Burlöv - Åkarp

Dalslundsvägen 46

Visa på karta

Uteplatser - Balkong - Bilfritt område - Garage

2-plans brf-radhus i fint skick om 4 rum och kök på populära Dalslund. Måste upplevas för att komma till sin fulla rätt. Garage ingår! Här bor du på ett mycket lugnt, barnvänligt område med promenadavstånd till bl.a. mataffär, frisör, restaurang samt skola och förskola. Mycket bra kommunikationer till Malmö/Lund. Varmt välkommen att boka tid för visning!

I korthet

Utgångspris 2 895 000 kr
Månadsavg. 6 212 kr
Rum 4
Boarea 103 Kvm
Balkong Trädäck och stenlagd uteplats
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Småhus
Byggår 1981
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Ing-Marie Bengtsson

Direkt:
Mobil: 070-253 63 73

Ansvarig mäklare: Ing-Marie Bengtsson
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Dalslundsvägen 46 - ett kvadratsmart 2-plans brf-radhus med stenlagd, inhägnad uteplats på framsidan och ett stort trädäck på baksidan av huset. Till huset hör garageplats samt förråd som ingår i månadsavgiften. Fiber (300/300 Mbit) ingår också i månadsavgiften.  

Alla bilder

Hall

Ljus, möblerbar hall med laminatgolv, delvis avdelad. Den första delen med garderob, spegelvägg och trappa till ovanvåningen som renoverats 2020. Ledstången i trappan är av ek. Mellandelen kan möbleras som ett praktiskt, litet extrarum. 

Alla bilder

Kök

Hemtrevligt kök med laminatgolv (som ser ut som mörkgrått/svart klinkergolv). De svarta skåpen vid kyl och frys är från 2021 (Ikea). Utrustning: Induktionsspis (2018), spisfläkt, kyl och frys i fullhöjd (2021) samt diskmaskin (~2013). Matplats för 6-7 personer. 

Alla bilder

Matplats

Matplats med halvt burspråk som ger ett fint ljusinsläpp. Matplatsen rymmer 6-7 personer. 

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrum med ekparkettgolv och utgång till stort, inhägnat trädäck. 

Alla bilder

Uteplats - baksida

Stort, inhägnat trädäck med plats för större sitt-/loungegrupp. 

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Helkaklat badrum med golvvärme (direktel). Dusch med glasblocksvägg, WC, handfat med kommod och badrumsmöbel samt handdukstork (vattenburet system). 

Alla bilder

Hall - Övre plan

Hallen på ovanvåningen har parkettgolv och garderober med skjutdörrar som ingår i köpet.

Alla bilder

Sovrum 1

Stort sovrum med litet fönster, garderob/mindre klädkammare och balkongdörr ut till den mysiga balkongen. 

Alla bilder

Balkong

Mysig balkong med trägolv. Här finns plats för ett mindre bord och 2 stolar, dvs en café-grupp. 

Alla bilder

Sovrum 2

Det andra sovrummet har 2 fönster, laminatgolv samt ett garderobsskåp som ingår i köpet. 

Alla bilder

Sovrum 3

Sovrum 3 har laminatgolv och fönster. Det här sovrummet är lite mindre och passar perfekt som barn-, gäst- eller arbetsrum.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Stilrent, helkaklat badrum (dec 2012) med golvvärme (el). Utrustning: Badkar, WC, handfat med kommod, handdukstork (vattenburet system), tvättmaskin, kondenstumlare, arbetsbänk och överskåp. Våtrumsintyg finns! 

Alla bilder

Mäklaren i Burlöv

Kul att ni visar intresse för denna bostad!

Mitt namn är Ing-Marie Bengtsson och jag har arbetat som fastighetsmäklare i Burlöv sedan 2003, då jag tog min högskoleexamen som fastighetsmäklare. Jag har bott med min familj i Åkarp i 15 år och därför har Burlövs kommun på ett naturligt sätt blivit mitt gebit. Som person är jag driven, målinriktad och social. Ska jag göra något – ska det göras ordentligt – gärna med ett leende på läpparna. År efter år är jag den mäklare som förmedlar flest bostäder, till högst värde och får flest rekommendationer i Burlövs kommun (källa: Hitta mäklare). Jag lovar att göra mitt bästa för att ni ska få korrekt information och att alla ska få samma möjligheter att tänka, bjuda och köpa.

