Burlöv - Arlöv

Grönvägen 5 C

Visa på karta

Marklägenhet - Stor uteplats - Bredband 1.000 Mbit/s ingår

Äntligen - en av marklägenheterna på Grönvägen med stor uteplats är nu till salu. Fräscht, fullutrustat kök med matplats, rymligt vardagsrum med utgång till stor, inhägnad uteplats, stort sovrum och helkaklat badrum med dusch och egen tvättmaskin. Observera att värme, kabel-TV och bredband ingår i mån.avg/hyran. Barnvänligt område med lekplatser och närhet till skola, förskola, vårdcentral, mataffär och Burlöv center. Bra kommunikationer med såväl buss som tåg till Malmö/Lund. Varmt välkomna att boka tid för visning!

I korthet

Utgångspris 1 150 000 kr
Månadsavg. 3 149 kr
Rum 2
Boarea 59 Kvm
Våning 1/9
Hiss Ja
Balkong Stor, inhägnad uteplats
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1965
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Ing-Marie Bengtsson

Anna Carlstedt Mörk

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Grönvägen 5 C - en rymligt marklägenhet med stor uteplats. 

Alla bilder

Hall

Ljus, möblerbar hall med ljust laminatgolv, linneskåp och goda avhängningsmöjligheter. 

Alla bilder

Kök

Rymligt, hemtrevligt kök med ljust laminatgolv och rostfria vitvaror. Köket har helrenoverats för ett antal år sedan och bjuder på bra arbetsytor och gott om förvaringsutrymmen. Utrustning: Spishäll, spisfläkt, kyl och frys i fullhöjd, inbyggnadsugn och diskmaskin. I köket finns också matplatsen som rymmer 4-5 personer. 

Alla bilder

Matplats

Matplats med plats för 4-5 personer.

Alla bilder

Vardagsrum

Stort vardagsrum med parkettgolv och utgång till den stora, ombonade uteplatsen. Vardagsrummet rymmer både soff- och matsalsgrupp. 

Alla bilder

Vardagsrum bilder

Mera bilder, vardagsrum!

Alla bilder

Uteplats

Stor, inhägnad uteplats med trätrall i soligt västerläge, dvs eftermiddags-/kvällssol. Här finns gott om plats för en större lounge-/sittgrupp. 

Alla bilder

Sovrum

Rymligt sovrum med laminatgolv som rymmer dubbelsäng, arbetshörna och/eller byråer. 4 garderober med skjutdörrar. 

Alla bilder

Badrum

Stilrent, helkaklat badrum med duschkabin, WC, handfat och kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Alla bilder

Mäklaren i Burlöv

Kul att ni visar intresse för denna bostad!

Mitt namn är Ing-Marie Bengtsson och jag har arbetat som fastighetsmäklare i Burlöv sedan 2003, då jag tog min högskoleexamen som fastighetsmäklare. Jag har bott med min familj i Åkarp i 15 år och därför har Burlövs kommun på ett naturligt sätt blivit mitt gebit. Som person är jag driven, målinriktad och social. Ska jag göra något – ska det göras ordentligt – gärna med ett leende på läpparna. År efter år är jag den mäklare som förmedlar flest bostäder och får flest rekommendationer i Burlövs kommun (källa: Hitta mäklare). Jag lovar att göra mitt bästa för att ni ska få korrekt information och att alla ska få samma möjligheter att tänka, bjuda och köpa.

Eftersom jag mestadels ägnar dagarna åt att prata med människor så brukar det vara enklast att nå mig via mejl. Så snart jag får en lucka så hör jag av mig med ett svar, eller ett telefonsamtal. Normalt är fredagar och lördagar lediga dagar för mig, men undantag förekommer.

Har ni frågor så är ni varmt välkomna att skicka dessa via: 
i-m.bengtsson@bulowlind.se.

Är ni i behov av hjälp med lånelöfte eller en värdering/samtal kring eget nuvarande boende så står jag gärna till tjänst, och all förhandsrådgivning är självklart gratis.

Mina tidigare uppdragsgivare har betygsatt mitt arbete och skrivit egna kommentarer kring hur de tycker att jag skött mig. Allt finns att läsa på >> www.hittamaklare.se/ingmarie.bengtsson

Alla bilder

Förening

Nedanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter gällande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftshöjningar.

Föreningens fastigheter byggdes 1964 och består av 3 höghus samt 2 låghus som tillsammans innehåller 467 lägenheter och 4 lokaler. Föreningen Riksbyggens Brf Burlövshus 1 är en äkta förening som registrerades 1962. Tomten är friköpt och Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. En pantsättningsavgift på 525 kr/pant samt en överlåtelseavgift på 1313 kr debiteras köparen.

