Malmö - Augustenborg - Lönngården

Aspgatan 2

Visa på karta

Gathus för boende/företagande: gruppboende eller kontor med konferensmöjlighet

Ett stort gathus med mängder av rum för kontor eller boende. Huset ligger strategiskt ur kommersiell vinkel med ena sidan mot Lantmannagatan samt även mot lugna Aspgatan med bra parkering. Här sätter bara fantasin gränsen för vad huset framdeles ska nyttjas till. Trädgård på skyddad bakgård samt även en trädgård mot Aspgatan. Huset har 12 separata rum på bottenvåningen samt stort allrum och kök med matsal. På ovanvåningen finns tre större rum och en hall som idag används som mötesrum. Tre WC/dusch på nedre plan samt ett på övre plan. Huvudbyggnaden är en äldre byggnad från förra sekelskiftet med sadeltak samt en tillbyggnad i ett plan med platt tak. Ett mycket bra tillfälle för den som söker ett bra beläget, stort hus med många möjligheter. Uppvärmningen sker med hjälp av luft/vattenpump samt några extra luft/luftpumpar. Välkommen på visning av ett hus som sällan kommer ut på marknaden.

I korthet

Utgångspris 6 950 000 kr
Rum 15
Boarea 380 Kvm
Biarea 38 Kvm
Tomtarea 549 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1909
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Ulf Björk
Bitr. mäklare

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till ett möjligheternas hus. Här finns många rum för den som vill ha ett stort boende eller kontor eller kanske kontorshotell? Trevlig trädgård både på baksidan och framsidan.

Alla bilder

Trädgård

Grön, lättskött trädgård med uteplats och fina ytor för barnens lekar.

Alla bilder

Fasad

Huset sett ur flera vinklar.

Alla bilder

Allrum

Stort rum i hjärtat av huset. Bra ljus genom de öppningar som finns i taket.

Alla bilder

Kök och matplats

Rejält stort kök med full utrustning. Matplats för de riktigt stora sällskapen.

Alla bilder

Nedervåning rum 1-3

Ljusa rum med ekparkett på golvet. Dessa rum vetter mot trädgården på baksidan.

Alla bilder

Nedervåning rum 4-6

Rum 4-6 har ljusa väggar och parkett på golvet. Riktning mot gården på baksidan samt gården på framsidan.

Alla bilder

Nedervåning rum 7-9

Rum 7-9 har ljusa väggar och parkett på golvet. Riktning: gården på framsidan.

Alla bilder

Nedervåning rum 10-12

Rum 10-12 har ljusa väggar och parkett på golvet. Riktning: Lantmannagatan samt gården på fram- och baksidan.

Alla bilder

Hall

Huset har fyra utgångar, Två mot Lantmannagatan, en mot Aspgatan samt en utgång mot gården på baksidan.

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Tre badrum på entréplan. Ljust kakel och klinker på golvet.

Alla bilder

Allrum ovanvåning

Allrummet är ett mellan-rum med takfönster och lätt möblerbart med soffor eller arbetsplatser.

Alla bilder

Sovrum - övre plan

Två stora rum på gavlarna på huset.

Alla bilder

Badrum - övre plan

Badrum med ljusa väggar och plastmatta på golvet.

Alla bilder

Hall - övre plan

Hallen på övre plan är ett lugnt rum för vila eller möten.

Alla bilder

Övrigt

Luft/vatten värmepump från 2013 - Mitsubishi Ecodan. den är belägen i den lilla källardel som finns. Härifrån kan man också inspektera grunden.

Tvättstuga på entréplan med storhushållsmaskiner - Electrolux

Plåttak på huvudbyggnaden och plåt och tjärpapp på sidobyggnaden.

Husdelen med sadeltak är tilläggsisolerad med puts som ytskikt.

 

Alla bilder

Område

Kommunikationer

Buss 1, 8 och 32 stannar i Augustenborg. Att åka till Centralen eller Gustav Adolfs torg tar cirka tio minuter. Malmöringen med Persborg tågstation ligger på några minuters promenadavstånd. Triangeln ligger femton minuters promenadväg bort. Det går utmärkt att cykla till och från Augustenborg – cykelbanorna som finns i anslutning till området är välskötta och upplysta. För bilister ligger Augustenborg nära Ystadvägen och Inre Ringvägen.

Ekostaden Augustenborg

Kanaler för dagvatten letar sig fram genom området, vattensystemets uppgift är att fördröja vattnet i området, inte ens vid hällregn behöver man från Augustenborg skicka dagvatten till reningsverket. Grönyta har skapats genom att fetbladiga växter och mossor växer på taken, vackra och praktiska tak eftersom de isolerar byggnaderna och tar upp en del av det dagvatten som tidigare riskerade att resultera i översvämningar. Även områdets botaniska takträdgård, Nordens största i sitt slag, bjuder på 9 500 kvadratmeter gröna tak. Guidade turer genomförs året om.

I detta klassiska 1950-talsområde finns öppen dagvattenhantering, gröna tak, en genomtänkt utomhusomgivning, miljöhus och boendemedverkan är bara några av fördelarna med Augustenborg. En skola (F-9), förskola och seniorboende gör att området passar såväl seniorer, som unga och barnfamiljer.

Mer om området

Augustenborg ligger i sydöstra Malmö, mellan Sofielund och Persborg. Med buss är du inne i centrum på cirka 10 minuter och med cykel tar det inte mycket längre. På senare år har mycket av den ursprungliga charmen i 1950-talshusen tagits fram genom att plåtfasader ersatts av puts i milda pastellfärger. MKB har två seniorboenden i Augustenborg. Temalekplatsen i Augustenborgsparken har tema musik. Augustenborgsskolan har en särskild inriktning på musik, vilket gör att den lockar elever från hela Malmö.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

Alla bilder

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 2 449 000 kr
Mark, totalt värde: 1 637 000 kr ().
Summavärde: 4 086 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1909
Värdeår: 1929

Alla bilder

Servitut

Officialservitut byggnad,avlopp, Last
1280K-51/1987 - 1

Alla bilder

Bottenvåning

Med reservation för avvikelser

Ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 6 950 000 kr
Adress Aspgatan 2
Kommun Malmö
Område Augustenborg - Lönngården
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 15
Boarea 380 Kvm (Säljarens information)
Biarea 38 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 549 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1909
Grundläggning Krypgrund
Stomme Trä / Sten
Fasad Puts
Tak Plåt samt tjärpapp
Plåtarbete Svart plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft/vatten värmepump samt luft/luft värmepump
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas samt 3-glas
Driftskostnad 69 541 kr/år varav:
Värme: 36 326 kr
El: 15 000 kr
Vatten/Avlopp: 5 335 kr
Renhållning: 2 880 kr
Försäkring: 10 000 kr
Beräknat på 5 person(er)
Energiprestanda 101 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 4 086 000 kr
Summa pantbrev 6 820 000 kr
Servitut/GA Officialservitut byggnad,avlopp

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.