Burlöv - Åkarp

Vallgårdsvägen 27

Visa på karta

Solceller - 1-planshus - Uteplatser

Mycket fräscht energieffektivt 1-plans brf-hus med villakänsla i litet format och med solceller på taket. Stilrent, fullutrustat kök med matplats i öppen planlösning med vardagsrum och utgång till stort trädäck och förråd. 2-3 sovrum, rymligt, helkaklat badrum med dusch, tvättmaskin och torktumlare. Även på framsidan av huset finns ett stort trädäck, beläget i soligt söderläge. Egen p-plats på uppfarten. Lugnt, barnvänligt område. Mysig innergård med miljöhus, lekplats och grillplats. Mycket bra kommunikationer till Malmö/Lund med såväl buss som tåg. Varmt välkomna på visning till lugna, fina Åkarp!

I korthet

Utgångspris 2 975 000 kr
Månadsavg. 4 223 kr
Rum 4
Boarea 81 Kvm
Balkong Uteplatser på både fram- och baksida
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Småhus
Byggår 2017
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Ing-Marie Bengtsson

Direkt:
Mobil: 070-253 63 73

Ansvarig mäklare: Ing-Marie Bengtsson
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Vallgårdsvägen 27 - ett mycket fint bostadsrättshus i praktiskt 1-plan från 2017. Välplanerat och lättskött!

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall med praktiskt klinkergolv och garderobsvägg med skjutdörrar. 

Alla bilder

Kök

Generöst tilltaget och smakfullt Marbodal-kök med parkettgolv i öppen planlösning med vardagsrum och utgång till uteplats. Köket bjuder på gott om skåpsutrymme och fina arbetsytor. Utrustning: Induktionshäll, spisfläkt, kyl och frys (2022) i fullhöjd, inbyggnadsugn- och mikro samt diskmaskin (2021).

Alla bilder

Matplats

Matplats med parkettgolv i öppen planlösning med kök och vardagsrum. Matplatsen rymmer ledigt 6-8 personer.

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust, härligt vardagsrum med parkettgolv i öppen planlösning med kök/matplats. De stora fönsterpartierna ger ett härligt ljusinsläpp.

Alla bilder

Sovrummen

Sovrum 1: Rymligt sovrum med parkettgolv och fönster mot framsidan.
Sovrum 2: Det andra sovrummet är avdelat till två mindre rum. Ena delen (tidigare klädkammare) med plats för säng och den andra delen har plats för skrivbord och byrå och här finns även utgång till uteplatsen på baksidan av huset.

Enligt föreningens uppgifter har huset 3 rum och kök, nuvarande planlösning är 4 rum och kök, varav 2 sovrum och ett arbets-/sovrum. Arbets-/sovrummet har inget fönster.

Alla bilder

Arbetsrum

Arbetsrum med parkettgolv som idag används som sovrum.

Alla bilder

Badrum / Tvättstuga

Stilrent, helkaklat badrum med vattenburen golvvärme. Utrustning: Dusch med duschväggar, WC, handfat med kommod, handdukstork (elburen) samt tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk och över-/underskåp.

Alla bilder

Uteplats - framsida

På framsidan av huset, i soligt söderläge, finns ett stort trädäck med plats för en större sitt-/loungegrupp. Dessutom finns det en stenlagd uteplats på framsidan med plats för en café-/sittgrupp.  

Alla bilder

Mäklaren i Burlöv

Kul att ni visar intresse för detta brf-hus!

Mitt namn är Ing-Marie Bengtsson och jag har arbetat som fastighetsmäklare i Burlöv sedan 2003, då jag tog min högskoleexamen som fastighetsmäklare. Jag har bott med min familj i Åkarp i 15 år och därför har Burlövs kommun på ett naturligt sätt blivit mitt gebit. Som person är jag driven, målinriktad och social. Ska jag göra något – ska det göras ordentligt – gärna med ett leende på läpparna. År efter år är jag den mäklare som förmedlar flest bostäder och får flest rekommendationer i Burlövs kommun (källa: Hitta mäklare). Jag lovar att göra mitt bästa för att ni ska få korrekt information och att alla ska få samma möjligheter att tänka, bjuda och köpa.

Eftersom jag mestadels ägnar dagarna åt att prata med människor så brukar det vara enklast att nå mig via mejl. Så snart jag får en lucka så hör jag av mig med ett svar, eller ett telefonsamtal. Normalt är fredagar och lördagar lediga dagar för mig, men undantag förekommer.

Har ni frågor så är ni varmt välkomna att skicka dessa via:
i-m.bengtsson@bulowlind.se.

Är ni i behov av hjälp med lånelöfte eller en värdering/samtal kring eget nuvarande boende så står jag gärna till tjänst, och all förhandsrådgivning är självklart gratis.

Mina tidigare uppdragsgivare har betygsatt mitt arbete och skrivit egna kommentarer kring hur de tycker att jag skött mig. Allt finns att läsa på >> www.hittamaklare.se/ingmarie.bengtsson

Alla bilder

Uteplats - baksida

Med utgång från vardagsrummet nås det stora trädäcket med plats för flera sittgrupper. Läget är norr, vilket är skönt de här hetaste sommardagarna när man vill svalka sig i skuggläge.  

Alla bilder

Säljaren berättar

Sovrum 2 och arbetsrum avser egentligen ett sovrum som jag har valt att dela på och öppna upp en dörr från vardagsrummet. Ena delen av sovrum 2 var tidigare en klädkammare. 