AVGIFT:
2023-01-01 höjdes månadsavgiften med 12%. Man planerar årliga höjningar - nivå på höjningarna är inte beslutade men man har fått preliminära siffror på runt 4%.

Föreningen har infört individuell mätning av varmvatten, kallvatten och el. Detta innebär att du som lägenhetsinnehavare endast betalar för din egen förbrukning. Detta debiteras tillsammans med månadsavgiften i efterhand (3 månader) och varierar alltså beroende på förbrukning.
Bostadsrättstillägget bekostas gemensamt av föreningen, medan bostadsrättsinnehavaren ansvarar för själva hemförsäkringen.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:
2021 Fönsterbyte; vardagsrumsfönster och balkongdörr
2020/2021 Byte av elstammar och el (nu 3-fasel) i fastigheten/samtliga lägenheter (inkl nya kontakter/uttag)
2019-2020 Hissar i höghus
2018 Renovering expedition
2016-2018 Stambyte, tappvatten
2015 Värme, ny undercentral
2014 Relining av avloppsstammar
2013 Brandvägar (förbättringar och nya)
2012 Renovering av källare och källargolv
2011 Värme, injustering av värmesystemet (EB-metoden)
2010 Nytt tak, gemensam el, bredband och IP-telefoni
2007/2008 Vatten- och avloppsstammarna spolades
2005 trapphus, tvättstugor, garagetak, asfalt och miljöhus byggdes
2003 Nya fönster

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:
Beslut finns på att bygga ännu ett miljöhus. För närvarande ser man över ett sådant projekt, men inga tidsramar finns ännu. Eventuellt kommer det även att bli fråga om värme och fläktsystem längre fram, men detta är inte beslutat eller planerat i dagsläget. Förutom detta sker kontinuerligt underhåll av föreningens fastigheter.

BREDBAND OCH KABEL TV:
Internetanslutning via Bahnhof finns i fastigheten och kabel-tv leveraras via ComHem/Tele2.

PARKERING/GARAGE:
Inom föreningen finns 87 garageplatser samt 28 MC-garageplatser (ca 480 kr/mån för en garageplats) och 361 p-platser (ca 180 kr/mån). Till dessa är det ett separat kösystem som tillämpas.

GEMENSAMMA UTRYMMEN: Tvättstuga finns i källaren samt markplan.
Förråd tillhörande lägenheten finns.

Alla bilder

Område

Arlöv ligger på utmärkt pendlingsläge med goda kommunikationer med såväl buss som tåg och dessutom är det en jättefin cykelbana till Malmö och Lund. Man promenerar snabbt och lätt till både busshållplatser och tågstationen i Arlöv. Till Sockerbitstorget som är Arlöv centrum är det gångavstånd och här finns jourbutik, bibliotek, restauranger, frisör mm. Gång-/cykelavstånd är det också till både Burlöv Center och Burlövsbadet. Burlöv Center erbjuder allt du behöver inom shopping. Burlövsbadet är Burlövs toppmoderna badhus. Här kan du ta ett dopp i någon av de fyra bassängerna, gymma med virtuell personlig tränare eller testa på interaktiv gruppträning i deras aktivitetsrum.

Alla bilder

Instagram

Den som vill vara först med att få reda på kommande bostadsförsäljningar i Åkarp och Arlöv följer lämpligen mitt konto på Instagram som heter: Maklaren_i_Burlov. Nya uppdrag visas alltid där allra först, oftast flera veckor före det syns på öppna internetsidor.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

 

ÖVRIGT

När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planskiss Grönvägen 5 C

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 150 000 kr
Månadsavg. 3 149 kr
Ingår i avgift Värme, Kabel-TV, Bredband och Bostadsrättstillägg (försäkring)
Adress Grönvägen 5 C
Kommun Burlöv
Område Arlöv
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 59 Kvm (Föreningens information)
Våning 1/9
Hiss Ja
Balkong Stor, inhägnad uteplats
Byggår 1965
Förening Riksbyggen Brf Burlövshus nr 1
Bostadsrättens nettoskuldsättning 76 955 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.17009
Pantsatt Nej
Förråd Ja, källarförråd
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Kabel-TV samt Bredband (Net at Once, 1.000 Mbit) ingår i mån.avg/hyran
Driftskostnad 6 096 kr/år varav:
El: 3 012 kr
Vatten/Avlopp: 3 084 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 119 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!