Malmö - Gyllins Trädgård - Husie

Lönnebergagatan 29b

Visa på karta

Uterum - Uteplats i söderläge - 55-plusboende

Ett idylliskt 55-plusboende på ett mycket bra läge i området med uterum och uteplats i bästa söderläge. Inga trappsteg alls. Snyggt Marbodalkök med rymlig matplats som ger access till det trivsamma uterummet och uteplatsen. Smakfullt och rymligt badrum med tvättmaskin och torktumlare. Här bor man med gröna omgivningar med kort gångavstånd till Ica Maxi samt annan service och fina kommunikationer.

I korthet

Utgångspris 2 095 000 kr
Månadsavg. 4 737 kr
Rum 2.5
Boarea 78 Kvm
Våning 1/4
Hiss Ja
Balkong Balkong och uterum
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2010
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Cassandra Bülow

Direkt:
Mobil: 073-314 43 63

Ansvarig mäklare: Cassandra  Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Varmt välkomman på visning!

Alla bilder

Vardagsrum

Trivsamt vardagsrum med stora fönsterpartier, ljusa väggar samt vacker ekparkett på golvet. Rummet ligger i anslutning till köket.

Alla bilder

Klädkammare

Intill vardagsrummet finns en rejäl walk in closet med fönster, vita väggar samt parkett på golvet. Rummet passar även perfekt för att använda som arbetsrum eller gästrum.

Alla bilder

Kök

Snyggt Marbodalkök med gott om skåp och fina arbetsytor. Inbyggd ugn (Siemens), inbyggd mikrovågsugn (Siemens), diskmaskin (Siemens), fläkt (Franke), fristående kyl och frys (Siemens). Ekparkett på golvet. Köket ligger med öppen planlösning till både den inbjudande matplatsen samt vardagsrummet på andra sidan.

Alla bilder

Matplats

Trevlig matplats med vita väggar och på golvet vilar vacker ekparkett. Matplatsen ger access till uterummet och uteplatsen i söder.

Alla bilder

Uterum

Trevligt uterum med klinker, lamellgardiner och stora skjutbara glaspartier mot uteplatsen.

Alla bilder

Uteplats

Uteplatsen är stenlagd och ligger väldigt bra i området med bästa söderläge. En oas där man gärna kopplar av och bara njuter.

Alla bilder

Badrum

Smakfullt och rymligt badrum med helkaklade väggar i vitt som kontrasterar snyggt mot den svarta klinkern med behaglig golvvärme. Utrustat med dusch med infällbara dörrar, wc, handdukstork, handfat med kommod sam spegelskåp. I ena delen finns tvättmaskin (Siemens) och torktumlare (Siemens) med arbetsbänk och praktiska skåp ovanför.

 

Alla bilder

Sovrum

Generöst tilltaget sovrum med vita väggar och på golvet vilar vacker ekparkett. Härligt ljusinsläpp från fönsterpartierna.

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall med parkettgolv och bra med plats för förvaring bakom skjutdörrarna.

Alla bilder

Övrigt

Vindsförråd.

Säkerhetsdörr.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen Brf Rosariet är en äkta förening som registrerades 2009 och består av 31 bostadsrättslägenheter samt två hyreslokaler. Föreningen är ett 55+ boende. Tomten är friköpt, vilket innebär att föreningens ekonomi inte kan komma att påverkas av eventuella höjningar av tomträtten. A Invest & Consulting AB sköter den ekonomiska förvaltningen. En pantsättningsavgift på 573 kr/pant samt en överlåtelseavgift på 1 433 kr debiteras köparen.

AVGIFT: Avgiften höjdes nu i årsskiftet till 2024 med ca. 4%. I dagsläget finns inga andra beslutade förändringar av månadsavgiften - styrelsen har valt att avvakta eventuella ränteförändringar innan man går vidare i frågan.
I månadsavgiften ingår värme och vatten. Man har även tecknat kollektivt bostadsrättstillägg till medlemmarnas egna hemförsäkringar.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:
2016 Ombyggnad trädgård
2018 Byte av luftfilter under radiatorer, byte av frekvensomformare i fläktrum. Grind och staket på tomten.
2019 Underhållningsmålning av huset och carport / cykelskjul. Underhållning och målning av ståldörrar.
2020 Spolning av avlopssystemet, underhåll av dörrautomatik.
2021 Underhåll av värmepump i värmecentral samt byte av tre lägenhetsdörrar.
2022 OVK-besiktning
2023 Bytt gemensam belysning ute och inne till Led.

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: Föreningen har en underhållsplan och gör vart år en statusbesiktning. Enligt den kommer en underhållsmålning av huset ca. 2027 samt om ca. 10 år omläggning av pappen på taket.

