Lund - Genarp

Pepparkroken 6

Visa på karta

Milsvid utsikt - Friliggande tegelvilla - Garage 42 kvm

Ett fantastiskt trivsamt boende med massor av kvalitetspunkter. Byggår 2004. Underbara tegelfasader. Magiska utsikter. Härlig västertomt med plats för både stora och små. Eldstad. Massor av ljus och generösa sällskapsytor. Två fina badrum. 3 sovrum (kan bli 4) och ett arbetsrum. Stort garage. Fågelkvitter, stillhet och lantligt syre ingår som bonus till detta köp. Planritningar finns bland pdf:erna i slutet av beskrivningen. Tillträde kan ske under sommaren, men också senare.

I korthet

Utgångspris 4 995 000 kr
Rum 5
Boarea 154 Kvm
Biarea 42 Kvm
Tomtarea 831 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 2004
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Håkan Persfell

Direkt:
Mobil: 070-555 25 65

Ansvarig mäklare: Håkan Persfell
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

4 dagar
  • Söndag 11 juni 15:30 - 15:50
Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 4 500 000 kr – Visa budhistorik

Uterum

Det är svårt att tänka sig ett bättre uterum. Mer eller mindre insynsfritt, stort och rymligt, beläget i eftermiddags- och kvällssol och så ligger i direkt anslutning till sällskapsytorna inomhus. Otroligt användbart i alla sammanhang, till vardags likväl som till de större sammankomsterna!

Alla bilder

Trädäck

När man vill vara helt och hållet utomhus så finns det ett trädäck med ytterst fridfull placering precis intill det skånska slättlandskapet. 

Alla bilder

Fastighet

Kort och gott en villadröm i en villaidyll!

Rätt läge. Rätt väderstreck. Rätt look. Fritt från bilar och med en allmänning som granne.
En logistisk fullträff med endast ett fåtal meter till barnomsorg och skola, samt bussar och affärer. 
Härifrån kan man ta en kort och bilfri promenad till Häckeberga naturreservat. 

Passa på, hälsar mäklaren som är uppväxt i byn! 

Alla bilder

Trädgård

Säljarnas intresse för odling lyser igenom, men det har inte odlats på bekostnad av barnens lekytor. Tomten ger plats för allt och alla. 

Alla bilder

Odlingslott

I trädgården finns: Jordärtskocka, rabarber, ramslök, mynta, jordgubbar, smultron, krusbär, röda vinbär, svarta bär, äpple (söt sur), päron (sötaste i hela världen), plommon. Förra hösten har träden beskurits av en trädgårdsmästare. 

I övrigt finns det blåregn, lavendel, rosor, buskar och flera olika blommor. Även en cirkel där man kan odla - säljarna har ex odlat rucola och blommor här. I trädgården har det endast använts ekologiskt gödsel de senaste åren. .

 

Alla bilder

Kök

Köket är ett kvalitetskök från Ballingslöv med massiva träluckor. Säljarna har gjort en hel del ändringar i köket efter sitt köp. Det fönsterparti som nu ger ett ovärderligt ljusflöde fanns exempelvis inte alls tidigare. Att stå vid köksbänken blir sedan dess betydligt mer upplyftande eftersom det dessutom ger en vy ut mot gatan. Maskinerna är också nya. Köket är generöst till storleken och matplatsen rymmer många om det behövs.  

Diskmaskin: Miele, 2022/03. Energiklass A (tyst)
Köksfläkt: Miele, 2022/08. Energiklass A (tyst)
Ugn, micro och spishäll från Husqvarna (cirka 2017)
Kyl och frys: Husqvarna (cirka 2016).

Alla bilder

Köksbilder

Ett kök att trivas i!

Alla bilder

Eldstad

Säga vad man vill, men en brasa under vinterhalvåret kan t o m få den mest iskalle att tina upp.. ;-) 

Alla bilder

Vardagsrum

Härliga ytor i detta vinkelvardagsrum. Den som tycker storleken är för väl tilltagen kan välja att få ytterligare ett sovrum istället (genom att sätta upp en vägg och dörr mot vinkeln i öster). I vardagsrummet ligger parkettgolv och väggarna är vita. I vinkeln av vardagsrummet har säljarna verkligen uppskattat kombinationen av att kunna sitta avskilt och avslappnat fritt från insyn både utifrån och inifrån bostaden, med det vackra ljuset från solnedgångarna framför sig. Från vardagsrummet finns det också utgång till uterum och trädgård. 

