: Bredband med en hastighet på 500/500Mbit levereras av Tele2. Ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften tillkommer om 169 kr/månad för TV (basutbud), bredband och IP-telefoni (ej samtalskostnad). Bredband genom Tele2. Hastighet 500/500.
Driftskostnad 8 698 kr/år varav:
El: 5 280 kr
Försäkring: 1 390 kr
Övrigt: 2 028 kr
Övrigt avser Tv, Bredband och telefoni
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 42kWh/m² kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!