Malmö - Solängen / Husie

Klågerupsvägen 331 G

Visa på karta

Rymligt och lyxigt badrum - Inglasad balkong i bästa västerläge - tillhörande garage - vacker utsikt

Välkommen till en ljus väldisponerad lägenhet på andra våningen som är i princip insynsfri. Rymlig, inglasad balkong i bästa västerläge med eftermiddags- och kvällssol. Utsikten är en av den bästa i föreningen med tanke på att man har föreningens gröning nedanför balkongen. Lägenheten är unik med sitt stora badrum som ger SPA-känsla. Här finns både dusch, bubbelbadkar och tvättpelare. Omtyckt område och närhet till bra skolor. Föreningens ekonomi är mycket god med sin låga nettoskuldsättning. Det finns ett tillhörande garage.

I korthet

Utgångspris 1 895 000 kr
Månadsavg. 4 861 kr
Rum 3
Boarea 77 Kvm
Våning 2
Balkong Rymlig, inglasad balkong i västerläge.
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1977
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för privat visning! Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 1 750 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Välkommen till Klågerupsvägen 331g - välplanerade 3 rum och kök med både inglasad balkong samt ett riktigt stort badrum med både dusch, badkar med massagefunktion samt egen tvättmaskin och torktumlare.

Alla bilder

Vardagsrum

Inbjudande vardagsrum med härligt ljus och utgång till den inglasade balkongen. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matsalsmöblemang för den som önskar - ett rum som passar lika bra för lugna hemmakvällar som för trevliga middagar i glada vänners lag. Vacker originalparkett och väggar som är skinande vita i vardagsrumsdelen och tapetserade vid matplatsen - både snyggt och en tydlig uppdelning av rummets användningsområden.

Alla bilder

Inglasad balkong

Den inglasade balkongen är generöst tilltagen och sträcker sig över hela lägenhetens längd. Ett underbart utrymme som under större delen av året används som ett extra rum - här skiner solen under eftermiddagar och kvällar, trätrall är skönt för bara fötter och man har fri utsikt över den gröna gården mellan husen. Inglasningen utfördes 2010 och förlänger utesäsongen - när solen skiner skjuts fönstren åt sidan för att släppa in sommaren och kyliga kvällar kurar man ihop sig med en filt och njuter av regnet som faller utanför. De dagar då solen skiner extra starkt finns dessutom rullgardiner att dra ner för att få skugga och svalka. Ett givet favoritställe under kvällar och lediga dagar! 

Alla bilder

Kök

Praktiskt arbetskök med skåp på två sidor av rummet och gott om både bänkyta och förvaringsutrymme. Här finns även en rymlig matplats som ligger delvis öppet mot köket. Skåpsinredning i vitt med bänkskiva i grått och kakel ovanför i matchande nyans. Kyl och frys i fullstorlek och rostfritt utförande, spis med häll, spisfläkt samt diskmaskin. Här har man installerat extra eluttag och vid köksön har man bland annat tagit bort det gamla telefonjacket och ersatt detta med fler vägguttag. Trivsam matplats för ca 4-6 personer vid köksfönster som vetter mot loftgången. Väggarna går i sobert grått och golvet är i laminat.

 

Alla bilder

Sovrum 1

Vägg i vägg med vardagsrummet ligger det första sovrummet. Fönster ut mot balkongen, väggar i vilsamt blått med en tapetserad fondvägg och ljust laminatgolv. Den inglasade balkongen skärmar av och hindrar både insyn samt störande ljud utifrån - ett mycket tyst och vilsamt sovrum där man sover gott.

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum två ligger innanför det första och är i en något större storlek - idag i bruk som arbetsrum med plats för både skrivbord, bokhyllor och favoritfåtöljen. Dessutom finns här inbyggda garderober som ger bra förvaringsutrymme. Väggarna går i behagliga sandtoner, laminatgolv i trädesign och fönster även här ut mot balkongen.

