Malmö - Elinegård/Elinelund - Limhamn

Högatan 9

Visa på karta

Modern lägenhet från 2018 - Öppen planlösning - Balkong i söderläge!

Mycket fin och välplanerad lägenhet från 2018. Trivsamt vardagsrum med öppen planlösning mot det fina köket, stilrent helkaklat badrum med kombinerad tvättmaskin/torktumlare och balkong i soligt söderläge. Belägen på 3:e våningen med hiss från markplan. Nytt område med modern bebyggelse, härlig närhet till Limhamns kalkbrott och fina grönområden men ända med all vardaglig service på bekvämt avstånd. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 995 000 kr
Månadsavg. 3 187 kr
Rum 2
Boarea 51 Kvm
Våning 3
Hiss Ja
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2018
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Saga Söderquist
Bitr. mäklare

Visning

Nästa visning hålls om:

8 dagar
Visa alla

Vardagsrum

Mycket trivsamt vardagsrum med öppen planlösning mot det fina köket. Fint parkettgolv och ljusa väggar i sober ton. På ena långsidan finns en fin platsbyggd möbel som erbjuder fantastisk extra förvaring. Från vardagsrummet har man access till söderbalkongen. 

Alla bilder

Balkong

Rymlig och trevlig balkong i söderläge där man har många soltimmar.

Alla bilder

Kök

Köket är beläget öppet mot vardagsrummet. Detta stilfulla gråa kök från Ikea är utrustat med induktionshäll, integrerad diskmaskin, integrerad micro, ugn samt kyl/frys. 

Alla bilder

Badrum

Mycket fint och stilrent badrum med helkaklade väggar i vitt som kontrasterar snyggt mot den mörkgråa klinkern. Dusch med vikbara dörrar, wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, handdukstork och spotlights i taket som ger behagligt ljus. Här finns även en kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Alla bilder

Sovrum

Fint parkettgolv med gröna sköna väggar och fönster mot söder. Här finns även en platsbyggd garderob. 

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall där man direkt möts av ett fräscht och modernt intryck. Fint parkettgolv, ljusa väggar samt goda förvaringsmöjligheter.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Fastigheterna byggdes 2018 och består av fyra flerbostadshus med totalt 106 st bostadsrättslägenheter och föreningen äger själva marken, vilket innebär att ekonomin inte kan komma att påverkas av eventuella höjningar av tomträttsavgäld. Föreningen Brf Spira är en äkta förening som registrerades 2016. Nabo sköter den ekonomiska förvaltningen. En pantsättningsavgift på 525 kr/pant samt en överlåtelseavgift på 1 313 kr debiteras köparen.

AVGIFT:
Avgiften höjdes senast i majs 2023 med 2%.
I avgiften ingår värme och vatten. Man har tecknat kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna, vilket innebär att man behöver ha sin egen hemförsäkring, men att man inte behöver teckna bostadsrättstillägget.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:
Då fastigheterna är relativt nya har inga större arbeten eller renoveringar behövt utföras. Mindre åtgärder som spolning av grenledningar och huvudstammar har genomförts under 2023 och man har även installerat nya laddstationer samt asfalterat parkeringsplatser.

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:
Enligt styrelsen finns för närvarande inga planerade större underhåll eller renoveringar

BREDBAND OCH KABEL TV:
Bredband med en hastighet på 500/500Mbit levereras av Tele2.
Ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften tillkommer om 169 kr/månad för TV (basutbud), bredband och IP-telefoni (ej samtalskostnad).Bredband genom Tele2. Hastighet 500/500.

PARKERING/GARAGE:
Föreningen har 50 garageplatser, 11 parkeringsplatser i carport utomhus samt 22 parkeringsplatser utomhus. Det finns 6 platser med laddbox Typ 2 uttag i garaget samt ytterligare 4 platser med laddbox Typ 2 uttag utomhus. Ytterligare platser är förbereda för el. En garageplats kostar i dagsläget 765:-/månad, med laddplats 1 065:-/mån. En parkeringsplats ute kostar 510:-/månaden och en med laddplats kostar 810:-/mån. Plats i carport kostar 612:-/månad. Enligt styrelsen planeras årliga avgiftshöjningar av priserna med ca. 2%. I dagsläget finns platser lediga, både utomhus samt el-platser i garaget. (Kontrollerat med representant för styrelsen 20/6-23).

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Uteplatser som hör till lägenhet i markplan upplåts med nyttjanderätt.

ÖVRIGT
Föreningen har en trevlig och informativ hemsida som är väl värd ett besök. Adressen dit är: https://www.brfspira.se/sv-SE

Alla bilder

Område

Elinegård är ett familjevänligt och idylliskt område precis invid Limhamns kalkbrott. Här finns lekplatser, grönområden samt fina promenad- och joggingstråk. En kort promenad bort finner man Limhamns centrum med all den service man kan tänkas behöva i form av affärer, mysiga restauranger och caféer, butiker, apotek, banker, systembolag, kommunikation, gym mm. Även Malmö city, med stadens stora utbud, finns inom nära räckhåll. I småbåtshamnen finns Limhamns Fiskrökeri där du kan köpa färsk och rökt fisk med dig eller äta i restaurangdelen. Man tar sig enkelt till Malmö centrum med cykel, buss eller bil. Lund, Helsingborg, Köpenhamn med flera orter når man med tåg från Malmö Central. Öresundsbron - förbindelsen med Danmark och kontinenten - finns på bekvämt avstånd då det är nära till Hyllie station, varifrån man kan ta sig med tåg till Köpenhamn på 20 min. 

Limhamn erbjuder en variation av aktiviteter för alla åldrar och intressen. På nära håll finns det härliga badstränder och vidsträckta grönområden, perfekta för sköna promenader och löpturer. Friskis &Svettis har en fin anläggning på Ön och Hylliekroken erbjuder både golf och motion. Flera förskolor i området och även skolor som Bergaskolan (F-9), Geijersskolan (F-6), Linnéskolan (4-9) och Karl Johanskolan (F-3).

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planskiss - Högatan 9

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 995 000 kr
Månadsavg. 3 187 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten
Adress Högatan 9
Kommun Malmö
Område Elinegård/Elinelund - Limhamn
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 51 Kvm (Föreningens information)
Våning 3
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggår 2018
Förening Brf Spira
Bostadsrättens nettoskuldsättning 676 480 kr
Kommentar nettoskuldsättning 13 264 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.82779
Pantsatt Ja
Förråd Vind
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet BREDBAND OCH KABEL-TV: Bredband med en hastighet på 500/500Mbit levereras av Tele2. Ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften tillkommer om 169 kr/månad för TV (basutbud), bredband och IP-telefoni (ej samtalskostnad). Bredband genom Tele2. Hastighet 500/500.
Driftskostnad 6 670 kr/år varav:
El: 5 280 kr
Försäkring: 1 390 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 42kWh/m² kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!