Malmö - Söderkulla

Ormvråksgatan 52 vån 8

Visa på karta

Vy över malmö på top floor! - Gavelläge - 3 sovrum

Välkommen till en ljus och fin lägenhet med en vidsträckt utsikt över Malmös sydvästra delar och mot lummig gård. Här får du en fyra till priset av en trea! Dessutom har du lägre månadsavgift än på de ordinarie fyrorna, Gillar du en magnifik vy över Malmö och tycker det är bra att ingen kan se in i din bostad så har du hamnat rätt. Modernt kök med separat matplats. Två ljusa sovrum med utgång till den stora balkongen samt ett avskilt sovrum med vy mot Hyllie. Rymligt vardagsrum med marmormönstrad klinker. Stort helkaklat badrum som har en hörna med duschpanel med komfortmunstycken för riktigt långa duschar. Fin helkaklad gästtoalett. Hiss från markplan. Välkommen på visning.

I korthet

Utgångspris 1 895 000 kr
Månadsavg. 5 761 kr
Rum 4
Boarea 89.5 Kvm
Våning 8 av 8
Hiss Ja
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1968
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Ulf Björk
Bitr. mäklare

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning! Visa alla

Vardagsrum

Vardagsrummet är ljust och luftigt. Här finns gott om plats för såväl soffgrupp som matsalsmöbler. Fönster i två väderstreck - stort fönsterparti med eftermiddagssol  och utsikt mot Hyllie, i det andra fönstret ser man i riktning mot city. Ljus marmorklinker på golvet. Ljusa väggar och en svart fondvägg, vilket funkar bra här eftersom rummet badar i ljus.

Alla bilder

Balkong

Som du ser är det riktigt stora balkonger i Brf Fosietorp. Balkongen bildar två avdelningar framför de bägge sovrummen. Ute på balkongen ligger en svart heltäckningsmatta på trätrall. Golvet är uppreglat så man inte har någon nivåskillnad mellan inne och ute.

Alla bilder

Kök

Köksinredningen är i högblank vit ton med köksbänk i samma ton. Ovanför köksbänken sitter en guldmosaik. Den sträcker sig längs hela väggen. Kyl och frys från Bosch, fläkt från Whirlpool, induktionshäll, diskmaskin från Siemens. Köket har fått en modern planlösning i vinkel.

Alla bilder

Matplats

Matplats för 3-4 personer. Ljust och hemtrevligt. Tapet på temat marmor på väggen.

Alla bilder

Stora sovrummet

Med ingång från vardagsrummet finner vi stora sovrummet. Ett stort ljust rum med fint tapetserade väggar. Här finns utgång till den inglasade balkongen med härlig utsikt. En klädkammare som är genomgående mot sovrum två finns här också.

Alla bilder

Sovrum 2 & 3

Sovrum två ligger precis bredvid stora sovrummet. Ett fint rum med utgång till den stora balkongen. Ljust golv och tapet med blommotiv.

Sovrum tre ligger bakom köket. Ett riktigt mysigt sovrum där man ser långt i fjärran mot Hyllie och Danmark. (I vanliga treor i föreningen är det här tvättstuga och anslutningarna finns kvar men dolda)

Alla bilder

Vardagsrum bilder

Fler bilder från vardagsrummet.

Alla bilder

Köksbilder

Fler bilder från kök och matplats. En vy in i nya sovrummet ser du också här.

Alla bilder

Badrum

Badrummet är helkaklat i vitt och brunt. Känns som ett badrum på hotell. Duschpanel med mängder av munstycken för massage och naturligtvis även vanliga duschmunstycken - ovanifrån och med handtag.

Alla bilder

Gästtoalett

Fräsch och fin gästtoalett som är helkaklad i vitt och brunt.

Alla bilder

Utsikt

Lummig utsikt - grönt är skönt!

Alla bilder

Detalj

Detaljer från köket och det fina marmorliknande golvet.

Alla bilder

Hall

Men vad är detta! - kanske du just utbrister? Jo det är en romantiskt ombonad hall med speglar i två toner och ett tak helt täckt av rosor i papper. En minst sagt spektakulär hall.

Alla bilder

Övrigt

Genomförda renoveringar och andra årtal

2021 Klinker i hall, kök och vardagsrum

ca 2015 Säkerhetsdörr från Daloc

2012 Gästtoalett renoverad

2012 Badrummet renoverades

2012 Kök

Garderoben i stora sovrummet ska ses som en möbel och kommer tas med av nuvarande ägare, Det gäller barsektionen och fejkspisen  i vardagsrummet också.

