Lund - Centralt/Jutahusen

Jutahusgatan 9

Visa på karta

Tegelvilla anno 1901 - Otroliga ytor - Trädgård i sydvästläge

I det charmiga Jutahuskvarteret med vackra tegelvillor från 1900-talets början, finner ni huset på Jutahusgatan 9. Huset uppfördes 1901 och har otrolig potential att formas beroende på behov och visioner. En gång i tiden fanns här fyra lägenheten och huset har med åren byggts om till ett boende. På de två våningsplanen finner ni två entréer – en på framsidan och en på baksidan vid uppfarten, vidare finns ett stort allrum, gästtoalett, fyra sovrum, matplats/vardagsrum, kök samt badrum med bastu. I källaren har ni otroliga ytor! Här finns en stor tvättstuga med torkrum, verkstad, flertalet förrådsutrymmet och gott om plats för hobby. Trädgården på baksidan är belägen i underbart sydvästläge med sol under stora delar av dagen. Ett härligt uterum förlänger utesäsongen. På framsidan finns ett garage med två bilplatser och på baksidan finns en uppfart med parkering till flertalet bilar. Större renoveringar är gjorda så som byte av fönster, grävt ut källare och installerat fjärrvärme för att nämna några. Här bor ni i ett charmigt kvarter och har promenadavstånd till Lund C, centrum med utbud av nöjde och restauranger, Stadsparken, matbutik, skolor och förskolor. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 10 500 000 kr
Rum 6
Boarea 190 Kvm
Biarea 102 Kvm
Tomtarea 420 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1901
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Patricia Olsson

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Ståtlig tegelvilla anno 1901 som är belägen i hörnan mellan Jutahusgatan och Rådmansgatan. Sidan om huset finns ett garage med två bilplatser.

Alla bilder

Trädgård

På baksidan av huset har ni ett staket med grind som skärmar av trädgården från omgivningen. Genom grinden tar ni er till uppfarten med utrymme att parkera 3-4 bilar. Trädgården är lättskött och har en variation av gräsyta och blomsterrabatter med flertalet vintergröna buskar. Längs med staketet växer idegran och i övrigt finns här apelträd, klematis och jasmin. Ett växthus finns för den odlingsintresserade där tomaterna kan frodas. Trädgården är belägen i underbart sydvästläge där ni kan njuta av många härliga soltimmar. Från trädgården har ni två ingångar till huset.

Alla bilder

Uterum

I hörnet av tomten har man byggt ett härligt uterum 1988. Det blir som ett extra rum som kan nyttjas under stora delar av året och förlänger utesäsongen. Uterummet kan möbleras med att från matmöbler till lounge och blomsterkrukor. Fönstren byttes ut under 2010 till isolerade rutor. Här finns en luft/luft värmepump (från 2010) som huvudsakligen använts för den kylande effekten.

Alla bilder

Entré - framsida

På framsidan finns husets huvudentré som har en vacker dubbeldörr av trä. Ni kommer in i en hall och tar några trappsteg upp till där det finns utrymme att hänga av ytterplagg. Väggarna är klädda med vita strukturtapeter och golvet är klätt med klinker samt parkett. Hallen leder er vidare till de inre hallarna, gästtoalett, allrum, klädkammare och två sovrum.

Alla bilder

Allrum

Ett stort allrum som har underbar yta att möblera. Här finns generöst med utrymme för både soffgrupp och matmöbler. Väggarna är klädda med vita tapeter och golvet är klätt med parkett. In till allrummet har ni två dekorativa glasdörrar.

Alla bilder

Gästtoalett

Gästtoaletten är belägen mellan entrén på framsidan och allrummet, nära till hands när gästerna kommer. Utrymmet renoverades 2002 och har grå klinker på golvet, vita väggar samt en fondvägg med grå klinker. Ett fönster släpper in fint naturligt ljus till rummet. Utrustningen består av WC, handfat och spegelskåp.

Alla bilder

Inre hall

Hallen fortsätter in till vänster och binder samman klädkammare, två sovrum samt trappa ner till källaren. Hallens väggar är klädda med vit strukturtapet och golvet är klätt med laminat. I klädkammaren har ni generösa ytor för klädförvaring. Väggarna är klädda med gröna tapeter och golvet är av laminat.

Alla bilder

Sovrum 1

På entrévåningen har ni två stora rum som passar utmärkt som sovrum. Det första sovrummet har använts som kontor. Gott om utrymme finns för både dubbelsäng och förvaringsmöbler om så önskas. Väggarna har vita tapeter och golvet är klätt med laminat.

Alla bilder

Sovrum 2

Även detta rum är stort till ytan och passar perfekt som sovrum. Vid ena väggen finns tre garderober. Golvet är ett laminatgolv och väggarna är klädda med vita tapeter.

 

 

Alla bilder

Hall

Denna hall binder samman utrymmet mellan entrén på framsidan och baksidan. Här har ni trappan upp till det övre våningsplanet. Väggarna är tapetserade vita och golvet är klätt med parkett.

Alla bilder

Entré - baksida

Från trädgården har ni en ingång till huset som passar perfekt som vardagsingång. Det blir smidigt i vardagen när matkassarna ska bäras in från bilen eller när barnen kommer in från utelek. Golvet är klätt med praktisk klinker och väggarna är vita.

