Svalöv - Teckomatorp

Mejerigatan 3

Visa på karta

Helt nybyggd 1-plansvilla med stomme i lättbetong - Bekvämt & Lättskött - Barnvänligt

Under uppförande är en bekvämt och modern 1-plansvilla i lugnt och trevligt villaområde med bekväm närhet och bara en kort promenad till både utmärkta kommunikationer, skola och förskola. Villan har ett stilrent uttryck och är gediget byggd med stomme helt i sten, vitputsad fasad och mörkt tak. Planlösningen är lyckad med mycket ljus och luft och smart utnyttjade utrymmen. Kök och vardagsrum i öppen planlösning med glaspartier ut mot terrass och trädgård. Fyra sovrum i olika storlekar, varav ett med separat utgång till terrass och trädgård. Praktiskt grovkök med separat utgång, 2 helkaklade badrum. Vattenburen golvvärme samt mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning. Friliggande vitputsad garagebyggnad med separat förrådsdel. Byggnationen kommer att vara färdigställd under hösten 2023 i stil med det hus man kan se på bilderna förutom att detta hus kommer ha svarta glaserade tegelpannor - varmt välkommen att kontakta oss för mer information!

I korthet

Utgångspris 3 995 000 kr
Rum 5
Boarea 115.3 Kvm
Biarea 34 Kvm
Tomtarea 829 Kvm
Typ 1-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Tomt
Byggår 2023
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till denna stilrena och välplanerade 1-plansvilla med trevligt och barnvänligt läge i lugnt område med blandad nyare villabebyggelse, kort gångavstånd till mycket bra kommunikationer med både buss och tåg.

Man bor här barnvänligt, bekvämt och modernt i ett plan. Allt är helt nytt och villan är mycket gediget byggd och har en genomtänkt planlösning med väl utnyttjade ytor där varje kvadratmeter tagits väl tillvara. Samtliga handlingar finns att tillgå, planritningar, konstruktionsritningar, m.m. Se bifogade pdf-filer.

Teckomatorp är en idyllisk liten by som präglas av sin järnvägshistoria, man bor tryggt och lugnt och man har bara några minuter med bil, ca 6 km, till centralorten Svalöv. Vidare är det bara ca 1,8 mil till Landskrona, ca 2 mil till Lund, ca 4 mil till Helsingborg och kommunikationerna är utmärkta så det är lätt att pendla.

Alla bilder

Hall

Entré till en yttre, rymlig hall med parkettgolv och plats för avhängning. Entréhallen övergår till en inre hall med access till samtliga utrymmen i huset. 

Alla bilder

Kök

När man kliver in i bostaden och entrén möts man av en ljus och luftig atmosfär, rakt fram och till vänster har man köket och vardagsrum i öppen planlösning med öppet i tak upp till nock. Köket är stilrent med vit inredning från Ikea och med ett välplacerat liggande fönster vid köksvasken. Gott om förvaringsutrymmen och arbetsytor. Bänkskivor i laminat, kakel som stänkskydd och svarta vitvaror som kontrasterar snyggt mot den vita inredningen.

Den öppna planlösningen och ryggåstaket gör att de här sällskapsutrymmena känns stora, ljusa och luftiga. Mellan köksdelen och vardagsrummet finns också ett perfekt utrymme för matplats - väl tilltaget och invid fönster.

Parkettgolv och vattenburen golvvärme överallt.

Utrustning: Inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, diskmaskin, glaskeramikhäll, spisfläkt, fullhöjdskyl och fullhöjdsfrys. 

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrum och kök med matplats i öppen planlösning med ryggåstak och stora glaspartier som ger en härligt ljus och luftig känsla. Utgång till terrassen och trädgården på baksidan.

Vattenburen golvvärme och parkett på golvet.

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av den här fastigheten! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0708-301 305 eller via mail: andreas.bulow@bulowlind.se

Jag heter alltså Andreas Bülow och driver tillsammans med min kollega Magnus Lind mäklarfirman Bülow&Lind Fastighetsförmedling. Under åren som gått har jag hunnit skaffa mig mycket värdefull kunskap, jag har varit fastighetsmäklare sedan 1995 och kanfastighetsförsäljning på mina fem fingrar.

