Malmö - Husie - Kvarnby

Borgnäsgatan 26

Visa på karta

Välplanerad och mycket fin marklägenhet - Dubbla uteplatser - Garageplats ingår

Du som letar efter en marklägenhet i lugnt och barnvänligt område med grönskande omgivningar och bekväm närhet till service och kommunikationer har hittat rätt! Nu kan vi erbjuda ett attraktivt boende med stora och välplanerade sällskapsytor, dubbla uteplatser där man kan njuta av solen från morgon till kväll samt egen trädgårdstäppa för barnlek och spring. Här finns även tre sovrum med gott om plats för familjen, fräscht helkaklat badrum med egen tvättmaskin och torktumlare samt ett fint kök, nytt från 2020. Dessutom ingår egen garageplats i månadsavgiften, något som tillsammans med den egna tvättutrustningen förenklar livet och minskar vardagsstressen. Lättskött, barnvänligt och enkelt boende för den som vill ha känslan av att bo i hus men utan det stora ansvaret och arbetsbördan. Nära till grönområden med lekplatser, golfbana samt de populära skolorna Bäckagårdsskolan och Toftanässkolan. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 375 000 kr
Månadsavg. 5 349 kr
Rum 4
Boarea 77.4 Kvm
Våning 1/2
Balkong Dubbla uteplatser
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1987
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Borgnäsgatan 26 - en av de eftertraktade marklägenheterna i Brf Åkersund finns äntligen på marknaden, huskänsla och dubbla uteplatser!

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum med härligt öppen planlösning mot matplats och kök - fina sociala utrymmen som passar lika bra till fest som för trivsamma vardagskvällar med familjen. Härifrån nås uteplatsen och trädgården på husets baksida och stora fönsterpartier ger fint ljusinsläpp. Väggar i sobert ljusgrått, smakfullt laminatgolv matchar väggnyansen och spotlights infällda i taket ger jämn och fin belysning.

Alla bilder

Uteplats - baksida

Välkommen ut i det gröna! Ett stort trädäck skyddas delvis av balkongen ovanför och har direktaccess till vardagsrummet - en förlängning av sällskapsytorna när man låter dörren stå öppen under sommarhalvåret och spenderar större delen av dagen utomhus. Här skiner solen på förmiddagarna och det finns gott om plats för utemöblemang med grill. Framför ligger trädgårdsstäppan med gräsmatta där ytterligare sittgrupp kan placeras för den som önskar. Den med gröna fingrar har en egen yta att odla på och den som inte har det, har en alldeles lagom stor och lättskött yta där man kan njuta av solen eller barnen kan leka. Här spenderar man mer än gärna lediga sommardagar och kvällar!

Alla bilder

Matplats

Öppet och i anslutning till både vardagsrum och kök ligger matplatsen. Samma fina laminatgolv och ljusgrå väggar även här, fint upplyst av spotlights i taket.

Alla bilder

Kök

Stilrent kök från 2020 med vit skåpsinredning planerad i u-form, vilket ger gott om skåpsutrymme och fina arbetsytor. Bänkskiva i marmorerad grå laminat och matchande stänkskydd över passar fint till det praktiska klinkergolvet i mörkare nyans. Integrerad kyl, frys och diskmaskin smälter sömlöst in i inredningen, inbyggd ugn i rostfritt utförande, spishäll infälld i bänkskivan och spisfläkt - även den i rostfritt - ovanför. Spotlights i taket ger bra arbetsbelysning

Alla bilder

Uteplats - framsida

Även på framsidan finns en stor uteplats på trädäck där man kan sitta och och må bra i eftermiddags och kvällssolen. Ett högt staket mot grannarna skyddar från insyn och ett lägre staket med grind vid entrén är tryggt för mindre barn och husdjur.  Här placerar man med fördel blommor och växter i lättskötta krukor och njuter av grönskan även på den här sidan.

Alla bilder

Mäklaren i Husie

Vad roligt att du är intresserad av den här bostadsrätten! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0708-301 305 eller via mail: andreas.bulow@bulowlind.se

Jag heter alltså Andreas Bülow och driver tillsammans med min kollega Magnus Lind mäklarfirman Bülow&Lind Fastighetsförmedling. Under åren som gått har jag hunnit skaffa mig mycket värdefull kunskap om nästan alla bostadsrättsföreningar och villaområden i staden. Jag har varit fastighetsmäklare sedan 1995 och är numera den mäklare som säljer flest villor i Husie och Östra Malmö. Jag är dessutom den mest rekommenderade mäklaren i Husie och säljer inte bara flest hus här utan också till högst snittpriser (Hitta Mäklare). I Husie finns det ingen som har bättre lokalkännedom än jag då jag själv är uppvuxen på Riseberga, återflyttad till Videdal och numera boende i Kvarnby.

