Svedala - Svedala

Blåvingegatan 29

Visa på karta

Rymliga rum - Ingen insyn - Balkong - vacker utsikt över gröning och dammar - Egen tvättstuga

Välkommen till en välplanerad och rymlig 2:a med luftig planlösning, generöst tilltagna rum och inbjudande balkong mot lugn gröning. I hjärtat av ett trivsamt radhusområde med egen entré i markplan och själva boytan en våning upp bor man med villakänsla. Egen carport med tillhörande förråd och tvättstuga i lägenheten är fördelar som kompletteras av det insynsskyddade läget med vacker utsikt mot grönska och dammar i bilfritt område. Stabil bostadsrättsförening med god ekonomi innebär ett tryggt boende. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 550 000 kr
Månadsavg. 4 971 kr
Rum 2
Boarea 76 Kvm
Våning 2
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1991
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Blåvingevägen 29 - välplanerade och luftiga två rum och kök på andra våningen med både balkong och fri utsikt. 

Alla bilder

Vardagsrum

Inbjudande vardagsrum med stort fönsterparti som ger härligt ljusinsläpp och som har fri utsikt över gröning med fin damm på husets baksida. Väl tilltagen yta som rymmer både soffgrupp och matsalsmöblemang för den som önskar - perfekt för både lugna kvällar på tumanhand som för gäster och fest. En extra charmfaktor är den skorstensfria öppna spisen placerad vid ena kortsidan - hemtrevnad och mys under kulna vinterkvällar och en fin detalj i rummet under sommarhalvåret. Väggarna går i vitt med en panelklädd fondvägg och på golvet ligger originalparkett - tillsammans bidrar det ytterligare till den ljusa och luftiga känslan i rummet.

Alla bilder

Balkong

På balkongen skiner morgonsolen och trätrall är skönt för bara fötter - här kan man njuta av grön och lummig utsikt utan insyn. Balkongen vetter mot det grönområde med gräsmattor, promenad- och cykelstråk, en fin damm och lite längre bort en lekplats som är beläget bakom huset.

Alla bilder

Kök

Trivsamt kök med inredning i vitt och rymlig matplats framför köksfönstret. Rostfri diskbänk med bra arbetsytor och vitt kakel ovanför som stänkskydd. Kyl/frys, diskmaskin, spis med häll samt spisfläkt. Laminatgolv i mörkt trä och vitmålade väggar. Öppet både mot vardagsrum och hall vilket även innebär trevlig så kallad rundgång i lägenheten, vilket gör att det är lätt att röra sig runt i lägenheten och att det upplevs som extra luftigt.

Alla bilder

Sovrum

Sovrum i bra storlek som ligger vägg i vägg med vardagsrummet, även här med fönster ut mot husets baksida - här sover man lugnt och ostört med susande träd utanför. Gott om plats för dubbelsängen men även plats över för ytterligare möblemang som skrivbord, byråer eller favoritfåtöljen. Vita bredspacklade samt målade väggar kontrasterar snyggt mot mörkt laminatgolv. Stor garderob innebär generösa förvaringsytor. 

Alla bilder

Badrum

Ljust badrum med en stor, lyxig duschkabin - ca. två år gammal - med flera funktioner som till exempel massagefunktion, takdusch och handdusch. Ljus våtrumstapet och våtrumsmatta på golvet. Wc, handfat, badrumsskåp samt handdustork som ger varma och sköna handdukar efter duschen. 

Alla bilder

Tvättstuga

Bekvämt beläget i lägenheten finns även en egen tvättstuga med tvättmaskin (ca 8 år gammal) och torktumlare (ca 5 år gammal). Praktisk arbetsbänk med rostfri vask, vita helkaklade väggar och ljust sandfärgat klinkergolv ger ett väldisponerat, ljust och fräscht utrymme. Plats finns även över för ytterligare förvaringslösningar för den som önskar. Här inne huserar också den egna värmepannan.

Alla bilder

Hall

Trappan från bottenvåningens entré mynnar ut i en luftig hall med garderober som erbjuder fina förvaringsmöjligheter. Samma stiliga laminatgolv som i större delen av lägenheten och ljusa väggar. 

Alla bilder

Entréhall

Ytterdörren leder in till en entréhall med praktiskt klinkergolv och bra plats för ytterkläder. En barnvagn eller annat som behöver utrymme kan enkelt placeras under trappan. En vitmålad trappa med filtklädda steg i grått leder upp till bostaden på andra våningen. Vita väggar med fondtapet i stendesign i trappan.

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av den här lägenheten! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 070-886 01 13 eller via mail: peter.starck@bulowlind.se

Alla bilder

Övrigt

Ett förråd samt parkeringsplats i carport nyttjas till lägenheten.

Garderober ingår i köpet.

Alla bilder

Förening

HSB Brf Tofta har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

HSB Brf Tofta består av 56 lägenheter och en lokal. HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning. En överlåtelseavgift om 1312,5 kr samt en pantsättningsavgift om 525 kr/pant debiteras köparen. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägget. Marken är friköpt.