Ett glatt och positivt bemötande, hög kompetensnivå och en utpräglad servicekänsla är de egenskaper många uppskattar hos mig. Nöjda köpare och säljare ger mig en stor kick och målsättningen är att även överträffa dina förväntningar.

Eftersom jag mestadels ägnar dagarna åt att prata med människor så brukar det vara enklast att nå mig via mejl. Så snart jag får en lucka så hör jag av mig med ett svar, eller ett telefonsamtal. Normalt är lördagar lediga dagar för mig, men undantag förekommer.

Mina tidigare uppdragsgivare har betygsatt mitt arbete och skrivit egna kommentarer kring hur de tycker att jag skött mig. Allt finns att läsa på >> www.hittamaklare.se/andreas.bulow

Alla bilder

Terrass

Stor terrass utmed hela långsidan. Här njuter man under sommarens lediga dagar och grillkvällar. Utgång till terrassen och trädgården på baksidan både från vardagsrummet och från husets master bedroom.

Alla bilder

Badrum 1

Det ljusa och trevliga badrummet är stilrent i utförandet, helkaklat i vitt med dusch och vägghängd wc. Klinkergolv med vattenburen golvvärme som ger en varm känsla och behagligt att gå på. Våtrumsintyg finns naturligtvis.

Utrustning: Vägghängd wc, badrumskommod, förvaringsskåp, inbyggt badkar, spegel med elegant belysning. 

Alla bilder

Sovrum 1

Sovrum 1 är det största sovrummet, parkettgolv och vattenburen golvvärme. Husets masterbedroom har både fönster och ett stort glasparti samt separat utgång till en egen terrass. 

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum 2 är ett mellanstort sovrum med dubbla fönster och parkettgolv med vattenburen golvvärme. 

Alla bilder

Sovrum 3&4

Sovrum 3 och 4, även de med vattenburen golvvärme och parkettgolv, är de två minsta sovrummen och passar som barnrum eller arbetsrum. 


Möjligt att ta ned väggen mellan dem och disponera om till ett rum om man bara har behov av tre sovrum.

Alla bilder

Badrum 2

Det helkaklade badrum 2 känns påkostat i stilrent och elegant utförande med svart klinkergolv med vattenburen golvvärme.

Utrustning:

Duschhörna med glasdörrar, vägghängd wc, badrumskommod, väggspegel med belysning.

Alla bilder

Grovkök

Rymligt grovkök med mörkt klinkergolv med vattenburen golvvärme och separat utgång. Stor arbetsbänk och tvättvask. Liksom i köket finns här ett stort liggande fönster som ger ett härligt ljus vid arbetsbänken - perfekt!

Utrustning:

Tvättmaskin, torktumlare. Här finns även värmepannan Nibe VVM S320 som sörjer för värme och varmvatten (möjlig att docka till luft-vattenvärmepump om så önskas).

Här återfinns även husets, golvvärmecentral, vattenmätare och säkringsskåp.

Alla bilder

Trädgård

I trädgården läggs gräsmatta och stenlagda gångar till entrén, framsidan samt hela garageuppfarten 

Alla bilder

Garage

Friliggande garage som liksom huvudbyggnaden är gediget byggt med gjuten betonggrund, stomme i lättbetong, pustad fasad och betongpannor på taket. Förrådsdel med separat ingång. Rymlig stenlagd biluppställningsplats framför garaget.

Alla bilder

Område

Lilla idylliska Teckomatorp ligger längst söderut i Svalövs kommun och har ca 2400 invånare. Teckomatorp är kommunens knutpunkt för kommunikation med gamla anor sedan järnvägen kom till på 1800-talet och har ett ovanligt gott kommunikationsläge med korta restider till samtliga större städer vid Öresundskusten.

