Lund - Brunnshög

Solbjerstorget 6

Visa på karta

Uteplats i västerläge - Tre sovrum - Centralt läge på Brunnshög

Mycket välplanerad fyrarummare om 91 kvm som med sina varma och mjuka kulörer ger otroligt ombonad känsla. Hörnläget släpper in ljusflöde som bidrar till den trivsamma känslan. Köket är modernt med större matplats som har öppen planlösning mot vardagsrummet. Det skapar sociala ytor med gott om plats för familj och vänner. Underbar uteplats i solsäkert västerläge med trädäck och blomsterrabatt. De tre sovrummen är belägna i fil varav ett har en rymlig klädkammare. Både badrummet och toaletten är helkaklade och badrummet är kombinerat med tvättstuga. Föreningen har en gemensam takterrass med växthus. Här bor ni centralt på Brunnshög med bland annat matbutik, flertalet restauranger, gym och parkeringshus runt knuten. Ni har även nära till Nobelparken och kan enkelt ta er till centrala Lund med spårvagnen. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 4 100 000 kr
Månadsavg. 5 475 kr
Rum 4
Boarea 91 Kvm
Våning 1
Hiss Ja
Balkong Ja, uteplats i västerläge
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2020
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Charlene Shelton

Direkt:
Mobil: 073-718 42 66

Ansvarig mäklare: Charlene Shelton
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Hall

Redan i hallen sätts tonen för den varma och ombonade känsla som lägenheten inger. Lägenheten upplevs som väldigt ljusisolerad. Väggarna är målade i beige kulör och får fin kontrast av en mönstrad fondtapet. Golvet är klätt med stora grå klinkerplattor som övergår till parkett längre fram. Ni möts av härligt ljusflöde som i kombination av takhöjd om 2,61 m bidrar till den ljusa och luftiga känslan. Hallen leder er vidare till toalett, badrum, kök och vardagsrum.

Alla bilder

Vardagsrum

Ljus och luftig planlösning som är öppen mellan kök och vardagsrum. Här finns utrymme att möblera med större soffgrupp. Vid ena väggen har ni en platsbyggd bokhylla med skrivbord och belysning som både ger ett härligt och praktiskt inslag till rummet. Väggarna omfamnar rummet med en beige kulör och golvet är klätt med parkett. Ni får in fint ljusflöde genom glaspartierna ut mot den väl tilltagna uteplatsen.

Alla bilder

Matplats

I anslutning till köksdelen har ni plats för större matgrupp där ni kan njuta av härliga middagar med familj och vänner.

Alla bilder

Kök

Välplanerat kök från Marbodal som är som gjort för matglädje. Köksluckor i beige går fint ihop med bänkskivorna i granitkeramik från Bricmate Norrvange (2022).

Utrustning:
Kyl – Samsung Bespoke med matt glasdörr, 2021
Frys med ismaskin - Samsung Bespoke med matt glasdörr, 2021
Diskmaskin – Siemens, 2020
Mikro – Samsung, 2021
Spishäll, induktion – Siemens, 2020
Ugn – Gorenje, 2021
Fläkt – Swegon Casa

Alla bilder

Uteplats

Uteplatsen är belägen i underbart västerläge där ni kan njuta av solen både under dag- och kvällstid. Här finns en trädäck om ca 25 kvm med gott om plats för både matgrupp och solstolar. En rabatt finns längs med uteplatsen ena kant. Läget är perfekt för barnfamiljen då ni har en lekplats utanför dit barnen kan springa och leka och ni kan smidigt hålla uppsikt från uteplatsen/lägenheten. Uteplatsen är upplåten med bostadsrätt. Skötsel av rabatten ombesörjs av Bredablick.

Alla bilder

Sovrum 1

Här har ni lägenhetens största sovrum som har utrymme för dubbelsäng och förvaringsmöbel. Väggarna är målade i matt svart och en vägg är tapetserad med dekorativt mönster av blommor. Detta i kombination av den ljusa heltäckningsmattan ger känslan av ett mysigt boutiquehotell. Parkettgolv finns under heltäckningsmattan som ligger löst ovanpå. I anslutning till sovrummet har ni en rymlig klädkammare.