Alla bilder

Badrum

Det stora badrummet är en av lägenhetens stora fördelar och unikt i sitt slag i föreningen, varianter på temat har gjorts men inget i denna storlek. Nytt från 2016 - då man tog ner väggen mot en tidigare klädkammare och på så sätt fick en riktigt stor yta!
Här finns både dusch samt ett lyxbetonat hörnbadkar med bubbelfunktion - något att sjunka ner i efter en lång dag och känna stressen rinna av. Duschplatsen avskärmas av vikbara väggar i glas som kan fällas undan när duschen inte används och på så sätt ge mer golvyta. Vägghängd wc med inbyggd hylla för avställning ovanför, handfat med kommod och badrumsskåp med spegel. Golvvärme gör till och med kalla vintermorgnar trevliga och här har man även vardagslyx i form av egen tvättmaskin och torktumlare - något som sparar många turer ner till den gemensamma tvättstugan och förenklar livet lite extra. Handdukstork samt två extra väggfasta torkställningar ger även möjlighet för en del upphängning av tvätt man önskar lufttorka. Ett högt stittande fönster med hamrad ruta släpper in dagsljuset utan att ge insyn och spotlights infällda i taket ger jämn och fin belysning.

Alla bilder

Hall

Hallen välkomnar in genom ytterdörr med halvmåneformat fönster - här finns plats för avhängning av ytterkläderna och stora garderober med skjutdörrar som rymmer ännu mer. Praktiskt laminatgolv och vita väggar.

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av den här lägenheten! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 070-886 01 13 eller via mail: peter.starck@bulowlind.se

Alla bilder

Övrigt

Alla garderober och vitvaror ingår i lägenheten, så också hatthyllan och skohyllan. 

Varje lägenhet har en stor brevlåda utanför ytterdörren, där läggs ev. dagstidning men även postleveranser, t ex från Budbee, Early bird m.fl.  ”Vanliga” posten lämnas i egen postbox vid miljöhuset där man kan återvinna matavfall, plast, metall, papper, glas, batterier, elprodukter m.m. 

Till varje lägenhet finns ett eget garage med elport. Man kan även hyra p-plats eller garage av granne som inte använder sitt garage.

I bostadsföreningen grillar man varje onsdag kl 18 på sommarhalvåret, helt valfritt, men ett trevligt inslag. Föreningen har funnits sedan mitten av 1970-talet och genomgår hela tiden generationsskifte. Tryggt och barnvänligt område utan biltrafik. Trevlig stämning samt vaktmästare som håller rent och fint. 

Bra tvättstuga där det är lätt att få tid, här finns bland annat även en stenmangel som fungerar optimalt.

I föreningen finns även solarium med dusch, cykelförråd, festlokal att hyra dagtid, vanligast är barnkalas och andra sammankomster (ej för fester på kvällarna p g a grannar som bor nära).

Balkongen glasades in 2010 - bygglov för detta finns.

Badrummet renoverat 2016, förankrat hos styrelsen att slå ut vägg mot klädkammare och göra ett stort badrum från grunden. 

Alla bilder

Förening

Riksbyggens Brf Solängen 1 har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Riksbyggens Brf Solängen 1 består av 156 lägenheter och tre lokaler. Riksbyggen sköter föreningens ekonomiska förvaltning. En överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1313 kr 2023) samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (525 kr 2023) debiteras köparen. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägget. Marken upplåts med tomträtt som senast omförhandlades, 2017-01-01, vilket inte påverkade avgiften. Nästa omförhandling sker 2027-01-01.

AVGIFT:
Senaste avgiftsförändringen var 2022-10-01 då avgiften höjdes med 1,5%. Föreningen brukar har en årlig höjning på ca 2%. I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg. För kabel-tv och bredband via fiber samt garage tillkommer obligatoriskt tillägg om 513 kr ( 263+250 kr). Föreningen har gemensam el - kostnaden debiteras eftersläpande på avin.

RENOVERINGAR:
2020-2021 målades dörrar och fönster, plattor lades om, underhållsspolning av avloppen utfördes samt byte av tvättmaskiner och torktumlare.
2020 byttes fönster samt dörrar.
2019 byttes trappor på loftgångshusen samt plattorna på gångstråken mot husen justerades för att förhindra vattenpölar. Renovering förråd med målning, loftgångsdörrar, tvättstuga bytte ut tre torktumlare.
2018 installerade fiber 1000/1000 Mbit/s.
Renoverat sedan innan är bl a att taket gjorts vid och fasaderna målats på de gamla soprummen.
2017-2018 utfördes underhåll av värmecentral och montering stenskivor i de gamla soprummen.
2016 installerades nya eldrivna garageportar samt två miljöhus uppfördes.
2015 renoverades tvättstugorna.