BREDBAND OCH KABEL TV: För bredband, telefon och kabel-tv från Telia läggs i dagsläget ett obligatoriskt tillägg på 200:-månad på avgiften - dock kommer inom kort en omläggning av bredbandet med höjning av hastigheten till 100 Mbit. Förhandlingar pågår men troligen kommer i och med det en höjning av tillägget ske på ca. 70:-/mån.

PARKERING/GARAGE: Det finns 31 parkeringsplatser i föreningen varav 18 st. i carport. Varje lägenhet är garanterad en parkeringsplats till en kostnad på 200:-/mån. I dag är det en kortare kö för att få en plats i carport. Dessa platser hyrs ut för 350:-/mån.

GEMENSAMMA UTRYMMEN: I föreningen finns en gemensamhetslokal med pentry, bord, stolar och servis som kan nyttjas fritt av de boende samt en gemensam och nyligen installerad grill i anslutning till lokalen. En övernattningslägenhet kan hyras till exempelvis gäster av medlemmarna för ca. 200:-/natt. Man har gemensamma aktiviteter som fotbollskvällar, dryckesprovningar och gardenpartys.
Föreningen ingår tillsammans med fastigheterna Lejonhjärta 3 och 4 i en samfällighetsförening som avser gemensamma ytor för kommunikation och parkering med tillhörande belysning och ledningar.

 

 

 

 

Alla bilder

Område

Här bor man mitt i den härliga naturen, samtidigt som Gyllins Trädgård är mycket välplacerat och lättillgängligt i staden. Stigar och gångvägar genomkorsar det lugna bostadsområdet och den anslutande naturparken där det även finns en fin temalekplats. Junibackens förskola ligger intill - en väldigt bra förskola med fantastisk personal och stora fina lekytor. Även nybyggda Toftanässkolan (F-9) ligger inpå knuten och lite längre bort finns Bäckagårdsskolan (F-9). Båda skolorna är mycket populära.

Stadsbusslinjer trafikerar området med busshållplatser på Sallerupsvägen i anslutning till gång- och cykeltunnlar. Via Sallerupsvägen är du i centrala Malmö med bil på mindre än tio minuter medan det till Värnhemstorget med all vardaglig service och bussknutpunkt är bekvämt cykelavstånd. Tvärs över Sallerupsvägen ligger Toftanäs med bland annat Ica-Maxi, Dollarstore, två gym, Öb, frisör och Blomsterlandet. Kvarnby golfklubb med restaurang, Husie Mosse och gröna Bulltofta rekreationsområde ligger även det mycket nära.

Yttre ringvägen ligger inom två minuter från Gyllins Trädgård och sedan ligger vägen öppen vart du än ska.

Alla bilder

Försäljnings­information

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna från föreningen, att kontrollera samt undersöka bostaden och dess inventarier noggrant då bostaden köpes i befintligt skick, samt att kontrollera boarean då det kan förekomma variationer mellan dagens gällande och föregående mätnormer. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad Uppgifter gällande ovanstående kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att varje bud redovisas för säljaren samt för övriga spekulanter. Det är alltid säljaren som bestämmer till vem, när och hur samt till vilket pris han eller hon vill sälja. Samtliga budgivare accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn samt information om deras bud till den slutliga köparen. I det fall då det kommer in ett nytt bud efter det att budgivningen är avslutad men köpeavtalen ännu inte är påskrivna, är fastighetsmäklaren skyldig att framföra budet till säljaren. Det är därefter upp till säljaren hur denne vill agera gällande budet.

Observera att vid renovering samt ombyggnad av lägenheten bör man i varje enskilt fall kontrollera med styrelsen i föreningen, att de planerade åtgärderna är tillåtna.

Ev. överlåtelseavgift betalas normalt av säljaren eller köparen.
Ev. pantsättningsavgift och medlemsavgift betalas normalt av köparen.

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 095 000 kr
Månadsavg. 4 737 kr
Ingår i avgift Värme, vatten
Adress Lönnebergagatan 29b
Kommun Malmö
Område Gyllins Trädgård - Husie
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2.5
Boarea 78 Kvm (Föreningens information)
Våning 1/4
Hiss Ja
Balkong Balkong och uterum
Byggår 2010
Förening Brf Rosariet
Andel i föreningen 3.135
Pantsatt Ja
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Driftskostnad 9 000 kr/år varav:
El: 4 800 kr
Försäkring: 1 800 kr
Övrigt: 2 400 kr
Övrigt avser obligatoriskt tillägg för kabel-TV
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 83 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.