Alla bilder

Sovrum 2

Det andra sovrummet passar utmärkt som barnrum, gästrum eller till hemmakontoret. Här finns utrymme till säng och skrivbord. Sovrummet har två garderober. Väggarna är målade i matt grön och golvet är klätt med parkett.

Alla bilder

Sovrum 3

Det tredje sovrummet är beläget i hörnan av lägenheten och får in ljusinsläpp från två väderstreck. Även här har ni plats för säng och förvaringsmöbler. Golvet är klätt med parkett och väggarna är målade i matt, mörkblå kulör.

Alla bilder

Badrum

Badrummet är helkaklat och går i toner av vitt och grått. Utrustningen består av badkar med dusch, handdukstork (el), WC, kommod med handfat samt spegel med belysning. Här har ni bekvämligheten av egen tvättmaskin (Siemens) och torktumlare (Siemens) samt förvaringsskåp och arbetsbänk.

Badrummet är från 2020 och under 2021 har man bytt badkar, blandare vid tvättställ och handtag till förvaringsskåpen.

Alla bilder

Toalett

Ni finner toaletten i anslutning till hallen. Väggarna är klädda med vitt kakel och golvet är klätt med grå klinker. Toaletten är utrustad med WC, spegel med belysning och kommod med handfat.

Toaletten är från 2020 och under 2021 byttes handtag och blandare ut.

Alla bilder

Övrigt

Nuvarande ägare har gjort följande uppdateringar sedan inflytt:

2022
Renovering av kök inkl. omlackering av köksluckor, nya beslag, ny bänkskiva i granitkeramik, samt ny köksblandare.
Nytt klinkergolv i hallen.

2021
Bytt handtag och blandare vid tvättställ på toaletten.
Bytt badkar, blandare vid tvättställ samt handtag till skåpen i badrummet.

2020
Bytt kyl, frys, micro och ugn i köket.

Övrigt
I köpet ingår tavla som täcker mediaskåpet i hallen, platsbyggd hylla/skrivbord i vardagsrum, väggfast tavla i vardagsrummet samt heltäckningsmatta i sovrum 1 (lös).

Alla bilder

Förening

Brf Futura i Lund är en äkta bostadsrättsförening som består av 52 lägenheter och tre butikslokaler med adresserna Solberstorget 2-6 och Brunnshögsgatan 23. Föreningen bildades 2017 och fastigheten stod färdig 2020. Föreningen äger marken.

Föreningens byggnad ligger på ett attraktivt läge precis intill Gryningsparken och ett stenkast från bl.a. spårvägshållplatsen Solbjer, Hemköp, parkeringshuset Aurora, Sandby Stenugnsbageri, Lilla Ved, och 24/7 Fitness. Inom promenad eller cykelavstånd når man resterande delar av Brunnshög såväl som hållplatser för såväl kommunala som regionala bussar, E22:an, cykelleder, parker och öppet landskap.

Byggnaden har en tidslös arkitektoniskt utformning med gedigna fasadmaterial så som slaget tegel, trä och stora glaspartier. Föreningen har även lagt fokus på att låta växtligheten ta plats genom att bl.a. förbereda för växtlighet på delar av fasaderna samt att välja sedumtak. Taket är dessutom utrustat med solceller som bidrar med el till föreningens gemensamma elförbrukning.

Föreningens medlemmar har tillgång till en lummig gemensam innergård med lekplats, sittplatser och grill. På taket ovan Solbjerstorget 6 finns en takterass med fri utsikt över Gryningsparken där de boende kan nyttja såväl utemöbler som det gemensamma växthuset. I källaren finns cykelpumpstation och gemensam ellådcykel finns att hyra. Som boende i föreningen har man även en del rabatter på närliggande butiker och service.

Föreningen har inga egna parkeringsplatser forutom en p-plats till personer med funktionsnedsättning på föreningens innergård som kan nyttjas med styrelsens tillstånd. De boende i föreningen har istället ett gratis premiummedlemskap i bilpoolen M vars bilar står i P-huset Aurora som ligger runt hörnet från föreningens byggnad (rörlig avgift tillkommer vid användning av bil). En kort promenad bort ligger även LKP:s parkering Morgonen där det på sikt kommer tillkomma ännu ett P-hus. Pendlarparkeringar finns vid såväl hållplats Telefonplan som Brunnshögstorget där man med månadskort inom Skånetrafiken kan parkera till ett förmånligt pris. För mer information om tillgänglighet och avgifter för plats i p-hus samt boendeparkering vänligen se www.lkpab.se.