Eftersom jag mestadels ägnar dagarna åt att prata med människor så brukar det vara enklast att nå mig via mejl. Så snart jag får en lucka så hör jag av mig med ett svar, eller ett telefonsamtal. Normalt är fredagar och lördagar lediga dagar för mig, men undantag förekommer.

Har ni frågor så är ni varmt välkomna att skicka dessa via: 
i-m.bengtsson@bulowlind.se.

Är ni i behov av hjälp med lånelöfte eller en värdering/samtal kring eget nuvarande boende så står jag gärna till tjänst, och all förhandsrådgivning är självklart gratis.

Mina tidigare uppdragsgivare har betygsatt mitt arbete och skrivit egna kommentarer kring hur de tycker att jag skött mig. Allt finns att läsa på >> www.hittamaklare.se/ingmarie.bengtsson

Alla bilder

Uteplats - framsida

På framsidan av huset finns en stenlagd uteplats med plats för en cafégrupp.

Alla bilder

Säljaren berättar

Växter: Klematis, 2 sorter; Kaprifol; Klängros x 2; Buskbom; Aklejor; Gullviva; Lammöron; Höstanemon; Grönmynta; Chokadmynta; Nunneört; Liljekonvalj; Påskliljor; Snödroppar; Pärlhyacint; Vintergäck; Hyacinter; Tulpaner och Murrevor.

Bär/ätbart: Smultron; Hallon (-sommar, -höst, -gula/röda); Rabarber och Tayberry. 

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Dalslund består av 78 brf-radhus i olika storlekar som är beläget mitt i lugna och barnvänliga Åkarp, som ligger mittemellan Malmö och Lund. Här finns goda kommunikationer med såväl buss som tåg. På bara några minuters promenad når man både barnomsorg, skola, kollektivtrafik, matbutik, pizzeria, och restaurang/pub. Husen byggdes 1981-1982, föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag - en äkta bostadsrättsförening- och man äger själv tomten, vilket innebär att ekonomin inte kan komma att påverkas av eventuella höjningar av tomträttsavgäld. Uteplats nyttjas enligt styrelsen med bostadsrätt. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen och en pantsättningsavgift på 525:-/pant och en överlåtelseavgift på 1 313:- debiteras köparen.

AVGIFT: I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband, grundutbud kabel-tv samt bostadsrättstillägget till hemförsäkringen. 2023-01-01 höjdes avgiften med 4%. Normalt sett höjs avgiften årligen uppger styrelsen men i dagsläget finns inga beslut ännu tagna på kommande höjningar.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: 2022: Avslutad fasadrenovering på båda gårdarna. 2021: Stolpbelysningen byttes. Påbörjad renovering av tegelfogar och sockel i fasader. Impregnering garagetak G5-G6. 2020-2021: Bytt exteriör belysning. Renoverat taket på nr 12 efter vattenläcka på vind. Diverse renoveringar av trädetaljer som takstolsändar och franska balkonger. Nya brandvarnare tillhandahölls till samtliga lägenheter. 2020: Impregnering av tak, installerat fiber - sammankopplat antennätet i lägenheterna med fibernätet, målning av garage. Byte av dåliga takpannor på flera lägenhetstak. 2019: Byte av packboxar på alla radiatorer i samtliga radhus. 2019: Rengöring och behandling av tak med impregnering av takpannor. 2018: Målningsarbete fasader. 2018: Nya garageportar.

