Malmö - Högaholm - Almvik

Kvartettgatan 20

Visa på karta

Marklägenhet på fint läge

Fantastiskt tillfälle att köpa en marklägenhet. Här njuter man av ljusa och fina ytor som även räcker till den större familjen. Härligt med den avskilda uteplatsen som bjuder in till mysiga frukostar samt trevliga middagar om sommaren. Här är så trevligt. Dessutom så har vi ett smakfullt renoverat kök med gott om plats. En perfekt bostad som är belägen på ett riktigt trevligt område varifrån man har närhet till det mesta.

I korthet

Utgångspris 1 545 000 kr
Månadsavg. 6 736 kr
Rum 4
Boarea 97 Kvm
Våning 1
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1972
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Paul Eriksson

Direkt: 073-152 54 34
Mobil: 073-152 54 34

Ansvarig mäklare: Paul Eriksson
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till denna fina marklägenhet. En förträfflig lägenhet med stora ytor vilket gör den helt perfekt för barnfamiljen.

Alla bilder

Uteplats

Avskild uteplats där man njuter av sommarens fina dagar, här solar man när det inte bjuds på frukost, lunch eller middag. Så mysigt...

Alla bilder

Kök

Stiligt IKEA kök från 2015. Här är både snyggt och modernt, gott om skåpsutrymmen samt fina arbetsytor. Helt perfekt helt enkelt. Här är även en köksö samt en fin matplats som även räcker till den större familjen.

Alla bilder

Vardagsrum

Stort vardagsrum med fint ljusinsläpp. Här är gott om plats för både soffgrupp, tv - möblemang, men även matsalsbord om man så vill.

Alla bilder

Sovrum

Här har vi tre sovrum, ett är riktigt stort men även de andra har bra ytor. Alla rum bjuder på ett härligt ljusinsläpp så det är bara att välja...

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall som på ett trevligt sätt öppnar upp emot övriga bostaden.

Alla bilder

Gästtoalett

Utöver badrum så har man även gäst - wc. Här står en tvättmaskin men den igår inte, säljaren tar den med sig.

Alla bilder

Badrum

Badrum med fin yta där vi även har fönster. Våtrumsmatta på golv samt våtrumstapet på vägg. Idag så har har ägarna ej badkar med det finns att sätta tillbaka om man vill.

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av den här lägenheten! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 073-152 54 34 eller via mail: paul.eriksson@bulowlind.se

Alla bilder

Övrigt

Vid frågor så tveka inte att höra av er, vi finns här för att hjälpa.

Utöver grundavgift så tillkommer bredband tillkommer med 99:-/mån, värmeavgift med 1 041:-/mån, hyra uteplats med 130:-/mån samt administrationsavgift + el-förbrukning.

Alla bilder

Område

Här bor man i en barnvänlig och grönskande miljö med bra bussförbindelser. Hyllie station, Emporia med alla dess affärer och restauranger samt arenan nås till exempel på ca 12 minuter med buss. Med bil har man även närhet till Mobilia köpcentrum och når man snabbt både yttre och inre Ringvägen. Närhet till skola och förskola samt 4h-gård.

Alla bilder

Föreningsinformation Riksbyggens Brf Malmöhus nr 22

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

I föreningen, som bildades 1967, finns det 590 st lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt 3 hyreslokaler på fastigheterna Almvik 1 (Serenadg. 1-17), Högaholm 1 (Serenadgatan 2-18), Högaholm 3 (Serenadg. 22 & 28), Högaholm 4 (Serenadg. 24 & 30), Arian 1 (Kvartettg. 28-56), Arian 2 (Kvartettg. 4-26), Romansen 1, Högaholm 5, Arian 3 och Duetten 1. Marken upplåts med tomträtt som löper till 2033-01-01, i dagsläget finns enligt styrelsen inga planer på att köpa loss tomten. Riksbyggen är sköter den ekonomiska förvaltningen.

AVGIFT
Senast avgiften höjdes var 2023-01-01 då den höjdes med 7%. I dagsläget finns inga nya planerade höjningar. (Uppdaterat med representant för styrelsen 2023-05-23).
Föreningen har gemensamt el-abonnemang och debiterar sedan var lägenhet efter faktiskt förbrukning, vilket är praktiskt samt sparar pengar för medlemmarna. Boende betalar i efterskott via avgiftsavin.