AVGIFT:
Senaste avgiftsförändringen var 2023-04-01 då avgiften höjdes med 2%. Föreningen brukar höja avgiften med 2% årligen i april varje år. I avgiften ingår vatten, carport och bostadsrättstillägg.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
2021 - Föreningen gjorde en elinstallation av jordfelsbrytare i de lägenheter där det inte fanns. Entrétrappor har renoverats. Kall- och varmvattenrör förlagda i betongbjälklag mellan grovkök och kök byttes med efterföljande reparationer i 17 lägenheter.

De senaste åren har föreningen även gjort följande större underhållsåtgärder och investeringar i
fastigheten. Samtliga 56 gaspannor är utbytta succesivt - 56 ventilationsaggregat och 44 nya spiskåpor har installerats. Samtliga skärmtak har målats, 4 entrédörrar har bytts ut, träpartier kring carportslängorna, carportar och förråd har totalrenoverats, 2 soprumsdörrar har bytts ut, all ytterbelysning har bytts ut till LED samt är belysningen i soprum och förråd utbytt till ledplafonder.

Föreningen följer en underhållsplan. De närmsta åren planeras följande större åtgärder:
Byta ut ett större parti plattor på gångbanan mellan flerfamiljshusen.
Byta ut ventilinsatser och termostater på samtliga element.
Byta ut kall- och varmvattenrör förlagda i betongbjälklag mellan grovkök och kök som förebyggande åtgärd att förhindra vattenläckage i 27 lgh.
Byta ut plåtdetaljer.
Måla balkonger - stålkonstruktionerna.

PARKERING/GARAGE:
Till varje bostadsrätt medföljer dispositionsrätt över en carport-plats, antingen i länga eller vid den egna bostaden. I anslutning till carporten finns ett kallförråd om ca 7,5 kvm. Dessutom finns det 9 gästparkeringar i föreningen.

TV & BREDBAND:
Basutbudet från Comhem ingår i månadsavgiften. Även internetuppkoppling ingår i avgiften.

TVÄTTSTUGA:
Tvättmaskin och torktumlare finns i bostaden.

Alla bilder

Område

Svedala är en expansiv kommun där inflyttningen till nya bostadsområden är stadig. Här bor man nära naturen men är i  Malmö centrum på bara 20 min. Bygden är levande och här finns ett aktivt näringsliv. Evenemanget Sommarrock Svedala har i flera år satt kommunen på kartan. 

Traktens kullar och vidder erbjuder fantastiska golfupplevelser och svalkande dopp i en av sjöarna som ligger inom några kilometer. I Torups rekreationsområde, mitt i Bokskogen, finns motionsslingor, dusch och bastu, Statarmuseet och skolmuseet, caféer och Torups slott med tillhörande park. Yddingesjön ligger alldeles intill men man kan också ta sig till den mysiga badsjön Pudesjön som har en kommunal badplats för alla. Det finns stora grönytor vid badet för lek och spring. Inne i Svedala finns många parker att besöka bl.a Stadsparken. Vidare finns det fotbollsplaner, tennisbanor, sporthall, bowlinghall, golfbanor, ridmöjligheter, vandringsleder och på sommaren ett stort utomhusbad.

Med Malmö Airport inom kommungränsen och på bekvämt avstånd från Öresundsbron är Svedala tätort strategiskt belägen, just där E65 och väg 108 korsas. Närhet till Pågatågens och busstrafikens täta avgångar till både Malmö, Lund, Österlen och Köpenhamn gör det enkelt att pendla och bidrar till känslan av storstadsregion med småstadens fördelar.

På orten finns det mesta; allt från restauranger och caféer, bibliotek, banker, systembolag osv. Här finns också tre mataffärer, sportaffär, presentbutik, blomsteraffärer, optiker, urmakare och apotek. Finns även ett stort utbud av skönhetsvård såsom frisörer, nagelbyggare och skönhetssalonger..

I Svedala finns flertalet skolor att välja mellan. Runt om i Svedala finns även flera förskolor, såväl kommunala som fristående. 

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 550 000 kr
Månadsavg. 4 971 kr
Ingår i avgift Vatten, Internet, Garageplats, Bostadsrättstillägg
Adress Blåvingegatan 29
Kommun Svedala
Område Svedala
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 76 Kvm (Föreningens information)
Våning 2
Balkong Ja
Byggår 1991
Förening HSB Brf Tofta i Svedala
Bostadsrättens nettoskuldsättning 439 092 kr
Kommentar nettoskuldsättning 5778 kr/kvm - Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 1.482
Pantsatt Ja
Förråd Ja
Byggnadssätt
Uppvärmning Gas
TV/Internet Basutbudet från Comhem ingår i månadsavgiften. Även internetuppkoppling ingår i avgiften.
Driftskostnad 12 224 kr/år varav:
Värme: 3 069 kr
El: 9 155 kr
Årsförbrukningen av el baseras på 2022 års förbrukning som var 1916 kWh. Årsförbrukningen av gas baseras på 2022 års förbrukning som var 3616 kWh.
Energiprestanda 115 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.