Malmö - Husie - Toftängen

Husie Kyrkoväg 58D

Visa på karta

Marklägenhet med 2 uteplatser och inglasat uterum - 3 sovrum - Lugnt barnvänligt område

På barnvänliga och populära Toftängen finner vi denna trevliga och välplanerade marklägenhet med 4 rum (varav 3 sovrum) och kök i utmärkt skick från 2014. Här bor man bekvämt med en stor portion villakänsla, trädgård med uteplatser på båda sidor om huset och dessutom ett underbart inglasat uterum med skjutbara glaspartier. Förråd i anslutning till trädgården samt eget garage som ingår i avgiften. Lugnt och grönt läge i en bilfri, barnvänlig idyll med promenadavstånd till populära skolor. Grönområden finns det gott om och man bor nära både natursköna Husie Mosse och Gyllins trädgårds vackra natur. Bra kommunikationer och närhet till ringvägen och busshållplats. Välkomna på visning!

I korthet

Utgångspris 2 395 000 kr
Månadsavg. 5 110 kr
Rum 4
Boarea 77 Kvm
Balkong Inglasat uterum och trädgård med uteplats på båda sidor.
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1976
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Cassandra Bülow

Direkt:
Mobil: 073-314 43 63

Ansvarig mäklare: Cassandra  Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 405 000 kr – Visa budhistorik

Uteplats - baksida

En stor bonus som gör oerhört mycket för trivseln med denna trevliga markägenhet är den härliga villakänslan och tillgången till en riktigt fin utemiljö med två stora trädgårdstäppor, en på var sida om huset samt det inglasade uterummet. På baksidan består uteplatsen av inhägnat trädäck med öppning mot föreningens härliga grönyta. 

Alla bilder

Uterum

Altandörren från vardagsrummet leder ut till ett mycket trevligt och rymligt uterum med stora skjutbara glaspartier och fin utsikt ut mot trädgården på baksidan. Här trivs man mycket bra under större delen av året.

Alla bilder

Vardagsrum & matplats

Trivsamt vardagsrum med snyggt golv och stort fönsterparti med altandörr ut mot det inglasade uterummet samt trädgården på baksidan. Vardagsrummet ligger öppet mot köket med matplats i anslutning till köket. Matplatsen mellan kök och vardagsrum rymmer en stor matsalsgrupp.

Alla bilder

Kök

Snyggt, fräscht och stilrent! Det välplanerade köket med högblank, vit köksinredning från 2014 erbjuder en genomtänkt arbetsmiljö och gott om plats för förvaring i både över- och underskåp. Stänkskydd i ljusgrått kakel bryter med den vita inredningen på ett smakfullt sätt och matchar bänkskivan i grå laminat. På golvet har man valt att lägga en slitstark och lättrengjord plastmatta - snyggt och praktiskt. Ljusinsläpp via fönster mot uteplatsen på framsidan.

Utrustat med induktionshäll, spisfläkt, integrerad fullhöjdskyl, integrerad fullhöjdsfrys, diskmaskin, microvågsugn i rostfritt från 2014 samt inbyggnadsugn (2023).

Alla bilder

Sovrum 1

Ljust och trevligt sovrum med ljusgrått golv och fönster mot framsidan.

Alla bilder

Sovrum 2

Rejält sovrum med plats för säng och övriga sovrumsmöbler. Laminatgolv och fönster med utsikt mot trädgårdstäppan på baksidan.

Alla bilder

Sovrum 3

Stort sovrum med gott om utrymme för såväl dubbelsäng som övriga sovrumsmöbler. Laminatgolv och fönster med utsikt över den egna trädgårdstäppan. 

Alla bilder

Badrum

Rymlig badrum med helkaklade väggar och klinker på golvet. Generöst med dagsljusinsläpp via stort fönster med frostat glas.

Utrustat med wc, badkar, handfat med kommod, belyst spegelskåp samt handdukstork.

Alla bilder

Entré

Välkomnande hall med snyggt, stilrent klinkergolv. Bra plats för avhängning och förvaring, i anslutning till hallen finns också en rymlig och praktisk klädkammare. 

Alla bilder

Övrigt

Garageplats ingår i månadsavgiften.

Förråd tillhörande lägenheten ligger i anslutning till lägenheten.

I lägenhetsregistret är lägenheten registrerad som en 3:a men har byggts om till en 4:a med 3 sovrum.