Ett glatt och positivt bemötande, hög kompetensnivå och en utpräglad servicekänsla är de egenskaper många uppskattar hos mig. Nöjda köpare och säljare ger mig en stor kick och målsättningen är att även överträffa dina förväntningar.

Mina tidigare uppdragsgivare har betygsatt mitt arbete och skrivit egna kommentarer kring hur de tycker att jag skött mig. Allt finns att läsa på  www.hittamaklare.se/andreas.bulow

Är du nyfiken på bostadsmarknaden i Husie och vill få lite förhandsinformation om vad som snart är till salu så följ mig gärna på Instagram. maklaren_i_husie

Alla bilder

Sovrum 1

Det första sovrummet har fönster mot husets framsida och är i dag i bruk som master bedroom. Här finns en hel garderobsvägg längs ena kortsidan som ger gott om plats för klädförvaring, väggarna är ljusa och golvet ett fint laminatgolv.

Alla bilder

Sovrum 2

De två andra sovrummen ligger vägg i vägg och är i dag fint barnrum. Det första av de två har dörr mot hallen, laminatgolv och vita väggar med en fondvägg i ljuvt rosa. En stor garderob längs ena långsidan ger bra förvaringsutrymmen. Ljusinsläpp från ett högt sittande fönster mot sovrummet vägg i vägg.

Alla bilder

Sovrum 3

Vårt tredje sovrum har fönster ut mot trädgården på husets baksida. Laminatgolv, vita väggar med ljusblå fondvägg och ett högt sittande fönster i väggen mot sovrummet bredvid - ingen insyn finns mellan rummen men den här klokt planerade lösningen tillåter dagsljuset att nå till det bakomliggande rummet.

Alla bilder

Badrum

Snyggt och klassiskt helkaklat badrum i vitt med klinkergolv i sobert mörkgrått. Ett fristående badkar passar lika bra för ett ångande skumbad när vintervindarna viner utanför som för en snabb dusch innan jobbet - även praktiskt för barnfamiljen. Wc, handfat med kommod och badrumsskåp med spegel. Här finns också egen tvättmaskin (2020) och torktumlare under praktisk arbetsbänk samt handdukstork som ger varma och sköna handdukar efter badet. Ett högt sittande fönster med frostad ruta släpper in dagsljuset utan att ge insyn medan spotlights i taket lyser upp när solen inte skiner.

 

Alla bilder

Hall

Entréhall med praktiskt klinkergolv som längre in övergår i det ljusa laminatgolv som följer oss vidare in i vardagsrummet. Stora garderober med skjutdörrar som smidigt förvarar alla ytterkläder och skor utom synhåll, ljusa väggar och spotlights i taket.

Alla bilder

Övrigt

Nuvarande ägare har bland annat utfört följande förbättringar och renoveringar under sin tid i lägenheten:

-2020 Nytt kök och ny tvättmaskin. 

Belysning i vardagsrum, kök, hall, badrum samt utebelysning styrs via belysningssystemet Plejd (www.plejd.com) samt kan kontrolleras, konfigureras och schemaläggas enkelt via en app i mobilen.

Garageplats med tillhörande förråd finns i närliggande garagelänga.

Lägenheten är registrerad som det ursprungliga tre rum och kök i föreningens register, men har med genomtänkta lösningar byggts om till de fyra rum och kök vi ser idag.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Bostadsrättsföreningen Åkerssund i sköna gröna Husie består av 35 bostäder varav 19 radhus och 16 lägenheter i tre flerbostadshus. Husen är byggda mellan åren 1987 och 1988 och marken är friköpt - vilket innebär att föreningens ekonomi inte kan påverkas av höjningar av tomträttsavgäld. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. En pantsättningsavgift på 573 kr/pant och en överlåtelseavgift på 1 433 kr debiteras köparen.

