Lund - Brunnshög

Neversvägen 31

Visa på karta

Stor balkong med eftermiddags/kvällssol - Våning 5 - Genomgående ljusflöde

I expansiva Brunnshög finner ni denna moderna och välplanerade 3a om 82 kvm. Lägenheten har trevligt läge på femte våningen och underbart genomgående ljusflöde som skapar trivsam innemiljö. I solsäkert västerläge har ni balkong om 10 kvm där ni kan njuta av många härliga soltimmar. Lägenheten genomsyras av bra förvaringsmöjligheter, gedigna materialval och plats för både umgänge och avkoppling. Kök och vardagsrum har halvöppen planlösning. De två sovrummen är stora till ytan och rymmer större säng, skrivbord och förvaringsmöbel. Till det ena sovrummet har ni dessutom en klädkammare. Ni har bekvämligheten av ett stort helkaklat badrum med som har tvättmaskin och torktumlare. Föreningen är mycket välskött, stabil och har gjort flera energibesparande investeringar som bland annat installation av solceller. Härifrån har ni nära till bland annat matbutik, flertalet restauranger, café och gym samt stadsbuss, regionbuss och spårvagn. Välkommen!

I korthet

Utgångspris 2 950 000 kr
Månadsavg. 5 231 kr
Rum 3
Boarea 82 Kvm
Våning 5 av 7
Hiss Ja
Balkong Ja, balkong i västerläge
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2006
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Charlene Shelton

Direkt:
Mobil: 073-718 42 66

Ansvarig mäklare: Charlene Shelton
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Hall

När ni kommer in i hallen möts ni av en öppen och inbjudande planlösning med härligt ljusflöde. I hallen har ni plats att hänga av era ytterplagg och ställa undan skor. Väggarna är vitmålade och golvet är klätt med parkett som fortsätter in i lägenheten.

Alla bilder

Kök

Välplanerat kök från 2006 med inredning som sträcker sig parallellt längs med två av väggarna. Luckorna är av ljus björkfanér som matchas av gråspräcklig laminatbänkskiva och vitt kakel ovanför arbetsbänken. Det halvöppna läget mot vardagsrummet skapar social planlösning och ni har bra serveringsytor när gästerna bjuds in.

Utrustning:
Kyl – Electrolux, 2006
Frys – Electrolux, 2006
Diskmaskin – Electrolux, 2006
Spishäll – 2006
Ugn – Electrolux, 2006

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet har härlig yta som ger plats för både soffgrupp och matmöbler. Det härliga ljusflödet som flödar in från balkongen och köksfönstret bidrar till den trivsamma atmosfären. Väggarna omfamnar rummet med en ljusgrå kulör (målat 2021) och golvet är klätt med ekparkett. Från vardagsrummet tar ni er ut till den underbara balkongen.

Alla bilder

Balkong

Underbar balkong om 10 kvm som är belägen i västerläge. Här tittar solen fram under eftermiddagen och fram till tidig kväll. Det blir perfekta platsen att avsluta dagen med en god måltid i utemiljö. Ytan är generös och ger plats för både matmöbler och loungegrupp.

Alla bilder

Sovrum 1

Detta sovrum är beläget i anslutning till vardagsrummet och har fönster ut mot balkongen. Golvytan ger er plats för dubbelsäng och förvaringsmöbler. Ni finner en rymlig klädkammare i anslutning till klädkammaren som både har förvaringskorgar och klädstång. Golvet är klätt med ekparkett och väggarna är vitmålade.

Alla bilder

Sovrum 2

Det andra sovrummet når ni via köket och passar utmärkt som sovrum eller hemmakontor. Här finns plats för säng, skrivbord och förvaringsmöbel. Väggarna är vitmålade och golvet är klätt med ekparkett.

Alla bilder

Badrum

Badrummet är beläget i anslutning till hallen och ligger nära till hands till matplatsen när gästerna är på besök. Väggarna är klädda med vitt kakel samt en grå, kaklad fondvägg. Golvet är klätt med vit klinker och är försett med el-golvvärme. Här finner ni tvättmaskin, torktumlare, dusch, WC, handdukstork (vattenburen), spegel och kommod med handfat. Det finns gott om golvyta till torkställning eller en extra förvaringsmöbel.

