Lund - Väster

Steglitsvägen 3A

Visa på karta

Högst upp i huset - Grönskande utsikt - Renoverat - Nära garaget

Högst upp i huset på femte våningen med ett av de bästa lägena i föreningen finner ni denna underbara 3:a. Den medföljande garageplatsen ligger ett stenkast från lägenheten och ni tar er smidigt upp med hiss från markplan. Läget gör att ni får in underbart, genomgående ljusflöde och har utsikt över de grönskande trädtopparna. Lägenheten renoverades under 2015 och har hög standard. Lägenhetens 84 kvm är fördelade över rymlig hall, helkaklat badrum med egen tvättmaskin, modernt kök, vardagsrum, två sovrum, klädkammare samt toalett. Balkongen är inglasad. Föreningen är mycket välskött och omtyckt av sina medlemmar. Gym finns i samma hus. Här får ni det bästa av två världar – ett grönskande område med citylivet inom promenadavstånd. Buss avgår i närheten och ni har nära till tågstationen. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 995 000 kr
Månadsavg. 4 938 kr
Rum 3
Boarea 84 Kvm
Våning 5 av 5
Hiss Ja
Balkong Inglasad balkong i österläge
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1968-1969
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Patricia Olsson

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Hall

Med hiss från markplan tar ni er smidigt högst upp i huset till femte våningen. Väl i lägenheten möts ni av hög standard och ett hem som har genomgående kvalitativa materialval. Lägenhetsdörren är en säkerhetsdörr från Daloc. Ni möts av ekparkett som är genomgående i lägenheten. Väggarna är klädda med ljus tapet samt en dekorativ fondtapet med mönster av byggnader. Ni kan hänga av ytterplagg och ställa undan skorna vid ingången. Vid ena väggen finns två dubbelgarderober och en enkelgarderob med spegel. Till garderoberna har ni utvändig belysning. Från hallen leds ni vidare till badrum, kök, vardagsrum, toalett, klädkammare samt ett av två sovrum.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet har härlig yta och får in fint ljusflöde genom de stora fönsterpartierna. Utanför har ni utsikt över de gröna träden. Här finns generös yta för större soffgrupp, TV-möbel och läshörna. Väggarna är klädda med tapeter och golvet är av ekparkett.

Alla bilder

Kök

Köket totalrenoverades under 2015 och har tidlös inredning från IKEA. Luckorna är vita spegelluckor som matchas fint av bänkskiva av rostfritt stål samt massivt trä. Vitvarorna kommer från Electrolux och består av; spishäll med induktion, fläkt, diskmaskin, inbyggnadsmikro, inbyggnadsugn med varmluft, kyl och frys. I anslutning till köket har ni en stor matplats där ni kan duka fram långbordet för 10 personer. Härifrån har ni utgång till balkongen. Väggarna är målade i en beige/grå kulör och golvet är klädd med ekparkett.

Alla bilder

Balkong

Underbar, inglasad balkong i österläge som ni kan njuta av under stora delar av året. Här kan ni beskåda årstidernas skiftningar bland trädtopparna likt en levande tavla. Under våren blommar ett japanskt körsbärsträd vackert utanför. Glaspartierna kan skjutas åt sidorna och en markis kan vevas ner under varma sommardagar. På balkongen har ni utrymme för caféset och blomsterkrukor.

Alla bilder

Sovrum 1

Det första sovrummet är störst till ytan och har gott om utrymme för dubbelsäng och förvaringsmöbler. En rymlig klädkammare finns precis utanför sovrummet. Väggarna är tapetserade ljusa med mönster av ränder och golvet är klätt med ekparkett. Genom fönstret har ni härlig utsikt över föreningens område och det grönskande grannskapet.

Alla bilder

Toalett

Toaletten är i belägen i anslutning till hallen och finns nära till hands både till vardagsrummet och sovrum 2. Väggarna är klädda med vitt kakel med bård och golvet är klätt med grå klinker. Utrustningen består av handfat, spegel, hylla och WC.

Alla bilder

Sovrum 2

Det andra sovrummet är beläget i anslutning till kök/matplats. En skjutdörr kan enkelt stänga till rummet, eller låta det stå öppet och använda som hemmakontor. Väggarna är klädda med ljusa tapeter och golvet är av ekparkett. Utrymme finns till säng, skrivbord och förvaringsmöbel. Vid ena väggen har ni en dubbelgarderob. Genom fönstret kan ni blicka ut över trädtopparna.