Föreningen är ansluten till fiber. TV och bredband (1000/1000 mbit/s) levereras via Bahnhof och debiteras som ett obligatoriskt tillägg om f.n. 138 kr/mån.

Renoveringar:
2022 tvättades, slipades och oljades samtliga trädäck.

Månadsavgift:
I månadsavgiften ingår värme, vatten, och bostadsrättstillägg. Obligatoriska tillägg om f.n. 138 kr/mån avseende TV och bredband tillkommer.

Tidigare avgiftshöjningar:
2023 höjdes avgiften med 5%
Inga beslut är tagna kring framtida höjningar.

Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare. Delat ägande under förutsättning att den som bor äger minst 20%. Se föreningens stadgar för mer information.

En överlåtelseavgift tas ut om 1313 kr som betalas av köparen. Vid belåning av lägenheten tas en pantsättningsavgift ut om 525 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2023.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick.

För mer information se gärna bifogade dokument samt besök föreningens hemsida: https://www.brf-futura.se/

Alla bilder

Område

Brunnshög finns beläget i nordöstra Lund, mellan stadsdelarna Östra Torn och Norra Fäladen. Det är ett stadsutvecklingsprojekt där 2 250 000 kvm tidigare obebyggd mark förvandlas till en levande och hållbar stadsdel. Här växer en varierande miljö fram som bildar en naturlig övergång där staden möter landet.

Från Brunnshög har ni nära till såväl flera av stadens stora arbetsplatser som till Lunds Universitet, LTH och forskningsbyn Ideon. I området finner ni även de två världsledande forskningsanläggningarna ESS och MAX IV. 

Ni tar er smidigt in till centrum med antingen stadsbuss eller med spårvagnen. För den som pendlar finns det även regionbuss i området. I västra delen av Brunnshög har ni motorvägspåfart till E22 i riktning åt norr mot Eslöv och Kalmar eller åt söder mot Malmö. 

I området ligger två stora parker, Nobelparken samt Kunskapsparken. Nobelparken belägen på gränsen mellan södra och centrala Brunnshög utgör en naturlig mötesplats för boende i alla åldrar med bl.a. lekplatser, hundrastgårdar, löpspår, utegym, åppellund och dansbana. Kunskapsparken är ett enormt rekreationsområde som på sikt kommer att sammanfläta stadsmiljön med den Kungsmarkens naturreservat.

I dagläget hittar ni bland annat följande verksamheter i området: Hemköp, Fitness 24/7, blomsterbutiken Vallmovild, Sandby surdegsbageri, Lilla Ved, Kantin, Magnifiket, fotograf, frisör, Aiko sushi, Motel L med dess omtalade skybar och parkeringshus. Inom kort kommer även ICA:s stora handelskvarter med bl.a en ICA Kvantum-butik (https://www.icafastigheter.se/vara-projekt/bonaterra/), Apotek Hjärtat, Systembolag, och Friskis&Svettis samt  vårdcentral och skola. Mer information om skolutbudet finns på Lunds kommuns hemsida: https://www.lund.se/utbildning--forskola/grundskola/

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 4 100 000 kr
Månadsavg. 5 475 kr
Ingår i avgift I angiven avgift ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg samt obligatoriska tillägg om 138 kr/mån avseende TV och bredband.
Adress Solbjerstorget 6
Kommun Lund
Område Brunnshög
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 91 Kvm (Föreningens information)
Våning 1
Hiss Ja
Balkong Ja, uteplats i västerläge
Byggår 2020
Förening Brf Futura i Lund
Bostadsrättens nettoskuldsättning 1 202 189 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 2.2545
Pantsatt Ja
Förråd Ja, ett förråd
Byggnadssätt
Ventilation FTX (mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning)
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Föreningen är ansluten till fiberoptiskt bredband (1000/1000 mbps) samt TV via Bahnhof.
Driftskostnad 11 400 kr/år varav:
El: 8 400 kr
Vatten/Avlopp: 3 000 kr
Driftkostnad är kostnad för el och kallvatten. Detta kommer att variera beroende på val av leverantör och förbrukning. Kostnad för försäkring är inte medräknat i driftkostnaden.
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 66 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.