Lund - Östra Torn

Stralsundsvägen 36

Visa på karta

Yteffektiv planlösning - Eftertraktat läge - Grönskande utsikt över dammen

På gränsen mellan lugna och lummiga Östra Torn och Brunnshögs levande citymiljö finner ni detta moderna och välplanerade radhus. Huset är fördelat på två plan där nedre plan inrymmer hall, förråd, badrum med tvättmaskin och torktumlare, samt kök och vardagsrum med halvöppen planlösning. På bostadens övre plan finner ni badrum med badkar samt tre sovrum varav ett med klädkammare och ett med möjlighet att öppnas upp till allrum. Till bostaden hör två uteplatser; uteplatsen i anslutning till bostadens entré är stensatt och vetter mot en av föreningens lekplatser och på bostadens baksida utgörs uteplatsen av en väl tilltagen altan med fri utsikt över områdets damm. Det unika läget och den barnvänliga omgivningen gör bostaden perfekt för den mindre familjen som vill bo lugnt och naturnära men med närhet till allt. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 4 395 000 kr
Månadsavg. 6 648 kr
Rum 4
Boarea 93 Kvm
Våning 1-2/2
Hiss Nej
Balkong 2 uteplatser (söder & norr)
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2006
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Charlene Shelton

Direkt:
Mobil: 073-718 42 66

Ansvarig mäklare: Charlene Shelton
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
Visa alla

Välkommen

En kort promenad genom samfällighetens bilfria området leder er till Stralsundsvägen 36, ett trevligt bostadsrättsradhus på eftertraktat läge intill områdets damm. Husets framsida vetter mot en av föreningens lekplatser, ett idealt läge för småbarnsfamiljen! I anslutning till husets entré disponerar man en stensatt uteplats med plats för såväl caféset som parkering av cyklar. Här kan man njuta av dagens sista solstrålar medan barnen leker intill. I anslutning till uteplatsen ligger bostadens förråd.

Alla bilder

Hall

När ni stiger in i hallen riktas blicken mot vardagsrummets stora fönsterparti och grönskan utanför. Hallen är ljus och välkomnande och har plats för avhängning i anslutning till entrén samt gott om plats för förvaring i det rymliga förrådet. Väggarna är vitmålade och golvet klätt i en smakfull ekparkett som är genomgående i hela bostaden.

Alla bilder

Vardagsrum

Från hallen nås vardagsrummet där man enkelt rymmer såväl soffgrupp som en större matplats. Rummet har en trevlig halvöppen planlösning mot köket där ytterligare en mindre matplats ryms. Från vardagsrummet nås även den större uteplatsen på bostadens baksida som sommartid blir en naturlig förlängning av bostadens sociala yta. Det stora fönsterpartiet blickar ut över uteplatsen och vidare mot grönområdet och dammen utanför. Även här är väggarna vitmålade och golvet klätt i ekparkett.

Alla bilder

Uteplats

På husets baksida ligger den trevliga uteplatsen. Altanen är väl tilltagen och har gott om plats för utemöbler, grill och odling. Vid ena sidan har utrymme lämnats för en stor rabatt med pallkrage för odling och bärbuskar intill. Insynsskydd gränsar av uteplatsens sidor och vid dess avslut sluts den av ett matchande staket med grind som gör det enkelt att ta sig ut till gräsmattan och dammen utanför. Läget i söder garanterar många soltimmar och gör altanen till en naturlig förlängning av bostaden från vår till höst!

Alla bilder

Kök

I anslutning till vardagsrummet ligger köket med ytterligare en matplats. Köket har en modern inredning i vitt med bänkskiva i svart granitkomposit och diskbänk i rostfritt stål. Även beslag och vitvaror är i rostfritt och ovan bänkskivan är väggen klädd i ljusgrön mosaik. Köket är utrustat med inbyggd micro (Bosch) och ugn (Siemens 2022), kyl och frys i fullhöjd (Bosch), integrerad diskmaskin (Bosch), samt spishäll (Bosch) och fläkt (Franke). Här är väggarna målade i en ljusgrå kulör och golvet klätt i ekparkett. Matplatsen rymmer ca fyra personer och är placerad intill fönstret som även detta blickar ut över uteplatsen och dammen utanför.

Alla bilder

Badrum - Nedre plan

På bostadens nedre plan finns även ett rymligt helkaklat badrum med en praktisk tvättstation med tvättmaskin, torktumlare (Siemens) och öppna väggskåp ovan. Golvet har golvvärme (el) och är klätt i schackrutig klinker och väggarna är klädda i vit kakel. Badrummet är utrustat med WC, handdukstork (el), tvättställ med kommod i ek och ett matchande spegelskåp med belysning ovan samt duschhörna med vikbara dörrar i frostat glas.

Alla bilder

Hall - Övre plan

Från entréhallen nås trappan som leder en vidare till bostadens övre plan. Intill trappan är väggen klädd i en mönstrad fondtapet i gröna toner, resten av väggarna är vitmålade. Hallen upplevs ljus och luftig tack vare ljusinsläppet från det stora fönstret ovan trappan. Hallen rymmer en mindre förvarings- eller avställningsmöbel.

Alla bilder

Sovrum 1

Bostadens största sovrum är rofyllt med ljusgrå väggar och en grönskande utsikt över dammen, helt utan insyn. Här ryms en större dubbelsäng samt ytterligare möblemang. I anslutning till sovrummet finns en egen klädkammare med gott om plats för förvaring. 

Alla bilder

Sovrum 2

I bostadens andra sovrum finns även där plats för en dubbelsäng samt fönster med utsikt över dammen. Till rummet hör en garderob och utrymme finns för ytterligare möblemang. Rummet har vitmålade väggar.