TV & INTERNET
Kabel-tv finns via Tele 2 - Silver Flex abonnemang - och föreningen har kollektivt bredband via avtal med Bahnhof, (1000/1000 Mbit/sek) för 99 kr/mån. Kostnaden för detta tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på avin. Föreningen står inte för router, detta får varje medlem själv köpa.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL

2023 - Projekt relining av föreningens liggande avloppsstammar och på stående vobbling (spolning).
2023 - Byte av ventilationsaggregat Serenadgatan 30.
2022 - Renovering delar av dagvattenledning vid G2.
2021 - Uppdatering av Aptussystem (för inpassering, taggar, bokning).
2021 - Montering av 45 dörrstängare på tvättstugedörrar i låghus.
2021 - Installerat varmvatten i 3 tvätthallar.
2020 - Renovering av hissar, byte till växellös hissmaskin.
2020 - Installation av oljeavskiljare i 3 tvätthallar samt målning.
2018 - Nya miljöhus klara. (2 st. vid höghus, 2 st. Kvartettgatan, 1 st. Serenadgatan)
2017 - Underhållsspolning av avlopp i samtliga lägenheter. Köksstick, badrumsstick, gästtoalettsstick utfördes.
2016 - Byte av takpapp samt målning på låghusen, statuskontroll av el och -vattenledningar, rensning och justering av ventilation.
2016 - Målning av vindar i höghus samt byte av massiv dörr utfördes.
2016 - Byte av värmeväxlare för låghus i två undercentraler utfördes.
2015/2016 - Frånluft i garage färdigställt.
2015 - Fasadrenoveringar i alla fyra höghusen, tak renoverades samt fönsterbyte i både hög och låghus.
2012 - Varm/kallvattenstammar utbytta i höghusen.
2012 - Porttelefoner installerades i alla trapphus.

Pågående/Kommande renoveringar: Föreningen följer sin underhållsplan som uppdateras årligen tillsammans med Riksbyggen. Status och Elsäkerhetskontroll fortgår löpande vart tredje år. Sanering av PCB i mark - ärendet pågår. De lägenheter som har uteplats som ska saneras ansvarar själva för att ta bort trädäck/plattor så att arbete kan utföras samt även att återställla efteråt. Vi uppmanar den slutlige köparen att kontrollera med föreningen om just den aktuella lägenheten kommer att innefattas i saneringen. 2024 planerar föreningen målning av staket - efter att saneringsärendet avslutats.

PARKERING
Föreningen har 473 p-platser och 287 garageplatser till uthyrning, kostnad 60 kr resp. 225 kr/mån. Det finns även cykelplats att hyra för 15kr/mån. Eventuell kötid förekommer.
Avgiftbelagd gästparkeringar finns på 3 platser inom föreningen, vid Serenadgatan 22, Serenadgatan 28 & Kvartettgatan 3, kostnad 10 kr/tim max 3 tim.

GEMENSAMT
Det finns gott om aktiviteter inom föreningen t ex styrketräningslokal och renoverad boulebana m.m. Information till medlemmarna sker via hemsidan och medlemstidningen som utkommer 2 ggr/år. Tvättstugor finns i varje trapphus, vilka totalrenoverades 2004. Dom är tillgängliga mellan 08.00-20.00. Dessa bokas med lätthet med samma bricka som används för att ta sig in i huset eller via vår hemsida, gäller endast höghus Serenadgatan 22-30. Serenadgatan 1-18 samt Kvartettgatan 4-56 finns bokningslistor eller bokningstavlor. Tvättstugorna i höghusen (Serenadgatan 22-30) är stängda mellan 23.00-05.00.

Föreningen önskar att nya medlemmar besöker områdeskontoret efter inflytt för att få information inför eventuella renoveringar samt omprogrammera nyckeltaggar som annars spärras en månad efter överlåtelsen.

En trevlig service är den fixartjänst som alla boende kan använda sig av och som kan hjälpa till med diverse tjänster för en taxa på 50kr/påbörjad halvtimme.

För de lägenheter som har uteplats upplåts denna med nyttjanderätt.

Föreningen har en mycket informativ hemsida som är väl värd ett besök: www.mhus22.se

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 545 000 kr
Månadsavg. 6 736 kr
Ingår i avgift Inkl. vatten samt kollektivt bostadsrättstilllägg till hemförsäkringen
Adress Kvartettgatan 20
Kommun Malmö
Område Högaholm - Almvik
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 97 Kvm (Föreningens information)
Våning 1
Byggår 1972
Förening Riksbyggens Brf Malmöhus nr 22
Bostadsrättens nettoskuldsättning 245 109 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.20511
Pantsatt Ja
Byggnadssätt
Energiprestanda 203 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.