Lund - Gunnesbo

Gunnesbovägen 17

Visa på karta

Gavelradhus på populära Gunnesbo

Detta lilla gavelradhus om 2 rum och kök kan bli riktigt fint, lägenheten är i originalskick så den behöver renoveras och fräschas upp. I och med att huset ligger på en gavel så har man en extra stor tomt. Här finns en rymlig vind till förvaring och många inreder vinden till boyta med förmånlig månadsavgift. Tomten ligger i sydväst läge och man har sol på tomten hela dagen och kvällen. Garage med laddstolpe med följer. Gunnesbo är populärt då ni bor i ett lugnt område med närhet till naturen och även till centrum och stadens cityliv. Bra kollektivtrafik finns i området – både stadsbuss med täta avgångar och tågstation. I närområdet finner ni skola, förskola och matbutiker. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 595 000 kr
Månadsavg. 4 247 kr
Rum 2
Boarea 64.8 Kvm
Våning 1-plans
Hiss Nej
Balkong Uteplats i anslutning till vardagsrummet
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1982
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Detta gavel radhus har en fantastisk trädgård med sydväst läge. Lägenheten behöver renoveras men kan bli riktigt fin. Läget är jättebra.  

Alla bilder

Altan

Till detta radhus har man en stor och grönskande trädgård med altan i sydväst. Här kan man tillbringa många sköna sommarkvällar och även tända sin grill. 

Alla bilder

Trädgård

Stor och grönskande trädgård med sydvästläge. 

Alla bilder

Hall

På golvet ligger plastmatta och väggarna är klädda med tapet.

Alla bilder

Vardagsrum

På golvet finns parkettgolv och väggarna har tapet. Från vardagsrummet kommer man ut till sin altan och grönskande trädgård. 

Alla bilder

Sovrum

På golvet ligger en platsmatta och väggarna har tapet.

Alla bilder

Badrum / Tvättstuga

Badrummet är i original och behöver renoveras. 

Alla bilder

Kök

Köket är gammalt och behöver renoveras/bytas ut.

Alla bilder

Köksbilder

Trevlig matplats i kökets burspråk.

Alla bilder

Förening

Allmänt om föreningen
Föreningen bildades 1981 och består av totalt 100 st lägenheter i radhusform, från tvåor till femmor. Radhusen är grupperade runt små gårdar med lekplatser och sittgrupper. Bostadsområdet är fritt från biltrafik.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick och fastighetsförvaltningen sköts av Clifa Service.

Föreningen försöker att skapa gemenskap med en rad olika aktiviteter:

  • gårdsdagar, där man gemensamt snyggar upp sin närmaste omgivning (gård)
  • eftermiddagsträffar med kaffe och angenäm samvaro
  • årlig kräftskiva/grillfest med lekar & tipsrunda

Genom åren har det även förekommit pubkvällar, föredragskvällar, filmmatinéer för de yngsta, matchvisning mm.

Månadsavgift
Föreningen ökade avgifterna med 7% inför 2023.

Gemensamma utrymmen
En lokal för större sällskap – samlingslokalen – finns på gård 1. Den går att hyra för en mindre kostnad. Där finns plats för 32 personer med porslin därtill, samt ett litet pentry med kylskåp och diskmaskin. I lokalen finns tillgång till bredband, projektor och ljudanläggning.

Varje gård har ett gemensamt förråd med trädgårdsredskap som medlemmarna får använda. Föreningen har också större redskap och maskiner som går att låna genom gårdsansvariga, t.ex. elektrisk häcksax.

TV & Internet
Bredband via fiber från Ownit och kabel-tv (basutbud) från Tele 2 finns medräknat i månadsavgiften som ett obligatoriskt tillägg om 130 kr/mån.

Garage & parkering
Till varje lägenhet medföljer en garageplats. Kostnaden är 350 kr/mån och är medräknad i månadsavgiften som ett obligatoriskt tillägg. Under 2021 installerade föreningen laddstolpar i garagen. Extra kostnad tillkommer för elförbrukningen.

I mån av tillgång kan styrelsen hyra ut extra p-plats till föreningens medlemmar.

Föreningen tillhandahåller 8 gästparkeringsplatser.

Vind
För de hushåll som har inrett vinden som boyta tillkommer det ett extra tillägg för vinden på månadsavin. Tillägget är om 75 kr/mån.

Den enskilde medlemmen ansvarar själv för underhåll och eventuella framtida skador i vindsutrymmet eller skador som orsakats p.g.a. vindsinredningen. Föreningen avsäger sig helt ansvaret för den inredda vinden. Ett avtal om denna ansvarsfördelning tecknas mellan styrelsen och medlemmen.

Vaktmästare
Föreningen har avtal med Clifa om teknisk förvaltning samt om snöröjning och halkbekämpning. Clifas tjänster kan även utnyttjas privat av varje medlem. Medlemmen betalar själv för detta.

Överlåtelse- & pantsättningsavgift
En överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1313 kr 2023) debiteras köparen och en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (525 kr 2023) debiteras köparen.

Övrigt
Bostadsrättstillägg tecknas och bekostas av lägenhetsinnehavaren.

Ni finner mer information i årsredovisningen samt på föreningens hemsida: www.bronsyxan.se

Alla bilder

Område

Gunnesbo är en stadsdel i nordvästra Lund där stora delar av bostadsområdet byggdes under 80-talet. Området präglas av närhet till naturen med Nöbbelövs Mosse och Gunnesbo 4H-gård alldeles intill. I mitten av Gunnesbo ligger en gammal vikingakulle, Räfvs hög, varifrån man kan se ända till Turning Torso i Malmö.

Utbildning
Centralt i området finns Gunnesboskolan som består av två delar, Gunnesboskolan F–6 med fritidshem och Gunnesboskolan 7–9.

Det finns även flera förskolor i Gunnesbo. Mer om dem kan man läsa på Lund Kommuns hemsida: https://www.lund.se/utbildning--forskola/

Närservice
På Traktorvägen ligger Mobilia där ni bland annat finner Stora Coop och ICA Kvantum. Ni har nära till köpcentret Nova Lund med stort urval av olika butiker och restauranger. Ni tar er till Nöbbelöv på ett par minuter där ni har Ica Jägaren och även vårdcentral och tandläkare.

Kommunikation
Bilpendling: Från Gunnesbo når du de stora motorvägarna E6:an och E22:an.

Busspendling: Stadsbuss nummer 4 tar dig från Gunnesbo mot centrala Lund. Stadsbuss nummer 3 går från Nöbbelöv och åker i riktning mot Linero.

Tågpendling: Från Gunnesbo station finns mycket goda möjligheter till tågpendling både söderut till Lund-Malmö-Köpenhamn samt norrut till bl a Landskrona och Helsingborg.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 595 000 kr
Månadsavg. 4 247 kr
Ingår i avgift I angiven avgift ingår värme, vatten, Internet, kabel-TV & garageplats
Adress Gunnesbovägen 17
Kommun Lund
Område Gunnesbo
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 64.8 Kvm (Föreningens information)
Våning 1-plans
Hiss Nej
Balkong Uteplats i anslutning till vardagsrummet
Byggår 1982
Förening Brf Bronsyxan
Bostadsrättens nettoskuldsättning 272 532 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.794
Pantsatt Ja
Förråd Förråd i anslutning till entrén
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet TV - Tele 2 / Internet - Ownit
Driftskostnad 9 000 kr/år varav:
El: 6 000 kr
Försäkring: 3 000 kr
Driftkostnad är kostnad för el och försäkring. Detta kommer att variera beroende på val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 129 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.