Alla bilder

Badrum

Badrummet är beläget i anslutning till hallen och renoverades i samband med föreningens stambyte. Golvet är klätt med schackrutig klinker i kulörerna vitt och grått. El-golvvärme finns. Väggarna är klädda med vitt kakel samt bård. Här finner ni dusch, förvaringsskåp, tvättmaskin (Electrolux), spegel, kommod med handfat och WC. En praktisk torkställning finns i duschutrymmet.

Under 2015 installerades/byttes följande ut i badrummet: tvättmaskin, förvaringsskåp, spegel, WC och kommod. Taket sänktes och spotlights installerades.

Alla bilder

Förening

Allmänt om föreningen
Brf Carlsro består av fem hus med adresserna Steglitsvägen 3, 5, 7, 9 och 11. Husen uppfördes 1968-1969. Bostadsrättsföreningen omfattar 153 lägenheter där 148 av dem har en balkong med utsikt över lummiga grönområden. 5 av lägenheterna är relativt nybyggda och ligger på bottenvåningen i hus 3. Dessa lägenheter har uteplats i marknivå.

Garage & parkering
Nästan alla lägenheter har en garageplats i det närliggande garage. De som inte har en garageplats har en egen parkeringsplats.

Föreningen har gästparkering där du kan stå gratis i 2 timmar. P-skiva eller biljett kan används. Kostnad per dygn är 40 kr.

Laddplatser för elbilar
Föreningen har 4 laddplatser för elbilar som är placerade vid gästparkeringen. För att nyttja platserna behöver du ha ett konto hos inCharge/Vattenfall. Det kostar för närvarande 5 kr/kWh och då ingår parkeringsavgiften undertiden man laddar. En dubbelstolpe levererar max 22 kW. Om två bilar laddar samtidigt är det möjligt att ladda 11 kW.

Gemensam el
Brf Calsro har gemensam el. Föreningen gör regelbundet en gemensam upphandling av el för att få bra pris. Kostnaden för elen finns med per månad på månadsavin. Elpriset för 2023 är 3,50 kr/kWh. Här ingår även kostnad för elnät.

Gym
I källaren till hus 3 finns ett gym som är tillgängligt för föreningens medlemmar. Kostnaden för att bruka gymmet är 500 kr per år och gäller för alla som bor i lägenheten.

Cykelparkering
I varje lägenhetshus finns ett cykelrum i källaren. Det finns även cykelparkering utanför varje hus.

Tvättstugor
Varje lägenhetshus har en tvättstuga som är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och mangel. Tidsbokning sker i kalendern till respektive tvättstuga. Medlemmar kan nyttja tvättstugorna i samtliga hus, inte enbart det man själv bor i.

TV & Internet
I samarbete med Ownit har föreningen eget fastighetsnät för bredband, IP-tv och IP-telefoni. Bredband 100/100 MBit från Ownit ingår i månadsavgiften. Du kan även komplettera med IP-TV, IP-telefoni samt utökat bredband.

Digitala TV-kanaler från Tele2 ingår i månadsavgiften (via antennuttaget i lägenheten). Men du kan välja att utöka med flera kanaler, då krävs ett modem.

Verkstad
I källaren till hus 3 finns en verkstad där man kan låna verktyg eller utföra enklare arbeten.

Uteplatser & boulebana
Varje lägenhetshus har en möblerad uteplats, dessutom finns en större gemensam uteplats med grill. Det finns även en boulebana på fastigheten.

Renoveringar & underhåll
Föreningen har upprättat en underhållsplan. I ett 10-årsperspektiv finns bland annat följande punkter med:

2023: Inspektion av avloppsledningar och eventuella åtgärder och dränering runt garagen.
2024: Fasadtvätt.
2025: Takfläktar frånluft.
2028: Undersökning av balkonger med avseende på betong.
2032: Eventuell omläggning av taket.

Utöver projekt i underhållsplanen så finns det tankar på att installera solceller på taken på alla bostadshus och återvinning av värme i frånluften. Troligtvis kommer fler laddstolpar installeras i takt med att det blir fler elbilar i föreningen.