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: Man planerar för närvarande ett byte av postlådor till gemensamma fastighetsboxar efter önskemål från postnord och brevbärare. Fastighetsboxar av fabrikatet Boxicon är beställda och ska monteras i förrummet till tvättstugan. Man ser även över alternativ till uppvärmning med naturgas, för närvarande övervägs möjligheten att installera luft/vattenvärmepump men inga beslut är tagna i dagsläget. Bland annat följande större åtgärder planeras under 2023: Rengöring av ventilationskanalerna och underhåll av ventexaggregaten på vinden i alla lägenheter. Målning av trädetaljer på byggnader med lägenheter; takutsprång (orange färgen) och träpanel. Översyn fönster utsida på fasader i huvudsak mot söder och sydväst. Målning av alla trädetaljer på kvartersgården. Sandlådorna kommer att fräschas upp med bla ny sand.
Normalt underhåll av föreningens fastigheter sker löpande under året

BREDBAND OCH KABEL TV: Alla radhusen är utrustade med kabel-tv och bredband 300/300 Mbit/s via Sydantenn. Detta är en kollektiv lösning där föreningen debiterar varje hushåll en obligatorisk kostnad på 232 kr/månad som en egen post på avgiftsavin. Möjlighet finns även att individuellt mot en kostnad uppgradera hastigheten till 1000/1000, önskas detta tar man själv kontakt med Sydantenn.

PARKERING/GARAGE: Alla radhusen har en egen uteplats och till varje radhus hör även en garageplats i separat länga som ingår i avgiften. Det finns ett antal extra parkeringsplatser att hyra. Till dessa p-platser är det separat kö och en plats kostar i dagsläget ca. 100:-/mån.

GEMENSAMMA UTRYMMEN: Radhusen med 4-5 rum har egen tvättmaskin. För de mindre radhusen finns tvättstuga. Det finns även en gemensam kvartersgård med festlokal för uthyrning och en snickarbod där man kan låna verktyg. Dessutom finns det en bastu och ett träningsrum med motionscykel och crosstrainer. Gräsklippning av allmänna ytor görs av medlemmarna gemensamt efter rullande schema.

Läs gärna mer på föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/brf/dalslund/

Alla bilder

Område

Åkarp är lugnt och barnvänligt och ligger endast 9 km från både Malmö och Lund. Det finns flera förskolor och tre skolor. På bara någon minuts promenad kommer man till matbutik, pizzeria, restaurang/pub. Åkarp ligger på utmärkt pendlingsläge med goda kommunikationer med såväl buss som tåg. Man promenerar snabbt och lätt till både busshållplatser och tågstationen i Åkarp. Det är dessutom bara 3 km till både Burlöv Center och Burlövsbadet. Burlöv Center erbjuder allt du behöver inom shopping. Burlövsbadet är Burlövs toppmoderna badhus. Här kan du ta ett dopp i någon av deras fyra bassänger, gymma med virtuell personlig tränare eller testa på interaktiv gruppträning i deras aktivitetsrum.

Alla bilder

Instagram

Den som vill vara först med att få reda på kommande bostadsförsäljningar i Åkarp och Arlöv följer lämpligen mitt konto på Instagram som heter: Maklaren_i_Burlov. Nya uppdrag visas alltid där allra först, oftast flera veckor före det syns på öppna internetsidor.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planskiss Dalslundsv 46 - bv

Med reservation för avvikelser

Planskiss Dalslundsv 46 - ov

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 895 000 kr
Månadsavg. 6 212 kr
Ingår i avgift Inkl värme, vatten, bredband, grundutbud kabel-tv samt bostadsrättstillägg och garageplats.
Adress Dalslundsvägen 46
Kommun Burlöv
Område Åkarp
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Småhus
Rum 4
Boarea 103 Kvm (Föreningens information)
Balkong Trädäck och stenlagd uteplats
Byggår 1981
Förening HSB Brf Dalslund
Bostadsrättens nettoskuldsättning 247 581 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 1,34405
Förråd Mindre förråd bredvid entrén samt garage/förråd
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Naturgas
Fönster 3-glas
TV/Internet Sydantenn kabel-TV ingår i månadsavgiften. Fiber via Sydantenn, 300/300, ingår i månadsavgiften.
Driftskostnad 8 964 kr/år varav:
El: 8 964 kr
Elkostnaden avser de senaste 12 månaderna: maj 2022 till april 2023.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 184 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!