Skolor och barnomsorg

Det finns två kommunala förskolor för barn i åldern 1-5 år. Dessutom finns det en fristående förskola som drivs via föräldrakooperativ.
Parkskolan har idag undervisning för elever till och med skolår 6. Här erbjuds även fritidshem för
de barn som är i behov av detta. Skola för skolår 7-9 finns i Svalöv dit eleverna åker med linjebuss.

Naturen och fritid

I Teckomatorp finns idrottsplats, idrottshall, kombiplan, beachvolleybollplan, boulebana, elbelyst motionsslinga och minigolf för den sportintresserade. Här finns också filialbibliotek och ett trevligt
parkområde. Föreningslokaler finns på Torgskolan vid Bantorget. Här håller t.ex. Teckomatorps scoutkår, dart-och bouleklubben och Teckomatorps byalag till. De arrangerar gemensamma aktiviteter i byn som t.ex.

julfest, volleyboll-turnering och byavandringar. Teckomatorp Folkets hus drivs ideellt, med visst bidrag från kommunen och är med sina olika typer av verksamhet en tillgång för kultur- och fritidslivet. På Folkets hus anordnar Spelmanspojkarna återkommande söndagscafé med underhållning. Även folkdansföreningen Friska Viljor och pensionärsföreningen bedriver sin verksamhet där.

I Teckomatorp finns också bra lekplatser och en lockande utemiljö som uppmuntrar till fysiska aktiviteter utomhus.

Affärer och restauranger

I byn finns det livsmedelsbutik och några andra små butiker och pizzerior. Det finns ett nyöppnat stationscafé som erbjuder både plats för sittande gäster och Take Away.

Kommunikationer

Effektiva kommunikationer är en förutsättning för att nå det som erbjuds i kommunen och Öresundsregionen. Teckomatorp har utmärkta kollektivtrafikförbindelser o. Orten har tågförbindelser med timmestrafik till Helsingborg, Lund och Malmö/Köpenhamn och det är på gång att tågtrafiken utökar sina avgångar 2021 till dubbla mängden avgångar per timme.

Från Teckomatorp till Lund tar det 16 minuter med tåg. Det finns också dagliga bussförbindelser med Svalöv som går i anslutning till tågen. Mot Eslöv går Marieholmsbanan som har både person- och godstrafik. Idag används linjerna mot Malmö och mot Helsingborg (Rååbanan) för persontrafik (Pågatåg). Mot Svalöv, Landskrona och Eslöv går busstrafik Skånetrafikens busslinje 230.

Kommunikationer finns till Landskrona och Eslöv samt till Helsingborg via Svalöv, Kågeröd, Bjuv, Hyllinge och Väla.

Teckomatorp har ett utmärkt läge intill vägarna 17 och 108. Härifrån är det 6 km till Svalöv, 18 km till
Landskrona, 20 km till Lund och 41 km till Helsingborg.

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 995 000 kr
Adress Mejerigatan 3
Kommun Svalöv
Område Teckomatorp
Typ 1-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Tomt
Rum 5
Boarea 115.3 Kvm (Säljarens information)
Biarea 34 Kvm (Säljarens information)
Tomtarea 829 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggarea bostad 136 kvm, garagebyggnad 45 kvm
Byggår 2023
Pantsatt Nej
Byggnadssätt
Grundläggning Gjuten isolerad betongplatta
Stomme Lättbetong
Fasad Vit puts
Tak Svarta betongpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation FTX mekanisk till- och frånluftsventilation med värmeåtervinning.
Uppvärmning Luft-vattenvärmepump, vattenburen golvvärme.
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten och avlopp
Fönster Underhållsfria isolerglasfönster
TV/Internet Fiberbredband finns i gatan (Telia). Allt är förberett med fördragna rör osv i huset.
Driftskostnad 37 500 kr/år varav:
El: 30 000 kr
Vatten/Avlopp: 5 000 kr
Renhållning: 2 500 kr
Uppskattade driftskostnader
Taxeringskod 210
Taxeringsvärde 135 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!