Alla bilder

Sovrum 3

Det sista sovrummet är bostadens minsta men upplevs ljust och luftigt tack vare sina vitmålade väggar och det stora fönsterpartiet som blickar ut över innergården. Här ryms en enkelsäng och ytterligare möblemang och passar utmärkt som t.ex. barnrum eller hemmakontor.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

På bostadens övre plan finns ytterligare ett stort badrum med grå klinker på golv och vitt kakel och mosaik på väggar. Badrummet är utrustat med handdukstork (el), golvvärme (el), badkar, WC, samt tvättställ med kommod i ek och ett matchande spegelskåp med belysning ovan.

Alla bilder

Förening

Förening

Brf Backsvalan består av 40 radhus i rött tegel. Radhusen har 3 rok eller 4 rok och byggdes 2006.

Riksbyggen har hand om föreningens förvaltning.

Brf Backsvalan utgör tillsammans med Brf Lärkan och Brf Hussvalan en samfällighet som gemensamt ansvarar för gemensamma områden, utrymmen och tjänster. Det är även samfälligheten som hanterar avtal om värme, vatten, avlopp, sophämtning och fastighetsskötsel.

I avgiften ingår bostadsrättstillägg som föreningen har tecknat kollektivt. Den enskilde boende behöver därför inte teckna ett eget bostadsrättstillägg till sin hemförsäkring.

Gemensam lokal

Som medlem kan du hyra gemensamhetslokalen i området. Där finns bord, stolar och servis för ett trettiotal personer. I lokalen finns det även fyra bäddar för övernattning samt toalett och dusch. Hyran ligger på 500 kr/dygn.

Parkering & garage

Parkering, carport och garage kan hyras av föreningen.
Parkeringsplats - 300 kr/månad
Carportplats - 450 kr/månad
Garageplats - 500 kr/månad

Föreningen har 8 platser med laddstolpar till uthyrning.

Varje hushåll har rätt att hyra 1st parkeringsplats, kösystem tillämpas för de olika parkeringsformerna.

TV & Internet

Föreningen har bredband 250 och TV Lagom från Telia.

Styrelsen har beslutat att bryta ut kabel-TV och bredbandsavgifterna från årsavgiften och finns istället med på avierna som ett obligatoriskt tillägg.

I avgiften ingår det värme och vatten. Bredband och TV finns inräknad i avgiften i annonsen (ett obligatoriskt tillägg om 238 kr/mån).

Överlåtelse- & pantsättningsavgift

En överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1313 kr 2023) debiteras köparen och en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (525 kr 2023) debiteras köparen.

Övrigt

Läs gärna mer om föreningen i årsredovisningen eller på deras hemsida: www.brfbacksvalan.se

Alla bilder

Område

Östra Torn är ett området i nordöstra Lund som präglas av sin grönska och sina sociala och bilfria bostadsområden. Här finns en trivsam blandning av radhus, villor och flerfamiljshus. Området avgränsas i väst av E22:an och i söder av Hardebergaspåret. Från områdets norra gräns sträcker sig Lunds nya stadsdel Brunnshög och i öster möts man av åkrar så långt ögat når.

Här finns bl.a. hästhagar och fårhagar, två stall, 4H gård, beachvolley-plan, tennisbanor, stora grönområden, hundrastgårdar, utegym, och skridskodammar.

I området ligger ett stort antal uppskattade förskolor och skolor, både kommunala och privata med montessoriinriktning. Strax utanför området ligger Lunds Waldorfskola och Waldorfförskolan i Hardeberga; till skolan går skolbuss från Östra Torn.

Det finns även väldigt goda kommunikationsmöjligheter i området. Med bil tar man sig snabbt ut på E22:an och det finns ett stort antal busslinjer som stannar inom området (6, 7, 166, 169, SE1). Spårvägen skapar områdets norra gräns och även denna tar en snabbt in till stan via Kunskapsstråket. Med cykel når man stan på ca 10-minuter och via Hardebergaspåret kan man även tryggt cykla hela vägen till Södra Sandby.

Det finns två matbutiker i området, Lilla Coop på Flöjtvägen och ICA Tornet på Uardavägen. Även ICA Tuna finns i närheten och på Brunnshög Hemköp och inom kort även en större ICA med saluhallskänsla.

På intilliggande Brunnshög växer även otroligt mycket övrig service fram, i dagsläget finns bl.a. restauranger, caféer, gym, blomsterbutik, frisörer, och tandläkare. Inom kort tillkommer apotek, vårdcentral, systembolag, och mycket mer! Här finner ni även flertalet parker och lekplatser, varav den ena Lunds största park Kunskapsparken.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning - Nedre plan

Med reservation för avvikelser

Planlösning - Övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 4 395 000 kr
Månadsavg. 6 648 kr
Ingår i avgift I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg. Obligatoriska tillägg om 238 kr för TV/Bredband tillkommer.
Adress Stralsundsvägen 36
Kommun Lund
Område Östra Torn
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 93 Kvm (Föreningens information)
Våning 1-2/2
Hiss Nej
Balkong 2 uteplatser (söder & norr)
Byggår 2006
Förening Brf Backsvalan
Andel i föreningen 2.79717
Pantsatt Ja
Förråd Förråd vid entrén
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet TV Lagom från Telia / Bredband 250
Driftskostnad 9 240 kr/år varav:
El: 7 200 kr
Försäkring: 2 040 kr
Angiven driftkostnad är en uppskattning av säljarens kostnader för el och hemförsäkring. Kostnaden efter inflytt kommer att variera beroende på val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 103kWh/m² kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning