Malmö - Almvik

Axel Danielssons väg 137B

Visa på karta

Fantastisk friköpt trädgård - Upp till 4 sovrum - Helkaklade badrum

Välkomna till detta ytterst praktiska och välskötta radhus i 2 plan, beläget i ett barnvänligt och lugnt område med mycket grönska och trevliga lekplatser i sin direkta närhet. De 107 kvadratmetrarna är väl disponerade och väl utnyttjade samtidigt som huset känns både luftigt och rymligt. En underbar trädgård med massor av grönska, säljarnas ögonsten. Merparten av trädgården är på baksidan av huset i österläge, en riktig oas för avkoppling. Framsidan med kvällssolen erbjuder också en uteplats, delvis under tak. I entréplanet erbjuds generöst vardagsrum med utgång till trädgården. Hemmets privata del är på ovanvåningen med upp till 4 bra sovrum, alternativt 3 sovrum och ett allrum. Snygga helkaklade badrum på vartdera våningsplan.

I korthet

Utgångspris 3 595 000 kr
Rum 4
Boarea 107 Kvm
Biarea 6 Kvm
Tomtarea 165 Kvm
Typ Radhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1996
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-300 30 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning! Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 3 200 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Välkomna till Axel Danielssons väg 137B - Kvadratsmart radhus med upp till 4 sovrum, underbar trädgård, generöst vardagsrum och helkaklade badrum. Allt på lugnt område med perfekta förutsättningar för både barn och vuxna!

Alla bilder

Framsida

Redan vid första anblicken kan man förstå att här bor det någon med gröna fingrar och ett brinnande intresse för växter! Mycket grön och välkomnande framsida med massor av blommor, buskar och övriga planteringar som ger en härlig plats att vara på. Framsidan av huset ligger i väster så här kan således kvällssolen avnjutas, plats till ordentligt matbord för åtminstone 6 personer. En skyddande markis finns också att fälla ut för den som önskar. Vidare in mot entrén så finns ytterligare en uteplats som närmast fungerar som ett uterum, perfekt för den som vill undvika de starkaste solstrålarna eller ta skydd för regnet.

Alla bilder

Trädgård

Trädgården har vårdats med öm hand av nuvarande ägare ändå sedan huset var nybyggt 1996, och det har givit ett fantastiskt resultat. Trädgården är verkligen en privat oas med flera sittplatser och olika "rum". Här finns flertalet fruktträd, bl.a.äpple, päron och plommon. Buskar i form av perukbuske, häggmispel, lagerhägg och bambu. Massvis av perenna växter, lökar i överflöd och flera träd såsom ullungrönn, Japansk rönn "Carmencita" och pärlrönn. Ni finner också en köks- och kryddträdgård med rosmarin, åbrodd, mynta och citronmellis m.m. En trädgård som bara den är värd en egen rundtur! 

Alla bilder

Uteplats

På väg till trädgården, från vardagsrummet, möts vi av en perfekt yta till en rejäl uteplats där man rymmer hela släkten vid matbordet. Skyddande markis finns att fälla ut när regndropparna, eller den starka solen, blir för mycket. 

Alla bilder

Entréhall

Via en inbjudande uteplats under tak välkomnas vi in till huset vilket ger både en välkomnande och trivsam känsla. Innanför ytterdörren slås man direkt av siktlinjen via vardagsrummet ut i trädgården, härligt med ljus och grönska! I den praktiska hallen finns både skjutdörrsgarderob och ytterligare två fasta garderober för förvaring och avhängning. Under trappan har man smart skapat en lite arbetshörna. Från entréhallen nås all rum på bottenvåningen samt trappan till ovanvåningen, smidigt.

Alla bilder

Vardagsrum

Trivsamt vardagsrum med härligt ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet, längs med hela ena långsidan, som vetter ut mot uteplatsen och den fina trädgården. Rummet erbjuder plats för större soffgrupp och annat möblemang efter behov som exempelvis matplats. Som golv ligger ett Pergogolv, som är genomgående i hela huset, och släta målade väggar i rogivande kulör.

