Lund

Trastvägen 13D

Visa på karta

Belägen i omtyckta Väster - Låga uppvärmningskostnader - Tillhörande garage - Bra planlösning - Ute

Välkommen till ett trevligt boende på omtyckta Väster! Här finns många fina fördelar såsom; bra planlösning med praktiskt tydlig uppdelning mellan de gemensamma och privata utrymmena, lättskött trädgård med uteplats i bästa söderläge innebärande sol från förmidagen till kväll, tillhörande garage och låga driftkostnader. Ett perfekt boende för dig som vill bo i ett bra område och vara ägare till ett lättskött hus med gott om yteffektiva kvadratmeter samt låga värmekostnader. Tomten är friköpt. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 5 995 000 kr
Rum 5
Boarea 128 Kvm
Biarea 12 Kvm
Tomtarea 149 Kvm
Typ Radhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1984
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Trastvägen 13d - ett välplanerat och lättskött radhus med egen trädgård/uteplats i soligt söderläge. Fina sociala ytor i stort vardagsrum och kök på bottenvåningen och fyra sovrum på ovanvåningen. Möjlighet kan även finnas att inreda vinden för ytterligare boyta.

Alla bilder

Trädgård

Egen trädgård på husets baksida med stor stenlagd uteplats. Härligt söderläge där solen skiner hela dagen lång - en given favoritplats under sommarhalvårets lediga dagar. Markis finns att fälla ut de dagar sommarsolen skiner för starkt, klättrande växter, ett ljuvligt syrenträd och fina planteringar med prunkande blommor längs sidorna. Här finns även ett praktiskt förråd som rymmer det mesta som behövs för ett bekvämt radhusliv.

Alla bilder

Vardagsrum

Inbjudande vardagsrum med stora ytor som har gott om plats för både soffgruppen och matsalsmöblemanget. Här ryms hela familjen enkelt - både till vardag och fest. Fönster och dörr till trädgården och uteplatsen på husets baksida. Parkettgolv, ljusa tapetserade väggar och vackra fönsterbänkar i natursten som följer oss genom hela huset. 

Alla bilder

Kök

Väl tilltaget kök med inredning i ljust askträ - gott om både skåpsutrymme och fina arbetsytor - IKEA-kök från 2009. Dessutom har man valt att placera ytterligare skåp med vitrin i överskåpen längs ena långsidan och får på så sätt praktisk avställningsyta och extra förvaring. Bänkskiva i ek kombineras med rostfri diskbänk samt har kakel i vitt och terrakottatoner ovanför som stänkskydd. Spis med induktionshäll (Elextrolux -19), mikrovågsugn (Moulinex -97), spisfläkt (Cylinda ca. -08), kyl och frys i fullstorlek (Electrolux -09) samt diskmaskin (Bosch -18). Trivsam matplats för ca. 6 personer vid köksfönstret, laminatgolv i ljusgrått och ljusa väggar. Från köket nås tvättstugan och hallen.  

Alla bilder

Hall

Entréhallen välkomnar in genom ytterdörr med sidoljus. Praktiskt klinkergolv i entrédelen övergår längre in till parkett och väggarna är målade i sobert ljusgrått. Plats för avhängning av ytterkläderna vid ytterdörren och stora garderober som har rum för ännu mer står placerade bredvid.

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Badrummet på entréplan har ljus våtrusmtapet och matchande våtrumsmatta på golvet. Wc, handfat med kommod samt badrumsspegel. Duschplats i hörnan.

Alla bilder

Tvättstuga

Innanför köket ligger tvättstugan. Tvättmaskinen är placerad under praktisk arbetsbänk med rostfri vask. Torkskåpet  är ovärderligt för barnfamiljen och flertalet skåp ger plats för förvaring. Våtrumsmatta på golvet och ljusa väggar.

Alla bilder

Hall - Övre plan

Ovanför trappan ligger en luftig hall med dörrar in till samtliga rum på ovanvåningen. Ljusa väggar och laminatgolv. Härifrån finns lucka upp till vinden.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Duschplatsen i hörnan avskärmas av frostade väggar i glas som kan fällas undan när duschen inte används och på så sätt få mer golvyta. Handfat med kommod och sidoskåp i ekdesign samt ytterligare ett högskåp ger gott om förvaringsyta samt extra avställningsyta. Badrumsspegel med belysning ovan, wc, ljus våtrumstapet på väggarna och våtrumsmatta på golvet. 

Alla bilder

Sovrum 1

En trappa upp ligger fyra sovrum i olika storlekar. Det första är idag ett nätt barnrum med parkettgolv, ljusa tapetserade väggar och två garderober. Här ryms både säng, skrivbord och leksaker.