Utförda renoveringar
2000: sattes nya fönster in
2006-08: byttes vatten- och avloppsstammar och föreningen renoverade samtliga badrum
2010: renoverades entré och trappuppgångar
2011-12: renoverades hissarna
2016: installerades en undercentral för fjärrvärme och nytt styrsystem med temperatursensorer installerades i 60 av 153 lägenheter.
2017: infördes gemensam el och underjordisk avfallssorteringsanläggning installerades.
2018: installerades fyra ladduttag till elbilar.
2019: ny kulvert installerades.
2020: installerades säkerhetsdörrar och nya hissdörrar.
2021: stängdes sopnedkasten i trapphus, injustering av värme och ommålning av verkstaden genomfördes.
2021-2022: genomfördes kulvertbyte och uppdatering av elektriska installationer så som installation av LED-belysning med rörelsesensorer gjordes i källaren.
2022: utrymmen i källaren fräschades upp med ommålning i många allmänna utrymmen. Golven i samtliga matkällare har blivit slipade och målade. Samma år installerades säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter.

Överlåtelse- & pantsättningsavgift
En överlåtelseavgift om 2,5 % på prisbasbeloppet (1 313 kr för 2023) debiteras köparen och en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet (525 kr för 2023) debiteras köparen per pant.

Övrigt
Ni finner mer information om föreningen i den senaste årsredovisningen och på hemsidan: https://www.brfcarlsro.se/

 

Alla bilder

Område

Västra delen av staden representerar Lunds utbyggnadsetapper under ett sekel, från början av 1900-talet och fram till idag. Utbyggnaden har skett i öar och längs vissa gator, vilket gett en blandad bebyggelse. Inom området finns även stor variation av bebyggelsetyper och boendeformer, vilket ger en småskalig karaktär och en blandad befolkning. Stadsdelen möter odlingslandskapet i väster, och viktiga övergångszoner med rekreationsmark är Rinnebäcksravinen, Värpinge by och betesmarkerna längs med Höje å, samt området kring reningsverksdammarna.

Väster har ca 12 500 invånare. Skolor och barnomsorg Klosters rektorsområde omfattar Fågelskolan F-9, Palettskolan F-6, och Värpinge skoldaghem. Det är det enda rektorsområde i Lund som har såväl grundskola årskurs 1-9 som fullständig särskola årskurs F-9. Väster erbjuder även andra skolor som Gråsparvsskolan F-6, Svaneskolan 6-9. Dessutom finns gymnasieskolorna Polhemsskolan, med ett brett och varierat utbud av program, och nyare Hedda Andersson-gymnasiet som öppnade 2018, den ny skolan stod höstterminen 2022. Kommunala förskoleplatser och platser i privata förskolor erbjuds liksom platser i familjedaghem.

Vårdcentralen Måsen finns även i området.

Kommunikation: På ca 6-7 minuters cykelavstånd ligger Lunds centralstation, nya stationen för pågatåg på Klostergården står klar i december 2023 och kommer att ligga ett par minuters cykelväg bort. Flera stadsbussar och regionalbussar passerar väster.

Inom kommundelen finns inte mindre än elva större eller mindre parker och grönområden: Gustavshemsparken, Vildandsparken, Fågelparken, Mästers park, Trolle-Wachtmeisers park, Bjerredsparken, Folkparken, Papegojelyckan, Västertull, Patrik Rosengrens park och Per Johans park. Det finns också fem koloniområden: Haga, S:t Månslyckan, Västra Sommarstaden, Västhaga och Högbo. Dessutom finns det natursköna området vid Rinnebäcksravinen, som sträcker sig ända till Höje å.

Centrala Lund med dess rika kulturutbud, många restauranger, mysiga caféer och butiker ligger på nära gångavstånd. 

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 995 000 kr
Månadsavg. 4 938 kr
Ingår i avgift I angiven avgift ingår värme, vatten, IP-Tv, IP-telefoni, bredband, garage och bostadsrättstillägg
Adress Steglitsvägen 3A
Kommun Lund
Område Väster
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 84 Kvm (Föreningens information)
Våning 5 av 5
Hiss Ja
Balkong Inglasad balkong i österläge
Byggår 1968-1969
Förening Brf Carlsro
Bostadsrättens nettoskuldsättning 201 183 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.7069
Pantsatt Nej
Förråd 1 st källarförråd & 1 st matkällarförråd
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet TV - Tele2 / Internet - Ownit
Driftskostnad 7 800 kr/år varav:
El: 6 000 kr
Försäkring: 1 800 kr
Driftkostnad är kostnad för el och försäkring. Detta kommer att variera beroende på val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 128 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.