Alla bilder

Förening

Riksbyggens Brf Toftängen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen, som bildades 1976, består av 176 lägenheter. Dessa är fördelade på 12 hus med vardera 10 lägenheter och 4 hus med vardera 14 lägenheter. Marken innehas med tomträtt som löper t.o.m. 2025-12-31, i dagsläget finns inga planer på att köpa ut tomtent. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen och tar ut en överlåtelseavgift om 1433 kr samt en pantsättningsavgift om 573 kr/pant.

AVGIFT
Senast avgiften höjdes var i årsskiftet till 2024 med ca 3%. Ingen planerad avgiftshöjning i dagsläget. I avgiften ingår bostadsrättstillägg till hemförsäkringen, Kabel-TV (basutbudet) via Sydantenn samt fiber 1000/1000 Mbit. Varje lägenhet har ett garage som ingår i månadsavgiften. Föreningen har gemensam el vilken avläses regelbundet och faktisk förbrukning debiteras eftersläpande på avgiftsavin.

TV & INTERNET
Kabel-tv finns via Sydantenn. Basutbudet av tv-kanaler ingår i avgiften.

RENOVERINGA & UNDERHÅLL
2013 Panelbyte, lekplatser samt målning av garage och dörrar
2014 Trappsteg och panelbyte loftgångar samt kanalrensning OVK
2015 Tvättstugeutrustning, ombyggnad kabel-tv nät, byte smidestrappor, reparation och putsning grundgavlar samt byte av bjälkar på 2 garagehus.
2016 Panelbyte tvättstuga och styrelserum, installation vattenfilter och byte ventiler, underhåll fönster och dörrar samt väderskydd kasunlock.
2017 Mark - hårdgjorda ytor, lekytor, golv, väggar invändigt samt utemiljö.
2018-2019 Nya tvättmaskiner insatta vid årsskiftet.
2019 Fiber indragen samt gemensamt elavtal tecknat
2019 Målning miljöhus samt p-platser
2020 Postboxar
2021 Elladdning bilar parkering, byte undercentraler
2022 Byte fönster och dörrar
2023 Målning fasader 2023

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL:
-Renovering lekplatser

PARKERING/GARAGE: Till varje lägenhet nyttjas en garageplats, 176 st totalt. I föreningen har man även 42 p-platser. De boende kan få ett p-tillstånd per lägenhet samt ett gäst-tillstånd. Tillgång till platserna i mån av plats, d.v.s. först till kvarn. Här finns tillgång till laddstolpar.

GEMENSAMT
Föreningen har en fritidskommitté som anordnar bl a olika fester under året och bussutflykter. Till varje lägenhet tillhör ett garage. I de båda servicehusen finns totalt 6 tvättstugor, styrelserum och vaktmästeri. I föreningen finns det dessutom barnvagnsrum, cykelförråd/miljöhus, grillplatser, lekplatser och en boulebana.

ÖVRIGT
Bostadsrättshavaren får nyttja uteplatserna via nyttjanderätt. Man får lov att plantera och liknande men vid större förändringar måste man kontakta föreningen för godkännande.

Besök gärna föreningens informativa hemsida för mer information: https://www.brf-toftangen.se/

Alla bilder

Område

Här bor man på ett barnvänligt område nära natursköna Husie Mosse. Andra vackra områden här ute är Bulltofta rekreationsområde och Gyllins trädgård. Nära till flera bra skolor. Även fina cykelvägar både in till stan och ut till bokskogen. Här bor man granne med andra populära områden som Virentofta, Videdal, Stenkällan och Riseberga. På bara någon minut är man ute på Yttre Ringvägen och för dig som åker buss ligger busshållplatsen ca 100 meter bort. Ca 800 meter till Kvarnby Golfklubb med sina öppna, fina och gröna omgivningar. Nära till Toftanäs och dess affärer, såsom t. ex. välsorterade Ica Maxi och Citygross. Kort och gott är Husie ett område för dig som gillar att bo tryggt med naturen inpå knuten. Välkommen du också!

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 395 000 kr
Månadsavg. 5 110 kr
Ingår i avgift Värme, vatten, kabel-tv, bredband, garageplats samt bostadsrättstillägg
Adress Husie Kyrkoväg 58D
Kommun Malmö
Område Husie - Toftängen
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 77 Kvm (Föreningens information)
Balkong Inglasat uterum och trädgård med uteplats på båda sidor.
Byggår 1976
Förening Riksbyggens Brf Toftängen
Andel i föreningen 0.54836
Pantsatt Ja
Förråd I anslutning till bostaden
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Energiprestanda 119 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 405 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
2 405 000 kr Budgivare 3 2024-05-28 13:51