 

Alla bilder

Sovrum 2

Vägg i vägg ligger vårt master bedroom - rymligt sovrum med parkettgolv, tapetserade väggar och fyra garderober som ger gott om förvaringsyta. Plats över för övrig möblering med byråer, skrivbord eller favoritfåtöljen.

 

Alla bilder

Sovrum 3

Idag i bruk som ett rymligt allrum/tv-rum med två fönster som har fri mot husets baksida och grönområdet bakom. Parkettgolv och ljusa tapetserade väggar.

Alla bilder

Sovrum 4

Idag ett kontor med skrivbord och bokhyllor och dessutom med en fransk balkong som vetter ut mot uteplatsen och trädgården på husets baksida. Parkettgolv, tapetserade väggar och garderob för extra förvaring. 

Alla bilder

Framsida

Stenlagd framsida med gröna buskage mot grannar och gatan. Ett tak över ytterdörren skyddar från väder och vind. 

Alla bilder

Övrigt

-2002 Båda badrummen

-2009 Kök

-2018 Ny diskmaskin och spis.

-Nya wc-stolar i badrummen

I samfälligheten ingår enligt säljaren garage, allmänna ytor, VA, fjärrvärme, sophantering och kabel-tv.

Garage och parkeringsplats finns till vart hus.

Praktiskt förråd på ca. 11 kvm i trädgården.

Vindsförråd med nedfällbar stege - inredningsbar vind som vissa av grannarna valt att bygga om för att nyttja som boyta. Ett extra sovrum, arbetsrum eller bara sällskaps/lekrum för barnen är en fin möjlighet!

Alla bilder

Mäklaren

Alla bilder

Område

Västra delen av staden representerar Lunds utbyggnadsetapper under ett sekel, från början av 1900-talet och fram till idag. Utbyggnaden har skett i öar och längs vissa gator, vilket gett en blandad bebyggelse. Inom området finns även stor variation av bebyggelsetyper och boendeformer, vilket ger en småskalig karaktär och en blandad befolkning. Stadsdelen möter odlingslandskapet i väster, och viktiga övergångszoner med rekreationsmark är Rinnebäcksravinen, Värpinge by och betesmarkerna längs med Höje å, samt området kring reningsverksdammarna.

Väster har ca 12 500 invånare. Skolor och barnomsorg Klosters rektorsområde omfattar Fågelskolan F-9, Palettskolan F-6, och Värpinge skoldaghem. Det är det enda rektorsområde i Lund som har såväl grundskola årskurs 1-9 som fullständig särskola årskurs F-9. Väster erbjuder även andra skolor som Gråsparvsskolan F-6, Svaneskolan 6-9. Dessutom finns gymnasieskolorna Polhemsskolan, med ett brett och varierat utbud av program, och nyare Hedda Andersson-gymnasiet som öppnade 2018, ny skolan är tänkt att invigas höstterminen 2023. Kommunala förskoleplatser och platser i privata förskolor erbjuds liksom platser i familjedaghem. 

Kommunikation: På ca 10 minuters gångavstånd ligger Lunds centralstation, nya stationen för pågatåg på Klostergården står klar i december 2023 och kommer att ligga bara 4 minuters cykelväg bort. Flera stadsbussar och regionalbussar passerar väster. Natur och fritid Inom kommundelen finns inte mindre än elva större eller mindre parker och grönområden: Gustavshemsparken, Vildandsparken, Fågelparken, Mästers park, Trolle-Wachtmeisers park, Bjerredsparken, Folkparken, Papegojelyckan, Västertull, Patrik Rosengrens park och Per Johans park. Det finns också fem koloniområden: Haga, S:t Månslyckan, Västra Sommarstaden, Västhaga och Högbo. Dessutom finns det natursköna området vid Rinnebäcksravinen, som sträcker sig ända till Höje å. 

Centrala Lund med dess rika kulturutbud, många restauranger, mysiga caféer och butiker ligger på nära gångavstånd.

Alla bilder

Planlösning entréplan

Med reservation för avvikelser

Planlösning ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 5 995 000 kr
Adress Trastvägen 13D
Kommun Lund
Typ Radhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 128 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 12 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 149 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1984
Grundläggning Gjuten betongplatta
Stomme Trä
Fasad Tegel
Tak Takpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation FTX ventilation
Uppvärmning Fjärrvärme
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
TV/Internet Bredband / Com Hem
Driftskostnad 42 100 kr/år varav:
El: 14 100 kr
Samfällighet: 24 000 kr
Försäkring: 4 000 kr
I samfällighetsavgiften ingår värme och vatten. Fastighetsavgift på 9 287:-/år tillkommer.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 101 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 4 426 000 kr
Summa pantbrev 1 480 000 kr
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning LUND EKA GA:1

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.