Alla bilder

Badrum

Fint klassiskt badrum med fristående badkar, toalett och badrumsinredning med luckor i massivt trä från Ballingslöv. Ett vädringsfönster bidrar med naturligt ljus. Vita kaklade väggar och gråfärgat klinkergolv. 

Alla bilder

Arbetsrum

Vi skulle kunna tänka oss att många nyttjar detta som kontor/arbetsrum, men det kunde också bli film/tv-rum, gästrum eller ett mindre sovrum. Valet görs av nästa ägare. 

Alla bilder

Entré

Ljust och funktionellt. Vita väggar, klinkergolv och garderober med skjutdörrar. Välkomna in!

Alla bilder

Grovkök

Här finns det man behöver i form av tvättmaskin, torktumlare, vask och förvaringsskåp. Centraldammsugaren är installerad (Husky, 2022/09). Tvättmaskin från Bosch. 

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Helkaklat utrymme med sneda takväggar och ett takfönster. Duschhörna med glasvägg och takdusch. Toalett, handfat i kommod och en bastu finns också här. 

Alla bilder

Bastu

Vill man inte tända eldstaden i vardagsrummet så varför inte värma sig i bastun när andan faller på? 

Alla bilder

Sovrum 1

Föräldrasovrummet återfinns på ovanvåningens södra gavel. 

Alla bilder

Walk in closet

Många drömmer om just detta. En rymlig och välordnad walk in closet!

Alla bilder

Sovrum 2

Ovanvåningens norra gavel är delad på mitten, vilket ger två sovrum för barnen (gissar vi). De är lika stora och har kanske bostadens vackraste utsikt. 

Alla bilder

Sovrum 3

Ekparkett och målade väggar. Samma storlek och fina utsikt som sovrum 2. 

Alla bilder

Ovanvåning

Klassisk ovanvåning med allrum i mitten och sovrum på gavlarna. 

Alla bilder

Utsikt

Ni som söker ett kvalitetsboende i inflyttningsbart skick (utan krav på initiala stora renoveringsinsatser) och som dessutom skänker avkoppling, lantligt syre och inspirerande fågelsång - börja med att boka in er på visning här!

Alla bilder

Natur

Naturreservatet Risen och Häckeberga naturvårdsområde är omgivningar som verkligen bidrar till att sätta Genarp på kartan. Oavsett om man vill ta en promenad, springa, cykla, rida eller gå ut med hunden så kan man njuta av bland det vackraste Skåne har att bjuda, när som helst.

Alla bilder

Fritid

Simning, fotboll, tennis, hästar, musik, cykling, löpning, hundpromenader, svampplockning, fiske, innebandy, kampsport, gym, scouting... ja, det mesta finns numera att ta del av även i denna by. (Se länkar i stycket "Genarp på internet").

Alla bilder

Genarp

Allmänt: 

Invånarmängden i församlingen har varit i stadigt ökande sedan 70-talet och uppgår nu till dryga 3.869 (SCB, 2018). 

Här finns två skolor, Häckebergaskolan och Genarps skola, t o m årskurs 9.

Här finns tre förskolor, Enestugans förskola, Häckeberga förskola och Welins förskola.

Idrottshallen är välbesökt och mycket populär. Förutom en fritidsgård så huserar Genarps framgångsrika innebandyklubb, IBK Genarp, här. Actic har också ett gym i hallen. 

Naturreservatet Risen och Häckeberga naturvårdsområde tar vid där byns södra delar slutar. Häckeberga slott och Häckebergasjön finns 3 km söder om Genarp. I just Häckebergaområdet finner man också ortens bästa och mest närliggande skid- och pulkabacke, Skoggårdsbacken. Få områden i Skåne dra till sig så mycket cyklister som omgivningar runt Genarp. 

Inne i Genarps by finns ett populärt och välbesökt friluftsbad med cykelpark. De badande gästerna erbjuds tre pooler med olika djup och målgrupp. 

