Lund - Nilstorp

Gullregnsvägen 135 B

Visa på karta

Ett plan - Populär bostadsrättsförening - Uterum & trädgård i västerläge

Underbart enplansradhus som är beläget i mycket omtyckta och familjevänliga Nilstorp. Här har ni det bästa av två världar – ni bor i ett radhus med villakänsla och har samtidigt tryggheten av att tillhöra en bostadsrättsförening. Området är bilfritt och präglas av mycket grönska. Till radhuset har ni en lummig trädgård med uterum där ni kan njuta av solen i det härliga sydvästläget. Här finns gräsmatta och blomsterrabatter med flertalet buskar. Bostaden är mycket välplanerad och får in fint ljusflöde och rymd tack vare stora fönsterpartier och högt, sluttande tak som ger karaktär. Bostadens kvadratmeter är fördelade över hall, två sovrum, kök, helkaklat badrum, vardagsrum samt grovkök. Här bor ni i en välskött förening. Både skola och förskola finns i närområdet och ni har nära till matbutik, buss och citylivets utbud. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 095 000 kr
Månadsavg. 6 275 kr
Rum 3
Boarea 82 Kvm
Våning 1-plan
Hiss Nej
Balkong Trädgård med uterum i västerläge
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1959
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Patricia Olsson

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Gullregnsvägen 135 B! Läget i föreningen är riktigt bra då ni har nära till parkeringsplatserna och i övrigt är det bilfritt. Det bilfria läget bidrar till den lugna atmosfären och passar perfekt för såväl gammal som ung. När ni kommer fram till bostaden möts ni av ett vitt plank och en grind leder er in till framsidan. Här är det stensatt och ni har gott om utrymme för sittgrupp och blomsterkrukor. På framsidan finns ett rymligt förråd med gott om utrymme för trädgårdsredskap och av trädgårdsmöbler.

Alla bilder

Trädgård

Trädgården är belägen i underbart sydvästläge där ni kan njuta av många härliga soltimmar. Ett plank och staket skärmar av från omgivningen. Trädgården präglas av gräsyta och blomsterrabatter med bland annat lagerhägg och rosor.

Alla bilder

Uterum

I anslutning till vardagsrummet har ni ett väl tilltaget uterum. Stora fönsterpartier ut mot trädgården släpper in härligt ljusflöde. Från uterummet har ni en utgång till trädgården. Här får ni plats med matmöbler och blomsterkrukor.

Alla bilder

Hall

Direkt när man kommer in i bostaden lägger man märke till det fina ljusflöde som strömmar fritt genom bostaden. Taket är sluttande vilket ger trevlig karaktär och otrolig rymd i flera av rummen. Hallens väggar är klädda med blå vävtapet och golvet är klätt med klinker. Ni har utrymme att hänga av ytterplagg och ställa undan skor vid ingången och ytterligare förvaring finns i en garderob. Härifrån leds ni vidare till kök, badrum, vardagsrum och sovrum.

Alla bilder

Vardagsrum

I vardagsrummet har ni härlig yta som kan möbleras med både större soffgrupp och matmöbler, eller varför inte skapa en mysig läshörna? Den höga takhöjden i kombination av tak som går i vinkel bidrar till rummets olika volym som ger karaktär åt bostaden. Rummet får fint, genomgående ljusflöde genom fönsterpartier ut mot uterummet/trädgården och fönsterdörren i hallen. Väggarna är klädda med vävtapet som målats i blå kulör och golvet är klätt med parkett. Ni kommer ut till det väl tilltagna uterummet genom vardagsrummet.

Alla bilder

Sovrum 1

Genom vardagsrummet kommer ni till det största sovrummet. Här finns gott om utrymme för både dubbelsäng och förvaringsmöbler. Längs med ena väggen finns det sex garderober och även utrymme till extra förvaring ovanför. Väggarna är klädda med vit vävtapet och golvet med parkett. Genom fönstren har ni utsikt över trädgården.

Alla bilder

Badrum

Badrummet är helkaklat och går i vita och grå kulörer. Utrustningen består av kommod med handfat, spegel, förvaringsskåp, dusch och handdukstork (vattenburen).

Alla bilder

Kök

I köket möts ni av härlig volym och karaktär av det höga taket som går i vinkel. Den vita köksinredningen går längs med ena väggen och får fin kontrast av det blå kaklet. Bänkskivorna är av vit laminat samt rostfritt stål. Utrustningen består av fläkt, spis med ugn, diskmaskin och kyl. Framför fönstret har ni matplats för 4–8 personer. Väggarna är klädda med vit vävtapet och golvet är av klinker.

Alla bilder

Grovkök

Grovköket är beläget i anslutning till köket och är utrustat med tvättho, arbetsbänk, överskåp, garderob och förvaringshyllor. Här finns en tvättmaskin (LG) och ett torkskåp (Husqvarna). Väggarna är klädda med tapeter i gul/beige kulör och golvet är klätt med beige plastmatta.

Alla bilder

Sovrum 2

Ni når det andra sovrummet från hallen som har fönster med utsikt mot framsidan. Här finns en garderob och sovrummet har utrymme för säng och förvaringsmöbler. Väggarna är klädda med vit vävtapet och golvet är ett massivt trägolv.

Alla bilder

Förening

Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Trädgårdsstaden i Lund finns belägen i Nilstorp. Föreningen äger marken. Fastigheten heter Hagtornen 16 och köptes 1980 av Stiftelsen Göteborgs Nation Studentbostadshus nr 2 i Lund.