Alla bilder

Förening

Allmänt om föreningen
Brf Solhöjdens byggnader uppfördes 2006–2007 och omfattar 84 lägenheter fördelade på tre bostadshus på adresserna Neversvägen 31, 33 och 35. Läget nära vattentornet och Lunds högsta punkt som är 87 meter över havsnivån ger milsvid utsikt.

Gemensamma ytor
I varje hus finns rum för sopsortering, cykelparkering och barnvagnar. Utanför soprummet till Neversvägen 35 finns även en slang för påfyllning av luft till cyklar.

Föreningen har flera gemensamma uteplatser utrustade med grill som får nyttjas av medlemmarna.

Månadsavgiften
I månadsavgiften ingår värme, vatten, TV, bredband samt bostadsrättstillägg för hemförsäkringen.

Förbrukning och administrativ kostnad för lägenhetens el tillkommer som separata poster.

El
Föreningen tillämpar gemensam el med individuell debitering. Det betyder att medlemmarna tecknar inget eget elavtal utan använder föreningens el.

Förbrukning per lägenhet mäts av föreningen och debiteras med 3 månaders fördröjning på samma avi som månadsavgifterna till föreningen. För detta tillämpas en administrativ avgift på 45 kr/månad. Inga andra avgifter utöver själva förbrukningen tillkommer.

Vid lägenhetsförsäljning kommer säljaren att få ytterligare avier för elen de månader som ännu inte är betalda och köparen kommer inte få någon debitering för förbrukning av el de första månaderna efter inflyttning.

TV & Internet
Föreningen har gemensamt gruppavtal med Tele2 där digitalt grundutbud ingår med ett 10-tal kanaler. Det är möjligt att utöka med fler kanaler genom att teckna eget avtal för detta med Tele2. Kostnaden debiteras som ett obligatoriskt tillägg om 85 kr/månad. Kostnaden är medräknad i månadsavgiften i annonsen.

Gemensamt gruppavtal finns även för bredband och levereras av Bredband2. Hastigheten är 1 Gbit/s och kostnaden debiteras som ett obligatoriskt tillägg om 75 kr/månad. Kostnaden är medräknad i månadsavgiften i annonsen.

Parkering & garage
Föreningen är delägare i en gemensam parkeringsanläggning som sköts av Samfälligheten Solfångaren och består av ett parkeringsdäck i tre plan. Brf Solhöjden förfogar över 83 parkeringsplatser på nedre- och mellanplan. Kostnaden är för närvarande 300 kr/mån. På mellanplanet är 8 av platserna utrustade med laddstolpe till en kostnad om 500 kr/mån. Kostnaden för elförbrukningen tillkommer och debiteras i efterskott på kommande månadsavi. Utöver dessa platser finns även 4 MC-platser till en kostnad om 100 kr/månad.

Samfälligheten Solfångaren administrerar och handlägger frågor över anläggningen. Avtalen förvaltas och sköts av Riksbyggen.

Övriga deltagare i Samfälligheten är Heimstaden (som äger fastigheterna Neversvägen 41, 43 och 45) samt Brf Solfångaren 5 (Neversvägen 37 och 39).

Besökare parkerar på markerade platser och betalar i automaten framför garaget. Besöksparkeringen sköts av LKP och avgiften är för närvarande 5 kr/timme eller 30 kr/dygn. Betalning sker med kort, Parkster eller EasyPark.

Ekonomi
Inför 2023 höjdes avgifterna med 2%. Samtidigt infördes separat debitering av TV-/bredbandsavgift vilka ingår som obligatoriska tillägg.

Kommande renoveringar & underhåll
Föreningen planerar reparation och ommålning av fasaderna under perioden 2023–2025.