 I föreningen så är bostaden registrerad som en trerumslägenhet men utgör idag en bra fyrarummare.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

HSB:s Brf Fosietorp,vars byggnader uppfördes 1967-1968, består av 543 lägenheter och två lokaler (ett bageri och en frisörsalong) upplåtna med bostadsrätt, samt elva lokaler upplåtna med hyresrätt på adresserna Kungsörnsgatan 2-40, 5-11, Ormvråksgatan 19-31, 44-64 och Tornfalksgatan 2-20. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 1 313 kr samt en pantsättningsavgift om 525 kr/pant debiteras köparen. Marken är upplåten med tomträtt som löper tom 2031-01-01 , i dagsläget finns inga tankar på att friköpa tomten.

AVGIFT
Föreningen planerar en höjning med månadsavgiften till den 1/7 2023, troligen kommer det att bli fråga om ca. 5%. Senaste höjningen innan dess skedde 1/1-2022.
Föreningen har gemensam el med digital avläsning i varje lägenhet. Kostnaden debiteras på avin månadsvis. Föreningen har även tecknat kollektivt bostadsrättstillägg till hemförsäkringen för sina medlemmar, själva hemförsäkringen behöver den boende dock teckna själv.

KABEL-TV & INTERNET
Kabel-tv basutbud via Tele2 samt bredband,1000-1000 Mbit/s, via Bredband 2 ingår i månadsavgiften. Går att uppgradera på egen bekostnad.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Föreningen arbetar efter en underhållsplan gällande renoveringar och underhåll. Renoverat sedan tidigare är bl a:
2002 - Fasadrenovering, målning av trappuppgångar
2003 - Nya balkonger, inglasning av balkonger.
2008 - Byttes låssystem i trappuppgångar.
2010 - Fönster besiktigades med godkänt resultat.
2010-2011 - Renovering av garagen, förbättring av utemiljön.
2010-15 - Samtliga fastighetstak och garagetak renoverades.
2012-2013 - Vattenledningar i mark, hissar.
2011-2012 - Asfaltering av parkeringsplats.
2011-2012 - Tillbyggnad av sop och verktygsbod intill miljöhuset.
2012-2013 - Komplettering/byte av tvättutrustning.
2012-2013 - Underhåll av yttertak.
2013 - Gårdsarbete Kungsörnsgatan.
2015: Hissarna har bytts ut i de byggnader där hiss finns. Nya utemiljöer på Kungsörnsgatan. 2016: Övergång till gemensam el, medlemmarna betalar endast förbrukning.
2018 Tvättat fasaderna
2019 Gård och utemiljö på Ormvråksgatan 52-56 ombyggt och föreningens första miljöhus uppfördes på gården vid ombyggnaden Uppdaterat värmecentral.
2018/2019: Ombyggnad av innergården på Ormvråksgatan 52-56.
2020-2021: Nya miljöhus. Fläktar till ventilationen är utbytta på samtliga fastigheter

PLANDERADE RENOVERINGAR:
Pågående är en relining av avloppsstammarna, vilken förväntas pågå till sommaren 2025. Efter det planerar man att påbörja byte av vattenstammarna.
Inom kort kommer några laddstolpar för laddning av elbilar att installeras. Man har även diskuterat installation av solpaneler på låghusens tak - detta är inte aktuellt i dagsläget men kommer eventuellt att tas upp igen när det blir dags för takbyte.

PARKERING
Det finns 189 garageplatser som går att hyra för 400 kr/mån och 170 parkeringsplatser i föreningen som går att hyra för 200 kr/mån, kösystem tillämpas och i dagsläget är kötiden ca. 1 år (Kontrollerat med representant för styrelsen 2022-03-22).

GEMENSAMA UTRYMMEN
Tvättstuga, utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum och en mangel, finns i källaren. Det finns även en separat tvättstuga för mattor och grövre gods. I föreningen finns också en föreningslokal, festlokal, diverse fritidslokaler samt bastu. Cykel- och barnvagnsrum finns i källaren. Cykelställ och soprum finns på gården. Fastigheterna har fina och lummiga gårdar med lekplats och uteplatser med utemöbler samt grill.

Mer information hittar ni på föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/fosietorp

 

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 895 000 kr
Månadsavg. 5 761 kr
Ingår i avgift inkl värme, vatten, bredband och kabel-tv
Adress Ormvråksgatan 52 vån 8
Kommun Malmö
Område Söderkulla
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 89.5 Kvm (Föreningens information)
Bostaden är registrerad som 3 rum och kök i föreningen.
Våning 8 av 8
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggår 1968
Förening HSB:s Brf Fosietorp
Bostadsrättens nettoskuldsättning 121 105 kr
Kommentar nettoskuldsättning 1 353 kr/kvm
Andel i föreningen 0.183
Pantsatt Ja
Förråd Två förråd i källaren
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Bredband2 1000-1000Mbit/s. Du kan själv komplettera och uppgradera din anslutning enligt leverantörens prislista.
Driftskostnad 5 040 kr/år varav:
El: 3 240 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 145 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!