Malmö - Söderkulla

Kungsörnsgatan 14

Visa på karta

Välrenoverad - Genomgående - Inglasad söderbalkong

Med fritt läge på tredje våningen, utan grannar ovanför, finner vi denna renoverade och genomgående fyrarummare om 105,5 m²! Här väntar öppna, sociala ytor vilket genererar ett härligt ljusinsläpp genom hela bostaden. Lägenheten är utmärkt planerad med generöst vardagsrum, stilrent nyrenoverat kök, tre sovrum i bra storlek, modernt helkaklat badrum, funktionell gäst-wc samt ett grovkök med egna tvättmöjligheter. Utöver detta erbjuds dessutom en stor inglasad balkong i optimalt söderläge! Välkomna!

I korthet

Utgångspris 1 895 000 kr
Månadsavg. 6 595 kr
Rum 4
Boarea 105.5 Kvm
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Stor inglasad balkong i söderläge
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1967/68
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-300 30 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 1 755 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Välkomna till denna välplanerade och moderna fyra med stor inglasad balkong i optimalt söderläge på populära Söderkulla!

Alla bilder

Inglasad balkong

Med utgång från två av sovrummen ligger din generöst tilltagna balkongen i perfekt söderläge. Här ges möjlighet till både loungehörna och eventuell matplats om så önskas. El är dragen till balkongen så önskar man förlänga utesäsongen kan infravärme enkelt kopplas in.

Alla bilder

Vardagsrum

Inbjudande vardagsrum med stort fönsterparti som ger härligt ljusinsläpp och som har fri utsikt över gården på husets framsida. Väl tilltagen yta som rymmer både soffgrupp och matsalsmöblemang för den som önskar - perfekt för både lugna familjekvällar som för gäster och fest. En extra charmfaktor är den skorstensfria öppna spisen placerad vid ena kortsidan - hemtrevnad och mys under kulna vinterkvällar och en fin detalj i rummet under sommarhalvåret. Väggarna går i vitt och golvet är av laminat - tillsammans bidrar det ytterligare till den ljusa och luftiga känslan i rummet.

Alla bilder

Kök

Köket är stilrent och mycket snyggt - nytt från 2021 med inredning i skinande vitt. Bänkskiva i marmordesign med generös arbetsyta följer med upp i stänkskydd, vilket ger en skönt enhetlig känsla. Kyl och frys i fullstorlek, integrerad diskmaskin, 90 cm bred induktionshäll samt spisfläkt i modern design. Inbyggd ugn i praktisk arbetshöjd och skåp på två sidor om rummet, vilket ger gott förvaringsutrymme. Matplats för 6-8 personer passar perfekt vid köksfönstret med lummig utsikt mot husets baksida. Vita väggar och ljust laminatgolv även här samt dörr in till grovköket med egen tvättutrustning.

Alla bilder

Grovkök

Innanför köket ligger grovköket - en vardagslyx som sparar många turer ner till den gemensamma tvättstugan och förenklar livet lite extra, inte minst för barnfamiljen! Här finns egen tvättmaskin och torktumlare under praktisk arbetsbänk. Detta är ett fristående litet rum, vilket även innebär eget fönster och plats för ytterligare förvaring.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum från 2014 - väggar i vitt med trendigt avlånga kakelplattor, en dekorativ fondvägg i svart samt ljus mosaik i större storlek på golvet. Wc, handfat med kommod samt badrumsspegel. Duschplatsen i hörnan av gränsas av en duschvägg i frostat glas.

Alla bilder

Gästtoalett

Gästtoaletten ligger vägg i vägg med badrummet och är renoverat/uppfräschat 2018. Wc, nätt handfat med kommod samt badrumsspegel. Plastgolv i sobert grått, vita väggar och vitt kakel som stänkskydd ovanför handfatet.