Alla bilder

Kök

Till höger, från ytterdörren sett, ligger det uppfräschade köket som erbjuder plats till matbord för 6 personer. Köket renoverades en första gång med bl.a nya maskiner och bänkskiva 2012/13, och fick sedan nya luckor och lådfronter under 2020. Maskinparken, med maskiner från 2013 och framåt, är komplett och bestående av induktionshäll, ugn, spisfläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullstorlek. Bra fönsterparti mot framsidan av huset skänker bra med dagsljus. 

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Bottenvåningens badrum, som helrenoverades 2015, går i ljusa toner och känns fortfarande som nyskick. Badrummet är utrustat med dusch, vask med kommod, spegel med belysning, toalett och inte minst husets tvättmaskin och torktumlare. Ovan maskinerna finns en praktiskt arbetsbänk samt dubbla väggskåp till extra förvaring. Infällda spotlights i taket och skön elektrisk golvvärme ger det lilla extra. I badrummet finns också husets varmvattenberedare/ventilationsaggregat från Nibe installerad. (Badrummet är renoverat av behörig firma 2015 och våtrumsintyg finns.) 

Alla bilder

Allrum

På ovanvåningen finner ni ett rejält stort allrum men fönster mot framsidan av huset. Idag disponeras ena halvan som hemmakontor och andra halvan som ett extra tv-rum. Rummet kan med enkla medel delas av till ytterligare två sovrum, de bilden för "alternativ planlösning" under rubriken Planlösning.

Alla bilder

Master bedroom

Nuvarande Master bedroom är det största till ytan och är begåvat med både en praktisk klädkammare och en lyxig fransk balkong med utsikt över trädgården ger extra ljus och vädringsmöjligheter. Gott om utrymme till dubbelsängen och ytterligare möblemang om så önskas. 

Alla bilder

Sovrum 2

Även sovrum 2 är beläget med fönster mot, och utsikt över, den underbara trädgården. Perfekt storlek för barnrum, gästrum eller hemmakontoret.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Ovanvåningen badrum är även det helkaklat och mycket fräscht. Bra storlek till ytan och utrustat med wc, handfat med underskåp, väggfast linneskåp, väggskåp med spegel och infälld belysning plus en lyxig duschkabin med bla. steam-funktion.

Alla bilder

Samfällighet

MALMÖ RAKETEN GA:2
Avgiften till föreningen är 650kr per månad. I denna avgift ingår vatten, belysning, skötsel av området, styrelseavgifter, TV mm. (Kabel-tv är uppsagt av föreningen, löper tom 2024-05-28.

MALMÖ RAKETEN GA:1
Områdets vägförening, i den är alla områdets 80 hushåll medlemmar. Syftet är att hålla vägen i ordning med t.ex. snöröjning och belysning. Avgiften är 700 kronor om året

Samfällighetens hemsida med massor av information: https://raketen-2.webnode.se/

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Bottenvåning

Med reservation för avvikelser

Ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Alternativ planlösning ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 595 000 kr
Adress Axel Danielssons väg 137B
Kommun Malmö
Område Almvik
Typ Radhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 4
Boarea 107 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 6 Kvm (Säljarens information)
Tomtarea 165 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1996
Grundläggning Gjuten betongplatta
Stomme Trä
Fasad Tegel/Trä
Tak Takpannor. Tvättat, målat och vaxat av Decatak 2023.
Plåtarbete Plåt
Ventilation Mekanisk
Uppvärmning 2 x Luft/luft värmepump + direktverkande el
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
TV/Internet Kabel-tv via samfälligheten. Internet via fiber.
Driftskostnad 26 501 kr/år varav:
El: 14 300 kr
Vatten/Avlopp: 1 381 kr
Samfällighet: 8 500 kr
Renhållning: 2 320 kr
Elförbrukning för helåret 2022 var 5.765 kWh. I samfällighetskostnaden ingår vatten.
Beräknat på 2 person(er)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 136 000 kr
Summa pantbrev 975 800 kr
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning MALMÖ RAKETEN GA:1
Gemensamhetsanläggning MALMÖ RAKETEN GA:2

Boka en kostnadsfri värdering här!

Dokument

  • Inga dokument tillgängliga

Boka visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning!

Budgivning pågår

Högsta bud: 3 200 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
3 200 000 kr Budgivare 1 2023-09-12 08:26