Malmö - Nobel / Annelund

Norra Grängesbergsgatan 3

Visa på karta

Välplanerad - Stor inglasad balkong i soligt söderläge - Totalrenoverat kök!

Nu har vi nöjet att presentera välplanerad och rymlig Etta med stor inglasad balkong. Bostaden bjuder på härligt ljusinsläpp från stora fönster. Stort kök med utrymme för matplats, rum med alkov för sängen. Fint helkaklat badrum. Gott om inbyggd förvaring Läget är utmärkt precis invid lummiga Enskifteshagen med gröna och härliga strövområden. Här bor man på citynära adress med gröna omgivningar och kort gångavstånd till Nobeltorget samt Möllevångstorget Folkets park och Rosengård station. Trendiga kvarter med stort utbud av restauranger, caféer, shopping och goda kommunikationer. Varmt välkommen till visning.

I korthet

Utgångspris 950 000 kr
Månadsavg. 2 872 kr
Rum 1
Boarea 35 Kvm
Våning 4
Hiss Nej
Balkong Ja, inglasad
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Ulf Björk

Direkt:
Mobil: 070-145 88 48

Ansvarig mäklare: Ulf Björk
Kontakta

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning! Visa alla

Välkommen

Högt belägen första- eller övernattningslägenhet med stor inglasad balkong som bildar ett extra rum under stora delar av året. Härlig himmelsvy då man ligger högre än husen på motsatta sidan gatan. Det gör också att det är insynsfritt och skyddat läge.

Alla bilder

Rummet

Stort lättmöblerat kvadratiskt rum. Utgång till den behagliga balkongen. Platsbyggd garderob i hörnet. Ekparkett på golvet och ljusa väggar.

Alla bilder

Köksbilder

Ljust kök som är ovanligt stort för en etta. Kyl och frys och förberett för diskmaskin. Stort fönster mot gatan.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum i ljust kakel och klinker, Stor duschhörna, toalett och handfat

Alla bilder

Hall

Hall med säkerhetsdörr. Ekparkett på golvet samt hatthylla.

Alla bilder

Förening

Brf Enskifteshagen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen, som bildades 1953, består av 84 lägenheter. Marken innehas med tomträtt. Nuvarande tomträttsvgäld löper t o m 2024-07-01 och i dagsläget finns inga planer på att köpa loss tomten. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseagift på 1208kr samt en pantsättningsavgift om 483 kr/pant debiteras köparen.

AVGIFT:
Föreningen anser enligt hemsidan att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år. Nästa kommande höjning är preliminärt planerad till 2024 med ca. 3% och senaste höjningen skedde för 5 år sedan och då med ca. 2%. Enligt representant för styrelsen har ekonomin varit god de senaste åren och man har nyligen betalat av två av föreningens lån. (Kontrollerat med representant för styrelsen 11/4-22).
Föreningen har ett gemensamt elavtal vilket innebär att varje hushåll betalar för sin förbrukning och kostnad vilken debiteras via avgiftsavin. Detta för att sänka kostnaden för samtliga av föreningens medlemmar. Föreningen har en god ekonomi som är i balans och merparten av de större renoveringarna är utförda.
I avgiften ingår basutbud kabel-tv, värme, vatten och bredband.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Renoverat sedan tidigare är bl a:
2001 - Utbyggnad och inglasning av balkonger
2007 - Takrenovering
2009 - Byte av vattenstammar samt spolning av avloppsstammar, fasadrenovering, fönsterbyte till 3-glas och byte av balkongdörrarna
2010 - Elstammarna byttes till 3-fas och ny elcentral, ledningar samt jordfelsbrytare i samtliga lägenheter
2014-15 - Ommålning av samtliga trapphus
2021 - Byte av kulvert mellan husen, byte stamventiler

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: Föreningen följer en underhållsplan och enligt denna kommer följande renoveringar/förbättringar inom de närmsta åren:
-Bygge av miljöhus, bygglovet är just nu under handläggning – 2022. Funderingar finns även på att göra om innergården i samband m detta, men inga beslut är i dagsläget tagna ang. detta.
-Relining – 2023, kommer eventuellt att påbörjas redan under hösten 2022
-Byte av passersystem – 2024

TV & INTERNET
Kabel-tv ingår i månadsavgiften. Bredband finns genom Bahnhof med en hastighet på 1000/1000Mbit - en avgift för detta på 100:-/mån läggs på månadsavgiften.

PARKERING
Föreningen har 7 garageplatser samt 19 parkeringsplatser, kösystem tillämpas. Kön till en garageplats är lång, föreningen har i dagsläget svårt att säga hur lång tid man behöver vänta för att få en plats. Till en parkeringsplats är det i dagsläget kö på ca. drygt ett år. En garageplats kostar i dagsläget 300:-/mån (från och med juni 400:-/mån) och en parkeringsplats 250:-/mån.

GEMENSAMT
I källaren finns det 2 tvättstugor med 4 tvättmaskiner i varje samt två torktumlare och tillhörande torkrum. Cykel/barnvagnsförråd finns i källaren, ett i varje hus, och cykelställ finns på gården. I källaren finns ett lägenhetsförråd till varje lägenhet. Det finns även en gemensamhetslokal att tillgå - kostnad 300:-/tillfälle samt en deposition på 500:- som återfås vid återlämning av nycklar - och en nyrenoverad bastu som medlemmarna kan nyttja. Kostnad för att använda bastun är 40:-/gång, bastun bokas via bokningstavla och avgiften läggs på månadsavgiften.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: https://brfenskifteshagen.wordpress.com/

Alla bilder

Område

Området runt Nobeltorget är ungt och levande! Här finns caféer, pizzerior, restauranger och allt från små närbutiker för det nödvändigaste till stora mataffärer för större veckohandling. Närhet till sommarhärliga Folkets Park, Triangeln med shopping, Möllevången med restauranger, torghandel och brusande folkliv, samt Malmös centrala affärsstråk med Gustav Adolfs Torg som hjärta. Ska du ta dig in till city är promenaden inte lång och med cykel går det riktigt snabbt!

Stadsbussar finns både på Amiralsgatan och på Nobelvägen, pendelbussar till Lund finns inom ett behändigt avstånd på Södervärn. För dig som åker tåg är det inte långt till Triangelns tågstation. Den bilburne tar sig snabbt ut till den inre ringlinjen, motorvägen och Öresundsbron.

Bakom husen på andra sidan gatan ligger Sofielundsparken, vars gröna ytor inbjuder till rekreation.
Boendeparkering kan fås via Malmö stad på gatorna runt omkring.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekmomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 950 000 kr
Månadsavg. 2 872 kr
Ingår i avgift Inkl. Bredband, Kabel-TV, Värme, Vatten
Adress Norra Grängesbergsgatan 3
Kommun Malmö
Område Nobel / Annelund
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 1
Boarea 35 Kvm (Föreningens information)
Våning 4
Hiss Nej
Balkong Ja, inglasad
Förening HSB:s Brf Enskifteshagen
Andel i föreningen 0.7898
Pantsatt Ja
Byggnadssätt
Ventilation Frånluft
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Bahnhof
Driftskostnad 250 kr/år varav:
El: 250 kr
Energiprestanda 201 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Vänligen kontakta mäklaren för visning!