Lund - Östra Torn

Iliongränden 252

Visa på karta

Fyra sovrum - Genomgående vita väggar & parkettgolv - helkaklat badrum

I lugna och lummiga Östra Torn, precis intill Brunnshögs levande citymiljö finner ni detta pittoreska radhus med två härliga uteplatser. Läget är bilfritt med mycket grönska runt omkring. De 104 kvm är fördelade på två plan. På entréplan har ni hallen och leds vidare till toalett, modernt vitt kök, stort vardagsrum med utgång till uteplatsen samt sovrum/gästrum. På övre plan kommer ni upp till hall med förvaring och leds vidare till tre rymliga sovrum och helkaklat badrum i grå kulörer. I Brf Djingis Khan bor du i ett socialt och bilfritt område där grannar värnar om varandra och det alltid är något roligt på gång. Föreningen är känd för sin gemenskap, sitt kulturliv och för sina unika gårdar. En kort promenad tar dig till nya Brunnshög där matbutiker, restauranger, bageri, lekplatser, parker och gym börjat växa fram och inom några år kommer här finnas även bl.a systembolag, vårdcentral, skola och apotek.

I korthet

Utgångspris 3 700 000 kr
Månadsavg. 6 868 kr
Rum 5
Boarea 104.6 Kvm
Våning 1-2/2
Hiss Nej
Balkong Ja, två uteplatser.
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1971
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Charlene Shelton

Direkt:
Mobil: 073-718 42 66

Ansvarig mäklare: Charlene Shelton
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 3 550 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Välkommen till gård O! Gårdarna är namngivna med bokstav A-T och har trevliga lekplatser och grönska som är unika för varje gård. Området är bilfritt och är en dröm för barnen att växa upp i. På gården, i närheten av bostaden, finns ett cykelstall där cyklarna kan parkeras under tak. Radhuset har trevligt läge på gaveln i längan och ni har en kort promenadsträcka till parkeringsplatserna. Väl vid bostaden möts ni av en stensatt uteplats framför den gula fasaden. Det finns gott om plats för caféset och blir den perfekta platsen att avsluta dagen i västerläget.

Alla bilder

Hall

När ni stiger in i bostaden möts ni av hall med vitmålade tapeter, dekorativ pärlspont och golv klätt med grå klinker. Ni har plats att hänga av ytterplagg på väggen och yta finns till skomöbel.

Från hallen nås den inre hallen där klinkern övergår till parkett och de vita väggarna fortsätter. Härifrån nås kök, vardagsrum samt övre plan via den vitmålade trappan. I den inre hallen finns två inbyggda garderober med vita luckor samt plats för ytterligare förvaringsmöbel under trappan.

Alla bilder

Toalett

Ni når toaletten från hallen. En beige, mönstrad tapet pryder väggarna och på golvet finner ni plastmatta med mönster av grå klinker. Toaletten är utrustad med WC, förvaringsskåp och handfat.

Alla bilder

Kök

Smakfullt renoverat kök från 2018 som ger ett ombonat och inbjudande intryck. Här finns gott om förvaringsutrymmen och arbetsytor. Köksinredning i vitt med beslag i rostfritt och bänkskiva i av massivt trä med grå kakel ovan. Genom köksfönstret vid vasken har ni utsikt mot den gemensamma innergården, perfekt att kunna ha uppsikt över barnen när de leker. Köket är utrustat med kyl, frys, diskmaskin, fläkt och spis med ugn. Väggarna är vita och går fint ihop med parkettgolvet. Matplats finns för 4–6 personer.

Alla bilder

Vardagsrum

Mysigt L-format vardagsrum med parkettgolv och ljusa väggar. Vardagsrummet är ljust, luftigt och har generös yta för större soffgrupp, TV-möbel och matplats. Ni får in fint ljusflöde genom fönster i ut mot uteplatsen. Härifrån har ni utgång till den väl tilltagna uteplatsen.

Alla bilder

Uteplats

Som ägare av bostadsrätten disponerar man två uteplatser. Uteplatsen på radhusets framsida vetter mot den av 16 hushåll delade innergården. På baksidan av radhuset, med utgång från vardagsrummet, finner man uteplats med trädäck av komposittrall för minimalt underhåll. Här finns det möjlighet för större grupp utemöbler och grillplats. Uteplatsen har bra insynsskydd och en trappa ner till den gemensamma gräsmattan. 

För mer information om vad som gäller för inre- respektive yttre disponibla ytor samt kartor som visar vilka delar som utgör vilken typ av yta vänligen se bifogad ritning under dokument och läs mer på föreningens hemsida här under ”Djingis grönområden och uteplatser”.