Alla bilder

Sovrum 1

Vårt master bedroom är även det största och har stora fönster ut mot husets framsida. Här finns både garderob med skjutdörr samt dörr in till en behändig liten klädkammare. Dubbelsängen ryms enkelt och plats finns över för ytterligare möblering som skrivbord för hemarbetsplatsen, byråer eller en läsfåtölj. Vita väggar och ljust laminatgolv.

Alla bilder

Sovrum 2

De båda andra sovrummen - något mindre än det första men ändå i bra storlek - har bägge utgång till den stora inglasade balkongen. Detta är i dag ett perfekt tonårsrum men plats för både säng och skrivbordet med dator. Vita väggar även här samt laminatgolv.

Alla bilder

Sovrum 3

Det tredje sovrummet är idag barnrum - här ryms två små sängar samt garderob och lekhörna. Även här leder en dörr ut till balkongen, väggarna är vita och golvet i laminat. Den inglasade balkongen skärmar av och hindrar både insyn samt störande ljud utifrån - ett mycket tyst och vilsamt sovrum där man sover gott.

Alla bilder

Hall

Hallen är lägenhetens hjärta och nav, varifrån de flesta rummen nås. En rymlig klädkammare maximerar förvaringsmöjligheterna, väggarna är vita och golvet i ljust laminat.

Alla bilder

Övrigt

Samtliga innerdörrar i lägenheten byttes till nya 2022. Enhetligt parkettgolv lades in i samtliga rum förutom kök under slutet av 2014. Balkongen målades om och fick nya gardiner 2021.

Föreningen har gemensam el med digital avläsning i varje lägenhet. Kostnaden debiteras på avin månadsvis.

Föreningen har även tecknat kollektivt bostadsrättstillägg till hemförsäkringen för sina medlemmar, själva hemförsäkringen behöver den boende dock teckna själv.

Kabel-tv basutbud via Tele2 samt bredband,1000-1000 Mbit/s, via Bredband 2 ingår i månadsavgiften.

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av den här lägenheten! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 070-876 01 80 eller via mail: christoffer.carlstrom@bulowlind.se

Alla bilder

Område

Söderkulla är ett populärt område som ligger i Malmös södra delar och har många fördelar tack vare sitt geografiska läge. Härifrån tar man sig snabbt ut på både inre och yttre ringvägen, vilket underlättar pendlingsmöjligheter till både Danmark och Lund. På ca 5 minuter kör man till Hyllie med Emporia och Malmö Arena, Mobilia med sitt stora utbud samt Citytunneln som snabbt tar dig vidare till bl a Köpenhamn. Svågertorp ligger nära med Ikea, Ilva, Bauhaus, Plantagen, Biltema, Mediamarkt m.m. Dessutom finns utmärkta bussförbindelser som tar en runt hela Malmö.

I området finns det gott om förskolor som ligger strategiskt placerade samt grundskola med klass F-9. Närservice såsom vårdcentral, apotek och butiker finns även att tillgå och i området finns också flera stora grönområden med många allmänna lekplatser - perfekt för barnfamiljen. 

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

HSB:s Brf Fosietorp,vars byggnader uppfördes 1967-1968, består av 543 lägenheter och två lokaler (ett bageri och en frisörsalong) upplåtna med bostadsrätt, samt elva lokaler upplåtna med hyresrätt på adresserna Kungsörnsgatan 2-40, 5-11, Ormvråksgatan 19-31, 44-64 och Tornfalksgatan 2-20. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 1 313 kr samt en pantsättningsavgift om 525 kr/pant debiteras köparen. Marken är upplåten med tomträtt som löper tom 2031-01-01 , i dagsläget finns inga tankar på att friköpa tomten.

AVGIFT
Föreningen planerar en höjning med månadsavgiften till den 1/7 2023, troligen kommer det att bli fråga om ca. 5%. Senaste höjningen innan dess skedde 1/1-2022.
Föreningen har gemensam el med digital avläsning i varje lägenhet. Kostnaden debiteras på avin månadsvis. Föreningen har även tecknat kollektivt bostadsrättstillägg till hemförsäkringen för sina medlemmar, själva hemförsäkringen behöver den boende dock teckna själv.