AVGIFT: Senaste höjningen skedde 2024 med 5,5%. Beroende på ränteläget informerar styrelsen om att det möjligen kan bli aktuellt med ännu en höjning i samma nivå under andra halvåret 2024. Detta är dock ännu inte beslutat.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: Renoverat sedan tidigare:
2007 målades fastigheterna.
2008 byttes värmeanläggningen.
2009-2010 spolades vatten- och avloppsstammar.
2010 målades fasaden om.
2013 byttes takfönster.
2014 drogs fiber in i fastigheten.
2014 - Plåtarbeten och nya takfönster
2015 - Fortsatta takarbeten, ny asfalt i området, målning av gemensamma byggnader.
2016 byttes träpanel på fasader.
2017 byggdes miljöstationen om och kåporna till ventilationen byttes.
2018 underhållsspolades stammar i samtliga lägenheter och radhus.
2020 Nytt ventilationssystem
2020-2021 målades samtliga fasader.
2022-2023 byte av gaspannan och installation av värmepump.
2022 Omasfaltering av föreningens ytor.
I övrigt har föreningen fräschat upp gårdarna och byggt miljöstation.

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: I föreningen har man en underhållsplan som följs och revideras regelbundet. Med tanke på ränteläge har vissa åtgärder pausats med under 2024 planerar man fönsterbyte i del av föreningen.
I framtiden räknar man med att behöva se över följande: Stamledning för vatten och ventilation.

BREDBAND OCH KABEL TV: Basutbudet kabel-tv levereras av Telia. Bredband finns även det via Telia med en hastighet på 250/250 Mbit/s. Båda ingår i månadsavgiften.
(Utrustning för internet och kabel-tv tillhör föreningen och ska finnas kvar i lägenheten vid försäljning).

PARKERING/GARAGE: Till samtliga radhus hör en uppfart samt en garageplats och till samtliga lägenheter hör en garageplats. I övrigt finns 6 st gästparkeringar och det råder fri parkering i området.

GEMENSAMMA UTRYMMEN: Föreningen har en gemensam lokal som kan lånas av föreningens medlemmar kostnadsfritt. I lokalen finns pingisbord, soffgrupp samt klaffstolar och bord. Det går även bra att låna hem bord och stolar. Man kan även låna trädgårdsredskap, stege och skottkärra.
Föreningen har två gemensamma gårdar med utemöbler, sandlåda för barnen, grill och uteplats.
De uteplatser som tillhör lägenheterna ingår i bostadsrätten.

För mer information gå in på föreningens hemsida www.akerssund.se

Alla bilder

Område

Fint boende i ett barnvänligt område. Bäckagårdsskolan (F-9) ligger bara några få minuters promenad från ytterdörren och efter några minuters promenad till så är man på Toftanässkolan. Det finns dessutom många bra förskolor i närheten. Även fina cykelvägar både in till stan och ut till bokskogen. Bra kommunikationer med närhet till busshållplats. Yttre ringvägen ligger inom två minuter från huset och sedan ligger vägen öppen vart du än ska. Till Sturups flygplats tar man sig med bil på 17 minuter blankt.

Närhet även till grönska och rekreation i Gyllins trädgård, Husie mosse och lite längre bort Bulltofta rekreationsområde med strövområden, lekplatser och grönytor.
Kvarnby golfklubb finns för den golfintresserade och för all vardaglig service finns Toftanäs med till exmpel Ica Maxi, Blomsterlandet, Hårstudion Mikz, Poolkeminsten, Dollarstore, ÖB, Arken Zoo och nyöppnade godisbutiken Kandyz.

Kort och gott är Husie-Kvarnby ett område för dig som gillar att bo lugnt och tryggt med naturen inpå knuten men ändå med allt inom räckhåll. Välkommen du också!

 

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Behöver du tips på bra bankkontakt är du varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare som förmedlar kontakt.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 375 000 kr
Månadsavg. 5 349 kr
Ingår i avgift Inkl Värme, Vatten, garage, förråd, Kabel-TV, Internet
Adress Borgnäsgatan 26
Kommun Malmö
Område Husie - Kvarnby
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 77.4 Kvm (Föreningens information)
Våning 1/2
Balkong Dubbla uteplatser
Byggår 1987
Förening Brf Åkerssund, Malmö
Bostadsrättens nettoskuldsättning 381 477 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 2.35062
Pantsatt Ja
Byggnadssätt
Driftskostnad 8 400 kr/år varav:
El: 7 200 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 161 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!