Alla bilder

Sovrum 1

Från vardagsrummet når ni det första av totalt fyra sovrum. Det används idag som gästrum och passar utmärkt som hemmakontor eller som mindre sovrum. Väggarna är vita och golvet är klätt med parkett. Från fönstren kan ni blicka ut mot uteplatsen och de gemensamma grönytorna.

Alla bilder

Övre plan

På övre plan kommer ni upp till en rymlig hall med utrymme för extra förvaring. Hallens väggar är vita och golvet är klätt med parkett. Från hallen nås tre av bostadens sovrum, klädkammare och badrum.

Alla bilder

Sovrum 2

Det första av de tre sovrummen på övre plan finner ni till vänster om hallen. Ni kan enkelt möblera med större säng och förvaringsmöbler. Väggarna omfamnar rummet i vit kulör och golvet är klätt med parkett.

Alla bilder

Badrum

Rymligt och helkaklat badrum från 2019 som går i grå toner. De stora kakel- och klinkerplattorna ger ett avskalat och tidlöst intryck. Ni får in naturligt ljus genom ett litet fönster. Badrummet är utrustat med dusch, WC, handfat, bänkskiva, förvaringsskåp, tvättmaskin (Electrolux 2018) och torktumlare (Electrolux 2018).

Alla bilder

Sovrum 3

Yteffektivt sovrum med fönster i två väderstreck som fyller rummet med ljus och volym. Ni har plats för säng, förvaringsmöbler och skrivbord. Formen på sovrummet skapar perfekta platsen till klädesförvaring som ni enkelt kan dölja bakom gardin. Väggarna är vita och golvet är av parkett.

Alla bilder

Sovrum 4

Det tredje sovrummet är rofyllt placerat längst bort till höger i hallen. Även här får ni in fint ljusflöde genom fönster i två väderstreck. Här finns yta till säng, skrivbord och förvaringsmöbler. Väggarna vita och bryts av med en dekorativ, blå fondvägg och golvet är av parkett.

Alla bilder

Förening

Brf Djingis Khan är en otroligt social förening med ett enormt utbud av aktiviteter mm. Vartannat år firas Bananfestivalen, en tredagardsfest med livekonserter, cirkus, karnevalståg och massvis av aktiviteter för alla åldrar. Under vinterhalvåret träffas grannarna en gång i månaden på soppkväll i föreningens gemensamhetslokal Vita Huset där man även finner föreningens byteshandel. Årligen firas valborgsmässoafton och midsommar och i Augusti håller Bananrepubliken kräftskiva! Utöver detta finns ett enormt utbud av trevligheter på området, bl.a. Midnattskören, pannkaksförsäljning, yoga och träning.

Området började bebyggas 1971 som studentbostäder och fick namnet Djingis Khan efter ett studentspex som skrevs av bl a Hans Alfredsson. Även gatorna fick namn efter studentspex. 1973 köpte föreningen fastigheten som därmed blev en bostadsrättsförening. Området består av 20 gårdar, A-T. Gård I och S består av 14 lägenheter. Övriga gårdar består av 16 lägenheter.

I föreningen finns en tvättstuga utrustad med tio tvättmaskiner, en grovtvättmaskin, sex torktumlare och tre torkskåp. Tvättider bokas genom digitalt tvättbokningssystem. I föreningen finns även en stor festsal samt en mindre lokal som kan hyras separat eller samtidigt. Beroende på omständigheter kan stora lokalen hyras till en kostnad om ca 200-500 kr/tillfälle och lilla lokalen till en kostnad om ca 100-250 kr/tillfälle. Det finns även en bilvårdsanläggning och fyra hobbyrum som kan nyttjas kostnadsfritt av medlemmarna.

I föreningen finns 339 parkeringsplatser, varav 6 laddningsbara parkeringsplatser och ca 96 platser med motorvärmaruttag. Ytterligare 6 laddplatser är beställda. Till varje hushåll hör ett permanent parkeringstillstånd och ytterligare ett permanent parkeringstillstånd kan tas ut mot en kostnad om ca 200 kr. Till varje hushåll hör även två gästparkeringstillstånd. För att nyttja laddplatserna krävs ett konto hos E.on.

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Sydantenn (grundutbud om 22 kanaler) och bredband (100 mbit/s) via Ownit.

Föreningen har en vicevärd som har hand om administrativa uppgifter i föreningen. Expeditionen är öppen på torsdagar kl. 17.30–19.00.