Finns det något i omgivningen som är specifikt positivt?
- Busshållplats 400 meter, god tågförbindelser med nya utbyggnaden av järnvägen. 

Vad har du mest gillat med ditt brf-radhus?
- Markplan, fina grannar, egen uppställningsplats till bilen, ingen direkt insyns. Lugnet!

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Fastigheterna byggdes 2017 och består av 29 stycken klimatsmarta 1-planshus med individuell mätning av både värme och vatten. Varje hus har en biluppställningsplats samt förråd i direktanslutning och trädgårdar i olika storlekar och utförande. Uteplatsen/trädgården är upplåten mark. Husens placering bildar en naturlig gård med gemensamma grönytor, parkeringsplatser och lekplats. Föreningen Brf Vallhusen är en äkta förening som registrerades 2015 och tomten är friköpt. Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen - en pantsättningsavgift på 573 kr/pant samt en överlåtelseavgift på 1 433 kr debiteras köparen.

AVGIFT:Enligt styrelsen planeras en höjning av månadsavgiften med 10% från den 1/4 2024. Senaste höjningen skedde 1/4 2023 med 413:-/mån pga installation av solceller.

Sophantering ingår i månadsavgiften. El-avtal, Internet, TV-abonnemang tecknar de boende själva. Uppvärmningen består av en Frånluftsvärmepump i varje bostad, vattenburen golvvärme. För vatten och avlopp debiteras en schablon varje månad och avläsning sker 2 gånger om året - 31:e mars och 30:e september. Föreningen har en gällande kollektiv bostadsrättsförsäkring - de boende tecknar dock som vanligt egen hemförsäkring.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:
Föreningen har installerat solpaneler på 25 bostäder. På dessa 25 bostäder ansvarar föreningen för skötsel, underhåll och reparationer. De övriga 4, hus nr 3, 11, 25 och 26, har Bostadsrättshavaren själv beställt Solpaneler. På dessa 4 hus ansvarar bostadsrättshavaren och framtida bostadsrättshavare själv för underhåll, skötsel och reparationer.
I övrigt har man även utökat lekplatsen, byggt en grillplats och anlagt en yta för fotbollsplan.

Föreningen har en underhållsplan som de följer och inom de närmaste åren planerar man för en målning av de röda förråden och carportar.

TV OCH BREDBAND:
Fiber via Burlövs Öppna Stadsnät, avtal tecknas separat.

PARKERING:
Alla hus har en egen p-plats framför huset. Det finns 16 extra parkeringsplatser i föreningen, vara 6 st. är för besökande. De övriga 10 kan de boende få hyra, f.n. 300 kr/månad. Separat kösystem tillämpas.

GEMENSAMT: Boende utmed Lundavägen ansvarar för marken från den egna tomtgränsen till cykelvägen. Det finns i dagsläget inga schemalagda arbetsuppgifter som medlemmarna behöver hjälpa till med, men styrelsen tar tacksamt emot frivillig hjälp för att hålla rent och snyggt på gården.

Läs gärna mer på bostadsrättsföreningens hemsida: vallhusen.se

Alla bilder

Område

Åkarp är lugnt och barnvänligt och ligger endast 9 km från både Malmö och Lund. Det finns flera förskolor och tre skolor. På bara någon minuts promenad kommer man till matbutik, pizzeria, restaurang/pub. Åkarp ligger på utmärkt pendlingsläge med goda kommunikationer med såväl buss som tåg. Man promenerar snabbt och lätt till både busshållplatser och tågstationen i Åkarp. Det är dessutom bara 3 km till Burlöv Center och Burlövsbadet. Burlöv Center erbjuder allt du behöver inom shopping. Burlövsbadet är Burlövs toppmoderna badhus. Här kan du ta ett dopp i någon av deras fyra bassänger, gymma med virtuell personlig tränare eller testa på interaktiv gruppträning i deras aktivitetsrum.

Alla bilder

Instagram

Den som vill vara först med att få reda på kommande bostadsförsäljningar i Åkarp och Arlöv följer lämpligen mitt konto på Instagram som heter: Maklaren_i_Burlov. Nya uppdrag visas alltid där allra först, oftast flera veckor före det syns på öppna internetsidor.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Behöver du tips på bra bankkontakt är du varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare som förmedlar kontakt.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planskiss

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 975 000 kr
Månadsavg. 4 223 kr
Ingår i avgift P-plats, sophämtning och bostadsrättstillägg.
Adress Vallgårdsvägen 27
Kommun Burlöv
Område Åkarp
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Småhus
Rum 4
Boarea 81 Kvm (Föreningens information)
Balkong Uteplatser på både fram- och baksida
Byggår 2017
Förening Brf Vallhusen
Bostadsrättens nettoskuldsättning 970 104 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 3.14867000
Förråd Ja, på baksidan av huset
Ventilation FTX, dvs mekanisk till- och frånluftsventilation med värmeåtervinning
Uppvärmning Nibe värmepump med värmeåtervinning
Fönster 3-glas
TV/Internet Fiber via Burlövs öppna stadsnät. Läs mer på https://burlovsstadsnat.se/
Driftskostnad 25 128 kr/år varav:
El: 21 600 kr
Vatten/Avlopp: 3 528 kr
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 122 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!