I utkanten av byn, intill Höje å, ligger en idrottsplats med fotbollsplaner och tennisbanor samt en elbelyst motionsslinga.

I Genarp finns ett levande föreningsliv som exempelvis anordnar valborgsfirande och adventsmarknad. Även konstutställningar och konserter förekommer och på Björnstorps slott ordnas varje år en julmarknad där lokala konsthantverkare deltar.

För den bilburne kan det vara bra att veta att det går att tanka på orten.

Kommunikation

Bil: Malmö Airport/Sturup 15 minuter. Lund 20 minuter. Malmö 25 minuter. Öresundsbron 30 minuter. 
Buss: Det går utmärkt att ta buss till både Lund och Malmö för den som arbetar vanlig kontorstid. Se Skånetrafikens tider på nätet för att få fram detaljerad tidtabell.

Närservice

På orten finns både ICA och Coop, två pizzerior/snabbmatsställen, en distriktssköterska, Folktandvården och ett Bibliotek.

Alla bilder

Mäklaren från Genarp

Kul att ni visar intresse för denna fastighet!

Mitt namn är Håkan Persfell och jag har arbetat som fastighetsmäklare i Malmö sedan 1994 och i Genarp med omnejd sedan början av 2000-talet (där jag också haft min uppväxt och skolgång). Jag lovar att göra mitt bästa för att ni ska få korrekt information och att alla ska få samma möjligheter att tänka, bjuda och köpa.

Eftersom jag mestadels ägnar dagarna åt att prata med människor så brukar det vara enklast att nå mig via mejl. Så snart jag får en lucka så hör jag av mig med ett svar, eller ett telefonsamtal. Normalt är fredagar och lördagar lediga dagar för mig, men undantag förekommer.

Har ni frågor så är ni varmt välkomna att skicka dessa via mejl: hakan.persfell@bulowlind.se. (det går självklart att prova nå mig på telefon också: 070-555 25 65)

Alla bilder

Instagram

Ett mycket lätt sätt att följa Genarps bostadsmarknad är att följa mitt konto på Instagram: Maklaren_i_Genarp.

De uppdrag jag får syns alltid först på detta konto. Mina uppdragsgivare önskar emellanåt (av olika skäl) att jag ska ha smidiga snabba förhandsvisningar innan vi tar bilder och gör större insatser i försäljningen. Om dessa säljare blir erbjudna ett prisläge de kan tänka sig så betyder det att en del av husen aldrig når Hemnet.

Alla bilder

Säljarnas bilder

Säljarna hälsar att de har njutit av varje sekund i detta boende, men ska nu packa sin saker och flytta till Centraleuropa. 

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Genarp på internet/Länkar

Genarp på kartan: https://www.hitta.se/kartan/pl/Genarp!~55.60405,13.40379,14z/tr!i=olOOSVq4/search!st=plc!q=Genarp!b=53.95609:-9.49219,69.73333:25.00488!t=combined!ai=2000006524!aic=55.60405:13.40379

Welins förskola: https://www.lund.se/utbildning--forskola/forskola-och-barnomsorg/forskolornas-sidor/welin/

Enestugans förskola: https://www.lund.se/utbildning--forskola/forskola-och-barnomsorg/forskolornas-sidor/enestugan/

Häckeberga förskola: https://www.lund.se/utbildning--forskola/forskola-och-barnomsorg/forskolornas-sidor/hackeberga/

Häckebergaskolan: https://lund.se/utbildning--forskola/grundskola/grundskolornas-sidor/hackebergaskolan/

Genarps skola: https://www.lund.se/utbildning--forskola/grundskola/grundskolornas-sidor/genarps-skola/

Coop: https://www.coop.se/butiker-erbjudanden/coop/coop-genarp/

ICA: https://www.ica.se/butiker/nara/lund/ica-nara-genarp-2789/start/?utm_source=google&utm_medium=mbl&utm_campaign=ICA%20N%C3%A4ra%20Lund%2002789

Skånetrafiken: https://www.skanetrafiken.se/sok-resa/

Distriktssköterska: https://www.1177.se/hitta-vard/kontaktkort/Distriktsskoterskemottagningen-Genarp-Vardcentralen-Dalby/