KABEL-TV & INTERNET
Kabel-tv basutbud via Tele2 samt bredband,1000-1000 Mbit/s, via Bredband 2 ingår i månadsavgiften. Går att uppgradera på egen bekostnad.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Föreningen arbetar efter en underhållsplan gällande renoveringar och underhåll. Renoverat sedan tidigare är bl a:
2002 - Fasadrenovering, målning av trappuppgångar
2003 - Nya balkonger, inglasning av balkonger.
2008 - Byttes låssystem i trappuppgångar.
2010 - Fönster besiktigades med godkänt resultat.
2010-2011 - Renovering av garagen, förbättring av utemiljön.
2010-15 - Samtliga fastighetstak och garagetak renoverades.
2012-2013 - Vattenledningar i mark, hissar.
2011-2012 - Asfaltering av parkeringsplats.
2011-2012 - Tillbyggnad av sop och verktygsbod intill miljöhuset.
2012-2013 - Komplettering/byte av tvättutrustning.
2012-2013 - Underhåll av yttertak.
2013 - Gårdsarbete Kungsörnsgatan.
2015: Hissarna har bytts ut i de byggnader där hiss finns. Nya utemiljöer på Kungsörnsgatan. 2016: Övergång till gemensam el, medlemmarna betalar endast förbrukning.
2018 Tvättat fasaderna
2019 Gård och utemiljö på Ormvråksgatan 52-56 ombyggt och föreningens första miljöhus uppfördes på gården vid ombyggnaden Uppdaterat värmecentral.
2018/2019: Ombyggnad av innergården på Ormvråksgatan 52-56.
2020-2021: Nya miljöhus. Fläktar till ventilationen är utbytta på samtliga fastigheter

PLANDERADE RENOVERINGAR:
Pågående är en relining av avloppsstammarna, vilken förväntas pågå till sommaren 2025. Efter det planerar man att påbörja byte av vattenstammarna.
Inom kort kommer några laddstolpar för laddning av elbilar att installeras. Man har även diskuterat installation av solpaneler på låghusens tak - detta är inte aktuellt i dagsläget men kommer eventuellt att tas upp igen när det blir dags för takbyte.

PARKERING
Det finns 189 garageplatser som går att hyra för 400 kr/mån och 170 parkeringsplatser i föreningen som går att hyra för 200 kr/mån, kösystem tillämpas och i dagsläget är kötiden ca. 1 år (Kontrollerat med representant för styrelsen 2022-03-22).

GEMENSAMA UTRYMMEN
Tvättstuga, utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum och en mangel, finns i källaren. Det finns även en separat tvättstuga för mattor och grövre gods. I föreningen finns också en föreningslokal, festlokal, diverse fritidslokaler samt bastu. Cykel- och barnvagnsrum finns i källaren. Cykelställ och soprum finns på gården. Fastigheterna har fina och lummiga gårdar med lekplats och uteplatser med utemöbler samt grill.

Mer information hittar ni på föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/fosietorp

 

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 895 000 kr
Månadsavg. 6 595 kr
Ingår i avgift Inkl värme, vatten, internet, kabel-TV samt bostadsrättstillägg. Föreningen har gemensamt el-abonnemang.
Adress Kungsörnsgatan 14
Kommun Malmö
Område Söderkulla
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 105.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Stor inglasad balkong i söderläge
Byggår 1967/68
Förening HSB:s Brf Fosietorp
Bostadsrättens nettoskuldsättning 138 576 kr
Kommentar nettoskuldsättning 1313,5 kr/kvm, Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.2094
Pantsatt Ja
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Bredband från Bredband2 ingår i månadsavgiften.
Energiprestanda 162 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 1 755 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
1 755 000 kr Budgivare 2 2023-05-23 18:30
1 750 000 kr Budgivare 1 2023-05-22 14:46