Inga större underhåll eller renoveringar är planerade.

PARKERING/GARAGE:
Ett garage tillhör varje lägenhet och för detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 250 kr/mån, vilket debiteras på månadsavin. För de som har två bilar kan det finnas möjlighet att hyra en parkeringsplats för 75 kr/mån, kösystem tillämpas. Mopedparkering finns att hyra - kostnad 50 kr/mån.

TV & BREDBAND:
Kabel-tv och fiber 1000/1000 Mbit/s finns via Sydantenn. För detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 263 kr/mån, vilket debiteras på månadsavin.

TVÄTTSTUGA:
Det finns två gemensamma tvätthus belägna i markplan i huskropp nr 329 och 345. I båda byggnaderna finns två månadstvättstugor med två tvättmaskiner och 1 veckotvättstuga med en tvättmaskin. Dessutom finns två stora torktumlare och två stora torkskåp. Då det finns två sådana servicehus finns på området är det lätt att få tid.

GEMENSAMT:
Det finns fritidslokal och bastu vilka medlemmarna har möjlighet att utnyttja. Föreningen har en trevlig utemiljö med en grillplats, gemensamma utemöbler, sandlåda samt trevliga rabatter. I området finns även större lekplatser och boulebana. Dessutom finns barnvagnsförråd på alla gårdar och miljöstation finns i området. Föreningen anordnar olika aktiviteter för sina medlemmar såsom b.la Tysklandsresa och fester av olika slag.

Alla bilder

Område

Fint boende i ett barnvänligt område med trivsamt varierad bebyggelse. Bäckagårdsskolan (F-9) ligger inte långt härifrån och i stadsdelen finns det dessutom många bra förskolor. Även fina cykelvägar både in till stan och ut till bokskogen. Bra kommunikationer med närhet till busshållplats. Yttre ringvägen ligger inom två minuter från huset och sedan ligger vägen öppen vart du än ska. Till Sturups flygplats tar man sig med bil på 17 minuter blankt.
Närheten även till grönska och rekreation i Gyllins trädgård, Husie mosse och lite längre bort Bulltofta rekreationsområde med strövområden, lekplatser och grönytor.
Kvarnby golfklubb finns för den golfintresserade och för all vardaglig service finns Toftanäs med till exmpel Ica Maxi, Blomsterlandet, Hårstudion Mikz, Poolkeminsten, Dollarstore, ÖB, Arken Zoo och godisbutiken Kandyz.

Kort och gott är Husie ett område för dig som gillar att bo lugnt och tryggt med naturen inpå knuten men ändå med allt inom räckhåll. Välkommen du också!

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 895 000 kr
Månadsavg. 4 861 kr
Ingår i avgift Värme, vatten och bostadsrättstillägg. För kabel-TV och internet till kommer ett obligatoriskt tillägg om 263 kr/mån och för garage tillkommer ett obl
Adress Klågerupsvägen 331 G
Kommun Malmö
Område Solängen / Husie
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 77 Kvm (Föreningens information)
Våning 2
Balkong Rymlig, inglasad balkong i västerläge.
Byggår 1977
Förening Riksbyggens Brf Solängen 1
Bostadsrättens nettoskuldsättning 181 504 kr
Kommentar nettoskuldsättning 2357 kr/kvm - Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.58029
Pantsatt Ja
Förråd Förråd finns i anslutning till balkongen
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas från 2022
TV/Internet Fiber finns, Kabel-tv via Sydantenn
Driftskostnad 10 800 kr/år varav:
El: 8 400 kr
Försäkring: 2 400 kr
Garage 250 kr, Kabel-tv/fiber 263 kr tillkommer.
Energiprestanda 131 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Budgivning pågår

Högsta bud: 1 750 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
1 750 000 kr Budgivare 1 2023-05-15 18:01