Utförda renoveringar & underhåll
2014 – Montering av plåt (tak) i loftgångarna. Omläggning av marksten i utemiljöerna.
2015 – Byte av tvättmaskin
2016 – Underhållsspolning av avloppsstammarna
2018 – Fasadtvätt. OVK (obligatorisk ventilationskontroll)
2020 – Underhållsspolning av samtliga stammar och lägenheter. Målning av trapphus, loftgångar och entréer.
2021 – Installation av solceller på samtliga tre hus. I samband med detta genomfördes omläggning av takpappen.
2022 – Installation av FX (mekaniks frånluft med värmeåtervinning) i syfte att minska fjärrvärmeförbrukningen. Vindarna tilläggsisolerades i samband med detta.

Överlåtelse- & pantsättningsavgift
En överlåtelseavgift om 1313 kr (2,5% av prisbasbeloppet för 2023) debiteras säljaren och en pantsättningsavgift om 525 kr (1% av prisbasbeloppet för 2023) debiteras köparen per pant.

Övrigt
Riksbyggen sköter både den ekonomiska och tekniska förvaltningen.
Föreningen tillåter inte juridiska personer som ägare.
Föreningen godkänner generellt sett delat ägande så länge att någon av ägarna bor i lägenheten.

För mer information se gärna bifogade dokument samt besök föreningens hemsida: https://www.brfsolhojden.se

Alla bilder

Område

Brunnshög finns beläget i nordöstra Lund, mellan stadsdelarna Östra Torn och Norra Fäladen. Det är ett stadsutvecklingsprojekt där 2 250 000 kvm tidigare obebyggd mark förvandlas till en levande och hållbar stadsdel. Här växer en varierande miljö fram som bildar en naturlig övergång där staden möter landet.

Från Brunnshög har ni nära till såväl flera av stadens stora arbetsplatser som till Lunds Universitet, LTH och forskningsbyn Ideon. I området finner ni även de två världsledande forskningsanläggningarna ESS och MAX IV. 

Ni tar er smidigt in till centrum med antingen stadsbuss eller med spårvagnen. För den som pendlar finns det även regionbuss i området. I västra delen av Brunnshög har ni motorvägspåfart till E22 i riktning åt norr mot Eslöv och Kalmar eller åt söder mot Malmö. 

I området ligger två stora parker, Nobelparken samt Kunskapsparken. Nobelparken belägen på gränsen mellan södra och centrala Brunnshög utgör en naturlig mötesplats för boende i alla åldrar med bl.a. lekplatser, hundrastgårdar, löpspår, utegym, åppellund och dansbana. Kunskapsparken är ett enormt rekreationsområde som på sikt kommer att sammanfläta stadsmiljön med den Kungsmarkens naturreservat.

I dagläget hittar ni bland annat följande verksamheter i området: Hemköp, Fitness 24/7, blomsterbutiken Vallmovild, Sandby surdegsbageri, Lilla Ved, Kantin, Magnifiket, fotograf, frisör, Aiko sushi, Motel L med dess omtalade skybar och parkeringshus. Inom kort kommer även ICA:s stora handelskvarter med bl.a en ICA Kvantum-butik, Apotek Hjärtat, Systembolag, och Friskis&Svettis samt  parkeringshus, vårdcentral och skola. Mer information om skolutbudet finns på Lunds kommuns hemsida: https://www.lund.se/utbildning--forskola/grundskola/

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 950 000 kr
Månadsavg. 5 231 kr
Ingår i avgift I angiven avgift värme, vatten, TV, Internet & bostadsrättstillägg
Adress Neversvägen 31
Kommun Lund
Område Brunnshög
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 82 Kvm (Föreningens information)
Våning 5 av 7
Hiss Ja
Balkong Ja, balkong i västerläge
Byggår 2006
Förening Brf Solhöjden i Lund
Bostadsrättens nettoskuldsättning 652 243 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 1.18161
Pantsatt Ja
Förråd Ja, ett förråd i markplan
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk frånluft med värmeåtervinning (FX)
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet TV - Tele2 / Internet - Bredband2
Driftskostnad 7 200 kr/år varav:
El: 7 200 kr
Driftkostnad är kostnad för el. Detta kommer att variera beroende på förbrukning.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 103 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.