Sevärdheter: https://www.tripadvisor.se/Attractions-g1060680-Activities-Genarp_Skane_County.html

Genarps byalag: https://genarp.nu/

Genarps miljövårdsgrupp: https://sites.google.com/site/genarpsmiljovardsgrupp/

Lions Club Genarp: https://e-clubhouse.org/sites/genarp/

Genarps kulturförening: https://www.facebook.com/GenarpsKulturforening

Genarps bibliotek: https://biblioteksportalen.lund.se/web/arena/genarps-bibliotek

Naturreservatet Risen: https://www.lansstyrelsen.se/download/18.4e0415ee166afb593242e2ac/1543826643834/Risen_Slutversion_Folder.pdf och https://www.lansstyrelsen.se/skane/besoksmal/naturreservat/lund/risen.html och https://www.romeleasen.se/sv/upplevelser/3-risen/

Häckeberga naturvårdsområde: https://www.lansstyrelsen.se/skane/besoksmal/naturreservat/lund-svedala/hackeberga-naturvardsomrade.html

Häckeberga slott: https://www.hackebergaslott.se/sv

Häckebergasjön: https://www.hackebergaslott.se/sv/Fisket-i-H%C3%A4ckebergasj%C3%B6n

Björnstorps slott: https://sv.wikipedia.org/wiki/Bj%C3%B6rnstorps_slott

Toppeladugårds slott: https://sv.wikipedia.org/wiki/Toppeladug%C3%A5rds_slott

Malmö Airport (Sturup): https://www.swedavia.se/malmo/#gref

Naturligtvis Golf & Country Club: https://www.naturligtvisgcc.se/

The Lodge: https://www.thelodge.se/svenska/boka/?gclid=EAIaIQobChMIno244ZjM5wIVSoGyCh2_cgWbEAAYASAAEgKuTfD_BwE

Baskien Gastrocafé: https://www.facebook.com/pages/category/Basque-Restaurant/Baskien-Gastrocafe-1854710504799321/

Friluftsfrämjandet: https://www.friluftsframjandet.se/regioner/syd/lokalavdelningar/genarp/

Souterna: https://genarp.scout.se/

Genarps Kampsportförening: https://idrottonline.se/GenarpKampsportforening-BudoochKampsport/

Genarps SkF: https://www.gssk.se/

Genarps IF: http://www.genarpsif.se/start/?ID=49524

IBK Genarp: http://www.ibkgenarp.se/start/?ID=118647

Bike fix: https://bikefix.se/

Lunds kommun: https://www.lund.se/globalassets/lund.se/kom_pol/kommunfakta/scb_kommunfakta/1281-lund-tatort.pdf

Lunds kommuns översiktsplan: https://www.lund.se/trafik--stadsplanering/oversiktsplan/

Är du från Genarp? Fattas du något i listan här? Hör gärna av dig med tips!

Alla bilder

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 2 430 000 kr
Mark, totalt värde: 624 000 kr ().
Summavärde: 3 054 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 2004
Värdeår: 2004

Alla bilder

Bottenplan

Med reservation för avvikelser

Ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 4 995 000 kr
Adress Pepparkroken 6
Kommun Lund
Område Genarp
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 154 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 42 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 831 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 2004
Grundläggning Gjuten betongplatta
Stomme Trä
Fasad Tegel och trä
Tak Betongpannor
Plåtarbete Förzinkad och lackad plåt
Ventilation Mekanisk frånluft med värmeåtervinning.
Uppvärmning Frånluftsvärmepump
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
TV/Internet Fiber finns. (Kabel draget till samtliga rum!)
Driftskostnad 50 791 kr/år varav:
El: 34 898 kr
Vatten/Avlopp: 6 517 kr
Sotning: 437 kr
Renhållning: 3 006 kr
Försäkring: 5 933 kr
Fiber (Telia): 499 kr per månad.
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 103 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 054 000 kr
Summa pantbrev 2 625 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Budgivning pågår

Högsta bud: 4 500 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
4 500 000 kr Budgivare 1 2023-05-22 16:25