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 316 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 1 hyresrättslokal. Föreningen köpte fastigheten 1973 (äger marken).

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 208 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 483 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2022. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på https://blimedlem.hsb.se

Renoveringar:
2009 startades byggnation av krypgångarna.
2010 byggdes återvinningsstationer med underjordiskt system. Samma år renoverades p-platserna med fler och bredare platser och värmesystemet på Uardavägen renoverades.
2011-2013 gjordes översyn och målning av fasader, dörrar och fönster på samtliga gårdar.
2014 installerades tak över samtliga entréer. Samma år besiktades samtliga krypgångar.
2017 renoverades föreningens gemensamma tvättstuga och vissa maskiner byttes ut. Översyn och byte av vissa dörrar samt fönster utfördes, sanden vid gungor och i sandlådor byttes och samtliga lekplatser besiktigades. Tre laddstolpar för elbilar/laddhybrider med plats för två fordon per stolpe installerades vid föreningens parkeringsplatser.
2018-2022 arbete i krypgrunderna med förbättring av luft, fuktighet och varmare inomhusmiljö.
2019-2021 installation av mekanisk frånluft i samtliga bostäder.
2021 utredning av befintliga och möjliga framtida energi- och kommunikationssystem

Pågående/planerade projekt:
-Renovering av samtliga gårdars lekplatser påbörjas Augusti 2022 med start på ABCD
-Arbete med att ta fram gränser och regler för vad som får finnas på bostädernas uteplatser.
-Installation av farthinder på samtliga cykel och gångbanor hösten 2022

Mer heltäckande information om föreningens pågående projekt hittar ni här: https://www.djingis.se/pagaende-projekt-2/. I övrigt följer föreningen en underhållsplan.

Spekulanter uppmanas att även besöka föreningens otroligt informativa hemsida www.djingis.se och ta del av informationen som finns där.

Alla bilder

Område

Östra Torn är ett området i nordöstra Lund som präglas av sin grönska och sina sociala och bilfria bostadsområden. Här finns en trivsam blandning av radhus, villor och flerfamiljshus. Området avgränsas i väst av E22:an och i söder av Hardebergaspåret. Från områdets norra gräns sträcker sig Lunds nya stadsdel Brunnshög och i öster möts man av åkrar så långt ögat når. 

Här finns bl.a. hästhagar och fårhagar, två stall, 4H gård, beachvolley-plan, tennisbanor, stora grönområden, hundrastgårdar, utegym, och skridskodammar. 

I området ligger ett stort antal uppskattade förskolor och skolor, både kommunala och privata med montessoriinriktning. Strax utanför området ligger Lunds Waldorfskola och Waldorfförskolan i Hardeberga; till skolan går skolbuss från Östra Torn.

Det finns även väldigt goda kommunikationsmöjligheter i området. Med bil tar man sig snabbt ut på E22:an och det finns ett stort antal busslinjer som stannar inom området (6, 7, 166, 169, SE1). Spårvägen skapar områdets norra gräns och även denna tar en snabbt in till stan via Kunskapsstråket. Med cykel når man stan på ca 10-minuter och via Hardebergaspåret kan man även tryggt cykla hela vägen till Södra Sandby.

Det finns två matbutiker i området, Lilla Coop på Flöjtvägen och ICA Tornet på Uardavägen. Även ICA Tuna finns i närheten och inom kort kommer även Hemköp och en större ICA på Brunnshög.

På intilliggande Brunnshög växer även otroligt mycket övrig service snart fram, bl.a. apotek, vårdcentral, systembolag, gym, restauranger och caféer. Nära anläggs även två stora parker.

 

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 700 000 kr
Månadsavg. 6 868 kr
Ingår i avgift I angiven avgift ingår värme, vatten, kabel-TV, parkering, och internet.
Adress Iliongränden 252
Kommun Lund
Område Östra Torn
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 5
Boarea 104.6 Kvm (Föreningens information)
Våning 1-2/2
Hiss Nej
Balkong Ja, två uteplatser.
Byggår 1971
Förening HSB Brf Djingis Khan
Bostadsrättens nettoskuldsättning 98 718 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.342
Pantsatt Ja
Förråd Ja, i förrådslänga.
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Digital TV via Sydantenn och bredband via Ownit
Driftskostnad 11 400 kr/år varav:
El: 9 600 kr
Försäkring: 1 800 kr
Driftkostnad är kostnad för el och försäkring. Detta kommer att variera beroende på val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 168 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 3 550 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
3 550 000 kr Budgivare 2 2023-06-06 14:58