Alla bilder

Övre plan

På övre plan kommer ni upp till en luftig och rymlig hall som sammanlänkar alla rum på våningsplanet. Ett härligt ljusflöde sprids genom rummen och fönster åt fyra väderstreck. Väggarna är vita och golvet är av parkett.

Alla bilder

Kök

Köket är placerat med fönster ut mot trädgården. Inredningen kommer från Kvänum och renovering av köket gjordes under 1996. De ljusa spegelluckorna matchas med en granitbänkskiva. Väggarna är vita och golvet är klätt med ekparkett.

Utrustning:
Spis - Electrolux, 10 år
Ugn - Bosch, 3 år
Mikro - Siemens
Kyl - Husqvarna, 1996
Integrerad frys
Diskmaskin - Miele, 1996

Alla bilder

Matplats

Matplatsen är belägen i rummet bredvid köket. Här finns gott om utrymme för matbord och sidomöbler till porslinet. Väggarna är tapetserade vita och golvet är klätt med ekparkett.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet hänger samman med matplasten och skärmas av med en spaljé. Här får ni plats med soffgrupp och kan mingla hemma i baren med gästerna. Väggarna är tapetserade och golvet är av ekparkett.

Alla bilder

Badrum

Det helkaklade badrummet renoverades 2002. Väggarna är klädda med ljusgrått kakel och golvet med mörkgrå klinker. Badrummet är utrustat med WC, förvaringsskåp, dusch, spegel, kommod med handfat samt handdukstork (el). Taket är försett med spotlights. I anslutning till badrummet finner ni en bastu.

 

 

Alla bilder

Sovrum 3

På detta våningsplan finner ni två av sovrummen. Detta sovrum har gott om yta för både dubbelsäng och förvaringsmöbel. Längs med ena väggen finns sex inbyggda garderober. Väggarna är tapetserade i vitt och golvet är klätt med ekparkett.

Alla bilder

Sovrum 4

Detta sovrum har fönster ut mot trädgården. Även här finns det gott om utrymme för större säng och möbler. Vid ena väggen finns tre garderober. Golvet är klätt med ekparkett och väggarna är klädda med vita tapeter.

Alla bilder

Källare

Ni kommer ner till källaren antingen via trappan ner från den inre hallen eller via trädgården. Inifrån leds ni ner till en rymlig hall som är försedd med två garderober. De vita väggarna och gråmålade golvet är genomgående i hela källaren.

Från hallen tar ni er till tvättstugan som har generös yta. Här finner ni tvättmaskin, torktumlare, avlastningsbänk, förvaringshyllor, tvättho samt ett torkrum.

Vidar kommer ni till nästa hall där ni även har utgången till trädgården. Precis bredvid finns verkstaden som blir den ultimata platsen där trädgårdsredskap och verktyg kan förvaras. Framför fönstren finns en arbetsbänk och diskho och ger en bekväm plats att plantera om växterna på. I verkstaden finns fjärrvärmepannan.

Längre in i källaren kommer ni till förvaringsutrymmena. Här finns ett förråd och ett matkällarförråd med förvaringshyllor. I matkällarförrådet finns en extra kyl och frys. Vidare finns ett "mellanutrymme" som är inrett med garderober och fungerar utmärkt till förvaring.

Längst inne i källaren finner ni ett skyddsrum som använts flitigt för hobbyn.

Alla bilder

Övrigt

Nuvarande ägare har gjort följande renoveringar:
Renovering av taket – 2016
Grävt ut källaren, gjutit ny platta och dränerat om – 1978
Renoverat badrum och gästtoalett – 2002
Installation av fjärrvärme – 2009
Byggt uterum – 1988
Bytt ut fönstren i uterummet till isolerade – 2010
Installation av luft/luft värmepump i uterummet – ca 2010
Planterat häck (idegran) och staket till trädgården – 2018
Samtliga fönster har bytts ut i olika omgångar till 3-glas. Fönstren i söder är försedda med solskydd.

Övrigt:
Huset är registrerat med byggår 1909 i fastighetsregistret då det var året som fastighetsregistrering inleddes. Huset är byggt 1901.

När huset uppfördes var entrévåningen och övre plan uppdelade i fyra lägenheter. Planlösningen har ändrats med åren och den största renoveringen gjordes under 70-talet när de både våningsplanen gjordes om till ett bostadsutrymme.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Fastighet

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning.Handelsbanken Ideon hjälper dig/er gärna, ring dem på 046-15 95 90.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till
fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Övre plan

Med reservation för avvikelser

Källare

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 10 500 000 kr
Adress Jutahusgatan 9
Kommun Lund
Område Centralt/Jutahusen
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 6
Boarea 190 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 102 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 420 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1901
Grundläggning Källare
Stomme Tegel och trä
Fasad Tegel
Tak Papp 2016
Plåtarbete Svart plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas med solskydd på södersidan
TV/Internet Öppen fiber-ägaren har Telia idag
Driftskostnad 58 357 kr/år varav:
Värme: 37 800 kr
El: 10 476 kr
Vatten/Avlopp: 7 027 kr
Renhållning: 3 054 kr
Driftkostnad är kostnad för värme (fjärrvärme), el, vatten/avlopp och renhållning. Årsförbrukning el: 5238 kWh. Årsförbrukning fjärrvärme: 42,53 MWh. Fastighetsavgift 2023: 9 287 kr. Notera att fastighetsavgift, försäkring och TV/internet inte är inkluderat i driftkostnaderna.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 144 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 7 003 000 kr
Summa pantbrev 1 270 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.