Bostadsrättsföreningen består av 58 lägenheter där ungefär två tredjedelar av lägenheterna ligger i enplanshus (radhus) som byggdes i slutet av 50-talet och övriga i två- eller treplanshus vilka nybyggdes i början av 1980-talet. Husen från 50-talet byggdes om i samband med nybyggnationen på 1980-talet.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Götalands Fastighetsförvaltning. Fastighetsskötseln har ombesörjts av de boende samt av externa firmor vid behov.

Brf Trädgårdsstaden är precis som det låter: en grönskande oas där bostäderna i de flesta fall har prunkande och inbjudande trädgårdar. Dessutom finns ett flertal gemensamma grönytor.

Månadsavgift
Avgifterna höjdes med 3 % per 2023-01-01 och fortsatta årliga höjningar kommer troligen utifrån rådande prisläge.
Föreningen har beslutat att höja avgifterna med 4 % från årsskiftet 2024.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har två tvättstugor som du hittar i G-huset ("Gemensamhetshuset") vid parkeringen mot Gullregnsvägen.

I G-huset finns även en bastu med toalett och dusch som är tillgänglig för alla som bor i föreningen.

Föreningen har två återvinningsrum/-platser. Den ena finns vid parkeringen/infarten via Gullregnsvägen, den andra hittar du intill parkeringen vid Råbyvägen.

Det även möjligt att låna bord, stolar och verktyg.

TV & Internet
Föreningen har gruppavtal med Tele 2 för TV, Internet och telefoni. Kostnaden finns med som ett obligatoriskt tillägg om 55 kr/mån och är medräknat i avgiften i annonsen.

Parkering & carport
Föreningen har p-platser vid Råbyvägen och Gullregnsvägen. P-plats kostar 175 kr/mån och carport 300 kr/mån. Den finns en kö till varje parkeringsform, kontakta styrelsen för att ställa dig i kö. Det är i dagsläget kö till både p-plats och carport.

Ytterligare parkeringsmöjligheter finns hos brf Vagnmakaren på Kastanjegatan 25 som hyr ut p-platser för 325 kr/mån. De har även ett antal p-platser med laddstolpe.

Kommande renoveringar/underhåll
Föreningen planerar för 2024 att byta ut fönstren och lägga om papptaken.

Föreningen har under 2023 gjort undersökningar av värmesystemet. Utöver det utförs löpande underhåll enligt underhållsplan.

Föreningen har under 2021 asfalterat om parkeringsplatserna och även förberett för laddstolpar till framtiden.

Överlåtelse- & pantsättningsavgift
En överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1313 kr 2023) debiteras köparen och en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (525 kr 2023) debiteras köparen.

Övrigt
Bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Bostadsrättsföreningen hyr ut lokaler i G-huset (Gemensamhetshuset) förskolan Blomman med avdelningarna Solblomman och Månblomman. Lekplatsen är fri för de boende att använda kvällar och helger.

Ni finner mer information i årsredovisningen samt på föreningens hemsida: http://www.tstaden.se/

Alla bilder

Område

Historia
Nilstorp är en del av stadsdelen Nilstorp-Järnåkra i södra Lund. Området består till största del av villabebyggelse men även ett par bostadsrättsföreningar.

År 1785 fanns det sex bondgårdar och sju gathus i området Lilla Råby. Bonden Nils Larsson ägde en av dessa gårdar och efter att ha förvärvat ytterligare en gård skiftades hans ägor 1799 på egen begäran. Hans mark blev istället samlad i ett stycke sydväst om Råbyvägen. Gården flyttades dit 1803 och området fick namnet Nilstorp efter sin ägare.

Närservice & kommunikationer
Området är populärt då det är mycket nära till Lunds stadskärna men är samtidigt lugnt och grönt. Från Nilstorp har ni gångavstånd till centrum med ett stort utbud av butiker, restauranger, nöje mm. 

Borta vid rondellen på Råbyvägen har ni Ica Satelliten som har långa öppettider.

Från Nilstorp har ni nära motorvägspåfart till E22.

Från området går buss buss nr 5 (riktning Gastelyckan och Nova Lund) och buss nr 9 (riktning Galjevången och Universitetssjukhuset). Ni har en kortare promenad till Bankgatan och Botulfsplatsen där flera av Lunds bussar avgår.

Skolor & förskolor
Skolor i området är Vegalyckan för åk F-3 och Järnåkraskolan åk 4–9. Det finns även flera förskolor i området.

Nilstorp har bland annat förskolorna Plommonet, Föräldrakooperativet Äpplet och Blomman.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 095 000 kr
Månadsavg. 6 275 kr
Ingår i avgift I angiven avgift ingår värme, vatten, TV, Internet & bostadsrättstillägg
Adress Gullregnsvägen 135 B
Kommun Lund
Område Nilstorp
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 82 Kvm (Föreningens information)
Våning 1-plan
Hiss Nej
Balkong Trädgård med uterum i västerläge
Byggår 1959
Förening Brf Trädgårdsstaden i Lund
Bostadsrättens nettoskuldsättning 438 685 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 1.85128
Pantsatt Ja
Förråd Fristående förråd vid entrén
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 2-glas & 3-glas
TV/Internet Tele2
Driftskostnad 10 200 kr/år varav:
El: 7 200 kr
Försäkring: 3 000 kr
Driftkostnad är kostnad för el och försäkring. Detta kommer att variera beroende på val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 244 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning